سه‌شنبه، فروردین ۲۲، ۱۳۹۱

جمهوری ننگین اسلامی ایران و سوریه دو ادمخواروجانی ، محور مذاکرات گروه هشت



ایران


وزیران خارجه هشت کشور بزرگ صنعتی جهان برای مشورت در مسائلی چون اوضاع سوریه و مذاکرات اتمی ایران در واشنگتن گرد می‌آیند. ایران در آستانه نشست استانبول از قطع و کاهش فروش نفت به ایتالیا، اسپانیا و آلمان خبر داده است.
پایتخت آمریکا از روز چهارشنبه ۱۱ آوریل، میزبان همایش دو روزه وزیران خارجه هفت کشور بزرگ صنعتی دنیا و روسیه خواهد بود. قرار است این نشست علاوه بر بررسی وضعیت بحرانی سوریه و از سرگیری مذاکرات اتمی با ایران، راه را برای تشکیل اجلاس سران "گروه هشت" نیز هموار سازد. این اجلاس در میانه ماه مه در کمپ دیوید برگزار خواهد شد.
کشورهای عضو گروه هشت عبارتند از آمریکا، کانادا، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، آلمان و روسیه. مرسوم است که وزیران خارجه این کشورها چند هفته پیش از آغاز اجلاس سران با یکدیگر دیدار کرده و مقدمات پاره‌ای مسائل این نشست را فراهم سازند.
وزارت خارجه آلمان اعلام کرده که در همایش واشنگتن، کلیه مسايل جاری مربوط به سیاست خارجی مورد بررسی قرار خواهند گرفت و یافتن راهکارهایی برای پایان دادن به خشونت در سوریه در کانون مذاکرات خواهند بود.
در بیانیه وزارت خارجه آلمان آمده که شواهد موجود نشان می‌دهند که دولت سوریه هنوز اقدامی در جهت خروج نیروهایش از شهرهای این کشور انجام نداده است.
وزیر خارجه روسیه در حالی در نشست واشنگتن شرکت خواهد کرد که این کشور تاکنون از هر تدبیر جدی علیه رژیم اسد از سوی جامعه جهانی جلوگیری کرده است.
موضوع مهم دیگر در همایش واشنگتن، مذاکرات اتمی گروه پنج بعلاوه یک با ایران است که پس از مدت‌ها تعلیق، قرار است در روز شنبه ۱۴ آوریل در شهر استانبول از سرگرفته شود.

وستروله وزیر خارجه آلمان در تلاش دستیابی به کرسی شورای حقوق بشر برای کشورش است

وزارت خارجه آلمان در بیانیه خود نوشته که نشست وزیران خارجه گروه هشت باید پیامی شفاف به رهبران جمهوری اسلامی بدهد که فرصت یک گفتگوی واقعی در استانبول را به هدر ندهند.
کشورهای غربی به برنامه‌های اتمی ایران با نگاه تردید می‌نگرند و گمان می‌برند که جمهوری اسلامی تحت پوشش این طرح‌ها در صدد ساخت بمب اتمی باشد.
بررسی اوضاع منطقه
نشست واشنگتن به فرآیند تلاش‌ها در جهت ثبات و صلح در افغانستان و خاورمیانه نیز خواهد پرداخت. این در حالی است که در یک سال گذشته پیشرفت محسوسی در این روند وجود نداشته است.
هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا در چارچوب این نشست از اعضای گروه چهارگانه صلح خاورمیانه نیز دعوت به حضور و مذاکره کرده است. این گروه شامل نمایندگان سازمان ملل، اتحادیه اروپا، آمریکا و روسیه است. ناظران آگاه می‌گویند که امید کمی به تحرک بیشتر این گروه و تحول در اوضاع جاری خاورمیانه وجود دارد.
قرار است گیدو وستروله وزیر خارجه آلمان پس از نشست واشنگتن به نیویورک برود و برای کسب کرسی آلمان در شورای حقوق بشر سازمان ملل، ‌آرای محافل ذیربط را جلب کند. تصمیم در این زمینه در پایان سال ۲۰۱۲ گرفته خواهد شد.

آمریکا، سوئد، یونان و ایرلند رقبای آلمان در این عرصه هستند. عضویت در این شورا برای یک فاصله زمانی دو ساله از ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ در نظر گرفته شده است.
تهدیدهای ایران در آستانه اجلاس استانبول
جمهوری اسلامی در این میان آلمان را به کاهش فروش نفت خود تهدید کرده است. تلویزیون ایران روز سه‌شنبه ۱۰ آوریل با اعلام این موضوع، از احتمال قطع صدور نفت ایران به ایتالیا نیز خبر داده و افزوده که کاهش صادرات نفت ایران به اسپانیا آغاز شده است.
تحریم واردات نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا قرار است از اول ماه ژوییه سال ۲۰۱۲ به جریان افتد. آلمان در میان خریداران نفت خام ایران جایگاه پانزدهم را داراست وسهمی معادل ۰/۹ درصد از کل فروش جمهوری اسلامی را اشغال می‌کند.
همزمان با این تهدیدها اعلام شد که ایران صدور نفت به یونان و اسپانیا را هم متوقف کرده است. این دو کشور قبلا اعلام کرده بوند که به دلیل مشکلات بانکی ناشی از تحریم و ناتوانی از تسویه حساب با ایران، قادر به ادامه معاملات نفتی با این کشور نیستند.
محمود احمدی‌نژاد رییس جمهور ایران اما به تازگی گفته که کشورش به اندازه کافی ارز پس‌انداز کرده و حتی اگر دو تا سه سال امکان فروش نفت را نداشته باشد، ضرری نخواهد کرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر