یکشنبه، بهمن ۰۶، ۱۳۹۲

چشم انداز سلامت در سال بعد؛ از افزایش صد در صدی تعرفه پزشکان تا نامشخص بودن سرنوشت تجمیع بیمه ها

چشم انداز سلامت در سال بعد؛ از افزایش صد در صدی تعرفه پزشکان تا نامشخص بودن سرنوشت تجمیع بیمه ها

 


جامعه > سلامت - در حالی که فاصله درآمدی پزشکان با دیگر گروههای شغلی بسیار زیاد است معاون درمان سازمان تامین اجتماعی گفت: تعرفه‌های پزشکان در سال آینده از ۴۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش می‌یابد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد‌علی همتی در نشست خبری که صبح امروز در سازمان تامین اجتماعی برگزار شد،‌ گفت: این سازمان دومین تولیدکننده درمان در کشور است و 12 در صد از درمان را تولید می‌کند و نقش مهمی در نظام سلامت کشور دارد.
همتی با بیان اینکه در حال حاضر نظام سلامت کشور بیمار است و نیازمند کالبدشکافی گفت: تامین اجتماعی 70 بیمارستان، 7 دی‌کلینیک و 274 مرکز سر‌پایی و پلی‌کلینیک تخصصی دارد. در تامین اجتماعی 8800 تخت فعال در بیمارستان‌ها واقع شده و مجموعا 41 هزار نفر پرسنل بخش درمانی تامین اجتماعی هستند.
وی درباره اصلاح نظام پرداخت پزشکان خاطرنشان کرد: از ابتدای سال 93 اصلاح نظام پرداخت پزشکان صورت می‌گیرد و در این نظام تعرفه‌های خوبی برای نقاط محروم در نظر گرفته شده است و می‌شود و صددرصد این تعرفه‌ها در بعضی از مناطق محروم افزایش یابد.
همتی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه تعرفه‌های پزشکان در سال 93 به مقدار افزایش یابد گفت : این تعرفه‌ها از 40 تا 100 درصد در سال آینده افزایش خواهد یافت.
همتی درباره پدیده زیرمیزی در بیمارستان‌های تأمین اجتماعی گفت: این اقدام قابل قبول نیست و به این موضوع نیز نباید یک بُعدی نگاه کرد. این پدیده در تمامی بیمارستان‌ها وجود دارد و به دلیل اینکه نظارت‌ها و پیگیری‌های مدیران کاهش یافته است پدیده زیرمیزی اتفاق می‌افتد. مسئولان نیز در مقابل برخورد با این پدیده پزشکان را لغو قرارداد و پرونده آنها را به تخلفات اداری ارجاع می‌دهند.

فاصله درآمدی پزشکان و مشاغل دیگر
برنامه افزایش تعرفه های پزشکی درحالی است که دو سه شب پیش دربرنامه ثریا اعلام شد درآمد سرانه پزشکان در ایران، ۳۷ برابر درآمد سرانه ایرانیان است. این فاصله در اروپا کمتر از ۳ برابر است، عده‌ای از پزشکان معتقدند سرانه درمان باید افزایش یافته و تعرفه‌های پزشکی بیشتر شود که این به معنای افزایش بیشتر فاصله درآمد گروه پزشکی با مردم عادی است.
دربرنامه ثریا که با موضوع بررسی وضعیت نظام سلامت و مشکلات مردم در این حوزه به روی آنتن تلویزیون رفت، محسن مقصودی، کارشناس برنامه ثریا با استناد به اظهار نظرهای وزیر اسبق بهداشت و وزیر فعلی گفت: طبق اظهار نظر ابتدای سال 91 وزیر اسبق بهداشت میزان پرداخت از جیب مردم 54.9 درصد و سهم دولت 20 درصد، بیمه های دولتی 18.6 درصد و بیمه های خصوصی 7.3 درصد بوده است. همچنین طبق اظهار نظر دیگری از این وزیر در مرداد ماه 91 میزان پرداخت از جیب مردم حدود 70 درصد است.
مجری برنامه ثریا با استناد به اظهار نظر دیگری از وزیر فعلی بهداشت و درمان به نقل از یکی از نمایندگان مجلس از جلسه غیر علنی مجلس میزان پرداخت از جیب مردم را 90 درصد شده است. یعنی هر چه زمان می‌گذرد میزان پرداخت از جیب مردم افزایش یافته است و الان آمار عجیب 90 درصد را اعلام کرده‌اند.
نماینده تیم تحقیق برنامه ثریا در انتهای ارائه کارشناسی خود با اشاره به آماری از درآمد پزشکان یکی از بیمارستان های معتبر سازمان تامین اجتماعی به بررسی صحت یا عدم صحت ادعای پایین بودن میزان درآمد پزشکان پرداخت.
مقصودی با مقایسه درآمد پزشکان در این بیمارستان به ازای اشتغال تمام وقت به صورت ماهیانه با درآمد برخی مشاغل دیگر عمومی در جامعه اعلام کرد: اگر به صورت ماهیانه، دو برابر حقوق یک کارگر را یک میلیون تومان، حقوق تقریبی پرستاران حدود یک میلیون تومان، حقوق تقریبی یک مهندس ماهر و یک استاد دانشگاه 4 میلیون تومان باشد در بخش پزشکی حقوق یک متخصص ارولوژی 26 میلیون تومان، متخصص چشم 30 میلیون تومان، متخصص زنان و زایمان 31 میلیون تومان، متخصص گوش و حلق بینی 32 میلیون تومان، جراح قلب 38 میلیون تومان، ارتوپدی 49 میلیون تومان و جراح مغز و اعصاب 65 میلیون تومان ماهانه در بخش دولتی در آمد دارند اما باز هم اظهار می کنند درآمد آنها اندک است.
او گفت: اگر اعداد اعلام شده در نمودار نشان داده شده را حدود 5 برابر کنیم که میزان اختلاف میان تعرفه های دولتی و بخش خصوصی است در آمد پزشکان در بخش خصوصی به صورت متوسط به دست می آید. یعنی یک جراح مغز و اعصاب در بخش خصوصی به طور متوسط در یک ماه حدود 300 میلیون تومان درآمد خواهد داشت.



سرنوشت تجمیع بیمه ها هنوز نامشخص
امروز همچنین سید حسن هاشمی وزیر بهداشت در نشست مشترک با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، گفت: کارشناسان دو وزارتخانه و بیمه ها هر چه سریعتر نسبت به تشکیل جلسات کارگروه های تخصصی برای تعیین تکلیف تعرفه های سال 93، بیمه پایه و بحث تجمیع بیمه ها اقدام کنند.وی گفت: این اقدام شما سنگ بنایی برای آینده نظام سلامت خواهد بود و اهمیت ویژه ای دارد زیرا وضعیت آینده بیمه، تعرفه ها و هزینه های پرداختی از جیب مردم را مشخص می کند.
اما همتی معاونت درمان تامین اجتماعی در این باره نیز درنشست خبری خود گفت: موضوع ادغام بیمه ها برای سازمان تامین اجتماعی مطرح نیست.12 هزار میلیارد تومان در بخش سلامت کشور هزینه می‌شود و بر اساس جلساتی که داشته‌ایم مقرر شده بخش عمده‌ای از این منابع به سازمان‌های بیمه‌ای پرداخت شود.
او گفت: با این منابع می‌توان آحاد جامعه را تحت پوشش بیمه قرار داد و افرادی که هزینه‌های درمانشان سرسام‌آور است و آنها را به زیر خط فقر می‌کشاند را تحت پوشش قرار دهیم.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه طی هفته آینده نحوه توزیع 12 هزار میلیارد تومان تشریح می‌شود، گفت: به دلیل کمبود منابع همیشه ناچار بودیم بعضی از خدمات را ارائه ندهیم با این منابعی که دولت در اختیار سازمان‌های بیمه‌گر قرار می‌دهد امیدواریم مسیر خوبی را برای استفاده آن طی کنیم. پیش‌بینی ما این است که 65 درصد این منابع از طریق سازمان‌های بیمه گر توزیع شود.
به گفته او در حال حاضر 6 تا 16 درصد از مردم تحت پوشش هیچ‌‌گونه بیمه‌ای نیستند: به عبارتی دیگر 6 تا 10 میلیون نفر در کشور از خدمات بیمه‌ای استفاده نمی‌کنند که می‌توان نسبت به تحت پوشش قرار دادن این افراد در سازمان‌های بیمه‌گر اقدام کرد.
همتی درباره پرونده الکترونیکی افراد تحت پوشش تامین اجتماعی گفت: پرونده الکترونیک سلامت تکلیف وزارت بهداشت است و درباره کارت الکترونیک هوشمند اقدامات مختلفی صورت گرفته است و در این راستا از دیگر تکنولوژی‌ها مانند این کارت نیز بهره خواهیم گرفت.
او درباره ادغام بیمه‌های درمانی گفت: موضوع ادغام بیمه‌های درمانی برای سازمان تامین اجتماعی مطرح نیست و سازمان بیمه سلامت باید تشکیل و سیاست‌گذاری‌های آن مشخص شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر