سه‌شنبه، اردیبهشت ۱۱، ۱۴۰۳

کانون فیلم‌سازان مستقل ایران: جمهوری اسلامی از «آزادی هنر و بیان» وحشت دارد

 

کانون فیلم‌سازان مستقل ایران: جمهوری اسلامی از «آزادی هنر و بیان» وحشت دارد


کانون فیلمسازان مستقل ایران
کانون فیلمسازان مستقل ایران

کانون فیلم‌سازان مستقل ایران «ایفما»، با انتشار بیانیه‌ای به موج گسترده سرکوب هنرمندان توسط جمهوری اسلامی اعتراض کرد.

در بیانیه این کانون که شامگاه دوشنبه ۱۰ اردیبهشت منتشر شده، آمده است: «مسموم کردن ترانه علیدوستی و مصطفی آل‌احمد در دوران اسارتشان، صدور حکم اعدام برای خواننده رپ مردمی، توماج صالحی، دستگیری عوامل فیلم دانه انجیر مقدس محمد رسول‌اف، و آشکار شدن دروغ‌های حکومتی درباره قتل کیومرث پوراحمد، داریوش مهرجویی و وحیده محمدی‌فر، همگی مهر تأییدی است بر هراس رژیم اسلامی در ایران از آزادی هنر و بیان.»

کانون فیلم‌سازان مستقل ایران در ادامه ضمن «ابراز انزجار» از استفاده حکومت از ابزارهای ترور برای خاموش کردن صدای هنرمندانی که در همراهی با جنبش «زن زندگی آزادی» در کنار مردم ایستادند، از «هنرمندان مبارزی که اختناق، اجحاف، و تبعیض را بر نمی‌تابند» حمایت کرده است.

بیانیه کانون فیلم‌سازان مستقل ایران در شرایطی منتشر می‌شود که صدور حکم اعدام برای توماج صالحی و انتشار گزارش‌هایی درباره فشار جمهوری اسلامی بر محمد رسول‌اف و عوامل فیلم جدید او بازتاب جهانی گسترده‌ای داشته است.

جشنواره فیلم کن هفته گذشته از گزینش فیلم «دانه انجیر مقدس» ساخته محمد رسول‌اف در بخش رقابتی اصلی خود خبر داد. هنوز اطلاعاتی درباره داستان، جزئیات، و چگونگی تولید فیلم، منتشر نشده است.

بابک پاک‌نیا، وکیل دادگستری، دوشنبه دهم اردیبهشت اعلام کرد برخی از عوامل تولید فیلم در روزهای اخیر احضار و برخی از آنها ممنوع‌الخروج شدند. به گفته این وکیل، از این افراد خواسته شده تا از محمد رسول‌اف بخواهند تا فیلم خود را از جشنواره کن خارج کند.

این کارگردان ایرانی نامی آشنا در جشنواره کن است و در گذشته با فیلم‌های «دست‌نوشته‌ها نمی‌سوزند»، «لِرد»، و «جزیره آهنی»، در این رویداد سینمایی حضور داشته است.

او در تابستان ۱۴۰۱ به‌عنوان یکی از داوران بخش «نوعی نگاه» جشنواره کن انتخاب شد ولی به دلیل اینکه توسط جمهوری اسلامی ممنوع‌الخروج بود، نتوانست به فرانسه سفر کند.

این سینماگر ایرانی پیش از اعتراضات سراسری اخیر و پیدایش جنبش «زن زندگی آزادی» در ایران به دلیل امضای توماری اعتراضی علیه سرکوب خشونت‌آمیز معترضان توسط نیروهای حکومتی بازداشت شد.

محمد رسول‌اف از برجسته‌ترین منتقدان رژیم ایران است و بارها به دلیل اظهارات ضدحکومتی خود زندانی شده است. او از هفت سال پیش ممنوع‌الکار و ممنوع‌الخروج بوده، البته مخفیانه کار می‌کند و به صورت زیرزمینی در ایران فیلم می‌سازد.

کاوه فرنام، از اعضای کانون فیلم‌سازان مستقل ایران، پیشتر به صدای آمریکا گفته بود: «بی‌تردید سلب حق سفر آن هم سفری که برای حضور به‌عنوان داور در جشنواره معتبری مثل کن و در بخش نوعی نگاه که ایشان سه بار در سال‌های ۲۰۱۱، ۲۰۱۵، و ۲۰۱۷ موفق به کسب جایزه شده‌اند، نه تنها لطمه کاری و شخصی به آقای رسول‌اف می‌زند، صدمه ای برای سینمای ایران و ممانعت از اعتبار سینمای مستقل ایران است.»

این تهیه‌کننده سینما گفت: «فشار، خشونت، و فضاسازی امنیتی که کل جامعه را در برگرفته، بی‌تردید به جامعه سینمایی و هنرمندان برجسته‌اش نیز وارد می‌شود، احضار بازجویی، فشار و تهدید برای اعترافات دروغین و اجباری.»

کاوه فرنام می‌گوید: «تهدیدی که بیش از هر چیز نمایانگر ترس و وحشت حاکمیت است، ترس از مردم و جامعه و ترس از نفوذ و تاثیر سینماگران بر مردم، ولی کار ادامه دارد.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر