رییسجمهور: اقتصاد ایران در حال طلوع دوباره است/سرمایهگذاری بدون ثبات، امنیت و آزادی شکل نمیگیرد
سیاست > دیپلماسی - رییسجمهور
گفت: هیچ مانعی برای توسعه روابط دیرینه اقتصادی، علمی، فرهنگی و تجاری
ایران و کره جنوبی نمیبینیم و شرایط و زمینهها برای سرمایهگذاری و
فعالیت شرکتهای کرهای در حوزههای مختلف نفت و گاز و انرژی و صنعت
مهیاست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام
والمسلمین حسن روحانی در دیدار رئیس مجلس کره جنوبی با بیان اینکه "امروز
با شرایط جدید پدید آمده، عمده شرکتهای مهم تجاری دنیا برای سرمایهگذاری و
مشارکت اقتصادی در ایران ابراز تمایل میکنند"، گفت: اقتصاد ایران در حال
طلوعی دوباره است و امیدوارم در این رقابت، شرکتهای با سابقه کره جنوبی
فعالیت بیشتری داشته باشند.وی با ارائه تصویری از برنامههای وسیع کشورمان در زمینههای مختلف از جمله انرژی، معادن، صنعت و بیان اینکه "در شرایط فعلی، مذاکرات ما با شرکتهای اقتصادی بینالمللی به سرعت در حال افزایش است"، به برخی از زمینههای مناسب برای فعالیت شرکتهای کره جنوبی اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی و شرکتهای کرهای باید با بخش خصوصی ایران بیشتر نزدیک شده و زمینههای فعالیت خود را گسترش دهند.
اگر بتوانیم اقدامی برای تنشزدایی در هر نقطه از جهان انجام دهیم، از آن دریغ نمیکنیم
روحانی با تاکید بر اینکه "فعالیتهای هستهای ایران کاملا صلحآمیز بوده، هست و خواهد بود"، تصریح کرد: ما از نظر موازین دینی و اخلاقی با سلاح کشتار جمعی مخالفیم و آن را محکوم میکنیم. ما معتقدیم سلاحهای کشتار جمعی موجود در دنیا نیز باید برچیده شود. ما اساساً با جنگ و تنش و بیثباتی و خشونت و افراط در هر نقطه از جهان مخالفیم و اگر بتوانیم اقدامی برای تنشزدایی در هر نقطه از جهان انجام دهیم، از آن دریغ نخواهیم کرد، چراکه ما همواره خواستار آن هستیم که کل آسیا دارای ثبات، امنیت و آرامش باشد.
رییسجمهور با بیان اینکه "ایران به برنامه اقدام مشترک ژنو به عنوان اقدامی موقت نگاه نمیکند، بلکه آن را پایهای برای توافقی جامع و دائمی میداند"، گفت: از طرف ایران اراده جدی برای رسیدن به توافقی دائمی وجود دارد و چنانچه این اراده در طرف مقابل هم وجود داشته باشد، در زمانی نه چندان دور، به توافقی جامع دست خواهیم یافت.
رئیس مجلس کره جنوبی: قصد داریم مشکلات روابط با ایران در حوزه اقتصاد را سریعاً مرتفع کنیم
در این دیدار همچنین گانگ چنگ هی - رئیس مجلس کره جنوبی - گفت: روابط ایران و کره جنوبی بسیار عمیق و تاریخی است و ما به دنبال آن هستیم که شاهد آینده درخشان روابط دو کشور باشیم. ما میخواهیم با توجه به توافق ژنو، روابط اقتصادی ایران و کره جنوبی، در پرتو آینده درخشان روابط دو کشور، به سرعت گسترش یابد.
رئیس مجلس کره با اشاره به سوابق طولانی حضور دکتر روحانی در مجلس ایران، نقش ایشان را در توسعه دیپلماسی پارلمانی که میتواند زمینهساز توسعه روابط اقتصادی، علمی و فرهنگی دو کشور شود، تعیین کننده خواند و گفت: ما قصد داریم مشکلات روابط در حوزه اقتصاد را سریعاً مرتفع کنیم و امیدواریم ایرانِ بزرگ و ثروتمند به سرعت مسیر پیشرفت را طی کند.
گانگ چنگ هی افزود: کره جنوبی خواهان بازگشت به روابط صمیمی و بسیار دوستانه گذشته با ایران است. ما به ایران صددرصد اعتماد داریم و به طور همزمان روابط دو جانبه را در اسرع وقت احیا خواهیم کرد.
رییس مجلس کره جنوبی گفت : من سخنرانی جنابعالی را در اجلاس داووس شنیدم. ما از نظرات عمیق جنابعالی صددرصد حمایت میکنیم و سیاست اعتدال، امید و تدبیر شما را میستائیم.
سرمایهگذاری بدون ثبات، امنیت و آزادی شکل نمیگیرد
رییسجمهوری اسلامی ایران در دیداری که مجمع نمایندگان استان هرمزگان با او داشتند، تأکید کرد: باید کشور را برای سرمایهگذاریهای وسیع اقتصادی آماده کنیم و سرمایهگذاری بدون آزادی، ثبات و امنیت شکل نمیگیرد.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در این دیدار با اشاره به ویژگیهای استان هرمزگان و آشنایی با مشکلات و مسایل آن گفت: استان هرمزگان به دلیل موقعیت استراتژیک، از جمله واقع شدن در کنار تنگه هرمز بسیار با اهمیت است.
رییسجمهوری با اشاره به مشکلات این استان، از جمله بهداشت و درمان و آب شیرین گفت: دولت برنامههایی برای رفع آنها خواهد داشت و اکنون بحثهای اصلی برای حل چنین مشکلاتی مطرح است که البته برخی از این مشکلات در بسیاری از استانها وجود دارد.
دکتر روحانی در ادامه این جلسه، به سرمایهگذاری در کشور، بهویژه در استان هرمزگان اشاره کرد و سپس با یادآوری سفر اخیر خود به داووس و جلساتی که با بازرگانان، صاحبان صنایع بزرگ جهان و مدیران شرکتهای بینالمللی داشت، گفت، بسیاری از کمپانی های مهم آماده سرمایه گذاری در این کشورند.
رییسجمهوری تصریح کرد: کشور ایران استعداد زیادی برای سرمایهگذاری دارد، اما باید شرایط بهتری برای سرمایهگذاری بیشتر بوجود آورد.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی خاطرنشان کرد: در کشور ما برای ایجاد توسعه نیازمند کاری بزرگ هستیم. سرمایه داخلی، کفایت لازم برای همه طرح ها را ندارد.
دکتر روحانی با اشاره به برخی از لحن های تند تعداد معدودی در رسانه ها گفت: برخی انقلابیتر از همه شدهاند؛ آنها نه در جنگ و نه در انقلاب بودند و اکنون یکشبه انقلابی شده اند.
رییسجمهوری افزود: توسعه کشور به تعامل مناسبتر با جهان گره خورده است، با این حال حاضر نیستیم حقوق و عزت ما خدشه دار شود. اگر چه دولت، با اتکا به رأی و حمایت مردم توانست با شش قدرت بزرگ جهان سر یک میز بنشینند و با آنها گفتوگو کند و به تفاهم برسد. در واقع این قدرت و عظمت ملت بود.
دکتر روحانی با اشاره به سرمایهگذاری خارجی در ایران گفت: در سرمایهگذاری خارجی، ایرانیان خارج از کشور باید پیشقدم شوند، اینجا آب و خاک آنهاست. باید ایرانیان و مدیران ارزشمند ایرانی را که در شرکتهای بزرگ جهانی مشغول فعالیت هستند، برای سرمایهگذاری در ایران ترغیب کنیم.
رییسجمهوری در پایان این جلسه به مشکلات استان هرمزگان پرداخت و با بیان اینکه اکنون بزرگترین پایانه دریایی در هرمزگان واقع است، گفت: باید روابط مان با همسایههای جنوبی نزدیک شود.
دکتر روحانی مسأله گردشگری در استان هرمزگان را از جمله جاذبههای این استان دانست و خواستار آن شد که مسئولان این شهر، سواحل دریای خلیج فارس را برای استفاده گردشگران، مهیا و زیباتر کنند.
در ابتدای این جلسه، نمایندگان استان، هر یک به مشکلات حوزههای انتخابیه خود پرداختند و خواستار رفع آنها شدند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر