شنبه، بهمن ۲۸، ۱۴۰۲

گازرسانی در ایران بعد از انفجار خطوط لوله «۳۰ درصد» کاهش یافته است

 

گازرسانی در ایران بعد از انفجار خطوط لوله «۳۰ درصد» کاهش یافته است


تصویر منتشر شده از انفجار خط لوله گاز در هفته گذشته
تصویر منتشر شده از انفجار خط لوله گاز در هفته گذشته

به‌رغم ادعای مقام‌های جمهوری اسلامی درباره حل شدن مشکل گازرسانی در ایران بعد از انفجار دو خط لوله در استان‌های فارس و چهارمحال و بختیاری، آمارهای ارائه شده توسط یک مسئول وزارت نفت نشانگر ادامه سقوط گازرسانی در کشور است.

ایران قبل از حادثه انفجار خطوط لوله در روز چهارشنبه ۲۵ بهمن، روزانه ۸۵۰ میلیون متر مکعب مصرف گاز داشت، اما اظهارات رئیس مرکز کنترل شبکه راهبری گاز کشور نشان می‌دهد گازرسانی در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته کماکان با افت ۳۰ درصدی مواجه است.

غلامرضا کوشکی، روز شنبه ۲۸ بهمن اعلام کرد مصرف خانگی، تجاری و صنایع کوچک در ۲۴ ساعت گذشته ۴۵۰ میلیون متر مکعب بوده که معادل ۷۶ درصد از کل مصرف گاز کشور است.

بدین ترتیب، کل مصرف گاز کشور در شبانه‌روز گذشته ۵۹۲ میلیون متر مکعب بوده که ۳۰ درصد، معادل حدود ۲۶۰ میلیون متر مکعب، کمتر از روزهای پیش از انفجار خطوط لوله است.

از سوی دیگر، مصرف گاز بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده کشور قبل از انفجار خطوط لوله ۵۰۳ میلیون متر مکعب بود که مقایسه آن با رقم ۴۵۰ میلیون متر مکعب اعلام‌شده نشان می‌دهد حتی گازرسانی به این بخش‌ها نیز احیا نشده و ۵۳ میلیون متر مکعب کمتر از سه‌شنبه هفته گذشته است.

آقای کوشکی می‌گوید با توجه به کاهش دما و ورود سامانه‌های بارشی به کشور، پیش‌بینی می‌شود نیاز این بخش‌ها به گاز به ۶۰۰ میلیون مترمکعب افزایش یابد.

چنین حجم عظیمی از افت گازرسانی در حالی است که جواد اوجی وزیر نفت ایران روز چهارشنبه ۲۵ بهمن در پی وقوع دست‌کم دو انفجار در استان‌های فارس و چهارمحال‌وبختیاری، مدعی شد این وزارت‌خانه «آمادگی لازم» را برای این دست از حملات داشت و «گازرسانی سراسر کشور پایدار است».

او همچنین مدعی شده بود تنها گازرسانی به «چند روستای اطراف حوادث انفجار» محدود شده، اما جزئیات آمارهای ارائه شده توسط آقای کوشکی حاکی از ادامه سقوط چشمگیر گازرسانی در کشور، از جمله بخش خانگی است.

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز روز جمعه ۲۷ بهمن به نقل از دو مقام غربی و یک استراتژیست نظامی وابسته به سپاه پاسداران انفجار خطوط سراسری را به حملات مخفیانه اسرائیل نسبت داد.

نیویورک‌تایمز این حملات را تنها یک «هشدار» به ایران عنوان کرده و از قول یکی از مقامات غربی آن را «یک حمله نمادین بزرگ» خوانده ‌است که تعمیر آن برای ایران «نسبتاً آسان بود».

مقامات غربی گفتند که اسرائیل، روز پنجشنبه نیز انفجار جداگانه‌ای در داخل یک کارخانه شیمیایی در حومه تهران انجام داده‌است که یک محله در اطراف آن را لرزانده و منجر به گسترش دود و آتش در منطقه شده‌است؛ هرچند مقامات محلی گفته‌اند که انفجاری که در این کارخانه که روز پنجشنبه رخ داد، ناشی از تصادف در مخزن سوخت کارخانه بوده‌است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر