دوشنبه، اسفند ۰۷، ۱۴۰۲

در پی فشارها برای اصلاح ساختار حکمرانی؛ نخست وزیر و دولت تشکیلات خودگردان فلسطینی استعفا دادند

 

در پی فشارها برای اصلاح ساختار حکمرانی؛ نخست وزیر و دولت تشکیلات خودگردان فلسطینی استعفا دادند


محمد اشتیه، نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطینی
محمد اشتیه، نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطینی

محمد اشتیه، نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطینی استعفای دولت خود را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری‌ها در روز دوشنبه، اشتیه می‌گوید: «استعفای دولت را به آقای رئیس جمهور [محمود عباس] تقدیم می‌کنم» و می‌افزاید که این استعفا در پی «تحولات مربوط به تجاوز به نوار غزه و تشدید تنش در کرانه باختری» و اورشلیم صورت می‌گیرد.

اشتیه می‌گوید که استعفا می‌دهد تا امکان «ایجاد اجماع گسترده در میان فلسطینی‌ها» درباره ترتیبات سیاسی پس از جنگ اسرائیل علیه حماس فراهم شود. این اقدام در بحبوحه فشار فزاینده ایالات متحده بر محمود عباس برای اصلاح تشکیلات خودگردان انجام می‌شود، زیرا تلاش‌های بین المللی برای توقف جنگ در غزه و شروع کار بر روی ساختار سیاسی برای اداره منطقه تحت کنترل پس از جنگ تشدید شده است.

اشتیه می‌گوید مرحله بعدی نیازمند «گفتگوهای وحدت» است. در سوی مقابل گروه حماس می‌گوید که «باید اجماع ملی باشد.»

اشتیه، نخست‌وزیر مستعفی تشکیلات خودگردان فلسطینی در بیانیه‌ای به کابینه ضمن اعلام استعفای خود، می‌گوید که در مرحله بعدی باید «واقعیت در حال ظهور در غزه جنگ زده» در نظر گرفته شود.

این مقام فلسطینی می‌گوید: مرحله بعدی «نیازمند ترتیبات دولتی و سیاسی جدیدی است که واقعیت در حال ظهور در نوار غزه، مذاکرات وحدت ملی و نیاز فوری به اجماع بین فلسطینی‌ها را در نظر بگیرد.»

به گفته اشتیه علاوه بر این، تحقق این امر مستلزم «توسعه اختیارات مسئولان بر کل سرزمین‌های فلسطینی» است.

یکی از مقامات ارشد حماس اما می‌گوید که این اقدام باید با توافق گسترده‌تری در مورد حکومت فلسطینی‌ها دنبال شود.

سامی ابوزهری، یکی از مقامات ارشد حماس به خبرگزاری رویترز گفت: «استعفای دولت اشتیه تنها زمانی معنا دارد که در چارچوب اجماع ملی در مورد ترتیبات مرحله بعدی باشد.»

استعفای اشتیه تحت فشار ایالات متحده برای اصلاح تشکیلات خودگردان است که به آن اجازه می‌دهد نقش بیشتری در حکومت غزه پس از جنگ داشته باشد. ایالات متحده احتمال ایفای چنین نقشی از سوی گروه حماس در نوار غزه در آینده را رد کرده است.

اسرائیل متعهد شده است که حماس را نابود کند و می‌گوید که به دلایل امنیتی، حکومت خودگردان فلسطینی‌ها بر غزه را پس از جنگی که پس از حمله تروریستی حماس به جنوب اسرائیل در ۷ اکتبر آغاز شد نمی‌پذیرد. حملات تروریستی که طبق آمار اسرائیل حدود ۱۲۰۰ اسرائیلی و خارجی که بیشترشان غیرنظامی بودند را به کشتن داد و جنگی را سبب شد که به‌جز وقفه‌ای کوتاه، بیش از ۱۴۰ روز است که به‌شکل مستمر ادامه داشته است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر