سه‌شنبه، اردیبهشت ۰۵، ۱۴۰۲

سینمای ایران در کانون توجه جشنواره «کارلووی واری»؛ نمایش آثار سینماگران جوان و مستعد

 

سینمای ایران در کانون توجه جشنواره «کارلووی واری»؛ نمایش آثار سینماگران جوان و مستعد


جانی دپ در پنجاه و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کارلووی واری

پنجاه‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم «کارلووی واری» در جمهوری چک، برنامه ویژه‌ای را با محوریت سینمای ایران ترتیب می‌دهد. در این برنامه مجموعه‌ای از آثار سینماگران جوان و مستعد ایرانی اکران می‌شود.

به گزارش ورایتی، مدیران این جشنواره در بیانیه خود درباره این برنامه گفتند: «این آثار در مجموع شاهدی روشنگر از خلاقیت سوزان هنرمندان ایران در مواجهه با واقعیت چالش‌برانگیز است. ۹ فیلمساز عمدتاً جوان - صداهای نوظهور و ناشنیده - که به وضوح با نسل‌های گذشته بزرگان کشورشان ارتباط معنوی دارند، با حساسیتی قابل توجه و خلاقیتی فوق‌العاده با واقعیت کنونی برخورد می‌کنند.»

به گفته جشنواره، این مجموعه شامل درام‌های مالیخولیایی، کمدی، آثار جنگی، علمی، تخیلی، و غیره درباره عشق است که هر یک رویکردی به شدت شخصی و منحصر به فرد دارند و مانند موزاییکی چند بعدی، روح جمعی و گشودگی سینمای جوان امروز ایران را بازتاب می‌دهند.

«بی‌پایان» ساخته نادر ساعی‌ور، «ملخ» از فائزه عزیزخانی، «زاپاتا» به کارگردانی دانش اقباشاوی، «پوست» از بهمن و بهرام ارک، «دروازه رویا» ساخته نگین احمد، «سفر به ماه» به کارگردانی محمدرضا شایان‌نژاد، «رود سیاه و سفید» از فرزین محمدی، «آفرینش بین دو سطح» از حسین رجبیان، و «ک‌۹» از وحید وکیلی‌فر، آثاری هستند که در این برنامه ویژه اکران می‌شوند.

تمامی این فیلم‌ها در چهار سال اخیر یعنی از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ ساخته شده‌اند و از جنبه‌های مختلفی به زندگی و شرایط کنونی در ایران می‌پردازند.

برای نمونه، کابوس کافکایی نادر ساعی‌ور «بی پایان» به نویسندگی و تدوین مشترک جعفر پناهی، با واقع گرایی واضح، کنترل و تحقیر افراد توسط رژیمهای خودکامه را بررسی می کند.

همچنین «ملخ»، که فیلمی درون فیلم و کمدی درام مستندی به کارگردانی فائزه عزیزخانی، شاگرد کیارستمی، است ترکیبی مبتکرانه ارائه می‌‌دهد که با نگاه زنانه اصیل کارگردان تثبیت شده است.

لورزنزو اسپوزیتو، طراح بخش گذشته‌نگر جشنواره کارلووی واری، درباره این فیلم‌های ایرانی می‌گوید :«این سینما را نباید با ابزارهای معمولی که برای رمزگشایی اکثر فیلم‌ها استفاده می‌کنیم، خواند. این سینما ما را وادار می‌کند که ابزارهای خود را دوباره اختراع کنیم، نحوه دبدن و تفسیر فیلم را دوباره ابداع کنیم تا با نیت‌های این فیلمسازان درگیر شویم. همانطور که عنوان مجموعه شعر فروغ فرخزاد چنین بود : اینجا و اکنون تولد دیگری از سینمای ایران را ارائه می‌دهیم.»

جشنواره بین‌المللی فیلم کارلووی واری بزرگترین جشنواره فیلم در جمهوری چک است و از معتبرترین و قدیمی‌ترین فستیوال‌های سینمایی در اروپای مرکزی و شرقی محسوب می‌شود.

لیلا حاتمی برنده جایزه بهترین بازیگر زن چهل و هفتمین جشنواره فیلم کارلووی واری شد
لیلا حاتمی برنده جایزه بهترین بازیگر زن چهل و هفتمین جشنواره فیلم کارلووی واری شد

این رویداد سینمایی توجه خاصی به سینمای جهان و سینماگران جوان دارد و هر سال پذیرای هنرمندان مستعدی است که آینده هنر هفتم محسوب می‌شوند.

در دهه‌های آخیر سینمای ایران حضور چشمگیری در جشنواره فیلم کارلووی واری داشته و تعدادی از آثار سینماگران برجسته و چهره‌های جوان ایرانی در این رویداد هنری اکران شده است.

پنجاه‌وهفتمین جشنواره فیلم کارلووی واری از ۳۰ ژوئن تا ۸ ژوئیه در جمهوری چک برگزار می‌شود.

این مطلب با استفاده از گزارش ورایتی تنظیم شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر