سه‌شنبه، اردیبهشت ۱۱، ۱۴۰۳

چین از حضور نمایندگان حماس و فتح در پکن برای مذاکرات «آشتی» خبر داد

 

چین از حضور نمایندگان حماس و فتح در پکن برای مذاکرات «آشتی» خبر داد


لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین
لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین

سخنگوی وزارت خارجه چین می‌گوید جنبش‌های فلسطینی فتح و حماس «اراده سیاسی» خود را برای آشتی ابراز کرده‌اند.

لین جیان روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت در یک نشست خبری گفت نمایندگان فتح و گروه حماس به دعوت دولت چین، از چند روز پیش برای انجام «مذاکرات عمیق و صریح» در پکن به سر می‌برند.

چین بر خلاف آمریکا، اتحادیه اروپا و بسیاری دیگر از کشورها، حماس را گروه تروریستی نمی‌داند. پکن روابط کامل سیاسی نیز با اسرائیل دارد.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه چین، «پیشرفت‌های مثبتی» در مذاکرات بر سر «بسیاری از موضوع‌های خاص» به‌دست آمده و دو طرف در مورد ادامه گفتگوها و تلاش برای تحقق زودهنگام وحدت و اتحاد فلسطین «توافق کردند».

آقای جیان افزود حماس و فتح از «حمایت قاطع چین از آرمان عادلانه مردم فلسطین برای احیای حقوق مشروع ملی خود و همچین از کوشش‌های چین برای تقویت وحدت داخلی فلسطین بسیار قدردانی و سپاسگزاری کردند».

از ۱۷ سال پیش که گروه افراطی حماس در جریان یک درگیری داخلی، جنبش فتح را از باریکه غزه بیرون راند و ده‌ها تن از اعضای آن را کشت، تمامی مذاکرات انجام شده در منطقه و جهان برای آشتی این دو گروه ناکام مانده است.

تشکیلات خودگردان فلسطینی، نماینده جنبش فتح و سازمان آزادی‌بخش فلسطین، بر کرانه باختری حکومت می‌کند و حماس از سال ۲۰۰۷ تا روز حمله غافلگیرانه به خاک اسرائیل در ۱۵ مهر پارسال قدرت بلامنازع در اداره باریکه غزه محسوب می‌شد و به بیرون راندن فتح از حکومت در کرانه باختری نیز چشم دوخته بود.

دعوت پکن از تیم‌های مذاکره کننده فتح و حماس برای مذاکرات آشتی در حالی است که جنگ اسرائیل با حماس در باریکه غزه تقریباً هشت ماه است ادامه دارد.

در حمله حماس به شهرک‌های اسرائیلی بیش از ۱۲۰۰ نفر کشته و صدها تن نیز از سوی شبه‌نظامیان این گروه ربوده و به غزه منتقل شدند.

اسرائیل به تلافی این حمله، شبانه‌روز این منطقه را هدف حملات هوایی و زمینی خود قرار داده که بر اساس گزارش وزارت بهداشت تحت کنترل حماس، این حملات بیش از ۳۴ هزار کشته برجای گذاشته است.

صدها هزار نفر نیز چندین بار از محل اسکان خود آواره شده‌اند که اکثریت آن‌ها اکنون در رفح بسر می‌برند. احتمال می‌رود این شهر جنوبی غزه هدف بعدی اسرائیل برای حمله باشد.

چین از زمان جنگ غزه خواستار آتش‌بس فوری در این باریکه شده است.

مقام‌های دولت بنیامین نتانیاهو می‌گویند که حماس در آینده غزه هیچ جایگاهی ندارد و «باید از بین برود».

وانگ یی، وزیر خارجه چین، هفتم اردیبهشت در مصاحبه با شبکه الجزیره گفته بود که پکن از آغاز بحران غزه، با جابه‌جایی اجباری غیرنظامیان و «مجازات دسته‌جمعی» فلسطینیان به شدت مخالفت کرده و کمک‌های بشردوستانه به غزه فرستاده است.

سرنوشت غزه پس از جنگ و اداره آن از سوی تشکیلات خودگردان فلسطینی یا عوامل دیگر، چین و سایر بازیگران جهانی را به ایفای نقش فعال‌تر در این بحران و شکل‌گیری آینده این منطقه تشویق کرده است.

روسیه نیز در طول جنگ غزه دست‌کم دو بار رهبران حماس را به مسکو دعوت کرد.

محمد الاشتیه، نخست‌وزیر پیشین تشکیلات خودگردان فلسطینی، اواخر بهمن پارسال تأیید کرد که فتح و حماس برای مذاکرات آشتی به خاک روسیه دعوت شده بودند.

آقای الاشتیه در آن زمان گفته بود باید صبر کرد و دید آیا حماس به این میدان پا می‌گذارد یا نه. او مذاکرات را «یک نیاز» فلسطینی‌ها خوانده بود.

سران حماس در ماه‌های اخیر اظهارات ضدونقیضی در خصوص پیوستن این گروه به سازمان آزادی‎‌بخش فلسطین بیان کرده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر