سه‌شنبه، اسفند ۰۸، ۱۴۰۲

مرکز پژوهش‌های طویله قاتل و دزد وسفاک و جنایتکاروخودکامه و خبیث ولایت ویقح مجلس قدیم ایران : ۵۵ درصد ایرانیان بالای ۶۵ سال، تمامی دندان‌های خود را از دست داده‌اند

 

مرکز پژوهش‌های طویله قاتل و دزد وسفاک و جنایتکاروخودکامه و خبیث ولایت ویقح مجلس قدیم ایران : ۵۵ درصد ایرانیان بالای ۶۵ سال، تمامی دندان‌های خود را از دست داده‌اند


درمانگاه دندان پزشکی در ایران
درمانگاه دندان پزشکی در ایران

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی از سلامت عمومی ایرانیان، به شرایط دندان در بین مردم پرداخته و نوشته است که طبق آمار رسمی، ۵۵ درصد از اشخاص بالای ۶۵ سال، تمامی دندان‌های خود را از دست داده‌اند.

به نوشته شماره روز سه شنبه هشتم اسفند، روزنامه «هم میهن» درگزارش این مرکز آمده است که حتی اشخاص ۳۰ تا ۴۰ ساله هم ۱۲ تا ۱۳ دندانِ ازدست‌رفته دارند.

آمارهای منتشر شده توسط بازوی پژوهشی مجلس نشان می‌دهد که هر ایرانی حداقل ۶ دندان پوسیده دارد و بالای ۸۰ درصد ۵ تا ۶ ساله هم به طور متوسط ۵ دندان شیری پوسیده، کشیده‌شده یا پرشده دارند.

در این پژوهش که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی آن را در سال ۱۳۹۵ انجام داده، آمده است که میانگین ملی دندان‌های پوسیده، ازدست‌رفته و پُرشده در کودکان ۶ و ۱۲ ساله به ترتیب ۸۴.۵ و ۸۴.۱ است.

شماری از کارشناسان بر این باورند که یکی از دلایل اصلی این مشکل، افزایش شدید قیمت‌ها در یک دهه اخیر است. این موضوع باعث کاهش مصرف بسیاری از اقلام ضروری و مصرفی در بین مردم شده است و بسیاری کشیدن دندان را به هزینه پر کردن دندان ترجیح می دهند.

در این خصوص روزنامه «ابتکار»‌ روز ۲۵ مهر سال جاری نوشت: «در ایران وضعیت این طور شده که حدود ۷۰ درصد جامعه آن قدر با دندان پوسیده مدارا می‌کنند تا در نهایت بدون امیدی برای بهبود آن را از ریشه بکنند و دور بیندازند.»

در همین حال، «همشهری آنلاین» روز نهم خرداد نوشت: «پزشکان حوزه دهان و دندان می‌گویند غیر از گران‌قیمت بودن خدمات دندانپزشکی در کشور، آموزش‌ندیدگی و ناآگاهی مردم در نحوه مراقبت از دندان‌ها نیز عامل پوسیدگی دندان و درنهایت از دست رفتن آن می‌شود.»

همشهری آنلاین به نقل از علی تاجرنیا، رئیس هیات مدیره جامعه دندانپزشکی ایران، نوشت: «چون نگرش به مقوله سلامت دهان و دندان در ایران مثل سایر بیماری‌ها نیست - نه از طرف مردم و نه از طرف دولت -، عملا شرایط دارد به گونه‌ای پیش می‌رود که با این که تعداد دندانپزشکان و مراکز دندانپزشکی در کشور زیاد است و با این که فرهنگ مردم هم در این حوزه بالاتر رفته، میزان دندان‌های پوسیده و کشیده‌شده و ازدست‌رفته در کشور تغییری نکرده و کاهش نیافته است.»

او همچنین با اشاره به این که «خدمت تمام‌شده‌ دندانپزشکی گران است» افزود: «برای دریافت این خدمات، یا مردم باید توانایی مالی مناسبی داشته باشند یا دولت باید کمک کند.»

آقای تاجرنیا اضافه کرد: «الان اقتصاد مردم با چالش‌های جدی مواجه شده و عملا درمان‌های دندانپزشکی از سبد خدمات طبقه متوسط حذف شده است. مگر کسانی که بیمه تکمیلی مناسبی دارند یا افرادی که در نهادهای دولتی شاغلند و دولت، آنها را مورد حمایت قرار می‌دهد.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر