دوسال حبس اضافی برای جرمی که ۹ سال پیش اتفاق افتاده بود
قاسم شعله سعدی وکیلی که از فروردینماه سال ۹۰ در حال گذراندن محکومیت قبلیاش است، طی حکم جدیدی به دو سال زندان دیگر محکوم شد.
آقای شعلهسعدی نماینده دو دور مجلس شورای اسلامی، سال ۱۳۸۱ نامه سرگشادهای به آیتالله خامنهای نوشت و در آن سیاستهای داخلی و خارجی جمهوری اسلامی را زیر سوال قرار داد.
پس از انتشار این نامه، وی مدت ۳۶ روز بازداشت شد. پس از آزادی به قید وثیقه، دادگاه وی را به اتهام توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام به یک سال و نیم حبس و ۱۰ سال ممنوعیت از وکالت و تدریس محکوم کرد.
رئيس وقت قوهی قضائيه، آيت الله شاهرودی اما طی حکمی دستور توقف اجرای این حکم و اعمال ماده ۱۸ در مورد این پرونده را صادر کرد. به موجب این ماده قانونی پرونده مذکور باید مورد رسیدگی مجدد قرار میگرفت، اما در ۱۴ فروردین ماه سال ۱۳۹۰ قاسم شعله سعدی دستگیر و روانه زندان شد. علت این بازداشت اجرای حکم قبلی او عنوان شده است.
این در حالی است که مطابق قوانين ایران، اگر مجازات جرمی کمتر از سه سال باشد و پنج سال از وقوع آن نیز گذشته باشد، پرونده مشمول مرور زمان شده و مختومه میشود. در حقیقت آقای شعلهسعدی به دلیل جرمی که ۹ سال قبل مرتکب شده، با این که دستور رسیدگی مجدد به پرونده او نیز توسط رئیس وقت قوه قضائیه صادر شده بوده، به زندان میافتد.
اما این پایان ماجرا نیست. روز ۲۶ شهریور ماه سال جاری قاسم شعله سعدی از زندان اوین به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب برده میشود. قاضی مقیسه رئیس این دادگاه یک بار دیگر وی را به اتهام توهین به رهبری محاکمه میکند. روز ۱۲ مهر نیز قاضی مقیسه اعلام میکند که آقای شعلهسعدی به دو سال زندان دیگر محکوم شده است.
یک پرونده و دو دادگاه!
"فخرالسادات فهندژ سعدی" همسر آقای شعله سعدی درباره این حکم تازه به دویچهوله میگوید: «این پرونده پروندهی جدیدی نیست. بلکه همزمان با پروندهی شعبهی ۱۵ در یک شعبه دیگر جریان داشت. شعله سعدی به این پرونده اعتراض کرد و گفت که این پرونده با پروندهی شعبهی ۱۵ یکی است، اتهامات یکی است، بنابراین یک پرونده است. آقای بازپرس قول دادند که بررسی کنند و اگر یکی باشد، این پرونده را منع پیگرد میدهند».
بشنوید: گفت و گو با فخرالسادات فهندژ سعدی
خانم فهندژ سعدی اضافه میکند که بازپرس پرونده پس از بررسی نظر داده که این پرونده مشابه پرونده قبلی است و برای آن حکم صادر شده است. خانم سعدی میگوید: «قبل از این که قرار منع پیگرد برای این پرونده از سوی بازپرس صادر شود، دادستان، پرونده را از دادستانی گرفت و با اتهام توهین به رهبری به دادیارش داد و پس از آن دادیار قرار مجرمیت صادر کرد و پرونده را به شعبهی ۲۸ دادگاه انقلاب سپرده و قاضی مقیسه رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب هم حداکثر مجازات یعنی دو سال حبس را برای ایشان صادر کرد».
زندانی بیمار و بیتفاوتی مسئولان
همسر شعله سعدی تاکید میکند که نسبت به این حکم جدید اعتراض خواهند کرد. وی همچنین با اشاره به بیماری همسرش از بی تفاوتی مسئولان نسبت به درمان او گلایه میکند. خانم سعدی میگوید: «نخاع ایشان در دوره بازداشت قبلیشان در زندان اوین، آسیب دید. همان آسیب دیدگی الان ایشان را در زندان رنج میدهد و باعث شده که انگشتان دست چپاش بیحس شود. پزشکان زندان او را معاینه کردند و گفتند که باید این زندانی آزاد شود. همچنین پزشک قانونی دو بار ایشان را ملاقات کرده و گفته که این متهم نباید کیفر تحمل کند و باید آزاد شود. حتی پزشک قانونی به دادستانی هم نامه نوشته ولی هنوز هیچ گونه ترتیب اثری داده نشده و ایشان کماکان دارد از این درد نخاع رنج میبرد».
قاسم شعله سعدی تنها وکیلی نیست که هماکنون در زندان است، نسرین ستوده و محمد سیفزاده نیز وکلایی هستند که در حال گذراندن دوران محکومیتشان هستند. محمدعلی دادخواه هم به ۹ سال زندان و ۱۰ سال محرومیت از وکالت محکوم شده و مسعود شفیعی وکیل دو کوهنورد آمریکایی نیز ممنوعالخروج شده است.
میترا شجاعی
تحریریه: جواد طالعی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر