یک مقام سازمان ملل متحد میگوید ارتش اسرائیل باوجود هماهنگی قبلی، جلوی کاروان امداد پزشکی در غزه را گرفت
دفتر کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد اعلام کرد که ارتش اسرائیل جلوی یک کاروان امداد پزشکی را در شهر خانیونس در جنوب غزه گرفت، یک امدادگر را بازداشت کرد و از دیگران خواست تا لباسهایشان را درآورند.
دفتر کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد اعلام کرد که ارتش اسرائیل جلوی یک کاروان امداد پزشکی را در شهر خانیونس در جنوب غزه گرفت، یک امدادگر را بازداشت کرد و از دیگران خواست تا لباسهایشان را درآورند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این اتفاق هنگام تخلیه ۲۵ بیمار از بیمارستان «العمل» این شهر رخ داد. ارتش اسرائیل تا لحظه تنظیم این خبر، در این مورد اظهارنظری نکرده، اما گفته که در حال بررسی جزئیات حادثه است.
سازمانهای امدادی و مقامات فلسطینی میگویند که این بیمارستان در جریان حمله نظامی اسرائیل به حماس در غزه تحت محاصره بوده است.
ینس لرکه، سخنگوی دفتر کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد به خبرنگاران گفت: «با وجود هماهنگیهای قبلی با اسرائیلیها، نیروهای آنها کاروان سازمان بهداشت جهانی را به محض خروج از بیمارستان، چندین ساعت متوقف کردند.»
او افزود که ارتش اسرائیل، بیماران و کارکنان بهداشتی را مجبور به ترک آمبولانسها کرد و لباسهای امدادگران را از تنشان درآورد.
در جریان این برخورد، سه امدادگر جمعیت هلال احمر فلسطینیها نیز بازداشت شدند در حالی که این مقام سازمان ملل میگوید اطلاعات شخصی آنها از قبل در اختیار نیروهای اسرائیلی گذاشته شده بود.
سخنگوی دفتر کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد گفت که یکی از امدادگران آزاد شده است. او خواستار آزادی دو نفر دیگر و سایر پرسنل بهداشتی شد که بازداشت شدهاند.
اسرائیل پیشتر گفته بود اقداماتی را برای به حداقل رساندن تلفات غیرنظامیان انجام میدهد و حماس را به مخفی شدن در میان غیرنظامیان از جمله در بیمارستانها متهم میکند که این ادعا توسط حماس رد شده است.
شبه نظامیان حماس و متحدانشان ۱۵ مهر ماه گذشته به شهرهای جنوبی اسرائیل یورش بردند و بیش از ۱۲۰۰ تن را کشتند و ۲۵۳ نفر را نیز گروگان گرفتند. اکثر کشتهشدگان و گروگانها، غیرنظامی بودند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها گروه فلسطینی حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی طبقهبندی کردهاند. این گروه شبه نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران است.
حمله تروریستی حماس، واکنش تهاجمی اسرائیل به غزه را با هدف نجات گروگانهای باقیمانده و نابودی این گروه شبهنظامی در پی داشت. مقامات بهداشتی حماس در غزه که میگویند که نزدیک به ۳۰ هزار نفر در جریان حملات نظامی اسرائیل به غزه کشته شدهاند.
مقامات سازمان ملل متحد میگویند جریان کمکهای بشردوستانه از مصر به غزه کاهش یافته است و توزیع مواد غذایی که از این طریق انجام میشود نیز دشوارتر شده است.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه ۷ اسفند ابراز امیدواری کرده بود تا از دوشنبه آینده میان ارتش اسرائیل و شبهنظامیان حماس آتشبس برقرار و نبرد متوقف شود. با این وجود روز سهشنبه مقامات اسرائیل، حماس و قطر به عنوان میانجی در این مورد احتیاط کردند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر