دبیرکل سازمان ملل: با بنبست غزه و اوکراین اقتدار این نهاد بینالمللی تضعیف شده است
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز دوشنبه هفتم اسفند، گفت از اینکه شورای امنیت سازمان ملل متحد نتوانسته است واکنش مناسبی به جنگ اسرائیل و حماس در غزه و حمله روسیه به اوکراین نشان دهد، اقتدار آن «شاید به طرزی مهلک» تضعیف شده است.
گوترش در مراسم افتتاحیه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو گفت که شورای امنیت سازمان ملل اغلب خود را در بن بست میبیند و «نمیتواند در مورد مهمترین مسائل صلح و امنیت زمان ما اقدام کند.»
او گفت: «فقدان اتحاد شورا در قبال تهاجم روسیه به اوکراین و عملیات نظامی اسرائیل در غزه پس از حملات تروریستی وحشتناک حماس در ۱۵ مهر، اقتدار آن را به شدت، شاید به طرزی مهلک تضعیف کرده است.»
او افزود: «شورا به اصلاحات جدی در ترکیب و روشهای کاری خود نیاز دارد.»
ایالات متحده هفته گذشته بار دیگر پیشنویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را که خواستار آتشبس فوری بشردوستانه در جنگ اسرائیل و حماس شده بود، وتو کرد.
این سومین وتوی پیشنویس قطعنامه از زمان آغاز درگیریهای کنونی در ۱۵ مهر بود.
ایالات متحده روز دوشنبه، اول اسفند، پیشنویس قطعنامه الجزایر را که با همکاری تعدادی از کشورهای عربی تهیه شده بود، وتو کرد و ۱۳ رای مثبت و رای ممتنع بریتانیا این پیشنویس را با شکست مواجه کرد.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در کنفرانس خبری روز سهشنبه اول اسفند گفت: «حماس به آتشبس کامل و موقت پایبند نخواهد بود. آنها به گروگانگیری و حملات به اسرائیل ادامه خواهند داد.»
به گفته میلر، ایدئولوژی حماس که خواهان نابودی اسرائیل است، یکی دیگر از دلایل بدبینی آمریکا به آتش بس بدون قید و شرط است. او گفت که برای آزادی گروگان های اسرائیلی، آتشبس باید شامل شروطی باشد.
پیشنویس الجزایر خواستار «آتشبس فوری» است،
اما ایالات متحده که خود پیشنویسی تهیه کرده، از عبارت «آتش بس موقت»
استفاده کرده است.
به گزارش رویترز، تخمین زده میشود که حدود ۱.۵ میلیون نفر در غزه در
چادرها و پناهگاههای موقت در شهر رفح در مرز با مصر گرفتار شدهاند و اکثر
آنها برای فرار از حملات اسرائیل خانههای خود را در شمال ترک کردهاند.
گوترش که رفح را هسته اصلی عملیات کمکهای بشردوستانه در فلسطین توصیف کرد، گفت که حملات تمام عیار اسرائیل به آنجا عواقب ویرانگری خواهد داشت.
رویترز به استناد دادههای سازمان ملل میگوید کمکهایی که از مصر وارد غزه میشود کاهش یافته است و با فروپاشی امنیت، توزیع مواد غذایی را که از طریق مصر وارد میشود، دشوارتر کرده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر