دوشنبه، اردیبهشت ۱۰، ۱۴۰۳

بی‌بی‌سی جهانی: اسناد نشان می‌دهد نیکا شاکرمی مورد تجاوز ماموران قرار گرفته و کشته شده است

 

بی‌بی‌سی جهانی: اسناد نشان می‌دهد نیکا شاکرمی مورد تجاوز ماموران قرار گرفته و کشته شده است


نیکا شاکرمی، نوجوان ۱۶ ساله معترض ایرانی، پاییز ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری کشته شد
نیکا شاکرمی، نوجوان ۱۶ ساله معترض ایرانی، پاییز ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری کشته شد

بی‌بی‌سی جهانی روز دوشنبه در یک گزارش تفصیلی اعلام کرد به اسنادی دست یافته که نشان می‌دهد نیکا شاکرمی، نوجوان ۱۶ ساله معترض ایرانی، پاییز ۱۴۰۱ همزمان با اعتراضات سراسری در ایران، مورد تجاوز ماموران حکومتی قرار گرفته و کشته شده است.

این شبکه متعلق به دولت بریتانیا می‌گوید دلیل ادعایش گزارشی «بسیار محرمانه» از جلسه استماع پرونده نیکا شاکرمی توسط نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شامل اسامی قاتلان او و فرماندهان ارشدی است که سعی کردند حقیقت را پنهان کنند.

بر اساس این گزارش که «برای صدای آمریکا بطور مستقل قابل تایید نیست»، نیکا شاکرمی برخلاف گزارش‌های رسمی جمهوری اسلامی خودکشی نکرده، بلکه پس از بازداشت توسط سه مرد وابسته به نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی مورد آزار و اذیت قرار گرفته و با وجود بسته بودن دست‌ها و پاهایش و خوردن ضربات متعدد باتوم، در برابر ماموران مقاومت زیادی از خود نشان داده است.

این گزارش می‌افزاید، ماموران حکومتی نیکا را ایستاده بر روی سطل آشغال در نزدیکی پارک لاله در تهران مشاهده و در حالی که علیه رهبر جمهوری اسلامی شعار می‌داده او را به‌عنوان «رهبر اعتراضات» شناسایی کرده و برای بازداشت او در میان جمعیت معترض اقدام می‌کنند، اما نیکا شاکرمی از چنگال ماموران فرار کرده ولی یک ساعت بعد بازداشت شده و به داخل یک ون منتقل می‌شود.

بی‌بی‌سی جهانی بر اساس اسنادی که می‌گوید به‌دستش رسیده «آرش کلهر، صادق منجزی و بهروز صادقی» را ماموران بازداشت‌کننده نیکا شاکرمی و «مرتضی جلیل» را سرپرست گروه معرفی و عنوان کرده که به‌علت مقاومت بیش از حد نیکا در برابر ماموران و ادامه سردادن شعار، بازداشتگاه موقت از پذیرش او سر باز زده و قرار می‌شود نیکا را به زندان اوین منتقل کنند، که در بین راه نیز در داخل ون با ماموران درگیر می‌شود و به همین علت «آرش کلهر» با جوراب‌هایش دهان نیکا را بسته سپس «صادق منجزی» روی او نشسته تا اوضاع آرام شود.

بر اساس این گزارش، ماموران همراه نیکا شاکرمی در حین انتقال او به زندان اوین، او را مورد آزار و اذیت جنسی قرار داده و پس از مقاومت نیکا در برابر اقدامات آنها با باتوم او را مضروب کرده و کشته‌اند و سپس جسدش را به دستور «نعیم ۱۶»، با هویت «سروان محمد زمانی» در خیابانی خلوت در بزرگراه یادگار امام تهران رها کرده‌اند.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که رسانه‌های رسمی جمهوری اسلامی و تلویزیون حکومتی در روایتی مدعی شدند که نیکا شاکرمی از پشت‌بام یک ساختمان به پایین پریده و خودکشی کرده است.

صدای آمریکا بار دیگر تاکید می‌کند که قادر نیست این گزارش را بطور مستقل تایید کند.

زمستان گذشته، گزارش «خیلی محرمانه» سازمان پزشکی قانونی جمهوری اسلامی درباره نیکا شاکرمی افشا شد که بازتاب گسترده ای داشت. این سند، یکی از میلیون‌ها مدرک افشا شده از قوه قضاییه جمهوری اسلامی توسط گروه هکری «عدالت علی»‌ است که از یکم اسفند در دسترس عموم قرار گرفت.

بر اساس این سند، نیکا شاکرمی در تاریخ ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ «به عنوان جسد ناشناس» از کلانتری ۱۲۹ جامی به پزشکی قانونی کهریزک انتقال یافته و علت ارجاع «سقوط از ساختمان» ذکر شده است.

طبق این سند که گزارشی از عباس مسجدی آرانی رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور به «انصاری» معاون سیاسی و اجتماعی شورای عالی امنیت ملی است، «در معاینه جسد، علت فوت صدمات متعدد بدنی متعاقب اصابت جسم سخت» عنوان شده است.

بنا بر این مدرک، علاوه بر «صدمات منطبق بر درگیری یا صدمات دفاعی در بدن» نیکا شاکرمی، «در معاینه تناسلی، آثار مبنی بر تجاوز یا برقراری رابطه جنسی خشن مشهود» بوده است.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، در واکنش به این خبر و در پاسخ به بخش فارسی صدای آمریکا، ضمن محکوم کردن کشتن نیکا شاکرمی به دست نیروهای امنیتی حکومت ایران، بر تعهد آمریکا در حمایت از حقوق بشر مردم ایران و پاسخگو کردن جمهوری اسلامی برای کشتار معترضان تاکید کرد.

این سخنگو درباره اسناد منتشر شده مبنی این که نیکا شاکرمی قبل از کشته شدن به دست ماموران جمهوری اسلامی مورد تجاوز قرار گرفت گفت: «ما نمی‌توانیم صحت اسناد فاش شده را تایید کنیم. اما پیشتر کشتن وحشیانه نیکا شاکرمی و رفتار هولناک با دیگر دختران جوان و کشتار معترضان،‌ فارغ از سن‌شان، را که در تظاهرات مسالمت آمیز شرکت داشتند و مورد ضرب و جرح، شکنجه، خشونت جنسی، قرار گرفته‌اند، محکوم کرده‌ایم.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر