چهارشنبه، فروردین ۲۳، ۱۳۹۱

ژاپن واردات نفت از ایران را بار دیگر کاهش می‌دهد


اقتصاد ایران


به رغم اقدامات تشویقی آمریکا در معافیت ژاپن از تحریم نفتی ایران، این کشور در ماه جاری میلادی واردات نفت خود از ایران را تا ۵، ۱۸ درصد نسبت به میزان خرید در دو ماهه نخست سال کاهش می‌دهد.
کشورهای آسیایی به کاهش واردات نفت خود از ایران که از تبعات تحریم‌های نفتی علیه ایران از سوی آمریکا و اتحادیه اروپاست، ادامه می‌دهند.
به گزارش رویترز، خانه تجارت ژاپن از ماه جاری میلادی (آوریل) واردات نفت از ایران را کاهش می‌دهد. کاهش واردات نفت ایران به ژاپن جدیدترین نشانه از تاثیر تحریم‌ها بر روند تجارت نفت ایران در آسیا محسوب می‌شود.

رستم قاسمی، وزیر نفت ایران مدعی است که این کشور در فروش نفت مشکلی ندارد.رستم قاسمی، وزیر نفت ایران مدعی است که این کشور در فروش نفت مشکلی ندارد.
بنا بر این گزارش واردات نفت ژاپن از ایران تا ۶۰ هزار بشکه در روز در ماه آوریل کاهش می‌یابد. بر اساس آخرین داده‌های دولت ژاپن، این کاهش معادل ۱۸/۵ درصد از ۳۲۲ هزار و ۹۰۰ بشکه در روز است که میزان واردات نفت ایران به ژاپن در دو ماهه نخست سال ۲۰۱۲ بوده است.
کاهش واردات نفت ژاپن از ایران پس از آن انجام می‌گیرد که آمریکا در ماه مارس این کشور را به همراه ۱۰ کشور اروپایی از تحریم‌های ماه ژوئیه به دلیل آن‌چه تلاش برای کاهش واردات خواند به صورت تشویقی معاف کرد.
وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که ژاپن می‌تواند الگویی برای دیگر کشورها باشد که به رغم "تراژدی" زلزله که به بحران اتمی فوکوشیما انجامید نیمه دوم سال گذشته خرید نفت از ایران را کاهش داد.
با این‌همه وزیر اقتصاد ژاپن فوراَ پس از اقدام تشویقی آمریکا اعلام کرد که این کشور به کاهش خرید نفت از ایران ادامه می‌دهد.
این در حالی‌ست که ژاپن دارای هیچ سوخت فسیلی نیست و به همین علت به صورت تاریخی در این زمینه با ایران رابطه تجاری دارد.
دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا، روز گذشته با ورود به توکیو با تاکید بر "نیاز و اتکای ویژه ژاپن به واردات نفت" گفت : «من به میزبان خود خواهم گفت که چقدر مهم است که فشارها بر ایران را به حداکثر رسانیم.» کامرون گفت: «هر چه تحریم نفت ایران نیرومندتر باشد، بهتر است.»
چین، هند، ژاپن و کره‌جنوبی چهار واردکننده‌ی بزرگ نفت خام ایران در آسیا هستند و همه آن‌ها واردات خود از ایران را کاهش داده‌اند.
اعلام انصراف شرکت‌های بیمه‌ هنگ‌کنگ از بیمه نفت ایران


بر اساس دور جدید تحریم‌ها که آمریکا برای فشار بر ایران برقرار کرده است، موسسات مالی و بانک‌هایی که با بانک مرکزی ایران به معاملات خود ادامه دهند، جریمه می‌شوند. این تحریم‌ها به گونه‌ای تنظیم شده که در نهایت کشورها بین ایران و ادامه مبادلات تجاری خود با آمریکا، به عنوان یکی از قطب‌های مهم اقتصادی جهان، مجبور به انتخاب یک گزینه هستند.
تحریم‌ها برای آن دسته از شرکت‌هایی که همچنان مایل به واردات نفت از ایران هستند تجارت با تهران را به طرز مشخصی سخت کرده است. یافتن شرکت‌های باربری، شرکت‌های بیمه برای تضمین سلامت محموله و همچنین بانک‌هایی که از طریق آن بتوان پرداخت به ایران داشت، واردات نفت از ایران را دچاری دشواری کرده است.
یکی مقام ارشد اقتصادی که رویترز نام او را فاش نکرد روز دوشنبه به این خبرگزاری گفت که شرکت‌های بیمه‌ دریایی هنگ‌کنگ از ابتدای ماه ژوئیه که تحریم‌های نفتی اتحادیه اروپا علیه ایران آغاز می‌شود محموله‌های نفتی این کشور را به طور کامل بیمه نخواهند کرد.
مدیر عامل اتحادیه کشتی‌داران هنگ‌کنگ در همین ارتباط گفت که به محض بالا رفتن تعداد آن دسته از شرکت‌های بیمه‌ هنگ‌کنگی که از بیمه محموله‌های نفتی ایران سر باز زنند، کشتی‌داران این کشور نیز از قبول محموله‌های ایران خودداری خواهند کرد.
این موضوع می‌تواند برای چین که در پی یافتن راه‌های جایگزین برای واردات نفت ایران است مشکل‌آفرین باشد. چین، دومین واردکننده نفت جهان و اولین خریدار نفت ایران است. این کشور تا ۲۰ درصد از نفت خام ایران را خریداری می‌کند. ایران سومین فروشنده نفت به چین است و در مقام سوم پس از عربستان و آنگولا قرار دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر