شیر آلوده به وایتکس، پسته آلوده به افلاتوکسین، قند آلوده به بلانکت مضر و شاید خیلی چیزهای آلوده دیگر. در خبرها آمده که جای نگرانی نیست و تمامی این مواد غذایی آلوده جمعآوری شدهاند اما مردم همچنان نگرانند.
برنج آلوده، شیر آلوده، پسته آلوده، قند آلوده و هوای آلوده. اتفاق جدیدی نیفتاده، معاون وزیر بهداشت اعلام کرده تنها "بعضی" از دامداران در شیر وایتکس میریزند و نه همه آنها!
معاون غذای سازمان غذا و داروی وزرات بهداشت به سایت جوان گفته: «این مشکل به صورت گسترده در تولیدات کارخانههای لبنی ما وجود ندارد، چراکه هم سازمان دامپزشکی بر سلامت شیرهایی که تحویل کارخانه میشود مهر تأیید میزند و هم مسئول فنی کارخانه این موضوع را کنترل میکند».
وی همچنین تایید کرده که "برخیهای" دیگر هم به جای وایتکس، جوش شیرین به شیر اضافه میکنند که البته به گفتهی وی این افزودنی غیرمجاز به راحتی قابل تشخیص است.
خبرنگار "جوان" از آقای جنت درباره آلودگی پسته به سم افلاتوکسین نیز پرسیده که وی این آلودگی را تایید کرده و گفته سم مزبور از قارچهایی تولید میشود که در خاک کشاورزی ایران وجود دارند و این قارچها زمانی که در دما یا رطوبت بالا قرار میگیرند، سم افلاتوکسین تولید میکنند.
این سم البته تنها مختص پسته نیست و غلاتی مانند برنج و گندم را نیز آلوده میکند. بهروز جنت درباره آلودگی غلات به این سم به سایت جوان گفته: «تمامی محصولاتی که بر سر سفره مردم کشور میآید از نظر سلامت کنترل میشود، اما مشکلی که ما در ایران داریم کمبود سیلو برای نگهداری غلات است که مجوز ساختن سیلو با همکاری بخش خصوصی صادر شده اما به هر حال شرایط چندان کنترل شده نیست و ممکن است مشکل ایجاد شود».
معاون سازمان غذا و دارو تصریح کرده که تکنولوژی مقابله با این قارچها تنها دراختیار یک شرکت آمریکایی است اما وزارت بهداشت با همکاری وزارت جهاد سازندگی از محققان ایرانی دعوت کردهاند تا درباره راههای مقابله با این قارچ سمی تحقیق کنند.
برنج آلوده در برابر نفت
چندی پیش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس فهرستی از برنجهای وارداتی آلوده به فلز سنگین سرب را اعلام کرد. هشت مارک عطر گل باز، دل مبارکه کامونگی، سارال، کیمیا، جادوگر، هاشمی ۱۱۲۱، عررمان و حاجی مرادی برنجهایی بودند که مصرف آنها ممنوع اعلام شد.
پس از اینکه به دلیل تحریم بانک مرکزی، کشور هند نتوانست بهای نفت خریداریشده از ایران را بپردازد، مسئولان اعلام کردند در ازای بهای نفت، برنج باسماتی از هند وارد خواهند کرد.
قند حبه هم میتواند آلوده باشد
خبرگزاری مهر از قول مدیر دارو و غذای دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نوشت: «میزان تولید قند حبهای آلوده در سطح استان اردبیل از ۴۸ درصد به کمتر از ۲۵ درصد رسیده است».
البته در این خبر اشارهای به این موضوع نشده که اصولا چه زمان اعلام شد که ۴۸ درصد قندهای حبهای تولیدشده آلوده هستند.
مدیر دارو و غذای دانشگاه اردبیل توضیح داده که با آزمایش قندهای حبه مشخص شده حدود ۴۸ درصد آنها آلوده به بلانکت مضر هستند. وی البته تاکید کرده که این قندها از دیگر استانها به اردبیل وارد شده بودند و به محض تشخیص آلودگی تمامی آنها از فروشگاهها جمعآوری شدند.
بلانکت مادهای است که برای سفیدتر شدن قند به آن افزوده میشود.
وزیر بهداشت هم نگران است
آلودگی مواد غذایی وزیر بهداشت را نیز آشفته کرده. مرضیه وحید دستجردی که معمولا اینگونه اخبار را تکذیب میکند این بار درباره آلودگی مواد غذایی گفته: «مردم به سلامت همه مواد غذایی اطمینان ندارند».
به گزارش روزنامه تهران امروز، وزیر بهداشت در عین حال به این نکته نیز اشاره کرده که «وسعت كار در اين زمينه بالاست و اگر آزمايشگاههای مرجع، كار خود را بهدرستی انجام ندهند بر سرگردانیهای مردم افزوده خواهد شد».
خانم دستجردی همچنین به وجود نمکهای مشکلدار در بازار ایران اشاره کرده و گفته: «برخی نمكهای ما مشكل يد دارند كه لازم است با همكاری دستگاههای ذیربط مورد بررسی قرار گرفته و حل شود».
هرچند مانند همیشه مسئولان دولتی اطمینان میدهند که جای نگرانی نیست و مواد غذایی آلوده جمعآوری شده و خاطیان نیز تنبیه شدهاند اما بر اساس گزارشهای منتشرشده، اطمینان مردم نسبت به سلامت مواد غذایی به شدت آسیب دیده است.
وی همچنین تایید کرده که "برخیهای" دیگر هم به جای وایتکس، جوش شیرین به شیر اضافه میکنند که البته به گفتهی وی این افزودنی غیرمجاز به راحتی قابل تشخیص است.
خبرنگار "جوان" از آقای جنت درباره آلودگی پسته به سم افلاتوکسین نیز پرسیده که وی این آلودگی را تایید کرده و گفته سم مزبور از قارچهایی تولید میشود که در خاک کشاورزی ایران وجود دارند و این قارچها زمانی که در دما یا رطوبت بالا قرار میگیرند، سم افلاتوکسین تولید میکنند.
این سم البته تنها مختص پسته نیست و غلاتی مانند برنج و گندم را نیز آلوده میکند. بهروز جنت درباره آلودگی غلات به این سم به سایت جوان گفته: «تمامی محصولاتی که بر سر سفره مردم کشور میآید از نظر سلامت کنترل میشود، اما مشکلی که ما در ایران داریم کمبود سیلو برای نگهداری غلات است که مجوز ساختن سیلو با همکاری بخش خصوصی صادر شده اما به هر حال شرایط چندان کنترل شده نیست و ممکن است مشکل ایجاد شود».
معاون سازمان غذا و دارو تصریح کرده که تکنولوژی مقابله با این قارچها تنها دراختیار یک شرکت آمریکایی است اما وزارت بهداشت با همکاری وزارت جهاد سازندگی از محققان ایرانی دعوت کردهاند تا درباره راههای مقابله با این قارچ سمی تحقیق کنند.
برنج آلوده در برابر نفت
چندی پیش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس فهرستی از برنجهای وارداتی آلوده به فلز سنگین سرب را اعلام کرد. هشت مارک عطر گل باز، دل مبارکه کامونگی، سارال، کیمیا، جادوگر، هاشمی ۱۱۲۱، عررمان و حاجی مرادی برنجهایی بودند که مصرف آنها ممنوع اعلام شد.
برنج باسماتی وارداتی از هند نیز مشکوک به آلودگی است
این در حالی است که پس از جنجال برنجهای مسموم وارداتی از هند، دوباره واردات برنج از این کشور از سر گرفته شده است.پس از اینکه به دلیل تحریم بانک مرکزی، کشور هند نتوانست بهای نفت خریداریشده از ایران را بپردازد، مسئولان اعلام کردند در ازای بهای نفت، برنج باسماتی از هند وارد خواهند کرد.
قند حبه هم میتواند آلوده باشد
خبرگزاری مهر از قول مدیر دارو و غذای دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نوشت: «میزان تولید قند حبهای آلوده در سطح استان اردبیل از ۴۸ درصد به کمتر از ۲۵ درصد رسیده است».
البته در این خبر اشارهای به این موضوع نشده که اصولا چه زمان اعلام شد که ۴۸ درصد قندهای حبهای تولیدشده آلوده هستند.
مدیر دارو و غذای دانشگاه اردبیل توضیح داده که با آزمایش قندهای حبه مشخص شده حدود ۴۸ درصد آنها آلوده به بلانکت مضر هستند. وی البته تاکید کرده که این قندها از دیگر استانها به اردبیل وارد شده بودند و به محض تشخیص آلودگی تمامی آنها از فروشگاهها جمعآوری شدند.
بلانکت مادهای است که برای سفیدتر شدن قند به آن افزوده میشود.
وزیر بهداشت هم نگران است
آلودگی مواد غذایی وزیر بهداشت را نیز آشفته کرده. مرضیه وحید دستجردی که معمولا اینگونه اخبار را تکذیب میکند این بار درباره آلودگی مواد غذایی گفته: «مردم به سلامت همه مواد غذایی اطمینان ندارند».
به گزارش روزنامه تهران امروز، وزیر بهداشت در عین حال به این نکته نیز اشاره کرده که «وسعت كار در اين زمينه بالاست و اگر آزمايشگاههای مرجع، كار خود را بهدرستی انجام ندهند بر سرگردانیهای مردم افزوده خواهد شد».
خانم دستجردی همچنین به وجود نمکهای مشکلدار در بازار ایران اشاره کرده و گفته: «برخی نمكهای ما مشكل يد دارند كه لازم است با همكاری دستگاههای ذیربط مورد بررسی قرار گرفته و حل شود».
هرچند مانند همیشه مسئولان دولتی اطمینان میدهند که جای نگرانی نیست و مواد غذایی آلوده جمعآوری شده و خاطیان نیز تنبیه شدهاند اما بر اساس گزارشهای منتشرشده، اطمینان مردم نسبت به سلامت مواد غذایی به شدت آسیب دیده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر