سه‌شنبه، بهمن ۰۱، ۱۳۹۲

بریتانیا: وضعیت حقوق بشر در ایران بهبود نیافته است

بریتانیا: وضعیت حقوق بشر در ایران بهبود نیافته است

وزارت خارجه بریتانیا می‌گوید با وجود گرمتر شدن روابط دیپلماتیک ایران با غرب فشار بر روزنامه‌نگاران، اقلیت‌ها و زنان ادامه دارد. در ماه‌های اخیر بارها در مورد وضعیت نابسامان حقوق بشر در ایران هشدار داده شده است.
بر اساس گزارشی که وزارت امور خارجه بریتانیا روز دوشنبه (۲۱ ژانویه/ اول بهمن) منتشر کرد، نگرانی‌هایی "جدی" در مورد آزادی مذاهب و رفتار با روزنامه‌نگاران در ایران مطرح است. بر این پایه، وضعیت حقوق بشر در ایران بین اکتبر و دسامبر ۲۰۱۳ "هیچ بهبودی چشمگیری" نیافته است.
گزارش وزارت امور خارجه بریتانیا از انتشار "منشور حقوق شهروندی" توسط دولت یازدهم استقبال کرده و هر "تغییر واقعی" را در گرو اصلاح قوانین و رفتار دستگاه قضایی و نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی دانسته است.
گزارش یادشده می‌افزاید که دولت ایران در برابر عموم همواره از حقوق بشر دفاع می‌کند، اما "هیچ نشانی از تغییر سازمان‌یافته در جهت بهبودی وضعیت حقوق بشر" در این کشور به چشم نمی‌خورد. در این میان بیش از همه در مورد وضعیت زنان، اقلیت‌های دینی و قومی، روزنامه‌نگاران، فعالان حقوق بشر و زندانیان ابراز نگرانی شده است.
در هفته‌های پایانی سال ۲۰۱۳ میلادی مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه‌ای علیه نقض حقوق بشر در ایران تصویب کرد. در آن قطعنامه نیز از تداوم "نقض جدی" و "هشداردهنده" حقوق بشر در این کشور سخن به میان آمده بود.
از ادامه بازداشت‌ها تا اعدام مخفیانه
این تنها گزارش وزارت امور خارجه بریتانیا نیست که تصریح می‌کند وضعیت حقوق بشر در ایران با روی کار آمدن دولت یازدهم بهتر نشده است. گزارش‌ها از ایران و موضع‌گیری‌های متعدد نهادهای بین‌المللی و فعالان حقوقی و حقوق بشری نیز این مدعا را تأیید می‌کند.
پس از تغییر دولت در ایران جمعی از زندانیان سیاسی آزاد و در مقابل گروهی دیگر راهی زندان شدند. هفته گذشته اعلام شد که آزادی مشروط حشمت‌الله طبرزدی، دبیر "جبهه دمکراتیک ایران"، به دلیل گفت‌وگو با رسانه‌ها و دیدار با نسرین ستوده، حقوقدان، لغو شد. همچنین علی رشیدی، رئیس ۷۷ ساله انجمن اقتصاددانان ایران و عضو هیئت رهبری "جبهه ملی ایران"، به زندان اوین منتقل شد.
همچنین بنا بر اعلام سازمان "گزارش‌گران بدون مرز" موج تازه‌ای از سرکوب علیه فعالان اطلاع‌رسانی در ایران به راه افتاده است. به گزارش این سازمان، از تاریخ ٢ آذرماه در شهرهای مختلف، از جمله در رفسنجان، کرمان و تهران، دست‌کم ٢۴ نفر از سوی ماموران سپاه پاسداران بازداشت شده‌اند.
در ماه‌های اخیر اخبار مختلفی نیز از اعدام مخفیانه در ایران منتشر شده است. در یکی از آخرین موارد فعالان حقوق بشر خوزستان اعلام کردند که ۸ نفر در زندان‌های این استان بدون اطلاع به خانواده و وکلایشان اعدام شده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر