پنجشنبه، خرداد ۱۱، ۱۳۹۱

«صنعت تولید شیردرجمهوری ننگین اسلامی ایران در مرز ورشکستگی است»


«صنعت تولید شیردرجمهوری ننگین اسلامی  ایران در مرز ورشکستگی است»

خليل جوهرچی، مدير انجمن صنفی صنايع فرآورده های لبنی قم گفت که «کارخانجات توليد شير در قم را در حال ضرر دهی هستند و یک تولید کننده شیر هم صنعت تولید شیر ایران را در مرز ورشکستگی خوانده است. دبیر انجمن صنایع لبنی هم گفته با توجه به محقق نشدن وعده دولت، صنایع شیری در حال ضرردهی هستند.»

آقای جوهرچی در گزارشی که خبرگزاری مهر روز چهارشنبه آن را منتشر کرده، گفته است: « کمبود نهاده و علوفه از دلايل اصلی افزايش قيمت شير توليدی کارخانجات است.»

رضا باکری، دبير انجمن صنايع لبنی هم روز چهارشنبه به خبرگزاری کار ایران، ایلنا گفت: « اخيرا دامداران با معاونت بازرگانی داخلی صورتجلسه ای داشتند مبنی بر آنکه با دريافت علوفه و نهاده های دامی، شير را با همان نرخ مورد نظر دولت يعنی ۶۳۰ تومان عرضه کنند در حالی که هنوز علوفه مورد نياز در اختيار دامداران قرار نگرفته است.»

وی افزود: «ضمن این که برخی از دامداران اعلام می کنند حتی در صورت تامين علوفه مورد نياز توسط دولت، قيمت تمام شده شير برايشان حدود ۷۷۰ تومان تمام خواهد شد. درحال حاضر حداقل قيمت خريد شير خام از دامداران ۸۰۰ تومان و حداکثر ۸۸۰ تومان است.»

آقای باکری گفته است: «به تبع محقق نشدن وعده دولت برای تامين نهاده های دامی و کاهش نرخ شير خام، صنايع لبنی در طول ماه نزديک به ۹۰ ميليارد تومان زيان می دهد.»

جواد مرادی، مديرعامل کارخانه شير ژال هم به مهر گفته است: « درحال حاضر شير به قيمت کمتر از قيمت تمام شده از توليد کننده خريدار می شود و اگر اين روند ادامه داشته باشد کارخانجات با مشکل مواجه خواهند شد.»

وی همچنین گفته که کارخانه شير ژال »در گذشته ۶۰ درصد شير استان قم را تامين می‌کرد که با توجه به شرايط پيش آمده و جلوگيری از ضرر و زيان بيشتر اين مقدار به ۳۰ در کاهش يافته است.»

دیگر دست اندرکاران تولید شیر به خبرگزاری مهر گفته اند دولت دستوری مبنی بر بازگشت قيمت فرآورده‌های لبنی به قيمت بهمن ماه سال گذشته صادر کرده اما این کار، «نشدنی» است. 

جمهوری آذربایجان می گوید طرح تروریستی علیه یوروویژن را کشف و خنثی کرده است


جمهوری آذربایجان می گوید طرح تروریستی علیه یوروویژن را کشف و خنثی کرده است

نوشتۀ رحمت قاسم بیگلو
جمهوری اسلامی ایران اتهام طراحی توطئه علیه دیپلمات های آمریکا درآذربایجان را تکذیب کرد.

گفتگو با یونس شاملی
30/05/2012 by بیژن برهمندی
به گزارش منابع خبری، نمایندگی ایران درسازمان ملل طی واکنشی ادعای روزنامه واشنگتن پُست مبنی برطراحی ایران علیه دیپلمات های آمریکائی درجمهوری آذربایجان را رد کرد.
دربیانیه ی دفترنمایندگی ایران درسازمان ملل ازجمله آمده است: "ایران همواره هرگونه اقدام تروریستی را محکوم نموده است واین گونه اتهامات بی اساس درراستای ایران هراسی و سیاست فشارغیرقانونی به ایران وارد می گردند".
روزنامه آمریکائی واشنگتن پُست درشماره روز دوشنبه خود گزارش داده بود که جمهوری اسلامی طرحی را برای تروردیپلمات های
آمریکائی، عربستان سعودی، اسرائیلی و یهودیان درهفت کشورجهان طراحی کرده است.
به گزارش سامانه خبری عصر ایران، به نوشته واشگتن پُست، درنوامبرسال گذشته میلادی دوهزارو یازده هشداری ازسوی آمریکا به سفارت این کشوردرباکو ارسال می شود که طی این هشداربه سفیرآمریکا درباکو گزارش می شود طرح ترور علیه اعضای کادردیپلماتیک آمریکا درباکو درجریان است.
به نوشته واشنگتن پُست پس از آن بود که درماه مارس دو هزارو دوازده پلیس جمهوری آذربایجان بیست و دو تن را به اتهام تلاش برای ترور و جاسوسی دستگیرکرد، ولی هیچ گاه این مسئله روشن نشد که دستورترور ازسوی چه کسانی صادرشده است.
به نوشته روزنامه آمریکائی، اکنون براساس اطلاعاتی که سازمان های اطلاعاتی آمریکا دریافت کرده اند، دولت ایران طرحی را برای ترور اعضای کادردیپلماتیک آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی درهفت کشورجهان تهیه کرده و برای تحقق آنها ازکادرهای حزب الله لبنان نیز بهره می گیرد.
واشنگتن پُست می افزاید: طرح ترور سفیر آمریکا درآذربایجان و نیز ترور شهروندان یهودی دراین کشوریکی از بخش های طرح گسترده حکومت ایران برای ترور اعضای کادرهای دیپلماتیک کشورهای متخاصم خود درکشورهای مختلف بوده است.
دراین حال یک گزارش ازمنابع خبری ایرانی حاکی است که جمهوری آذربایجان روز دوشنبه گذشته ازورود یک مقام ایرانی به این کشورجلوگیری کرده است.
به گزارش پایگاه خبری انتخاب، سفارت ایران درباکو با انتشاربیانیه ای نوشته است: ما با تاسف اعلام می کنیم که روز دوشنبه این هفته از ورود رئیس اداره فرهنگی دفتر رهبر معظم انقلاب به جمهوری آذربایجان ممانعت به عمل آمده است.
بنا براین بیانیه این مقام ایرانی، ازفرودگاه بین المللی باکو به ایران بازگردانده شده است
دراین حال، چهارروز پس از برگزاری برنامه سالانه انتخاب بهترین ترانه سال اروپا درباکو، دولت جمهوری آذربایجان اعلام داشت که یک توطئه تروریستی را که برای برهم زدن این برنامه طرح ریزی شده بود کشف و خنثی کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از با کو، مقامات امنیتی جمهوری آذربایجان با انتشاربیانیه ای اعلام داشتند که براساس طرح تهیه شده تروریست ها درنظرداشتند با انجام عملیاتی درداخل سالن برگزاری مراسم "یوروویژن" و همچنین درچند نقطه شهرباکو ازجمله هتل های محل اقامت میهمانان خارجی دست به اختلال دربرگزاری این برنامه بزنند.
به گفته یک منبع امنیتی جمهوری آذربایجان دراین رابطه حدود 40 نفر بازداشت شده اند که هم اکنون تحت بازجوئی قراردارند.
بنا برگزارش منابع خبری باکو، درجریان عملیات برای بازداشت این افراد مسلح، شماری ازآنها نیز کشته شده اند.
دراین گزارش از شمارکشته شدگاه سخنی به میان نیامده است.
مقامات دولت باکو می گویند، وزارت امنیت آذربایجان تصمیم گرفت بود این خبررا درطول مراسم یوروویژن فاش نکند تا موجبات نگرانی شهروندان و میهمانان خارجی را فراهم نکند
لازم به یاد آوری است که هرکشوری که برنده نهائی این رقابت ها باشد سال آینده این کشورمسئول برگزاری رقابت های سال خواهد بود. گروه موسیقی جوانان آذربایجان درسال دو هزارو یازده برنده بهترین ترانه سال اروپا گردیده بود ند که به همین مناسبت مسابقات امسال درپایتخت آذربایجان برگزارشد
با افزایش بحران میان تهران و باکو منابع خبری، امروز گزارش دادند که دولت با کو روزچهارشنبه سی ام ماه مه سفیرخود درتهران را به منظور "رایزنی ومشورت" فراخوانده است. باکو همچنین با تسلیم دو یاداشت دیپلماتیک به مقامات جمهوری اسلامی، بازداشت فرید حسین و شهریارحاجی زاده، دو نفری که آنها را شاعرو تبعه جمهوری آذربایجان نامیده اعتراض کرده است.

«بازداشت» دو شاعر جمهوری آذربایجان در تبریز


«بازداشت» دو شاعر جمهوری آذربایجان در تبریز

x
در حالی که، به گفته جمهوری آذربایجان، ایران نامه‌های اعتراضی این کشور به «ناپدید شدن» دو شاعر آذربایجانی در ایران را بی‌پاسخ گذاشته، پدر یکی از این دو نفر در گفت‌وگو با رادیوفردا از بازداشت فرزند خود در شهر تبریز خبر داد.

جمهوری آذربایجان اعلام کرد که در پیگیری از وضعیت دو شاعر «ناپدید شده» شهروند این کشور که ماه گذشته برای شرکت در جشنواره شعر به ایران سفر کرده بودند تاکنون سه یادداشت اعتراضی به ایران تحویل داده، اما مقامات دیپلماتیک ایران هنوز در این زمینه جوابی به آذربایجان نداده‌اند.

فرید حسین و شهریار حاجی‌یف دو شاعر جوان شهروند آذربایجان که به جشنواره شعری در شهر مراغه دعوت شده بودند، بعد از اتمام جشنواره و هنگام بازگشت روز دوم ماه مه در تبریز بازداشت شدند.

در حالی که مقامات ایران هنوز رسما بازداشت این دو تبعه جمهوری آذربایجان را تایید نکرده‌اند، پدر آقای حاجی‌یف در گفت‌وگو با رادیوفردا از بازداشت فرزند خود در ایران خبر می‌دهد.

مایل حاجی‌یف در گفت‌وگو با رادیوفردا گفت: «پسرم ۲۷ ماه مه‌، چهار روز پیش، طی تماس تلفنی از بازداشتگاه گفت که علت بازداشت‌شان عدم مراجعه به کنسولگری آذربایجان در تبریز و ثبت نام‌شان بوده است.»

به گفته آقای حاجی‌یف، «شهریار گفت که با موبایل یکی از بازجو‌ها تماس می‌گیرد، مشکل در عدم ثبت آنها در کنسولگری بوده و بازجو‌ها قانع شده‌اند که به شرط دریافت استعلام از سفارت ایران در باکو آنها را آزاد کنند».

این در حالی است که المان عبدالله‌اف، معاون وزیر خارجه آذربایجان، روز چهارشنبه گذشته اعلام کرد که هیچ یک از مجاری دیپلماتیک ایران، اعم از کنسولگری، سفارت یا وزارت خارجه پاسخی به درخواست آذربایجان نداده‌اند و این رویه خلاف تعهدات «کنوانسیون وین» در امور دیپلماتیک است.

به گفته حاجی‌یف پدر، بعد از تماس کوتاه تلفنی چهار روز پیش، دیگر خبری از پسرش نشده، اما کنسولگری آذربایجان در تبریز به ایشان اطمینان داده است که پیگیر آزادی دو شاعر جوان شهروند آذربایجان است.

تنش در روابط ایران و آذربایجان در چند ماه اخیر شدت یافته و هر دو کشور سفیر خود را از کشور مقابل فراخوانده‌اند.

طی چند ماه گذشته آذربایجان ۲۳ نفر را به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت کرد، همچنین دو کارمند شبکه آذربایجانی‌زبان «سحر» وابسته به تلویزیون دولتی ایران نیز در آذربایجان بازداشت شده‌اند.

از سوی دیگر جمهوری اسلامی نیز به نوبه خود آذربایجان را به کمک به سازمان جاسوسی اسرائیل، موساد، برای قتل دانشمندان هسته‌ای ایران متهم کرده است.

ایران در ماه‌های اخیر همچنین به آن چه «دین‌ستیزی دولت جمهوری آذربایجان» توصیف می‌کند اعتراض کرده است، تا جایی که در آستانه برگزاری پنجاه و هفتمین دور مسابقات آواز یوروویژن که هفته گذشته در باکو برگزار شد، تظاهراتی در مقابل کنسولگری آذربایجان در تبریز برگزار و شعارهایی علیه رئیس جمهور آذربایجان سر داده شد.

در واکنش به تظاهرات مقابل کنسولگری آذربایجان در تبریز، دو دور تجمع اعتراضی در مقابل سفارت ایران در باکو نیز انجام شد که معترضان شعارهای تندی علیه مقامات عالی‌رتبه ایران دادند، موضوعی که باعث شد ایران سفیر خود در باکو را به تهران فراخواند.

مقام آذربایجانی: «در ایران روحانیون قلابی هست»

اما تنش‌ها میان ایران و آذربایجان با اتمام مسابقه یوروویژن نیز به پایان نرسید. آذربایجان روز سه‌شنبه از ورود حجت‌الاسلام محمدهادی فرید عصر، «نماینده فرهنگی» آیت‌الله خامنه‌ای، به باکو جلوگیری کرد و وی را از فرودگاه به تهران بازگرداند.

به دنبال این اقدام، علی حسن‌اف، رئیس بخش سیاسی-اجتماعی نهاد ریاست جمهوری آذربایجان، نیز روز پنج‌شنبه با «قلابی» خواندن روحانیون ایران، «تبلیغات علیه دولت آذربایجان در ایران» را به‌شدت محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری ترند آذربایجان، آقای حسن‌اف در دیدار با خبرنگاران گفت که «در ایران روحانیونی قلابی هست که می‌خواهند مسائلی دور از واقعیت را به آذربایجان نسبت دهند».

این مقام آذربایجانی با اعلام این که می‌خواهند «با زور برچسب همجنس‌گرایی به ما بزنند» گفت: «ما به روحانیون ایران می‌گوییم که خجالت بکشند، پیشانی بر مهر می‌گذارند، هر روز دست به دعا برمی‌دارند و همین که از در مسجد بیرون می‌آیند، شروع به دروغ‌پراکنی می‌کنند.»

وی در ادامه گفت: «حالا هم می‌گویند که آذربایجان را ترساندیم، رژه همجنس‌بازان را لغو کردند، اصلا مگر قرار بود چنین رژه‌ای برگزار شود؟» 

چهارشنبه، خرداد ۱۰، ۱۳۹۱

دیپلمات‌ها: تصاویر ماهواره‌ای حاکی از عملیات پاکسازی در پارچین است


دیپلمات‌ها: تصاویر ماهواره‌ای حاکی از عملیات پاکسازی در پارچین است

پارچین
دیپلمات‌های غربی می‌گویند هرمان ناکارتس روز چهارشنبه تصاویری ماهواره‌ای جدیدی را نشان داده‌ که حاکی از آن است که در محوطه نظامی پارچین چند ساختمان تخریب شده است.

به گزارش خبرگزاری آلمان، هرمان ناکارتس، رئیس بازرسان آژانس روز چهارشنبه در یک جلسه خصوصی به دیپلمات‌ها در وین تصاویر ماهواره‌ای را نشان داد که در روزهای ۱۶ اردیبهشت تا ۶ خردادماه گرفته شده است. به گفته دیپلمات‌ها این تصاویر حاکی از «پاکسازی» و تخریب چندین ساختمان در محوطه پارچین است.

خبرگزاری رویترز هم می‌گوید که حضور بلدوز در تصویری که هرمان ناکارتس به دیپلمات‌ها نشان‌داده، مشهود است؛ این تصویر به گفته دیپلمات‌ها در تاریخ ۶ خرداد گرفته شده است.

رویترز با این حال می‌افزاید هرمان ناکارتس نظر خود را درباره این تصاویر بیان نکرده است.

محوطه نظامی پارچین، یکی از موارد مورد مناقشه ایران و آژانس است؛ در گزارشی که چند روز پیش یوکیا آمانو از برنامه هسته‌ای ایران منتشر کرد، به پارچین نیز اشاره شده بود.

آژانس در این گزارش قید کرده است که تصاویر ماهواره‌ای حاکی از گسترش فعالیت‌های ایران در این منطقه است.

آژانس مشکوک است که در این محوطه، فعالیت‌های مربوط به چاشنی‌های انفجاری دارای کاربرد در کلاهک اتمی صورت گرفته باشد.

ایران در بهمن، و اسفند سال ۹۱ و نیز در خرداد ماه امسال، سه بار با آژانس مذاکره کرد که پارچین یکی از محورهای اصلی آن بود.

پیشتر علی‌اکبر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس، گفته بود که ایران به طور اصولی برای بازدید از این محوطه مشکلی ندارد اما این هفته، فریدون عباسی، رئیس سازمان انرژی هسته‌ای گفت: «آژانس به دلیل فشار برخی کشورها می‌خواهد از پارچین بازدید کند اما ما هنوز در مورد این مسئله قانع نشده‌ایم زیرا در پارچین سایت هسته‌ای نداریم.» 

جمهوری ننگین اسلامی ایران ادعای واشینگتن پست درباره نقش تهران درتوطئه‌ ترورراردکرد


جمهوری ننگین اسلامی ایران ادعای واشینگتن پست درباره نقش تهران درتوطئه‌ ترورراردکرد

به دنبال انتشار گزارشی در روزنامه واشینگتن پست که مدعی شده بود ایران احتمالا در توطئه ترور چند مقام خارجی در کشورهای مختلف نقش داشته است، نمایندگی ایران در سازمان ملل این ادعا را رد کرد.

به گزارش روز چهارشنبه، ۱۰ خردادماه، خبرگزاری مهر، بخش مطبوعاتی نمایندگی ایران در سازمان ملل در نیویورک، با ارسال نامه‌ای به روزنامه واشینگتن پست، طرح اتهام دست داشتن ایران در توطئه ترور را «بی‌اساس» خواند و آن‌ها را در راستای «ایران هراسی و سیاست‌ فشار غیرقانونی به ایران» دانست.

روزنامه واشینگتن پست، هشتم خرداماه، گزارشی بر اساس گفته‌های مقامات رسمی آمريکا منتشر کرد و مدعی شد که ایران یا حزب‌الله در توطئه ترور دو مقام سعودی، چند اسرائیلی و آمریکایی در برخی کشورها، از جمله جمهوری آذربایجان، نقش داشته است.

نمایندگی ایران در سازمان ملل در رد این اتهام آورده است: «جمهوری اسلامی ایران در طول سالیان گذشته همواره خود بزرگترین قربانی تروریسم بوده و هزاران ایران شامل شهروندان عادی، مسئولان عالی‌رتبه و همین‌طور دانشمندان ایران هدف اقدامات تروریستی سازمان یافته قرار گرفته‌اند.»

چندين مقام رسمی آمريکايی و کشورهای خاورميانه که نامی از انها برده نشده است، به واشینگتن پست گفته‌ بودند که در هفته‌های گذشته ماموران تحقيقات امنيتی در چهار کشور به مدارک جديدی در ارتباط با طرح‌های ترور قبلی دست يافته‌اند که تمامی شواهد حاکی از ارتباط اين نقشه ها با نيروهای حزب الله لبنان يا نيروها يا گروه هايی در داخل ايران است.

در ماه‌های گذشته جمهوری آذربايجان در چندین مورد از کشف گروه‌های تروريستی وابسته به ايران خبر داده است.

اوايل بهمن‌ماه سال گذشته وزارت امنيت ملی جمهوری آذربايجان در اعلاميه‌ای از ناکام گذاشتن طرح تروری خبر داد که گفته شده بود «از طرف افرادی وابسته به وزارت اطلاعات ايران» برنامه‌ريزی شده‌است.

سوم اسفندماه نيز شبکه خبری دولتی آذربايجان (آز تی وی) اعلام کرد که يک گروه سازمان يافته تروريستی «تحت امر مستقيم سپاه پاسداران جمهوری اسلامی» کشف و اعضای آن را بازداشت کرده است.

وزارت امنيت ملی جمهوری آذربايجان روز ۲۴ اسفند ماه نیز اعلام کرد که ۲۲ نفر شامل ۱۸ شهروند جمهوری آذربايجان و چهار شهروند خارجی به اتهام «خيانت به دولت و نقض امنيت ملی، جاسوسی برای سپاه پاسداران به منظور انجام يک سری عمليات تروريستی عليه شهروندان خارجی مقيم آذربايجان، سفارتخانه های آمريکا و اسرائيل و چندين موسسه غربی» دستگير شده‌اند.

انتشار این موارد که چندین بار احضار سفیر آذربایجان در تهران را به وزارت امور خارجه به همراه داشته است.

جمهوری اسلامی ايران همواره ادعاهای ايجاد گروه های تروريستی و جاسوسی در آذربايجان را رد کرده است و به نوبه خود مدعی است که عوامل وابسته به سازمان جاسوسی اسرائيل (موساد) با کمک و مساعدت دولت آذربايجان طرح ترور دانشمندان هست‌ ای ايران را عملياتی می کنند، ادعايی که دولت آذربايجان آن را «افترا» ناميده است. 

آغاز جمع‌آوری کراوات‌ها از مغازه‌ها در ایران



آغاز جمع‌آوری کراوات‌ها از مغازه‌ها در ایران

گزارش‌ها از ایران حاکی است که به دستور اداره اماکن نیروی انتظامی، فروش کراوات در مغازه‌های ایران دوباره با سخت‌گیری مواجه شده و جمع‌آوری کراوات‌ها از مغازه‌ها نیز آغاز شده‌است.

جواد درودیان، رئیس اتحادیه پیراهن‌دوزان و پیراهن‌فروشان، روز چهارشنبه ۱۰ خرداد با اعلام این موضوع به روزنامه مردمسالاری هم‌چنین افزود که «به ما اعلام شده سربرگ‌مان که در آن از قدیم یک عکس کراوات روی آن وجود داشت باید عوض شده و عکس کراوات از روی آن برداشته شود.»

از سال ۵۷ فروش کراوات در ایران ممنوع شد، اما جلوگیری از آن بیشتر به صورت تذکر بخش‌های مسئول در نیروی انتظامی نمود می‌یافت ولی هم‌اینک با گسترده‌تر شدن فروش کراوات در مغازه‌های کت و شلوار فروشی سخت‌گیری نسبت به آن آغاز شده‌است.

جواد درودیان در پاسخ به این پرسش که بسیاری از مغازه‌ها کراوات را در ویترین گذاشته و از طریق مانکن‌ها به نمایش می‌گذارند، به «مردمسالاری» گفت که: «بازرسان اصناف و اماکن مدتی است که این موضوع را جدی گرفته و مانع از این کار شده‌اند. البته شاید این به شانس مغازه‌دار بستگی داشته باشد و اگر بازرسان و اماکن از آن مغازه‌ها اطلاع یابند، دستور ممنوعیت فروش کراوات را به آن‌ها نیز اعلام می‌کنیم.»

یکی از فروشندگان نیز به این روزنامه گفت که: «اداره اماکن نیروی انتظامی چند روزی است که این دستور را صادر کرده‌است و ما مجبور به جمع‌آوری همه کراوات‌ها از مغازه شده‌ایم. ظاهرا این تحریم فقط برای مغازه‌هایی که محصول برند می‌فروشند، اعلام شده‌است.»

کراوات و پاپیون به عنوان «مظاهر فرهنگ غربی» از دیدگاه مسئولان جمهوری اسلامی پوشش‌های مذموم به‌شمار می‌آیند.

محسن قرائتی، مسئول «ستاد اقامه نماز»، روز ۲۹ اردیبهشت سال ۹۰ در نخستین همایش «اخلاق در وکالت» خطاب به وکلایی که کراوات داشتند گفت: «کراوات یک پوشش بی خاصیت است نه شما را گرم می‌کند نه می‌پوشاند و نه نشانه شخصیت شما است. بهتر است آن را باز کنید.»

دستگیری غرفه‌داران «بدحجاب» جشنواره غذای سنتی

نیروی انتظامی جمهوری اسلامی و نیروهای بسیجی از دهه ۱۳۷۰ به این سو هر سال طرح مبارزه با «مفاسد اجتماعی» و آنچه را که «بدحجابی» می‌خوانند به مرحله اجرا در می‌آورند ولی به رغم فشارهای گسترده، تصاویر منتشر شده حاکی از عدم موفقیت این طرح بوده‌است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، پلیس تهران از چند هفته گذشته تاکنون طرح‌های تشدید برخورد با آنچه «بدحجابی و بدپوششی» نامیده را در سطوح شهر به اجرا گذشته و اجرای آن هم‌چنان ادامه دارد.

این خبرگزاری هم‌چنین خبر داد که مأموران، روز دوشنبه به اولین جشنواره غذاهای سنتی ایران در نمایشگاه بین‌المللی تهران وارد شده و پس از پلمب ۸۰ غرفه این جشنواره به دلیل «بدحجابی غرفه‌داران و فروشندگان»، تعدادی از آنها را نیز دستگیر کرده و مسئول نمایشگاه را نیز به اداره پلیس فراخوانده‌اند.

در ادامه این فشارها، احمدرضا رادان، جانشین فرمانده نیروی انتظامی، روز چهارشنبه به ایسنا گفت که «مسئولان نمایشگاه‌ها اگر نتوانند مسائل مربوط به عفاف و حجاب را در نمایشگاه‌هایشان رعایت کنند، پلیس اجازه برپایی نمایشگاه را نخواهد داد.»

مسئولان جمهوری اسلامی در ارتباط با مسئله حجاب، رویکرد امتیازدهی و اعطای جوایز مالی را نیز دنبال می‌کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور، علیرضا افشار، قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی، روز چهارشنبه خبر داد که قرار است در دستگاه‌های دولتی، کارکنان «فعال در حوزه عفاف و حجاب» ترفیع اداری گرفته و به آنها هدایایی داده شود و به سفرهای گردشی اعزام شوند.

وی گفت که «اعطای لوح، هدایا، اعزام به اردوهای زیارتی–سیاحتی، ترفیعات اداری و غیره از برنامه‌های درون‌سازمانی دستگاه‌ها» برای «تشویق کارکنان نمونه و یا فعال در حوزه عفاف و حجاب» است.

پیش از او، مهدی میرزایی‌تبار، مدیر امور فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی، روز ۲۷ اردیبهشت به خبرگزاری مهر گفت که دانشجویان دختری که در این دانشگاه حجاب خود را رعایت کرده و پوشش خود را به پوشش اسلامی تبدیل کرده‌اند، با بن‌های ۲۰ هزار تومانی تشویق شده‌اند. 

سه‌شنبه، خرداد ۰۹، ۱۳۹۱

معاون سازمان محيط زيست: برای مهار ریزگردها بودجه نداریم


معاون سازمان محيط زيست: برای مهار ریزگردها بودجه نداریم

معاون توسعه مديريت حقوقی و امور مجلس سازمان محيط زيست، سه شنبه گفت: «در سال ۹۱ بر خلاف سال ۹۰ که صد ميليارد تومان اعتبار برای مهار ريزگردها و ساماندهی تالابها و درياچه ها بودجه اختصاص داده شده بود رديف بودجه خاصی برای اين مباحث در نظر گرفته نشده است.»

به گزارش ایلنا، حسن شیخ نیا افزود به «پیشنهاد یکی ازنمایندگان اختصاص بودجه برای مهار ریزگردها ازدستور كار مجلس خارج شد و هر پنج برنامه از لایحه بودجه حذف شد.»

به گفته آقای شیخ نیا، مقرر شد تنها از بودجه مازاد درآمد نفتی و در صورت انجام برنامه های اولويت دار اين مازاد بودجه به بحث ريزگردها و درياچه ها و تالابها اختصاص داده شود.

پیشتر، علی محمد شاعری، قائم مقام سازمان محیط زیست کشور گفته بود «بیش از ۲۵ استان کشور با مسئله گرد و غبار و ریزگرد‌ها درگیر هستند.»

وی همچنین گفت: «حل این مشکل نیازمند مشارکت جمعی کشورهای ایران، عراق، عربستان و سوریه است و ایران به تنهایی نمی‌تواند کاری انجام دهد.»

روزنامه جمهوری اسلامی روز یکشنبه در گزارشی نوشت در همایشی که در همین زمینه در کرمانشاه برگزار شد مقام‌هایی از کشورهای ایران و عراق حضور داشتند.

قائم مقام سازمان محیط زیست در این همایش گفته است: «در حالی که در سال ۸۲، تنها سه استان کشور درگیر پدیده گرد و غبار و ریزگرد‌ها بود، این آمار در سال ۸۷ به ۱۸ استان و در پایان سال ۹۰ به بیش از ۲۵ استان افزایش یافت.»

وی در دلایل بروز این مسئله گفته است: «فقدان مدیریت صحیح آب در کشورهای درگیر، از بین رفتن پوشش گیاهی نظیر جنگل زدایی و شرایطی که برای حفاظت از آب لازم است، فقدان مدیریت در عرصه‌های کشاورزی مبتنی بر اصول پایدار، تداوم خشکسالی در کشورهای منطقه و کاهش میزان بارندگی در استان‌های مرزی ایران و عراق از مهم‌ترین دلایل ایجاد این پدیده هستند.»

قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست افزود: «تاکنون شش کانون عمده گرد و غبار در کشورهای همسایه شناسایی شده است. از این تعداد چهار کانون در عراق، یک کانون در سوریه و یک کانون در عربستان استقرار دارند.»

«احتمال بیکار شدن ۵۰ هزار پزشک با اجرای طرح پزشک خانواده»



«احتمال بیکار شدن ۵۰ هزار پزشک با اجرای طرح پزشک خانواده»

بیژن گودرزی، رئیس مجمع عمومی نظام پزشکی، هشدار داد که اجرای «طرح پزشک خانواده» دولت احمدی نژاد می تواند منجر به بیکار شدن ۵۰ هزار پزشک شود.

آقای گودرزی در گفتگویی با خبرگزاری ایلنا که روز سه شنبه منتشر شد، گفت: «اگر در طرح پزشک خانواده، دو هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت زیر نظر یک پزشک قرار بگیرند این طرح فقط می‌تواند ۳۰ هزار پزشک عمومی را به کار گیرد و از جمع ۸۰ هزار پزشک عمومی کشور، ۵۰ هزار نفر بیکار خواهند شد.»

سخنان رئیس مجمع عمومی نظام پزشکی در حالی بیان می شود که حسن امامی رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت ایران، اخیرا در مورد طرح پزشک خانواده به خبرگزاری ایرنا گفت: «اين طرح از خرداد ماه با اجرای طرح استقرار پزشکان ، ثبت نام از آنها و انعقاد قرارداد سازمان های بيمه‌گر در کشور کليد می خورد و از شهريور ماه امسال نيز با اجرای طرح ارجاع خانواده ها به اين پزشکان به طور رسمی فعاليت خود را آغاز می کند.»

وی افزود: «در اين طرح برای هر پزشک بين ۵۰۰ تا دو هزار و ۵۰۰ بيمار در نظر گرفته شده که با احتساب اين موارد، بين ۲۵ تا ۳۰ هزار پزشک برای اجرای کامل طرح پزشک خانواده نياز است.»

بیژن گودرزی روز سه‌شنبه با انتقاد از این طرح گفت «وقتی که دو هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت زیر نظر یک پزشک قرار بگیرند بیمار‌ها خیلی سطحی و سریع دیده می‌شوند، کیفیت کار پایین می‌آید و خدمات خوبی به مردم داده نمی‌شود.»

بیژن گودرزی با بیان اینکه برخورد عجولانه و شتابزده با اجرای برنامه پزشک خانواده ممکن است چالش‌های زیادی را به وجود آورد، افزود: «در طرح پزشک روستا ابتدا گفته شد که مردم فرانشیزی پرداخت نمی‌کنند اما بعد گفتند که ۱۰درصد باید فرانشیز بدهند، حال باید پرسید وقتی طرح کوچکی را که پایلوت محسوب می‌شد نتوانستند بدون فرانشیز اجرا کنند چطور می‌توانند آن را در طرح بزرگ‌تری به مرحله اجرا درآورند.»

واکنش اسرائيل به کشف ويروس سارق اينترنتی در ايران


واکنش اسرائيل به کشف ويروس سارق اينترنتی در ايران

موشه بوگی يعلون، وزير راهبردی و معاون نخست وزير اسرائیل (نفر اول از راست
در پی فاش شدن اينکه يک ويروس پيچيده کاميپوتری، از بيش از دو سال پيش مشغول دزديدن اطلاعات حساس از رايانه های ايران و برخی کشورهای منطقه بوده است، يک مقام ارشد دولت اسرائيل تلاش برای ضربه زدن به ايران را حقی برای عواملی که از ناحيه ايران احساس خطر می کنند، دانسته است.

ژنرال دوران احتياط ارتش اسرائيل، موشه بوگی يعلون، وزير راهبردی و معاون نخست وزير اسرائيل سه شنبه در مصاحبه ای با راديوی ارتش اسرائيل گفته بود: «هر عاملی که از جانب حکومت ايران تهديدها را جدی تلقی می کند، احتمال دارد که برای رفع آن نيز از هر وسيله ای، از جمله اين گونه ويروس ها استفاده کند».

ژنرال يعلون در اين مصاحبه بدون آنکه مستقيماً به دخالت يا عدم دخالت اسرائيل در انتشار اين بدافزار به نام Flame يا (شعله آتش) اشاره کند، افزوده بود: «اسرائيل به عنوان کشوری شناخته می شود که تکنولوژی برتر رايانه ای و غيره در اختيار دارد – و اين توانايی ها، گزينه های متفاوتی را برای اسرائيل امکان پذير می کند».

اين در حالی است که بر اساس گزارش کمپانی امنيت کامپيوتری کاسپرسکی Kaspersky ، هر چند تمرکز اين ويروس بر روی رايانه های ايرانی بوده، ولی شمار زيادی از کامپيوترها در اسرائيل، سوريه و چند کشور ديگر منطقه نيز به آن آلوده شده اند.

کمپانی يادشده روسی دوشنبه تأکيد کرده بود که ميزان قدرت و خطر بد افزار «شعله آتش»، ۲۰ برابر قدرت ويروس «استاکس نت» است؛ ويروسی که حدود دو سال پيش کامپيوترهای صنعتی در ايران را هدف قرار داده بود.

در حالی که «استاکس نت» به تخريب کامپيوترهای صنعتی می پرداخت، ويروسFlame، کامپيوترهای آلوده را بنا به گفته کارشناسان، عملاً به جاسوس خود مبدل می کند و علاوه بر آنکه به طور مرتب فعاليتهای انجام شده بر روی رايانه آلوده را به مرکز می فرستد، می تواند با روشن کردن ميکروفون کامپيوتر، صداهای اطراف را نيز ضبط و به مرکز بفرستد.

يکی از توانايی های جالب توجه در ويروس «شعله آتش» که برای نخستين بار ديده شده، اين است که می تواند با استفاده از تکنولوژی «بلوتوث»، حتی به تلفن های همراهی که در فاصله کمی از کامپيوتر آلوده هستند نفوذ کند و اطلاعات آنها را به سرقت ببرد.

يک استاد کامپيوتر در بريتانيا در اين زمينه به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفت: اين ويروس همانند يک تلفن هوشمند عمل کرده و کافی است که اپليکشن های متفاوت توسط طراح از راه دور روی آن نصب شود تا اعمال جديدی را انجام دهد.

اين چهارمين بدافزار رايانه ای است که در دو سال گذشته عمدتاً ايران را هدف قرار داده است.

شرکت کاسپرسکی زمانی اين ويروس را کشف کرد که در حال بررسی حمله ويروسی هفته های اخير به کامپيوترهای وزارت نفت ايران بود.

متخصصان کامپيوتر می گويند که پيچيدگی اين ويروس نشان می دهد که حتماً توسط تيمی مجرب و با حمايت يک دولت طراحی شده است.

کارشناسان رايانه تأکيد می کنند که حتی احتمال دارد سال ها برای طراحی ويروس «شعله آتش» وقت گذاشته شده باشد.

خبرگزاری های بين المللی سه شنبه نگاه ويژه ای به انتشار «Flame» در کامپيوترهای ايران انداخته اند و آنرا يک «سلاح سايبری» ناميدند که قدرت و روش کار آن، «بی سابقه» است.

خبرگزاری آسوشيتدپرس اين احتمال را رد نکرد که نفوذ ويروس «شعله آتش» به کامپيوترهای ايرانی، بخشی از خرابکاری در يک کارزار بين المللی عليه حکومت ايران با پيشآهنگی و رهبری اسرائيل باشد.

ايلان فروايموويچی Elan Froimouici ، مدير دفتر نمايندگی کمپانی امنيت کامپيوتری کاسپرسکی در اسرائيل، گفت که برخی شواهد نشان می دهد که برنامه ريزان اين ويروس، همان عواملی هستند که ويروس «استاکس نت» را نوشته بودند.

آقای اودی موکادی، مدير عامل کمپانی اسرائيلی «سايبر – آرک» نيز که در زمينه امنيت اطلاعات فعاليت می کند، به آسوشيتدپرس گفته است که تنها چهار کشور در جهان هستند که توانايی فنی و دانش طراحی چنين ويروسی را دارند: اسرائيل، ايالات متحده، چين و روسيه.

آقای موکادی در توصيف توانايی های شگفت انگيز اين ويروس گفت: «اين ويروس همچون يک موجود زنده عمل می کند؛ با رييس خود در ارتباط است و دايم از او می پرسد به کجا بايد برود؟ و در هر زمانی، چه کاری بايد انجام دهد؟!».

پروفسور بن ييسرائل، رييس برنامه سايبری اسرائيل و از کارشناسان پروژه های موشکی اين کشور سه شنبه در دو مصاحبه با راديوی سراسری اسرائيل و نيز با وبسايت خبری «وای.نت» تأکيد کرد که هدف غايی «شعله»گردآوری اطلاعات از کشورهای هدف بوده است. 

اعتراض ایران به افزایش تولید نفت از سوی عربستان



اعتراض ایران به افزایش تولید نفت از سوی عربستان

محمد علی خطیبی، نماینده ایران در هیات عامل اوپک، روز دوشنبه با انتقاد از سیاست نفتی عربستان سعودی گفته است که افزایش تولید نفت از سوی برخی کشورهای عضو اوپک و به ویژه عربستان بی ثبات بهای نفت در بازار های جهانی را در پی دارد.

محمد علی خطیبی گفته است: «بالا بردن تولید نفت از سوی برخی از کشورهای اوپک به ویژه عربستان، قیمت نفت را بی ثبات می کند و با اهداف سازمان کشورهای صادر کننده نفت، همخوانی ندارد.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای خطیبی گفته است: «بهتر است اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت، اجازه دهند بازار جهانی قیمت نفت را تعیین کند و از تصمیم های یکجانبه پرهیز کنند.»

این گزارش می گوید عربستان سعودی در راستای فشارهای آمریکا بر ایران، تولید نفت خود را افزایش داده تا جای خالی تحریم نفتی ایران، بازار جهانی را با مشکل روبرو نکند.

ایران اما از سوی دیگر کاهش تولید و صادرات نفت خود را تکذیب کرده و می گوید تحریم های یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا، هیچ تاثیری بر بازار نفت ایران نداشته است.

تحریم های نفتی اتحادیه اروپا علیه ایران از یک ژوئیه، حدود پنج هفته دیگر به طور کامل قرار است اجرا شود. رویترز در گزارشی گفته بود ایران در مذکرات اتمی با کشورهای پنج به علاوه یک خواسته بود تحریم نفتی برداشته شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ایران پیشتر هم چند بار به اقدام کشورهای صادر کننده نفت برای پر کردن صادرات نفتی ایران اعتراض کرده و به عربستان سعودی و کویت که تولید خود را بیشتر کرده اند، انتقاد کرد.

طبق ارزيابی اوپک، عربستان سعودی در سه ماه اول سال جاری ميلادی و در مقايسه با مدت زمان مشابه در سال قبل، توليد نفت خود را ۲۵۰ هزار بشکه در روز افزايش داده است.

در همين مدت، توليد نفت ايران ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش يافته که پايين ترين درصد کاهش برای ايران در ۲۰ سال گذشته است. ايران اما آمار اوپک را رد کرده و می گويد توليد نفت بيشتری هم داشته است.

در ماه های گذشته بهای نفت در بازارهای جهانی کاهش داشته و نزديک به ۹۰ دلار در هر بشکه رسيده است.

ایران یکی از صادر کنندگان بزرگ نفت اوپک است و برای تامین بودجه دولت، به درآمد نفت نیاز جدی دارد و مخالف هرگونه افزایش نفت از سوی اوپک برای پایین آوردن قیمت هاست.

بانک مرکزی ایران اخیرا آماری از وضعیت تولید نفت کشور از سال ۱۳۸۶ تا پایان سال ۱۳۸۹ منتشر کرد حاکی از این که تولید نفت ایران در فاصله این سال‌ها از ۴ میلیون و ۵۷ هزار بشکه در روز به ۳ میلیون و ۵۳۶ هزار بشکه در روز تنزل کرده است.

در پانویس این آمار تاکید شده است که منبع این ارقام داده‌های وزارت نفت ایران بوده است.

احمد قلعه‌بانی، معاون وزیر نفت جمهوری اسلامی با رد گزارش بانک مرکزی ایران مبنی بر کاهش تولید نفت به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز ادعا کرد که تولید روزانه نفت ایران هم اکنون ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز است.

در آمار بانک مرکزی، علاوه بر کاهش ۵۲۱ هزار بشکه‌ای تولید نفت، همچنین به کاهش صادرات نفت ایران اشاره شده و ارقام منتشر شده نشان می‌دهد که صادرات نفت ایران در سال ۱۳۸۶ حدود ۲ میلیون و ۵۲۲ هزار بشکه در روز بوده، اما این میزان در سال ۱۳۸۹ به ۲ میلیون بشکه در روز رسیده است.

همچنین جزئیات ارقام مربوط به سال ۸۹ نشان می‌دهد که در سه‌ماهه چهارم سال ۱۳۸۹ صادرات نفت ایران به یک میلیون و ۹۹۵ هزار بشکه در روز افت کرده است.

گزارش‌های سالانه سازمان اوپک نیز تقریبا با گزارش بانک مرکزی ایران همخوانی دارد. طبق گزارش‌های سالانه اوپک، بر پایه آمارهای منابع اولیه تولید نفت ایران از سال ۲۰۰۸ با افت ناگهانی روبه‌رو شده و از ۴ میلیون و ۵۵ هزار بشکه به ۳ میلیون و ۷۰۶ هزار بشکه در سال ۲۰۱۰ رسیده است. 

سفیر برزیل در تهران: برای کمک به حل موضوع هسته‌ای ایران آماده‌ایم


سفیر برزیل در تهران: برای کمک به حل موضوع هسته‌ای ایران آماده‌ایم

آنتونیو سالگادو، سفیر برزیل در تهران.
آنتونیو سالگادو، سفیر برزیل در تهران، از اعلام آمادگی کشورش برای کمک به حل مناقشه هسته‌ای ایران خبر داد.

وی روز سه‌شنبه ۹ خرداد به خبرگزاری ایرنا گفت: «در صورتی که تهران و اعضای گروه ۱+۵ از برزیل بخواهند برای حل و فصل موضوع هسته‌ای ایران نقش ایفا کند، ما آماده ایفای هرگونه نقش سازنده در این زمینه هستیم.»

آنتونیو سالگادو تأکید کرد که «برزیل تنها در صورت درخواست همه طرف‌های موضوع، پا به عرصه خواهد نهاد و فعلا چنین خواسته‌ای از برازیلیا مطرح نشده‌است.»

وی در مورد دور بعدی مذاکرات هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های غربی که قرار است کمتر از یک ماه دیگر در مسکو انجام شود اظهار داشت: «فکر می‌کنیم روند جدید مذاکرات میان ایران و گروه ۱+۵ مجال و فرصت خوبی برای پیشرفت در جهت حل موضوع هسته‌ای ایران است.»

تلاش برزیل و ترکیه در سال ۱۳۸۹ برای قانع کردن ایران به خارج ساختن اورانیوم غنی‌شده از کشور به موفقیت رسید اما مذاکرات در این مورد با قدرت‌های جهانی به نتیجه نرسید.

در آن سال لوییز ایگناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهوری وقت برزیل به همراه رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه برای رسمی کردن توافق بر سر این مبادله سوخت هسته‌ای موسوم به «تواقنامه تهران» به ایران سفر کردند.

برپایه آن توافقنامه تهران سرانجام پذیرفت که ۱۲۰۰ کیلوگرم از اورانیوم غنی‌شده خود را برای مدت یک سال در خاک ترکیه به امانت بگذارد تا دربرابر آن، ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم ۲۰ درصدی برای رآکتور امیرآباد دریافت کند.

اما پس از عقیم ماندن «توافقنامه تهران» و تصویب قطعنامه دیگری علیه ایران، تهران تصمیم به ادامه غنی‌سازی اورانیوم تا سطح ۲۰ درصد گرفت.

پس از این تحولات، دولت برزیل طی سال گذشته با فاصله گرفتن از مواضع پیشین خود نسبت به اینکه برنامه هسته‌ای ایران به طور کامل صلح‌جویانه باشد ابراز تردید کرد.

در این زمینه آنتونیو پاتریوتا، وزیر خارجه برزیل در ۲۶ شهریورماه سال ۹۰ گفت:‌ «نگرانی‌هایی مبتنی بر قرائنی وجود دارد که برنامه توسعه انرژی هسته‌ای ایران، ممکن است مختص به اهداف صلح‌آمیز نباشد و من معتقدم ضروری است که ایران نشان دهد که این برنامه تنها برای اهداف صلح‌آمیز است.»

وزیر خارجه برزیل با این حال تاکید کرد که اعتمادسازی باید از راه «گفت‌وگو» صورت پذیرد.

هم‌اینک ادامه نگرانی‌ها از برنامه هسته‌ای ایران باعث اعمال تحریم‌های فزاینده علیه ایران و انجام دورهای مختلف مذاکرات هسته‌ای شده‌است؛ جمهری اسلامی اما این نگرانی‌ها را بی‌اساس می‌داند.

آخرین دور گفت‌وگوهای هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ روزهای سوم و چهارم خرداد در بغداد انجام شد ولی این مذاکرات از دست یافتن به نتیجه مطلوب بازماند.

کاترین اشتون، مذاکره‌کننده ارشد گروه ۱+۵، از ادامه مذاکرات هسته‌ای با ایران در روزهای ۲۹ و ۳۰ خرداد (۱۸ تا ۱۹ ژوئن) در مسکو خبر داده‌است.

گروه ۱+۵ در تلاش است تا در ازای ارائه تسهیلاتی به ایران، تهران را مجاب کند تا غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم را متوقف کند. 

دوشنبه، خرداد ۰۸، ۱۳۹۱

کشف «پيچيده ترين» ويروس سارق اينترنتی در ايران


کشف «پيچيده ترين» ويروس سارق اينترنتی در ايران

کارشناسان امنيتی يک ويروس سارق اطلاعات اينترنتی کشف کرده اند که هزاران کامپيوتر در منطقه خاورميانه را آلوده کرده است و به اعتقاد آنها، اين ويروس که «فلِيم» (زبانه آتش) نام دارد در پنج سال گذشته پنهانی فعاليت داشته و بخشی از جنگ سايبری است که در منطقه به راه انداخته شده است.

به گزارش رويترز، رائل شوئنبرگ محقق ارشد «کسپرسکی»، شرکت فعال در امنيت اينترنت و توليد کننده آنتی ويروسها که اتفاقا اين ويروس را همين شرکت کشف کرده است، گفته است که ويروس «فليم» پيچيده ترين ويروس کشف شده تا به امروز است، اما وی اذعان داشته است که هنوز مشخص نيست که چه کسی اين ويروس اينترنتی را بوجود آورده است.

کسپرسکی زمانی موفق به کشف اين ويروس شده است که در حال بررسی گزارشهايی درباره حمله يک ويروس اينترنتی با نام «وايپر» به کامپيوترهای ايران بوده است.

خبرگزاری رويترز می نويسد که اگر تحليل و تحقيقات شرکت کسپرسکی درست باشد، ويروس فليم می تواند سومين سلاح اينترنتی کشف شده بعد از ويروسهای «استاکس نت» و «دوکو» باشد.

استاکس نت در سال ۲۰۱۰ برنامه هسته ای ايران را هدف قرار داده بود و ويروس سارق اطلاعات «دوکو» برای سرقت اطلاعات از زيرساختهای حياتی صنعتی، طراحی شده بود که سال گذشته گزارش شد بخش صنعتی ايران را هدف قرار داده است.

کشف ويروس جديد توسط يکی از بزرگترين شرکتهای سازنده آنتی ويروس جهان بر اين گمانه زنی می افزايد که دولتها در حال ايجاد سلاحهای اينترنتی عليه ديگران هستند.

شوئنبرگ گفته است که اگر ويروس فليم توانسته به مدت پنج سال پنهانی فعاليت کند، نتيجه منطقی اين است که عملياتهای اينترنتی پنهان ديگری نيز وجود دارد که هنوز اطلاعی از آنها نداريم.

محققان شرکت کسپرسکی گفته اند که آنها هم اکنون فقط تحقيقات را بر روی اين موضوع شروع کرده اند که دريابند اين ويروس قدرتمند جديد چگونه کار می کند، چرا که ويروس کشف شده بسيار پيچيده است. تحقيقات اوليه نشان می دهد که بيشترين دستگاههای الوده شده از ويروس فيلم در ايران بوده است و بعد از ايران، بيشترين آلودگيها در مناطق اسرائيل/ فلسطين، سودان و سوريه مشاهده شده است.

بنا به گفته شوئنبرگ کدهای اين ويروس ۲۰ بار بيشتر از ويروس استاکس نت و ۱۰۰ بار بيشتر از ويروسهای معمول برای سرقت اطلاعات اينترنتی است.

فليم می تواند اطلاعات شرکتها را جمع آوری کند، برخی تنظيمات کامپيوترها را تغيير دهد، ميکروفون کامپيوترها را برای ضبط مکالمات فعال سازد، از صفحه کامپيوتر عکس برداری کند و پيامهای گفتگوی انترنتی (چت) را ثبت کند.

شوئنبرگ گفته است که شواهد حاکی از آن است که ويروس فليم توسط دولت يا دولتهايی طراحی شده است که ويروس استاکس نت و دوکو را طراحی کرده اند، چرا که هر سه ويروس ساختارها و پايه های شبيه هم دارند. بگفته وی، ويروس جديد، احتمالا بيشتر، بخش تجاری و آکادميک را هدف قرار داده است و پيش بينی می شود کلا بيشتر از ۵ هزار کامپيوتر در جهان به اين ويروس آلوده شده باشند. 

هیاتی در وزارت ارشاد به تعطیلی دائم خانه سینما رای داد


هیاتی در وزارت ارشاد به تعطیلی دائم خانه سینما رای داد

در حالی که خانه سینما هفتم خردادماه از فعالیت دوباره خود خبر داده بود، هیاتی در وزارت ارشاد روز دوشنبه به تعطیلی دائم خانه سینما رای داد و هشدار داده که در صورت اصرار خانه سینما بر ادامه فعالیت، با این نهاد صنفی برخورد انتظامی خواهد شد.

مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده است که هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی این وزارتخانه در نشستی، صلاحیت خانه سینما را بار دیگر مورد بررسی قرار داده و در نهایت این تشکل را «فاقد هرگونه وجاهت قانونی» دانسته است.

این هیات هشدار داده است که در صورت اصرار خانه سینما بر ادامه فعالیت، طبق ماده ۱۷ ضوابط و مقررات تأسیس مراکز با این نهاد برخورد خواهد شد.

طبق ماده ۱۷ مقررات تأسیس مراکز، «مراجع انتظامی ذیصلاح مکلفند به تقاضای وزارت ارشاد اسلامی از ادامه فعالیت» مراکز فرهنگی‌ای که مجوز آن‌ها لغو شده است «جلوگیری کنند».

خبر تعطیلی دائم خانه سینما در حالی منتشر شده است که یک روز پیشتر رییس هیات مدیره خانه سینما از دریافت «حکم نقض انحلال خانه سینما توسط دیوان عدالت اداری» خبر داد و اعلام کرده بود که این نهاد فعالیت خود را بار دیگر از سر گرفته است.

وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی، ۱۳ دی‌ماه ۱۳۹۰، حکم انحلال خانه سینمای ایران را صادر و دلیل این اقدام را عدم انجام «تشریفات قانونی مربوط به تأسیس مؤسسات فرهنگی و هنری و اقدامات غیر‌قانونی بعدی» اعلام کرد.

در صورت جلسه هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی نیز که هشتم خردادماه در خبرگزاری‌ها منتشر شده، در توضیح دلیل غیرقانونی بودن خانه سینما آمده است که «تشکل موسوم به خانه سینما هیچ‌گونه اقدامی در جهت تطبیق وضع خود با ضوابط و مقررات» شورای عالی انقلاب فرهنگی «نکرده است و حتی مدارک... را جهت تأیید و صدور مجوز جدید به هیات تسلیم ننموده است».

این هیات همچنین تأکید کرده است که اساسنامه خانه سینما برای بررسی و تصویب به این هیات ارائه نشده و افزوده است: «تغییرات پی در پی در اساسنامه ادعایی تشکل موسوم به خانه سینما جهت تأیید به شورای فرهنگ عمومی منعکس نشده است.»

همچنین در این صورتجلسه آمده است که مجوز خانه سینما از سوی معاون وقت امور سینمایی صادر شده است، در حالی که به گفته وزارت ارشاد صدور این گونه مجوزها «از وظایف هیات نظارت و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی» است.

خانه سینما در حالی به گفته وزارت ارشاد به صورت دائم تعطیل شده است که این نهاد صنفی با دو دهه قدمت، بیش از پنج هزار عضو دارد .

تصمیم وزارت ارشاد به انحلال خانه سینما در ماه های گذشته اعتراض‌های زیادی را از سوی هنرمندان برانگیخت و ۲۰۰۰ نفر از دست اندکاران امور سینمای ایران با انتشار بیانیه‌ای مخالفت خود را با انحلال خانه سینما اعلام کردند. 

یکشنبه، خرداد ۰۷، ۱۳۹۱

سازمان محیط زیست: بيش از ۲۵ استان کشور درگير گرد و غبار هستند


سازمان محیط زیست: بيش از ۲۵ استان کشور درگير گرد و غبار هستند

علی محمد شاعری، قائم مقام سازمان محیط زیست کشور می‌گوید بیش از ۲۵ استان کشور با مسئله گرد و غبار و ریزگرد‌ها درگیر هستند.

وی همچنین گفته است: «حل این مشکل نیازمند مشارکت جمعی کشورهای ایران، عراق، عربستان و سوریه است و ایران به تنهایی نمی‌تواند کاری انجام دهد.»

روزنامه جمهوری اسلامی روز یکشنبه در گزارشی نوشت در همایشی که در همین زمینه در کرمانشاه برگزار شد مقام‌هایی از کشورهای ایران و عراق حضور داشتند.

قائم مقام سازمان محیط زیست در این همایش گفته است: «در حالی که در سال ۸۲، تنها سه استان کشور درگیر پدیده گرد و غبار و ریزگرد‌ها بود، این آمار در سال ۸۷ به ۱۸ استان و در پایان سال ۹۰ به بیش از ۲۵ استان افزایش یافت.»

وی در دلایل بروز این مسئله گفته است: «فقدان مدیریت صحیح آب در کشورهای درگیر، از بین رفتن پوشش گیاهی نظیر جنگل زدایی و شرایطی که برای حفاظت از آب لازم است، فقدان مدیریت در عرصه‌های کشاورزی مبتنی بر اصول پایدار، تداوم خشکسالی در کشورهای منطقه و کاهش میزان بارندگی در استان‌های مرزی ایران و عراق از مهم‌ترین دلایل ایجاد این پدیده هستند.»

قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست افزود: «تاکنون شش کانون عمده گرد و غبار در کشورهای همسایه شناسایی شده است. از این تعداد چهار کانون در عراق، یک کانون در سوریه و یک کانون در عربستان استقرار دارند.»

آقای شاعری همچنین گفته که ۹۰ درصد از گرد و غباری که ایران را تحت تأثیر قرار می‌دهد از همسایه‌های غربی است. وی افزوده است: «از این میزان، ۷۰ درصد آن مربوط به عراق و ۳۰ درصد نیز مربوط به کشورهای سوریه و عربستان است.»

ورود توده گردوغبار به ایران

عبدالرضا امیدوار شهری، مدیرکل پیش بینی سازمان هوا‌شناسی کشور هم گفته است: «گرد و خاک رقیق روز یکشنبه در استان‌های کردستان، زنجان، قزوین و جنوب آذربایجان‌های غربی و شرقی سبب کاهش دید افقی شود که البته این شرایط با افزایش سرعت وزش باد در استان‌های فوق به تدریج از بین خواهد رفت.»

آقای شهری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا گفت: «از روز چهارشنبه تا پایان هفته جاری شرایط برای ایجاد یک توده گرد و خاک در روی عراق فراهم است لذا پیش‌بینی می‌شود که از عصر چهارشنبه تا روز جمعه ابتدا در استانهای کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، بوشهر و سپس آذربایجان‌های غربی و شرقی، زنجان، همدان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر و نیز در استانهای قزوین، البرز، تهران، قم، ‌ مرکزی و اصفهان گرد و خاک سبب کاهش کیفیت هوا و دید افقی شود.»

هوای تهران همچنان ناسالم است

یوسف رشیدی، مدیرکل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نیز در همین روز گفت: «هوای تهران با قرار گرفتن شاخص ذرات معلق کمتر از دو نیم میکرون روی عدد ۱۰۵ درشرایط ناسالم قرار گرفت.»

آقای رشیدی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مهر گفت: «گزارش هوا‌شناسی حاکی از آسمانی صاف تا کمی ابری در بعد از ظهر همراه با افزایش ابر گاهی وزش باد و گرد و خاک است به این ترتیب انتظار می‌رود کیفیت هوا دپایتخت در شرایط نا‌سالم باقی بماند.»

معاون عمرانی استانداری تهران پیش‌تر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس، گفته بود در روزهای آینده و به دلیل افزایش ریزگرد‌ها، شاید تهران نعطیل شود.

مرتضی تمدن، استاندار تهران روز یکشنبه اما هرگونه احتمال تعطیلی به دلیل شرایط جوی و آلودگی هوا و وجود گرد و غبار را رد کرده و گفت: «شرایط استان تهران در ریزگرد‌ها به گونه‌ای نیست که نیاز به تعطیلی باشد.» 

جانشين فرمانده نيروی قدس سپاه ادمخورودزدوفاسد دخالت سپاه در حوادث سوريه را تاييد کرد


جانشين فرمانده نيروی قدس سپاه ادمخورودزدوفاسد دخالت سپاه در حوادث سوريه را تاييد کرد


اسماعیل قاآنی، جانشين فرمانده نيروی قدس سپاه پاسداران.
جانشين فرمانده نيروی قدس سپاه پاسداران در گفت و گو با يک خبرگزاری ايرانی تاييد کرد که نيروهای نظامی جمهوری اسلامی در حوادث سوريه دخالت کرده اند ولی گفت که اين دخالت برای جلوگيری از «کشتار مردم» بوده است.

اسماعيل قاآنی در گفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری ايسنا با اشاره به «حضور موثر نيروی قدس سپاه پاسداران در سوريه» گفت: «تا وقتی که در سوريه نبوديم کشتارهای مردم آن توسط معارضين زياد بود اما با حضور جمهوری اسلامی به طور فيزيکی و غير فيزيکی جلوی کشتارهای بزرگ در سوريه گرفته شد.»

سردار پاسدار قاآنی تصريح کرد: «با وجود تمام اشکالاتی که دولت سوريه دارد و ما برای رفع آنها متذکر بوده ايم، اما سوريه جغرافيای مقاومت است و علت فشارهای آمريکا و اسرائيل به اين دليل است که ديدند تصرف آن امکان پذير نيست.»

لحظاتی پس از انتشار اين گفت و گوی اختصاصی، لينک آن در سايت خبرگزاری ايسنا از دسترس خارج شد. با اين حال ديگر سايت های ايرانی اصل اين خبر را انتشار داده اند.

اين نخستين بار است که يک فرمانده ارشد سپاه پاسداران گزارش منابع غربی درباره دخالت نيروهای نظامی ايران در سرکوب مردم سوريه را تاييد می کند. تا پيش از اين مقام های وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی هر گونه دخالت تهران در امور سوريه را رد می کردند و کشتار مردم سوريه را به مخالفان و نيروهای القاعده نسبت می دادند.

نا آرامی های سوريه و اعتراض ها به رژيم بشار اسد که بيش از يکسال است ادامه دارد دستکم ده هزار کشته بر جای گذاشته است.

ايالات متحده آمريکا در ماه های گذشته بارها سپاه پاسداران ايران بويژه شاخه برون مرزی آن، نيروی قدس، را متهم کرده بود که علاوه بر دخالت مستقيم در سرکوب های سوريه، «تجهيزات الکترونيک بسياری» را با هدف مقابله کاراتر نيروهای امنيتی سوريه بر صد مخالفان در اختيار دمشق قرار داده است.

روزنامه واشينگتن پست اسفندماه گذشته به نقل از منابع اطلاعاتی آمريکا گزارش داد که دخالت نيروهای سپاه پاسداران ايران برای سرکوب ناآرامی‌های سوريه و از بين بردن کانون‌های مقاومت عليه نيروهای نظامی تحت فرمان بشار اسد، «بسيار گسترده» است.

به نوشته اين روزنامه، در کنار فرماندهان سپاه که با حضور در سوريه به اين کشور مشورت می‌دهند، اسلحه، مهمات و همچنين پول نقد زيادی از سوی ايران در اختيار سوريه قرار گرفته است.

اين روزنامه افزوده بود که در تابستان سال ۱۳۹۰ دستکم پنج ميليارد دلار با «فرمان آيت‌الله خامنه‌ای» به سوريه داده شد.

در ماه های اخیر گزارش های مختلفی درباره دیدارهای قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس، از سوریه منتشر شده است که هدف از آن اعلام حمایت از رژیم بشار اسد و هماهنگی میان نیروهای امنیتی سوریه برای برخورد با مخالفان حکومت عنوان شده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا قاسم سلیمانی و محسن چیذری، یکی از فرماندهان ارشد نیروی قدس را به دلیل دخالت در سرکوب مردم سوریه در فهرست تحریم خود قرار داده است.

مقام های جمهوری اسلامی در يکسال گذشته نا آرامی های سوريه را بخشی از «توطئه آمريکايی- صهيونيستی» برای ساقط کردن حکومت بشار اسد و شکست خط جبهه مقاومت عليه اسرائيل توصيف کرده اند.

آيت الله علی خامنه ای، رهبر ايران، در ديدار دهم فروردين ماه خود با رجب طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه، گفت که «ايران قوياً با هر طرحی که آمريکايی‌ها در ارتباط با مسايل سوريه مبدع آن باشند مخالف است.»

وی تاکيد کرده بود که «ايران از سوريه به دليل حمايت از خط مقاومت در برابر رژيم صهيونيستی دفاع خواهد کرد.»

روز سی ام دی ماه نيز علی اکبر ولايتی، مشاور آيت الله خامنه ای در ديدار شماری از سفيران خارجی در تهران گفت: «ما در جمهوری اسلامی ايران اعتقاد داريم که توطئه ای بين المللی عليه سوريه وجود دارد. سوريه خط قرمز ماست و ما به کسی از طرف های منطقه ای و بين المللی اجازه نمی دهيم که با هدف براندازی نظام آن، در آن دخالت کنند.»

حوادث سوريه در دو روز اخير و به دنبال کشتار ۹۲ نفر از مردم شهر حوله وارد مرحله تازه ای شده است. اين کشتار که به گفته رييس ناظران سازمان ملل از سوی نيروهای دولت بشار اسد صورت گرفته است با محکوميت شديد بين المللی روبرو شده است. 

خانه سینما بار دیگر فعالیت خود را از سر گرفت


خانه سینما بار دیگر فعالیت خود را از سر گرفت

نیروهای حزب اللهی در اعتراض به نقض حکم انحلال خانه سینما از سوی دیوان عدالت اداری بر روی تابلوی این خانه رنگ پاشیدند.
در حالی که جدال بر سر سرنوشت خانه سینما ادامه دارد رییس هیات مدیره خانه سینما از فعالیت دوباره این نهاد سینمایی در روز یکشنبه، هفتم خردادماه، خبر داد و گفت که اولین جلسه هیات مدیره خانه سینما پس از پنج ماه برگزار شد.

فرهاد توحیدی، رییس هیات مدیره خانه سینما به خبرگزاری مهر گفته است که «حکم نقض انحلال خانه سینما توسط دیوان عدالت اداری روز شنبه ششم خردادماه به دست خندان، وکیل خانه سینما رسید و بر همین اساس امروز ما در خانه سینما مستقر شدیم».

خبر آغاز فعالیت مجدد خانه سینما در حالی منتشر می‌شود که فرهاد توحیدی روز شنبه از تعویق بازگشایی خانه سینما خبر داد و به خبرگزاری ایسنا گفته‌بود که «بازگشایی خانهٔ سینما می‌باید در فضای مطلوب و بدون تنش صورت گیرد».

روز چهارشنبه شماری از کسانی که خبرگزاری فارس آنها را «نیروهای حزب‌اللهی» معرفی کرد در برابر خانه سینما تجمع کردند و با پاشیدن رنگ به تابلو این نهاد سینمایی، شعارهایی بر در ورودی آن نوشتند.

خانه سینما با دو دهه قدمت بیش از پنج هزار عضو دارد . این نهاد سینمایی روز ۱۳ دی‌ماه سال ۹۰ از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منحل شد.

وزارت ارشاد جمهوری اسلامی دلیل این اقدام را عدم انجام «تشریفات قانونی مربوط به تأسیس مؤسسات فرهنگی و هنری و اقدامات غیرقانونی بعدی» اعلام کرد.

وزیر ارشاد روز ۱۵ دی‌ماه ۹۰ در سخنانی با اشاره به جشن‌های خانه سینما تأکید کرد که فعالیت‌های این تشکل نه فعالیت صنفی «بلکه یک فعالیت سیاسی است.»

تصمیم وزارت ارشاد به انحلال خانه سینما اعتراض های زیادی را از سوی هنرمندان برانگیخت و ۲۰۰۰ سینماگر ایرانی با انتشار بیانیه‌ای مخالفت خود را با انحلال خانه سینما اعلام کردند.

ابهام و کشمکش در روند بازگشایی

به دنبال شکایت خانه سینما از اقدام وزارت ارشاد و درخواست از دیوان عدالت اداری برای تصمیم گیری در این زمینه، این نهاد قضایی روز دوم خرداد حکم انحلال خانه سینما را نقض کرد.

به دنبال این تصمیم هیات مدیره خانه سینما اعلام کرد که فعالیت خود را از سر می گیرد ولی وزارت ارشاد صدور حکم از سوی دیوان عدالت اداری را تکذیب کرد.

معاونت سینمایی وزارت ارشاد اعلام کرد که شورای فرهنگ عمومی نیز حکم به انحلال خانه سینما داده است.

محمدجعفر منتظری، رییس دیوان عدالت اداری ایران، روز دوم خرداد گفت که «دیوان، حکم وزارت ارشاد را نقض کرده و آن را پس فرستاده‌است تا این وزارتخانه مجددا درباره آن تصمیم‌گیری کند».

با این حال آقای منتظری روز پنجم خرداد گفت که حکم انحلال پابرجاست.

وی به خبرگزاری فارس گفت: حکم انحلال خانه سینما در دو مرجع مختلف («شورای فرهنگ عمومی» و «هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی و هنری وزارت ارشاد») صادر شده و خانهٔ سینما فقط از یکی از این دو مرجع شکایت کرده بود.

آقای منتظری در ادامه گفت که اگر خانه سینما شکایتی از تصمیم شورای فرهنگ عمومی به دیوان عدالت اداری ارائه نکند، انحلال خانه سینما پابرجا است.

اما فرهاد توحیدی، رییس هیات مدیره خانه سینما در مصاحبه روز یک‌شنبه ۷ خردادماه خود با خبرگزاری مهر می‌گوید: «دیوان عدالت اداری حکم ارشاد را نقض کرده‌است. این حکم انحلال را اگر شورای فرهنگ عمومی صادر کرده باشد که به خانه سینما ابلاغ نشده‌است. همچنین در چهارچوب شورای فرهنگ عمومی از سال ۷۵ چنین فعالیت‌هایی دیگر وجود ندارد و مستقیما به وزارت ارشاد برمی‌گردد.»

وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی هم‌اینک دلیل پافشاری خود بر بسته ماندن خانه سینما را «عدم وجاهت قانونی اساسنامه خانه سینما» عنوان می‌کند.

منصور واعظی، دبیر شورای فرهنگ عمومی وزارت ارشاد روز پنجم خردادماه به ایرنا گفت که «تغییرات مکرر اساسنامه خانه سینما در سا‌ل‌های گذشته و مخصوصا ابطال شرط مهم نظارت شورای فرهنگ عمومی بر تغییرات انجام گرفته در سال ۱۳۸۷ از مهم‌ترین دلایل عدم وجاهت قانونی اساسنامه خانه سینما است.» 

اتهام دست داشتن مسوولان دولت شارلاتان احمدی نژاد دراختلاس سه هزار ميليارد تومانی


اتهام دست داشتن مسوولان دولت شارلاتان احمدی نژاد دراختلاس سه هزار ميليارد تومانی

جلسه دوازدهم دادگاه رسیدگی به فساد مالی سه هزار میلیارد تومانی روز یکشنبه در تهران برگزار شد.
جلسه دادگاه متهمان اختلاس سه هزار ميليارد تومانی در ايران روز يکشنبه، هفتم خردادماه، بار ديگر پيگيری شد و مدير عامل پيشين شرکت خدمات عمومی فولاد ايران، مسوولان دولت احمدی نژاد را متهم کرد که در اين اختلاس دست داشته اند و گفت: «گناه من اعتماد کردن به دولت عدالتخواه است.»

مدير عامل اين شرکت که در جلسه دوازدهم دادگاه با نام اختصاری «ط- ن» معرفی شد از مه آفريد خسروی، رييس شرکت گروه منصور امير آريا، خواست تا اعتراف کند که مهره بوده است و خطاب به وی گفت: «چرا اعتراف نمی کنی مهره بودی و چرا آقايان دولتی را معرفی نمی کنی، اعتراف کن و ما را خلاص کن.»

مديرعامل شرکت خدمات عمومی فولاد ايران از سوی نماينده دادستانی متهم شده است که هشت ميليارد تومان از مه آفريد امير خسروی دريافت کرده است که اين پرداخت ها در اسناد مالی شرکت ثبت نشده است. پولشويی و تحصيل مال نامشروع و همچنين کلاهبرداری از اتهام های وارده به اين مدير شرکت فولاد ايران است.

آقای «ط- ن» در جلسه دادگاه تاييد کرد که هشت ميليارد تومان از شرکت امير آريا دريافت کرده ولی گفت که «اين پول را به حساب دادسرا واريز کرده است.»

وی اظهار داشت: «خسروی برای خريد شمش (فولاد) مراجعه کرده بود و ما به دليل واگذاری گروه ملی فولاد به اين شرکت اعتماد کرديم و در مرحله اول حدود ۲۵ هزار تن شمش در اختيار آنها گذاشتيم. اصلا ما شک نمی کرديم که شرکتی با توليدات يک ميليون فولاد در سال يک پوشش باشد. من احساس می کنم خود خسروی هم مهره بوده است.»

پرونده فساد مالی سه هزار ميليارد تومانی مربوط به اتهامات فردی به نام «مه آفريد امير خسروی» صاحب مجموعه «گروه امير منصور آريا» است که بر اساس گزارش‌ها، توانسته است از طريق روابط خاص با بانک های صادرات و بانک ملی ايران به گشايش اسناد اعتباری به مبلغ صد‌ها ميليارد تومان اقدام کند، بدون آنکه تمام يا دست کم بخش عمده‌ای از وجه اين اعتبار نامه‌ها را پرداخته باشد.

مدير عامل پيشين شرکت خدمات عمومی فولاد ايران در جلسه روز يکشنبه خطاب به قاضی پرونده گفت: «آقای قاضی الان ۲۰۰ نفر درگير اين پرونده هستند چرا؟ آقای خسروی بگو چه کسی پشت اين قصه است. بيا و اعتراف کن و ما را راحت کن!»

گزارش خبرگزاری مهر حاکی است که در اين جلسه ميان اين متهم و وکيل مه آفريد خسروی درگیر لفظی رخ داد که با دخالت قاضی پرونده به پايان رسيد.

متهم اين پرونده، معاون وزير صنايع را متهم کرد که با آقای خسروی همدست بوده است و اظهار داشت: «وقتی وی (خسروی) رييس وقت ايميدرو که معاون وزير بوده است را با خود داشته يعنی تمام بازار فولاد را داشته است. مگر می شود يک جوان ۳۵ ساله اين امتيازات ويژه را داشته باشد. گناه من اعتماد کردن به دولت عدالتخواه است.»

آقای «ط – ن» افزود: «شما برويد روند واگذاری ها را نگاه کنيد که چند وزارتخانه درگيرند و اين دليل است که آقايان پشت کار بودند. مگر می شود از ۱۷ ميليون فولاد کشور ۱۰ ميليون تن آن در دست يک جوان ۳۵ ساله باشد.»

وکيل مدير عامل پيشين شرکت خدمات عمومی فولاد ايران نيز در جلسه دادگاه به دفاع از موکل خود پرداخت و گفت که «موکلم از سن ۱۷ سالگی در جبهه حضور داشته و برادر دو شهيد بوده و شش فرزند شهيد را هم سرپرستی کرده است. همچنين در دوران جنگ به عنوان فرمانده در جبهه ها حضور داشته است.»

به گفته وی، «آقای ط- ن بابت زحماتش هشت ميليارد را گرفته است و اين مشکلی ندارد چون مدير عامل، مالک پولش بوده است و هر کاری دلش می خواست می تواند بکند.»

اين وکيل پس از اينکه گفت «موکلش وقتی که فهميد پول ها از لحاظ شرعی درست نبوده است آن را به دولت برگردانده که اسناد آن هم موجود است»، با اعتراض نماينده دادستان روبرو شد و او در واکنش گفت: «در هيچ يک از مدارک شرکت در مورد هشت ميليارد تومان چيزی به ثبت نرسيده است. چرا اين پول ها به حساب واريز نشده است و چرا سودها مشخص نيست.»

نماينده دادستان اين متهم را به «افساد فی الارض» متهم کرد و از دادگاه خواست تا در اين زمينه اعلام نظر کند.

به گفته قاضی ناصر سراج، دادگاه رسيدگی به فساد مالی سه هزار ميليارد تومانی يک يا دو جلسه ديگر ادامه خواهد يافت و قرار است در اين جلسات به اتهام های ۳۲ نفر از افراد درگير در اين پرونده رسيدگی شود.

در جلسات پیشین دادگاه، نماینده دادستان اعلام کرد که برخی از مقام های حکومتی در این پرونده دست داشته اند. معاون وزیر صنایع و قائم مقام پیشین بانک مرکزی ایران از جمله این متهمان هستند.

پرونده اختلاس سه هزار ميليارد تومانی که سال گذشته فاش شد جنجال بزرگی در محافل سياسی و رسانه ای ايران برانگيخت که اين امر واکنش آيت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی را برانگيخت و او در سخنانی از رسانه ها خواست تا «اين قضيه را کش ندهند.» 

ساخت نیروگاه اتمی جدید و مخالفت با توقف غنی‌سازی ۲۰ درصدی



ایران قصد ساخت نیروگاه دوم هزار مگاواتی در بوشهر را دارد. رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین ضمن تاکید بر عدم انصراف ایران از غنی‌سازی ۲۰ درصدی گفت، کشف اورانیوم ۲۷ درصدی نیز مسئله‌ای صرفا فنی میان ایران و آژانس است.
فریدون عباسی دوانی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، شامگاه شنبه (۲۶ مه / ۶ خرداد) گفت، ایران در سال آینده در بوشهر ساخت یک نیروگاه اتمی از نوع هزار مگاواتی را شروع خواهد کرد.

عباسی دوانی افزود، طراحی در این زمینه باید تکمیل شود و از آنجا که ایران سابقه ساخت نیروگاه نداشته، نیاز به استفاده از نیروهای خارجی دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس سازمان انرژی اتمی گفت که نیروگاه کنونی بوشهر هنوز به مرحله تولید برق نرسیده و "فاز هسته‌ای باید شروع شود". وی با اطمینان گفت که ایران در آذرماه سال جاری بهره‌برداری از نیروگاه بوشهر را از پیمانکار روسی تحویل خواهد گرفت.

فریدون عباسی دوانی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایرانفریدون عباسی دوانی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران
عباسی در مورد نیروگاه هسته‌ای اراک نیز که رآکتور آن از نوع آب سنگین است گفت، اجزای ساخته شده‌ی رآکتور اراک آماده بهره‌برداری هستند. وی افزود: «هفته جاری یا هفته آینده اولین محموله سوخت مجازی به اراک انتقال داده می شود و در سال آینده نیز با گذاشتن سوخت اصلی رآکتور اراک را وارد فاز هسته‌ای می‌کنیم.»

رئیس سازمان انرژی اتمی که در دانشکده فیزیک دانشگاه تهران سخن می‌گفت، مدعی شد که جمهوری اسلامی در زمینه چرخه سوخت و بسیاری زمینه‌های دیگر در حوزه فن‌‌آوری هسته‌ای به خودکفایی کامل رسیده است: «از سنگ معدن شروع کرده و تا کیک زرد تولید می‌کنیم؛ تمام فرآورده‌های کیک زرد نیز در کارخانه اصفهان انجام می‌شود و از آنجا برای غنی شدن به نطنز و فردو انتقال داده می شود.»

"از غنی‌سازی ۲۰ درصدی کوتاه نخواهیم آمد"

در مذاکرات اتمی میان جمهوری اسلامی و نمایندگان گروه ۱+۵ در بغداد، کشورهای غربی قاطعانه خواستار توقف برنامه غنی‌سازی اورانیوم با غلظت ۲۰ درصد شده بودند. آن‌ها نگران هستند که ایران بدین‌گونه قصد دارد به ساخت بمب اتمی نزدیک شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در مورد خواست نمایندگان گروه ۱+۵ گفت: «ما دلیلی نمی‌بینیم از ۲۰ درصد کوتاه بیاییم، چون ۲۰ درصد را به اندازه نیاز خود تولید می‌کنیم. نه کمتر و نه بیشتر.»

با وصف ادعای فریدون عباسی مبنی بر غنی‌سازی "نه کمتر و نه بیشتر از ۲۰ درصد"، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چند روز پیش در گزارش خود اعلام کرد که نشانه‌هایی از اورانیوم غنی‌شده با غلظت ۲۷ درصد در تأسیسات هسته‌ای فردو یافته است.

عباسی در این رابطه گفت: «ما بارها به آمانو می‌گوییم که این موضوعات را در گزارش ننویسد، چرا که اینها اشتباه تکنیکی است.»

وی علت کشف غلظت ۲۷ درصدی اورانیوم غنی‌شده را "سهل‌انگاری" تکنیسین غنی‌سازی دانست. وی گفت: « در برخی موارد نیز ممکن است اپراتور سهل‌انگاری کند.»

از سوی دیگر آژانس خواستار بازدید از تأسیسات پارچین در نزدیکی تهران است، زیرا ظن شدید دارد که در این تأسیسات فعالیت‌هایی در راستای برنامه اتمی با اهداف نظامی انجام می‌گیرد.

عباسی دوانی در این زمینه به خبرگزاری مهر گفت: «ما هنوز در مورد این مسئله قانع نشده‌ایم، ما در پارچین سایت هسته‌ای نداریم که بخواهیم در این مورد وارد بحث شویم.»

قدرت‌های جهانی در مذاکرات بغداد بر ضرورت توقف غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم از سوی ایران متمرکز شدند و در مقابل٬ پیشنهاد مشوق‌هایی نظیر تامین ایزوتوپ‌های پزشکی مورد نیاز ایران و نیز لوازم یدکی و قطعات مورد نیاز هواپیماهای غیرنظامی ایران را مطرح کردند؛ لوازمی که سال‌ها است به‌خاطر تحریم‌ها از کانال‌های رسمی در اختیار ایران قرار نمی‌گیرد.

از قرار مقام‌های ایران با این پیشنهاد موافق نکرده‌اند، ولی در عوض بزرگترین دغدغه‌‌ی جمهوری اسلامی، آنچنان که خود بیان می‌کند، لغو تحریم‌های بین‌المللی است.

کشورهای غربی اعلام کرده‌اند، تا زمانی که در این مناقشه توافقی انجام نگیرد، تحریم‌های بین‌المللی ادامه خواهند یافت.

دور بعدی گفت‌وگوهای ایران با نمایندگان گروه ۱+۵ در ۱۸ و ۱۹ ژوِئن (۲۹ و ۳۰ خرداد) در مسکو برگزار خواهد شد.

طویله نهم با ۱۶۹ عددشغال جديد کار خود را آغاز کرد


طویله نهم با ۱۶۹ عدد شغال جديد کار خود را آغاز کرد


مراسم سوگند نمایندگان مجلس نهم
مجلس شورای اسلامی دوره نهم خود را از بامداد روز يکشنبه، هفتم خردادماه، آغاز کرد و رهبر جمهوری اسلامی ايران در پيامی به اين مجلس از آن خواست تا از «چالش های ناموجه» با ساير قوا پرهيز کند.

بر اساس گزارش خبرگزاری های ايران، در مراسم افتتاحيه مجلس نهم مسوولان لشکری و کشوری از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی، محمود احمدی نژاد، آيت الله مهدوی کنی، علی اکبر ناظق نوری و  جوادی آملی حضور داشتند و نمايندگان مجلس جديد بر اساس اصل ۶۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران متن سوگندنامه را قرائت کردند.

در اين مراسم پيام  علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، خوانده شد که در آن از انتخابات مجلس نهم به عنوان «حماسه همگانی» ياد کرده و گفته است که «ملت ايران برای نخستين بار مردمسالاری اسلامی را نه با زبان که با مجاهدت دشوار خود به ميدان آورده است.»

وی «همکاری حقيقی و صميمی با قوای ديگر و پرهيز از چالش های ناموجه» را «يک شاخص مهم و دارای سهمی تعيين کننده در اتحاد ملی» دانسته و گفته است که «همه بايد قانون را فصل الخطاب قرار دهند.»

در ابتدای اين مراسم هيات رئيسه سنی مجلس نهم انتخاب شد و چهار تن از مسن ترين و جوان ترين نمايندگان عضو آن شدند. اين هيات قرار است شعب ۱۵ گانه بررسی کننده اعتبارنامه های نمايندگان و همچنين اجرای انتخابات هيات رييسه موقت را بر عهده گيرد.

بر اساس آيين نامه مجلس شورای اسلامی، «انتخاب هيات رييسه موقت در دومين جلسه علنی مجلس انجام خواهد شد و پس از تصويب اعتبارنامه حداقل دو سوم مجموع نمايندگان، هيات رييسه موقت اقدام به انتخاب هيات رييس دائم می کند.»

سايت خبری ايران گزارش داده اند که انتخابات هيات رييسه موقت روز يکشنبه، هشتم خردادماه، انجام می شود.

روز شنبه، ششم خردادماه، راه ‌يافتگان به مجلس نهم، برای تعيين رييس اين مجلس، دو نشست جداگانه تحت عناوين متفاوت ترتيب دادند.

۱۵۱ نماينده مجلس نهم با تشکيل فراکسيونی به نام «رهروان ولايت»، علی لاريجانی را به عنوان گزینه مورد حمايت خود برای رياست مجلس نهم انتخاب کردند، و گروهی ديگر در نشستی جداگانه با عنوان نشست «فراکسيون اصولگرايان مجلس نهم» غلامعلی حداد عادل را به عنوان نامزد خود برگزيدند.

آقای لاريجانی از حمايت جبهه متحد اصولگرايان برخوردار است و غلامعلی حداد عادل از سوی جبهه پايداری انقلاب اسلامی، ديگر تشکل اصولگرا، پشتيبانی می شود.

لاريجانی و حداد عادل به ترتيب رياست مجلس هشتم و هفتم را بر عهده داشتند.

انتخابات مجلس نهم در اسفندماه و ارديبهشت ماه سال جاری برگزار شد و بر اساس گزارش وزير کشور ايران، «مشارکت ۶۴ درصدی» مردم در آن رقم خورده است. تعداد نمايندگان جديد راه يافته به مجلس نهم ۱۶۹ نفر اعلام شده است.

مصطفی محمد نجار روز يکشنبه گفت: «۱۳ درصد نمايندگان فعلی با سابقه نمايندگی قبلی بوده و پنج درصد سابقه نمايندگی ادوار گذشته را دارند که از ميان آنها جوان‌ترين ۳۰ سال و مسن‌ترين ۷۳ سال را داراست و بالغ بر نيمی از منتخبين ميان سنی ۴۰ تا ۵۰ سال می ‌باشند.»

به گفته وی، «مجموعا ۶۶ درصد نمايندگان حاضر در مجلس نهم نمايندگان جديد هستند.»

يکی از نکات مهم مجلس نهم کاهش تعداد نمايندگان روحانی در آن است که به پايين ترين حد خود در ۳۲ سال گذشته رسيده است. در حالی که تعداد اين نمايندگان در مجلس اول ۱۵۳ نفر بود در مجلس هشتم، نمايندگان روحانی به ۴۴ نفر و در مجلس نهم به ۲۷ نفر رسيده است.

دو جريان جبهه متحد اصولگرايان و جبهه پايداری انقلاب اسلامی که از تشکل های مهم اصولگرايان هستند اکثريت کرسی های مجلس را از آن خود کرده اند.

اختلافات اين دو گروه بر سر معرفی نامزد برای انتخابات مجلس بار ديگر در انتخابات هيات رييسه پارلمان خود را نشان داده که اين موضوع مورد انتقاد غلامعلی حداد عادل قرار گرفته است.

آقای حداد عادل که به  علی خامنه ای نزديک است روز شنبه، ششم خردادماه، در نشست «فراکسيون اصولگرايان مجلس نهم» گفت: « حقيقت اين است که مجلس نهم آغاز پرچالشی يافته است. البته هميشه انتخاب رييس مجلس با گفت‌ و گو و حرف و سخن همراه بوده اما اين بار بيش از هر زمان ديگری مسئله ‌ساز شده است.»

وی افزوده است: «آنچه در اين روز‌ها شاهد هستيم اين است که اين رقابت که به نظر کاملا می‌تواند در چارچوب اصولگرايی و با حفظ وحدت اصولگرايی صورت گيرد، منجر به انشعاب و انشقاق در اصولگرايی شده است.» 

گاردین: همکاری دانشگاه ایرانی با یک شرکت آمریکایی در پروژه گداخت هسته‌ ای



گاردین: همکاری دانشگاه ایرانی با یک شرکت آمریکایی در پروژه گداخت هسته‌ ای

روزنامه گاردین گزارش داده است، یک شرکت آمریکایی به همراه دانشگاه آزاد اسلامی تهران موافقت کرده‌اند که به اتفاق هم در یک پروژه هسته‌ای مربوط به همجوشی اتمی (گداخت) همکاری کنند.

شرکت «لارنس ویل پلاسما فیزیک» که مقر آن در ایالت نیوجرسی آمریکا است با دانشگاه آزاد اسلامی تهران قراردادی در رابطه با مشارکت در یک پروژه هسته‌ای قراردادی کرده‌ است که هدف آن طراحی دستگاهی برای تولید انرژی پاک که ساخت آن در کشورهای درحال توسعه مقرون به صرفه باشد، اعلام شده است.

روزنامه گاردین چاپ بریتانیا روز شنبه طی گزارشی خبر داد رونوشت این قرارداد که اواخر هفته گذشته به امضا رسیده را مشاهده کرده است.

این گزارش می‌افزاید، امضای قرارداد مربوط به ازمایشهای گداخت هسته‌ای در گرماگرم تنش‌ها میان آمریکا و ایران بخاطر اتهاماتی که علیه تهران در رابطه با برنامه غنی سازی اورانیوم مطرح است، انجام پذیرفته است.

گداخت هسته‌ای یا فیوژن فرآیندی برعکس عمل شکافت هسته‌ای است که در غنی سازی اورانیوم و استفاده از آن بعنوان سوخت در رآکتور هسته‌ای یا بمب اتمی کاربرد دارد؛ همچنین در گداخت هسته‌ای، مشکلات پسمانده‌های سوخت هسته‌ای حاصل از فرآیند شکافت و معضل دفع آن نیز وجود ندارد.

تردید‌ها درباره اینکه چطور تحریمهای تجاری امریکا علیه ایران اجازه چنین توافقی را بدهد، وجود دارد، اما شرکت «لارنس ویل پلاسما فیزیک» طی یک بیانیه کتبی ادعا کرده است که قرارداد یاد شده بر اساس معافیتهای وزارت خزانه داری امریکا بر «مشارکت شرکتهای آمریکایی با موسسه‌های تحقیقاتی و آکادمیک در... ایجاد و اشاعه نشریات نوشتاری» منعقد شده است.

این شرکت روز جمعه طی گزارشی همکاری خود با دانشگاه ایرانی را به شواری مشاوران ریاست جمهوری امریکا در بخش علوم و فن آوری اعلام کرده است.

بسیاری از دانشمندان، پدیده گداخت هسته‌ای و مهار انرژی حاصل از آن را بعنوان یک نقطه عطف در تولید انرژی پاک قلمداد می‌کنند.

نمونه‌ای از عمل گداخت هسته‌ای، آن چیزی است که در خورشید روی می‌دهد؛ یعنی ایزوتوپهای عنصر سبک هیدروژن، دوتریوم و تریتیوم، با همدیگر همجوشی داده می‌شوند و عنصر سنگین‌تر هلیوم را تشکل می‌دهند. در این فرآیند مقدار زیادی انرژی تولید می‌شود.

نخستین آزمایش گداخت هسته‌ای در اوایل دهه ۱۹۵۰ انجام شد و امیدهای زیادی به تولید انرژی از این طریق و با استفاده از عنصر هیدروژن که در طبیعت به وفور یافت می‌شود وجود داشت.

اما بعد از گذشت ۶۰ سال این ایده هنوز در سطح یک رویا باقی مانده است، چرا که هنوز راهی برای مهار انرژی آزاد شده از طریق گداخت هسته‌ای که در کسری از ثانیه به وقوع می‌پیوندد، یافته نشده است و دانشمندان بر این عقیده‌اند که حداقل تا ۳۰ سال آینده این امر محقق نخواهد شد.

حتی، دو مرکز تحقیقات معتبر بین المللی با پشتوانه دولتی که درباره این موضوع تحقیق می‌کنند با انتقاد بسیاری از دانشمندانی مواجه هستند که سرمایه گذاری بر تحقیقات بر روی گداخت هسته‌ای را اتلاف پول می‌دانند.

یکی از این مراکز تحقیق «راکتور گرماهسته‌ای آزمایشی بین المللی»، آی تی‌ای آر، است که تنها راه اندازی فاز اول آن ۱۳ میلیارد دلار هزینه داشته است. در این پروژه بریتانیا، فرانسه، ژاپن، چین، هند، روسیه، امریکا و کره جنوبی سهیم هستند.

شرکت «لارنس ویل پلاسما فیزیک» یکی از چند شرکت کوچک بین المللی است که بر این باور است که زود‌تر از مرکز «آی تی‌ای آر» یا موسسه «مرکز اشتعال ملی»، ان‌ای اف، قادر به مهار انرژی حاصل از فرایند گداخت است.

دو ماه قبل، شرکت «لارنس ویل پلاسما فیزیک» با رساندن دمای یک نمونه گاز به یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون درجه کلوین، رکورد قبلی دمای گاز ۱. ۱ میلیارد درجه کلوین را که در سال ۱۹۷۸ حاصل شده بود، شکست.

در آزمایش گداخت اگر دمای یک گاز مشتعل از ذرات باردار، پلاسما، به درجات بالایی افزایش یابد، پدیده همجوشی و تولید انرژی انجام می‌پذیرد.

قرار است این شرکت با دانشگاه آزاد اسلامی تهران پروژه‌ای متفاوت از روش دو مراکز تحقیقات قبلی که آزمایشهای آنها بر نوترون‌ها متمرکز است انجام دهد؛ به عبارتی در این روش که گداخت غیرنوترونی نامیده می‌شود، با حذف توربین‌ها، مستقیما از یونهای باردار می‌خواهند الکتریسیته تولید کنند. 

شنبه، خرداد ۰۶، ۱۳۹۱

دولت: فاز دوم هدفمندی را اجرا نمی‌کنیم؛ توکلی: فرافکنی نکنید



دولت: فاز دوم هدفمندی را اجرا نمی‌کنیم؛ توکلی: فرافکنی نکنید


دولت محمود احمدی‌نژاد، روز شنبه اعلام کرد به دلیل مشکلاتی که مصوبات مجلس به وجود آورده، تا اطلاع ثانوی هیچ قصدی برای اجرای فاز دوم هدفمند کردن یارانه‌ها ندارد.

درهمین حال، احمد توکلی نماینده مجلس درنامه‌ای به رئیس جمهور وی را به نقض قانون اساسی، نقض مصوبات مجلس و فرافکنی در اجرای قانون بودجه سال ۱۳۹۱ متهم کرد.

محمدرضا فرزین، دبیر ستاد هدفمند کردن یارانه‌ها روز شنبه ششم خرداد اعلام کرد: «با توجه به مشکلات مصوبه مجلس در قانون بودجه ۱۳۹۱، دولت فعلا هیچ تصمیم و برنامه‌ای برای اجرای گام دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها ندارد.»

دبیر ستاد هدفمند کردن یارانه‌ها افزود: «تمام قیمتهای مربوط به حامل‌های انرژی همچنان به روال مرحله نخست قانون هدفمندی یارانه‌ها ادامه می‌یابد و هیچ افزایشی در حال حاضر در قیمت حامل‌های انرژی نخواهیم داشت.»

این تصمیم سه روز پس از نامه گلایه آمیز محمود احمدی‌نژاد به معاونت خود در مورد قانون بودجه سال ۱۳۹۱ اعلام شده است.

محمود احمدی‌نژاد روز سوم خرداد در نامه‌ای به معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور ضمن ابلاغ قانون بودجه با سه روز تاخیر، نوشت: «لازم به یادآوری است که تغییرات وسیعی که از سوی مجلس شورای اسلامی در لایحه بودجه بعمل آمده است، موجب استحاله آن شده و عملاً لایحه مذکور به طرح نمایندگان تبدیل گردیده است.»

رئیس دولت تصریح کرد: «با توجه به مخالفت بندهایی از آن قانون با قانون اساسی وجود تبعیض، اثر تورم زا و فزاینده معوقات بانکی در برخی از مفاد قانون مذکور و جهت‌گیری ایجاد محدودیت برای دولت و مخالفت با قوانین دائمی، لازم است تدبیر کافی در اجرا لحاظ تا از بروز مشکلات و آسیب به اقتصاد کشور اجتناب شود.»

اکنون احمد توکلی، نماینده مجلس هشتم و نهم در مقام پاسخ، نامه‌ای به احمدی‌نژاد نوشته و او را به نقض قانون اساسی و قوانین مجلس متهم کرده است.

در این نامه که در چند بند تنظیم شده، احمد توکلی می‌گوید گرچه خود از این قانون ناراضی است اما اگر بنا به لایحه پیشنهادی دولت بود مشکلات بیشتری برای اقتصاد کشور و معیشت مردم به بار می‌آمد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس هشتم تصریح کرده که در مورد قانون هدفمند کردن یارانه‌ها نیز اگر مطابق میل دولت بهای حامل‌های سوخت سه برابر افزایش می‌یافت، تورم سرسام آور می‌شد.

توکلی می‌نویسد: «قانون هدفمند کردن یارانه‌ها با اهمیت بسیاری که دارد و همت و جسارتی که دولت در اجرای آن به خرج داده است، دولت را موظف می‌کند سالانه درآمد حاصل از اجرا و مصارف مشخص شده را در ردیف‌های لایحه بیاورد، شما نیاوردید، مجلس برای آنکه قانون مهم مزبور زمین نماند پس از مباحثات زیاد رقم آنرا تعیین کرد.»

وی می‌افزاید: «تکیه بر نفت نیز در لایحه دولت بسیار شدید بود که در کمیسیون تلفیق اندکی از آن کاسته شد ... حالا دیگر بسیاری از هموطنان غیر متخصص نیز می‌دانند تبدیل بی‌حساب دلارهای نفتی به ریال و هزینه کردن آن برای مخارج دولت بلای تورم و رکود فعلی را تشدید می‌کند.»

وی در پاسخ به انتقاد احمدی‌نژاد درباره تورم زا بودن قانون بودجه می‌نویسد: «مدعی شده‌اید که قانون بودجه تورم زاست. درست گفته‌اید. ولی لایحه بودجه به مراتب تورم زا‌تر بود. درست است که درآمد ۵۶ میلیارد تومانی حاصل از اصلاح قیمت حاملهای انرژی که مصوب مجلس است تورم زاست اما، اگر مجلس اصرار شما را می‌پذیرفت و اجازه می‌داد حاملهای انرژی را تقریبا سه برابر بیشتر گران کنید تا ۱۳۵ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کنید چه تورمی رخ می‌داد؟ درست است که اتکای به نفت در قانون بودجه ذاتا شرایط را برای تورم مهیا می‌کند، اما، اگر اجازه استفاده بدون سقف از درآمدهای نفتی را مجلس به شما می‌داد تورم تا کجا می‌رفت؟»

وی تصریح می‌کند: «آخرین نکته این است که چرا رئیس قوه مجریه با نقض قانون اساسی و شکستن سوگند خویش چنین مواضعی می‌گیرد؟ آیا به این دلیل است که می‌داند روش او در مدیریت اقتصادی کشور به شکل فعلی، نتایج نامقبولی از حیث تورم، و رکود در پی دارد و او می‌خواهد، از همین حالا فرافکنی ‌کند؟ آیا این شگرد برای این است که خود را از بازخواست مصون بدارد و همه تقصیر‌ها را به گردن مجلس بیندازد؟ آیا تضعیف مجلس تضعیف دولت و نظام نیست؟ گیرم که اینجا در کوتاه مدت از بازخواست رهیدیم، آنجا هم چنین فرافکنی‌ای مقدور است؟»

دولت محمودی احمدی‌نژاد در حالی اعلام کرده که فاز دوم قانون هدفمند کردن یارانه‌ها را اجرا نمی‌کند که مجلس هشتم به پایان رسیده و مجلس نهم روز یکشنبه نخستین جلسه خود را برگزار می‌کند.

از سوی دیگر دولت پیش از تصویب لایحه بودجه، با پرداخت «ما به التفاوت» فاز و اول و دوم قانون هدفمند کردن یارانه تلاش داشت فاز دوم را کلید بزند که نمایندگان جلوی آن را گرفتند.

اکنون پس از تصویب قانون بودجه دولت آن را استحاله شده می‌داند و اعلام کرده که قانون هدفمند کردن یارانه‌ها را اجرا نمی‌کند. 

خزاعی: در صورت حمله اسرائیل اقدامات دفاعی در پیش می‌گیریم


خزاعی: در صورت حمله اسرائیل اقدامات دفاعی در پیش می‌گیریم

محمد خزاعی، نماینده ایران در سازمان ملل متحد
به دنبال اظهارات وزیر دفاع اسرائیل درباره مطرح بودن گزینه نظامی علیه ایران، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل در نامه‌ای به شورای امنیت ضمن محکوم کردن این سخنان، هشدار داد که در صورت حمله، ایران نیز اقدامات دفاعی در پیش خواهد گرفت.

به گزارش روز شنبه، ۶ خرداد، خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، محمد خزاعی در نامه‌ای به رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل تهدید به حمله علیه تأسیسات هسته‌ای ایران را «نقض آشکار اصول اساسی منشور ملل متحد و اصول اساسی قوانین بین‌المللی» و اقدامی علیه «صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی» دانست.

وی با تأکید بر این‌ که «ایران هیچ‌گاه آغازگر جنگ و حمله علیه هیچ ملتی نبوده و نخواهد بود» هشدار داد: «اما در عین حال ایران، بر اساس حق ذاتی خود و بر اساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد، در اقدام برای دفاع از خود و پاسخ به هرگونه حمله علیه ملت ایران و اتخاذ اقدامات دفاعی متناسب برای دفاع از خود لحظه‌ای تردید نخواهد کرد.»

اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل، حدود یک‌ ماه پیش در گفت‌و‌گو با رادیوی ارتش اسرائیل گفته بود که توافق اولیه ایران مبنی بر گشودن تأسیسات هسته‌‌ای‌اش برای بازرسی‌های سازمان ملل، احتمال حمله نظامی اسرائیل علیه ایران را منتفی نمی‌کند.

وی با تأکید بر این‌ که ایران از طریق مذاکرات برای خود زمان می‌خرد افزوده بود: «ایران هسته‌ای غیرقابل تحمل است، بنابراین هیچ گزینه‌ای نباید از روی میز برداشته شود.»

اسرائیل فعالیت هسته‌ای ایران را تهدیدی برای تمامیت ارضی خود می‌داند و بارها تأکید کرده است که در صورت شکست دیپلماسی در حل این مناقشه به گزینه نظامی به عنوان یک راه حل خواهد اندیشید.

در حال حاضر مذاکرات هسته‌ای با ایران در جریان است و ۵+۱ در تلاش است تا در ازای ارائه تسهیلاتی به ایران، تهران را مجاب کند تا غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم را متوقف کند.

این در حالی است که اسرائیل که گفته می‌شود تنها کشور دارای زرادخانه هسته‌ای در خاورمیانه است، خواستار توقف تمامی فعالیت‌های غنی‌سازی جمهوری اسلامی، خروج تقریبا تمامی اورانیوم غنی‌سازی شده از ایران و موافقت تهران با نظارت بیشتر آژانس بر فعالیت‌های هسته‌ای‌اش است.

این در حالی است که جمهوری اسلامی می‌گوید فعالیت‌های هسته‌ای‌اش تماما صلح‌آمیز است و دستیابی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای را «حق مسلم» خود می‌داند. 

محتشمی‌پور: مصطفی تاج‌زاده به شدت بیمار است


محتشمی‌پور: مصطفی تاج‌زاده به شدت بیمار است

فخر السادات محتشمی‌پور می‌گویدمصطفی تاج‌زاده، همسرش، به تازگی دچار مشکلات بینایی شده و در زندان اوین مبتلا به مشکلات عدیده جسمی است.

فخر السادات محتشمی‌پور همسر مصطفی تاج‌زاده در گفت‌و‌گو با سایت کلمه، با اعلام این خبر، درباره آخرین وضعیت همسرش گفته است: «البته به بهداری اوین مراجعه داشته‌اند و حتی چشم پزشک ایشان را ویزیت کرده اما ظاهرا نتوانسته تشخیص درستی بدهد و تنها ایشان را از بابت اینکه بیماری آب مروارید ندارند مژده داده است.»

محتشمی‌پور همچنین گفته است که تاج‌زاده همچنان از بیماری‌هایی که پیشتر با آنها دست و پنجه نرم می‌کرد از جمله نقرس، سینوزیت و آرتروز گردن، رنج می‌برد.

تاج‌زاده همزمان با آغاز اعتراض‌ها به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، همراه با صد‌ها تن دیگر از فعالان سیاسی و مدنی بازداشت و زندانی شد.

همسر او می‌گوید که چند ماه قبل درخواست‌ ام آر آی داده شده و پزشک قانونی هم تأیید کرده ولی «اراده‌ای برای عدم حضور ایشان در خارج از زندان حتی برای درمان وجود دارد که تاکنون مانع انجام مراحل تشخیص پزشکی و درمان شده است.»

محتشمی‌پور گفته است که شرایط نگهداری آقای تاج‌زاده در قرنطینه می‌تواند منجر به تشدید بیماری او شود. او همچنین از عدم رسیدگی به همسرش گلایه کرده است.

او درباره مسئول نگهداری تاج‌زاده در قرنطینه اوین و شرایط نگهداری او گفته است: «ظاهرا همه زندانی‌ها در حال گذراندن حکم مسئولیتشان با دادستان است و در حال حاضر همسرم تحت نظر سازمان زندان‌ها به شکل انفرادی و در قرنطینه و ایزوله در بند زنان سابق نگهداری می‌شود ولی به واقع هیچ کس مسئولیت مستقیم را به عهده نمی‌گیرد.»

او تاکید کرده است که بند دو الف زندان اوین توسط سپاه پاسداران اداره می‌شود و زندانیان توسط این نیرو نگهداری و بازجویی می‌شوند.

محتشمی‌پور در این باره خاطرنشان کرده است: «وقتی که مسائل درمان، ملاقات و مرخصی آقای تاج‌زاده را پیگیر می‌شویم هر بخش مسئولیت را به بخش دیگری احاله می‌دهد. سپاه از خود سلب مسئولیت می‌کند در حالی که مسئولین زندان می‌گویند بدون اجازه دو الف ما نمی‌توانیم هیچ اقدامی بکنیم.»

همسر تاج‌زاده از نوشتن نامه‌ای توسط همسرش به دادستان «علیرغم میلش» برای معالجه در خارج از زندان خبر داد و گفت که دادستان موافقت کرده و «دفتر ایشان به من دیروز اطمینان داده‌اند که نامه موافقت را برای زندان و برای دو الف فرستاده‌اند اما متاسفانه ایشان برای درمان به خارج از زندان منتقل نشدند.»

محتشمی‌پور از روزه داری یک سال و نیمه تاج‌زاده خبر داد و اظهار داشت: «همسرم نسبت به بی‌قانونی‌هایی که در مورد او می‌شود به شدت معترض است به همین دلیل بیش از یک سال و نیم است که روزه دار است ولی آقایان نه تنها توجهی نمی‌کنند بلکه روز به روز نسبت به سلامت ایشان و حفظ جانشان بیشتر اهمال می‌کنند.»

او همچنین نگهداری تاج‌زاده در قرنطینه را غیر قانونی دانست. به همین دلیل «نامه‌هایی از طرف خانواده ایشان به رئیس قوه قضائیه و رئیس مجلس و نمایندگان مجلس نوشته‌ایم که همگی بی‌پاسخ بوده است.»

او دلیل پاسخ ندادن‌ها را نداشتن جواب و وجود دستوری از مقام‌های عالی برای قرار دادن تاج‌زاده در این وضعیت دانسته است.