سه‌شنبه، بهمن ۰۱، ۱۳۹۲

ایران و سوریه محور بحث‌های جانبی نشست داووس

ایران و سوریه محور بحث‌های جانبی نشست داووس

رئیس مجمع جهانی اقتصاد گفت که در حاشیه‌ی اجلاس ۵ روزه‌ی داووس نشست‌ها و مذاکراتی درباره‌ی بحران سوریه و برنامه‌ی اتمی ایران برگزار خواهد شد. او گفت هنوز زود است تا به فکر سرمایه‌گذاری در ایران بود.
کلاوس شواب، بنیان‌گذار و رئیس مجمع جهانی اقتصاد در داووس، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که ایران و سوریه دو کشور و موضوعی‌اند که در حاشیه‌ی اجلاس پیش‌روی داووس محور بحث‌ها و گفت‌وگوها خواهند بود.

آقای شواب به این خبرگزاری گفت که ۲۵۰۰ شرکت‌کننده در این دوره‌ی مجمع جهانی اقتصاد شرکت خواهند کرد. وی اضافه کرد که در حاشیه‌ی اجلاس میان نمایندگان روسیه، آمریکا و همه‌‌ی کشورهایی که درگیر مذاکرات صلح سوریه‌اند، دیدار و گفت‌وگوهایی انجام خواهد شد.

این در حالی است که با چندین کیلومتر فاصله از داووس، نشست "ژنو ۲" در شهر مونترو درباره صلح در سوریه جریان خواهد داشت.


پیش از این بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، زیر فشار گروه‌های اپوزیسیون سوریه دعوت از ایران برای شرکت در کنفرانس "ژنو ۲" را پس گرفت. با این‌حال کلاوس شواب تاکید کرد که مقامات ایران در داووس شرکت فعالی خواهند داشت.

شواب پیش‌بینی کرد که حضور بسیاری از رهبران جهان در داووس و نشست‌های جانبی‌ای که تدارک دیده شده بر روند مذاکرات "ژنو ۲" تاثیر مثبت خواهد گذاشت.

رئیس مجمع جهانی اقتصاد در داووس تاکید کرد که "هنوز زود است" که بخواهند درباره‌ی موضوعات اقتصادی مربوط به ایران بعد از تعلیق شش ماهه‌ی برخی تحریم‌ها در پی مذاکرات صلح ژنو تصمیم‌گیری کنند. وی اضافه کرد که برای مقامات ایران هم هنوز زمان مناسبی برای لابی و گفت‌وگو به منظور جذب سرمایه نیست.

شواب معتقد است که ایران ابتدا باید تلاش کند تا "اعتماد جهانی" را در مورد همکاری و شفافیت درباره‌ی برنامه‌ی اتمی خود کسب کند. او اضافه کرد: «ما ابتدا باید میان همه‌ی کشورهای درگیر در برنامه‌ی اتمی ایران اعتمادسازی کنیم، در گام بعدی می‌شود نشست و از تجارت و مبادله‌ی اقتصادی حرف زد.»

قرار است حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، و محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه‌ی ایران، در نشست ۵ روزه‌ی داووس که بسیاری از رهبران جهان در آن شرکت دارند، حضور پیدا کنند. روحانی قرار است در این دوره‌ی داووس سخنرانی نیز کند. محور اصلی این دوره‌ی نشست "شکل‌دهی دوباره به جهان" با تاکید بر نتایج آن بر سیاست و جامعه و اقتصاد خواهد بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر