سه‌شنبه، بهمن ۲۱، ۱۳۹۳

یک نماینده پیشین کنگره آمریکا به ایران سفر کرده است


یک نماینده پیشین کنگره آمریکا به ایران سفر کرده است

یک عضو دموکرات پیشین کنگره آمریکا می‌گوید که در ماه دسامبر سال ۲۰۱۴ به ایران رفته است. هدف او شرکت در کنفرانس "مبارزه با خشونت و افراطی گری" بوده و با برخی از نمایندگان مجلس ایران نیز دیدار کرده.
یک نماینده سابق کنگره آمریکا در ماه دسامبر به ایران سفر کرده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، پس از انقلاب اسلامی ایران، این اولین بار بوده که یکی از اعضای مجلس قانون‌گذاری آمریکا به جمهوری اسلامی ایران رفته است.
"جیم اسلتری" نماینده پیشین کنگره آمریکا که اکنون ۶۶ سال دارد، در سخنرانی‌ای که روز دوشنبه ۹ فوریه (۲۰ بهمن) در اتاق فکر شورای آتلانتیک داشته، درباره سفرش به ایران گفته است: «برای ایرانیان احترام، بسیار مهم و مورد توجه است و آنچه که بیش از هرچیز خواهانش هستند احترام است».
اسلتری که از سال ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۵ (۱۳۶۲-۱۳۷۴) نماینده ایالت کانزاس از حزب دموکرات بوده، در کنفرانسی با موضوع مبارزه با خشونت و افراطی‌گری در تهران شرکت کرده است.
وی در سفرش با مقامات ایرانی و برخی از نمایندگان مجلس ایران نیز دیدار کرده است. او گفته حسن روحانی و اعضای کابینه‌اش واقعا در تلاشند تا روابط ایران با آمریکا را بهبود ببخشند.
این نماینده پیشین کنگره آمریکا همچنین اظهار داشته که اگر دولت روحانی موفق نشود، دولتی به مراتب تندروتر از دولت‌های گذشته در ایران به قدرت خواهد رسید.
اسلتری همچنین نگرانی‌های مقامات ایرانی را از این‌که در انتخابات میان‌دوره‌ای ماه نوامبر، اکثریت دو مجلس آمریکا به دست جمهوری‌خواهان افتاده منعکس کرده است.
وی با استناد به اظهارات مقام‌های ایرانی گفته است: «آن‌ها عمیقا نگران این موضوع هستند که انتخابات ماه نوامبر کنگره چه تاثیری می‌تواند بر تلاش‌های باراک اوباما به منظور دستیابی به توافق اتمی با ایران بگذارد».
به گفته این نماینده پیشین کنگره آمریکا، ایرانی‌ها نگران این هستند که "علیرغم گذاشتن بهترین پیشنهادشان بر روی میز" کنگره آمریکا با آن مخالفت کند. اسلتری چنین اتفاقی را "یک فاجعه سیاسی" دانسته است.
او گفته: «آن‌ها (مقامات ایرانی) باید مطمئن باشند که اگر توافقی حاصل می‌شود، به آن عمل شود. بنابراین نیازمند تضمین‌هایی هستند که چنین توافقی واقعا می‌تواند به مرحله عمل برسد و توسط دولت اوباما اجرا شود».
به عقیده این نماینده پیشین، یکی از مشکلات بزرگ برای برقراری رابطه بین ایران و آمریکا نداشتن شناخت کافی از طرف مقابل است. او گفته تعداد بسیار کمی از اعضای دولت کنونی آمریکا با دولتمردان ایرانی رابطه شخصی دارند.
اسلتری همچنین نقش مذهب را در ایران بسیار مهم دانسته و گفته: «مذهب بخش بزرگی از زندگی مسئولان ایرانی است، درست مانند همینجا در ایالت کانزاس». وی پیشنهاد کرده یک راه برقراری دیالوگ از طریق مذهب بین مقامات دو کشور برقرار شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر