یکشنبه، اردیبهشت ۳۱، ۱۳۹۱

مراد ویسی: رد پای سپاه بعد از خامنه ای در همه حوزه های کشور دیده می شود


مراد ویسی: رد پای سپاه بعد از  خامنه ای در همه حوزه های کشور دیده می شود


سپاه قدس ایران تحت فرماندهی مستقیم آیت الله خامنه ای

نوشتۀ دلبر توکلی
سپاه وارد همه حوزه ها اعم از فرهنگی، اقتصادی، رسانه های جمعی، اجتماعی، سیاسی حتا ورزشی شده است و تبدیل به یکی از بازیگران جدی در همه این حوزه ها شده است. با وجود این که دامنه قدرت و اخیتارات سپاه در دو سال و نیم گذشته بسیار بسیار بیشتر از گذشته شده است اما هنوز نمی توان گفت سپاه بر خامنه ای مسلط است

گفتگو با مراد ویسی
 دلبر توکلی
سود هفت برابری «بزرگترین واگذاری تاریخ ایران» در جیب سپاه واریز شده است. به گزارش تارنمای "کلمه " در دو سال گذشته، سپاه هفت برابر بهایی که برای خرید همراه اول پرداخته، سود برده است! این خبری بود که هفته گذشته مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار اعلام کرد.
او البته اشاره ای به نام یک بنیاد متعلق سپاه و دیگر سهامداران خرید این شرکت نکرد و از سرنوشت پیگیری های قانونی واگذاری این شرکت نیز چیزی نگفت، و صرفا از درآمد ۴۳ هزار میلیارد ریالی این شرکت در سال ۸۹ و درآمد ۵۵ هزار میلیارد ریالی این شرکت در سال ۹۰ خبر داد. حال آنکه این شرکت در سال ۸۸ به بهای ۱۵ هزار میلیارد ریال واگذار شده و در دو سال اخیر به اندازه هفت برابر رقم خرید، درآمد کسب کرده است.!
واگذاری شرکت ارتباطات سیار مخابرات در سال ۸۸ به کنسرسیومی که بیشترین سهم آن متعلق به بنیاد تعاون سپاه بود، هرچند حرف و حدیث های زیادی را برانگیخت و حتی کار را به پیگیری در مجلس و دیگر نهادهای نظارتی کشاند، اما در نهایت هیچ یک از این پیگیری ها به جایی نرسید.
بدین ترتیب در این معامله که بزرگترین واگذاری تاریخ ایران توصیف شده، سودی نجومی عاید سپاه شد که ارقام رسمی اعلام شده از سوی مدیرعامل همراه اول، ابعاد تکان دهنده آن را نشان می دهد. این موضوع باعث شد که بسیاری از ناظران، واگذاری هایی از این نوع و توقف پیگیری ها درباره غیر قانونی بودن آنها را نوعی معامله در ازای خدمات سپاه به سایر ارکان حاکمیت در جریان سرکوب های سال ۸۸ تلقی کنند.
اما این که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با کدام پشتوانه توانسته است وارد سایر حوزه های در کشور شود موضوع بحث امروز مجله چشم انداز است.
"مراد ویسی" روزنامه نگار و تحلیل گر مسائل سیاسی در رادیو فردا در این خصوص به بخش فارسی رادیو بین المللی فرانسه گفت:« در اصل 150 قانون اساسی جمهوری اسلامی که وظایف و ماموریت سپاه تشریح شده است. گفته شده که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که د رنخستین روزهای پیروزی انقلاب تشکیل شد برای ادامه نقش در نگهبانی از انقلاب و دستآورهای آن پا برجا می ماند، حدود قلمرو و مسئولیت سپاه در رابطه با وظایف و قلمرو و مسئولیت نیروهای مسلح دیگر با تاکید بر هماهنگی و همکاری برادرانه میان آنها بوسیله قانون تعیین می شود اما در سال های اخیر شاهد آن هستیم که توسط خود فرماندهان و مسئولان سپاه، تفسیرهای جدیدی از ماموریت های سپاه به عمل آمده است که دامنه اختیارات سپاه را گسترده تر کرده است .»
او گفت:« در شرایط کنونی مسئولان سپاه معتقدند از جایی که وظیفه سپاه طبق قانون اساسی دفاع از دستآورهای انقلاب هست، بنا بر این سپاه نمی تواند در مقابل تحولات داخلی کشور از جمله تحولات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بی تفاوت باشد.»
این تحلیل گر سیاسی در ادامه گفت:« این تفسیر نه تنها با مخالفت آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی مواجه نشد بلکه با تائید ضمنی او نیز همراه بوده است. بر همین اساس منتقدین و مخالفان داخلی و خارجی حکومت جمهوری اسلامی نیز معتقدند که سپاه پاسداران در انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 با اجازه رهبر به عنوان فرمانده کل قوا به نفع محمود احمدی نژاد رئیس جمهور فعلی و علیه رقبا در انتخابات، دخالت سازمان یافته داشت.»
او گفت:« سپاه وارد همه حوزه ها اعم از فرهنگی، اقتصادی، رسانه های جمعی، اجتماعی، سیاسی حتا ورزشی شده است و تبدیل به یکی از بازیگران جدی در همه این حوزه ها شده است. با وجود این که دامنه قدرت و اخیتارات سپاه در دو سال و نیم گذشته بسیار بسیار بیشتر از گذشته شده است اما هنوز نمی توان گفت سپاه بر آیت الله خامنه ای مسلط است .»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر