‌محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران روز شنبه 7 فوریه خبر داد که مذاکرات هسته‌ای وارد مسائل فنی شده و تهران و قدرت‌های غربی شنبه ۱۸ بهمن در خصوص میزان غنی‌سازی اورانیوم مذاکره می‌کنند.
دیپلمات‌های غربی گفته بودند ایران و آمریکا در حال گفت‌وگو در مورد طرحی هستند که به تهران اجازه استفاده از تکنولوژی غنی‌سازی اورانیوم خود را می‌دهد.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، ظریف در جمع خبرنگاران گفت: «امروز درباره بحث غنی‌سازی صحبت می‌کنیم که با چه چیدمانی سانترفیوژ‌ها می‌توانند بهترین بازده را داشته و برای غنی‌سازی با چه غنایی ما نیاز داریم. «
وزیر خارجه ایران پس از سفر دوره‌ای به چهار کشور آفریقایی کنیا، اوگاندا، بروندی و تانزانیا، به آلمان رفته تا در حاشیه اجلاس امنیتی مونیخ مذاکرات هسته‌ای با همه طرف‌ها را به صورت دوجانبه ادامه دهد.
محمدجواد ظریف به‌همراه تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای این کشور، شامل عباس عراقچی و مجید تخت روانچی، معاونان وزیر امور خارجه و حمید بعیدی‌نژاد، رئیس تیم کار‌شناسی هیأت مذاکره‌کننده و کار‌شناسان، جمعه ۱۷ بهمن‌ماه عازم مونیخ شدند.
وزیر خارجه ایران در حالی خبر داده که تهران و قدرت‌های جهانی بر سر میزان غنی‌سازی اورانیوم مذاکره می‌کنند که چند روز پیش نیز دو دیپلمات غربی گفته بودند ایران و آمریکا در حال گفت‌وگو در مورد طرحی هستند که به تهران اجازه استفاده از تکنولوژی غنی‌سازی اورانیوم خود را می‌دهد اما توان ساخت سلاح هسته‌ای را کاهش می‌دهد.
هنوز روشن نیست که مذاکرات در مونیخ در پیوند با این طرح است یا خیر.
به گفته دیپلمات‌ها، این طرح اجازه می‌دهد که ایران ۱۰ هزار سانتریفیوژ فعال داشته باشد اما تهران باید سانتریفیوژهای خود را به گونه‌ای طراحی کند تا اورانیوم غنی‌شده کمتری تولید کنند.
بر پایه این پیشنهاد، ایران همچنین باید متعهد شود تا اغلب اورانیوم غنی‌شده تولیدی خود را به خارج از کشور منتقل کند تا توان این کشور برای تولید بمب کاهش یابد.
در آستانه دو ضرب‌الاجل اواخر ماه مارس برای توافق درباره نکات کلی و ۳۰ ژوئن برای رسیدن به توافق جامع، هر دو طرف تحت فشار فزاینده‌ای قرار دارند.
شکست این بار در مذاکرات می‌تواند به تلاش قانون‌گذاران با نفوذ آمریکا برای تصویب تحریم‌های بیشتر منجر شود.
ایران هم در مقابل گفته که در صورت تشدید تحریم‌ها، ظرفیت غنی‌سازی خود را افزایش خواهد داد.
ظریف نیز می‌گوید: «اگر مجلس آمریکا در باره تحریم‌ها تصمیمی بگیرد یقیناً مجلس ما هم اقدام مشابهی انجام می‌دهد.»
به گفته او «اقدام مجلس آمریکا می‌تواند یک حرکت بسیار خطرناک برای آینده مذاکرات باشد.»
کنگره آمریکا در حال بررسی طرح تشدید تحریم‌ها علیه ایران است، هر چند باراک اوباما، رئیس‌جمهوری ایالات متحده گفته این طرح را وتو خواهد کرد.
ایران و کشورهای گروه ۱+۵ شامل آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان پس از آن‌که در ٢۴ نوامبر ۲۰۱۴ نتوانستند به توافق نهایی دست پیدا کنند، مذاکرات خود را تا اول ژوئیه ٢٠١۵ تمدید کردند تا در چهار ماه نخست به توافق کلی یا سیاسی دست یابند و در سه ماه بعدی، جزئیات توافق را نهایی کنند.
حجم غنی‌سازی اورانیوم، جدول زمانی لغو تحریم‌ها و مدت زمان توافق جامع، از مهم‌ترین اختلافات ایران و شش قدرت جهانی است.
درخبر دیگری رویترز گزارش داد که ظریف به کری هشدار داد که در صورت شکست مذاکرات دولت ورحانی به خطر خواهد افتاد.