اعتراضات معیشتی؛ کارگران فولاد در اهواز، پرستاران در شیراز و بازنشستگان مخابرات در چند شهر تجمع کردند
اعتراضات معیشتی در هفتمین روز از اسفند با تجمعهای بازنشستگان شرکت مخابرات در چند شهر، اعتصاب کارگران فولاد در اهواز، و اعتراض پرستاران و کادر درمان در شیراز ادامه یافت.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایلنا، اعتراضات بازنشستگان مخابرات دستکم در استانهای تهران، آذربایجان غربی، اردبیل، لرستان، هرمزگان، گیلان، مرکزی، و کردستان جریان داشته و «این پنجاه و سومین تجمع» بازنشستگان مخابرات در سال جاری بوده است.
اعتراضات بازنشستگان در ایران از نخستین ساعات سال جاری از سر گرفته شد و تاکنون در سراسر سال در شهرهای گوناگون و روزهای مختلف هفته جریان داشته است. بازنشستگان شرکت مخابرات، روزهای دوشنبه به عنوان «دوشنبههای اعتراضی» به خیابان آمدهاند.
معترضان در تهران در هفتمین روز اسفند با اعتراض به سوءمدیریت و چیرگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر شرکت مخابرات، شعار دادند: «به جای مرد کاری، نشسته یک سپاهی.»
در ارومیه، مرکز استان آذربایجان غربی، بازنشستگان معترض شعار دادند: «مخابرات اسیر شده، اسیر قلدرها شده.»
بهروز نشدن کمک هزینههای رفاهی در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، بیتوجهی مدیریت به آییننامه ۸۹، مشکلات بیمه تکمیلی، و پرداخت نشدن مطالبات سالهای گذشته به نرخ روز، از جمله دلایل اعتراضات بازنشستگان معترض مخابرات است.
آییننامه اجرایی ماده ۲۴ قانون خدمات کشوری مصوبه سال ۱۳۸۹ در خصوص وظایف قابل واگذاری و نحوه خرید خدمات از بخش خصوصی است که به موجب آن «تا برطرف شدن موانع واگذاری»، ارائه خدمات به نیروی کار کماکان به عهده دستگاه اجرایی، یعنی دولت، است. اما با گذشت ۱۳ سال از تصویب این آییننامه، و با توجه به اعتراضات مکرر و مداوم این بازنشستگان، به نظر میرسد نه «موانع واگذاری» برطرف شده و نه دستگاه اجرایی به وظایف خود در قبال معترضان عمل کرده است.
همچنین بنا بر گزارش رسیده به صدای آمریکا، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران، در هفتمین روز از اعتصاب پیاپی در اهواز، با تجمع در مقابل ورودی این مجموعه صنعتی از ورود مدیرعامل به داخل شرکت جلوگیری کردند.
همزمان حساب کاربری «اعتراض مدنی بازار» در ایکس، ویدئویی از تجمع پرستاران و کادر درمان در شیراز، با شعار «مسئول بیکفایت، استعفا استعفا» منتشر کرد.
بنا بر این گزارش، تجمع این پرستاران و کارکنان بخش درمان در اعتراض به تعرفههای پایین و غیرواقعی و اضافهکار اجباری و رایگان است.
بنا بر اعتراف یک خبرگزاری وابسته به جمهوری اسلامی، در شرایط فعلی خط فقر برای یک خانواده چهار نفره از مرز ۲۵ میلیون تومان فراتر رفته و خانه کارگر، تشکل کارگری وابسته به حکومت نیز تأکید کرده شرایط زندگی برای مردم بسیار سخت شده، «افزایش صد در صدی تورم» را شاهد خواهیم بود، و تورم زیر ۵۰ درصد دیگر موضوعیت ندارد.
سیامک جوادی، مدرس و پژوهشگر اقتصاد در دانشگاه تگزاس، به صدای آمریکا گفته است که در ایران موتورهای تورم روشن است، کسری بودجه پا بر جا است و فساد در جمهوری اسلامی ساختاری و سیستماتیک است.
به گفته این کارشناس، جمهوری اسلامی به طور سیستماتیک برای محاسبه شاخص فلاکت دادهها را دستکاری کرده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر