یکشنبه، اردیبهشت ۲۴، ۱۳۹۱

نامه۱۲۶روزنامه‌نگاربه علی لاریجانی:متهم کهریزک مقام می‌گیرد اما اهالی قلم زندانی می‌شوند


نامه۱۲۶روزنامه‌نگاربه علی لاریجانی:متهم کهریزک مقام می‌گیرد اما اهالی قلم زندانی می‌شوند

دو انگل در کنار هم هر دو اجنبی .
نامه ۱۲۶ روزنامه‌نگار ایرانی خطاب به علی لاریجانی (راست) و صادق لاریجانی نوشته شده است.
بیش از صد روزنامه‌نگار ایرانی با ارسال نامه‌ای به روسای دو قوه قضاییه و مقننه جمهوری اسلامی، از توهین و تعرض به روزنامه‌نگاران در ایران انتقاد کرده و خواستار آزادی روزنامه‌نگاران زندانی و اجرای قانون در قبال اهالی قلم شدند.

در این نامه که روز یکشنبه، ۲۴ اردیبهشت‌ماه در فضای مجازی منتشر شده، آمده است: «درست در روزهایی که متهم بازداشتگاه غیرقانونی کهریزک ارتقا مقام می‌گیرد و قوای تحت ریاست شما چشم بر اتهامات او می‌بندد، روزنامه‌نگاران ایرانی یکی بعد از دیگری راهی زندان‌ها می‌شوند، به آنان ناسزا می‌گویند و حتی تعرض فیزیکی می‌کنند.»

این نامه که به امضای افردی چون آسیه امینی، مانا نیستانی، مسیح علی‌نژاد، حنیف مزروعی، ژیلا بنی‌یعقوب، مسعود بهنود، عبدالرضا تاجیک و نوشابه امیری رسیده است، به مواردی چون راهی شدن دو روزنامه‌نگار به زندان، «حمله و هتاکی» یک نماینده مجلس به خبرنگار هفته‌نامه آسمان و همچنین صدور حکم ۲۵ ضربه شلاق برای یک کاریکاتوریست اراکی اشاره کرده است.

در روزهای گذشته رضا انصاری راد، از نویسندگان روزنامه‌های اصلاح‌طلب و مهسا امرآبادی، روزنامه نگار و همسر مسعود باستانی برای گذراندن احکام حبس خود روانه زندان شده‌اند.

به نوشته وبسایت‌های خبری، ۱۹ اردیبهشت‌ماه نیز سعید شمس، خبرنگار هفته‌نامه آسمان اصلاح‌طلب، در غذاخوری مجلس شورای اسلامی، از سوی مهدی کوچک‌زاده، عضو جبهه پایداری، مورد حمله و هتاکی قرار گرفته است.

به گزارش این وبسایت‌ها، آقای کوچک‌زاده پس از آن‌که متوجه شد که سردبیر هفته‌نامه آسمان محمد قوچانی، روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب، است شروع به هتاکی می‌کند و آقای شمس را تهدید می‌کند که او را از مجلس بیرون خواهد کرد.

به گفته شاهدان عینی، سعید شمس در پاسخ گفته است: «شما اگر بیرون بنداز بودید، سعید مرتضوی را از دولت بیرون می‌انداختید» که به دنبال آن، این نماینده مجلس به خبرنگار هفته نامه آسمان حمله‌ور شده است.

علاوه بر این، هفته گذشته، محمود شکرایه، کاریکاتوریست نشریه «نامه امیر» که در استان مرکزی منتشر می‌شود، به خاطر ترسیم کاریکاتور نماینده اراک، به تحمل ۲۵ ضربه شلاق محکوم شد.

در نامه اخیر بیش از صد روزنامه‌نگار در اعتراض به این رفتارها آمده است: «اگر متهم اول پرونده کهریزک که به گفته بالاترین مقام جمهوری اسلامی، آبروی نظام را در خطر قرار داده مستحق ارتقا مقام است، با کدام استدلال کاریکاتوریستی تنها به جرم کشیدن چند خط بر روی کاغذ باید محکوم به تحمل ۲۵ ضربه شلاق شود؟»

این روزنامه‌نگاران در پایان خواستار آزادی روزنامه‌نگاران، توقف حکم شلاق و «پایان نهادن بر همه بی‌قانونی‌ها، بی‌عدالتی‌ها و بی‌حرمتی‌ها» به اهل قلم شده‌اند و از روسای دو قوه قضاییه و مقننه خواسته‌اند تا در این زمینه «قدرتی برای عمل و عزمی برای اعمال قانون و اجرای عدالت» داشته باشند.

مدیر مطبوعات وزارت ارشاد: حکم شلاق برای کاریکاتوریست غیر متعارف است

روز یکشنبه همچنین پدرام پاک‌آیین، مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت ارشاد گفت که صدور حکم ۲۵ ضربه شلاق برای کاریکاتوریست استان مرکزی از منظر افکار عمومی و به ویژه اصحاب رسانه، «غیرمتعارف و دور از انتظار» بوده است.

وی در این خصوص به خبرگزاری فارس گفت: «کاریکاتور یکی از قالب‌های رسانه‌ای است که اغراق در چهره و سیمای افرادی که کاریکاتور آن‌ها کشیده می‌شود جزء ذاتی و عنصر تفکیک‌ناپذیر این رشته است.»

آقای پاک‌آیین با اشاره به این‌که تا کنون کاریکاتور صدها چهره سیاسی و مسئولان نظام، «به جز روحانیت» در نشریات کشور منتشر شده است، گفت: «نباید اغراق را که ویژگی ذاتی هنر کاریکاتور است به حساب توهین گذاشت.»

وی همچنین با تأکید بر این‌که کاریکاتور آقای شکرایه را «نمی‌توان توهین تلقی کرد» ابراز امیدواری کرد که حکم شلاق در مراحل بعدی دادرسی مورد بازنگری و نقض قرار گیرد.

این مقام مسئول گفت: «دفتر حقوقی سرای روزنامه‌نگاران ایران آمادگی دارد تا در صورت تمایل این کاریکاتوریست برای ارائه توضیحات بیشتر و فنی‌تر برای مقامات قضایی مرتبط اقدام کند.»

تا کنون شماری از سایت‌های خبری همراه با جمعی از کاریکاتوریست‌ها، با صدور بیانیه و کشیدن کاریکاتور، به حکم شلاق کاریکاتوریست‌ اراکی اعتراض کرده‌اند و عفو بین‌الملل نیز صدور این حکم را محکوم کرده است

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر