شنبه، آبان ۰۹، ۱۳۹۴

مشکل تنفسی هزاران نفر را در خوزستان راهی بیمارستان کرد

مشکل تنفسی هزاران نفر را در خوزستان راهی بیمارستان کرد

اهواز
اهواز
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز خبر داد که از شامگاه چهارشنبه تا شامگاه جمعه بیش از ۱۰ هزار نفر در استان خوزستان به دلیل مشکل تنفسی ناشی از بارش باران و مواردی چون تنگی نفس، سرفه و «خسخس سینه» به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند.
در همین حال به گزارش خبرگزاری فارس، اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، نیز گفت که براثر «گرد و غبار» ۸ هزار و ۵۰۰ نفر به مراکز درمانی خوزستان مراجعه کرده‌اند که حدود ۱۰۰ نفر بستری شده‌اند و ۵ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه هستند.
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، اسماعیل ایدنی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، روز شنبه ۹ آبان، خبر داد که از افراد مراجعه‌کننده به مراکز درمانی ۱۲۰ نفر بستری شده‌اند اما «اکثر» آنان «با درمان‌های سرپایی در حدود ۲ تا ۳ ساعت» مداوا شدند.
وی ضمن رد گزارش‌ها دربارهٔ کشته شدن دو نفر به دلیل مشکل تنفسی ناشی از بارش باران در عین حال گفت که «ممکن است یک بیمار ناراحتی قلبی در منزل خود فوت کرده باشد و وی را به بیمارستان منتقل کرده باشند که با بروز این پدیده همزمان شده بود.»
وب‌سایت محلی «بروال»، خبر داده بود که نگهبان انبار یک شرکت در منطقه «کوی نبوت» اهواز بر اثر «مشکلات تنفسی ناشی از بارانِ» چهارشنبه شب جان خود را از دست داده‌است.
براساس این گزارش، این فرد به تنهایی نگهبان انبار بوده و همکاران وی صبح روز پنجشنبه هنگام مراجعه به محل کار با جسدش «در حالی که اسپری تنفسی نیز در کنارش بود»، مواجه شده‌اند.
دلایل مشکلات تنفسی در خوزستان
در سال‌های گذشته نیز نخستین بارندگی فصل پاییز باعث بروز مشکلات تنفسی برای برخی از شهروندان خوزستانی شده بود. از جمله در سال ۹۲ و پس از دو بار بارش در این استان ۲۳ هزار نفر راهی بیمارستان‌ها شده بودند.
برخی منابع از این بارندگی به عنوان «باران اسیدی» یا «باران میکروبی» نام می‌برند.
با این حال رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت که «باران اسیدی واژه مناسبی برای این پدیده نیست» چرا که اثرات «باران اسیدی» تنها منحصر به مشکلات تنفسی نمی‌شود و معمولاً عوارض چشمی و پوستی نیز دارد.
به گفته آقای ایدنی، «باران اسیدی» ممکن است علاوه بر انسان به پرندگان، حیوانات و حتی رنگ خودروها نیز آسیب بزند.
پیش از این احمدرضا لاهیجان‌زاده، مدیرکل محیط زیست استان خوزستان با اشاره به فعالیت‌های صنایع در این استان از جمله میدان‌های نفتی و صنایع کشت و صنعت نیشکر «رطوبت بالای ۹۵ درصد پس از بارش باران» و «عدم جریان هوا و وزش باد» را از جمله عوامل مسمومیت تعداد زیادی از مردم شهر اهواز پس از این باران‌ها در سال ۹۲ ذکر کرده بود.
معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران روز نهم آبان در کانال خبری خود نوشت که «متأسفانه علت اصلی بروز تنگی تنفس در خوزستان تا کنون قطعی نشده است. پس از مشکل سال ۹۲، سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری وزارت نفت فرآوری حدود ۳۰ هزار بشکه نفت سنگین و ترش در داخل شهر اهواز را متوقف کرد تا شاید این مشکل تنفسی پایان یابد.»
وی افزود که به طور کلی ۱۸ گزینه به عنوان علل این عارضه مطرح و مورد بررسی بوده که در نهایت چهار مورد از آنها شامل آلودگی مشعل‌سوزی نفتی، سوزاندن مزارع نیشکر، سوزاندن لاستیک و زباله و گرده‌افشانی گیاهان در اولویت قرار گرفته است.
استان خوزستان از جمله استان‌های ایران است که در سال‌های گذشته بارها با بحران ریزگردها نیز مواجه بوده‌است.
پیش از این در ۲۹ آبان سال ۹۲، اسدالله موسوی، رئیس فوریت‌های پزشکی خوزستان، در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اعلام کرده‌بود که بر اساس یکی از مصوبات استانداری خوزستان اعلام تعداد مراجعه‌کنندگان به مراکز فوریت‌های پزشکی در این استان بر اثر ناراحتی‌های ناشی از بارش باران «ممنوع است».

بابک زنجانی: تا دوشنبه پول نفت را می‌دهم

بابک زنجانی: تا دوشنبه پول نفت را می‌دهم

بابک زنجانی، تاجر زندانی، در حال ورود به جلسه دادگاه
بابک زنجانی، تاجر زندانی، در حال ورود به جلسه دادگاه
بابک زنجانی، تاجر زندانی، در چهارمین جلسه دادگاه خود وعده داد که تا دو روز دیگر و در دو مرحله، از طریق یک بانک «معتبر» خارجی ضمانت‌نامه بانکی به مبلغ «هزار و ۹۶۸ میلیون یورو» برای پرداخت بدهی‌های خود به وزارت نفت ایران ارائه خواهد کرد.
چهارمین جلسه دادگاه بابک زنجانی و دو متهم دیگر پرونده او به نام‌های حمید فلاح هروی و مهدی شمس روز شنبه ۹ آبان، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شد و بابک زنجانی به دفاع از خود پرداخت.
به گزارش خبرگزاری فارس، آقای زنجانی گفت: «مبلغ ۱۹۶۸ میلیون یورو به ذی‌نفعی شرکت 'اچ‌کی' از طریق یک بانک معتبر تقدیم می‌شود البته چون رقم زیاد بوده ۴ نفر باید امضاء می‌کردند که ۲ نفر پس از تعطیلات روز شنبه و یکشنبه امضاء می‌کنند و موضوع حل خواهد شد.»
به گزارش خبرگزاری ایرنا آقای زنجانی با این حال گفت: «اینکه مدام ژست‌هایی می‌گیرند و می‌گویند؛ آماده دریافت مطالبات هستیم، همه یک ژست سیاسی است زیرا ابزار وصول و شماره حساب برای وصول وجوه، وجود ندارد.»
همچنین به گزارش خبرگزاری ایسنا، بابک زنجانی خبر داد که سوم اسفند ۹۲ و یک روز پس از ملاقات غلامحسین محسنی اژه‌ای، معاون اول قوه قضائیه و محمود جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران با او در زندان، هیئت دولت ایران «تصویب» کرده که اموال او را به جای بدهی‌هاش بردارند و او نیز در تاریخ ۲۰ اسفند همان سال «وکالت بلاعزل» را برای انتقال اموالش ارائه داده‌است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت که یک «هواپیمای ۱۵ میلیون دلاری» او به همراه اموالی دیگری چون «فرش گران‌قیمت»، ویلا و خانه «تصاحب» شده و «۱۵ هزار متر» از زمین‌های او در منطقه فرشته تهران «فروخته» شده‌است.
وزارت نفت ایران بدهی بابک زنجانی را ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورو اعلام کرده و بیژن زنگنه، وزیر نفت نیز پیش از این بارها اعلام کرده که اموال آقای زنجانی «جوابگوی بدهی‌های او نیست.»
ابوالقاسم صلواتی، قاضی پرونده بابک زنجانی، روز ۱۳ مهر، در سومین جلسه دادگاه بابک زنجانی اعلام کرده بود که وکلای خارجی آقای زنجانی با «ارائه پیش‌نویس ضمانت‌نامه، بدون قید و شرط» اعلام کرده‌اند که حاضرند بدهی او به وزارت نفت ایران را پرداخت کنند.
در واکنش به این گفته، علی‌اکبر ماهرخ‌زاد، مدیر امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران، در نامه‌ای به آقای صلواتی اعلام کرده بود که «به شرط تأیید ضمانت‌نامه و بانک صادرکننده و قابل دریافت و وصول بودن بدهی» آقای زنجانی شرکت ملی نفت ایران آماده همکاری و انجام اقدامات لازم است.
آقای ماهرخ‌زاد روز ۲۲ مهر نیز تأکید کرده بود که در این باره هیچ تماسی با وزارت نفت گرفته نشده و حتی «یک سِنت» به حساب این شرکت واریز نشده‌است.
در همین حال زهره رضایی، وکیل بابک زنجانی در مالزی، نیز گفته‌است که آقای زنجانی پس از تحریم، اموالش را «به افراد معتمدِ» خود منتقل کرده و این افراد «فقط جواب‌گوی شخص» بابک زنجانی خواهند بود، نه قوه قضائیه ایران.
بابک زنجانی کیفرخواست خود را «زورگیری» خواند
بابک زنجانی در ابتدای دفاعیات خود با قرائت بخش‌هایی از «زیارت عاشورا» کیفرخواست خود را یک «زورگیری» خواند و گفت که «دادستانی ایران، صلاحیت بررسی بانک‌های خارجی را ندارد.»
بابک زنجانی در دادگاه چهارم ۹ آبان ۹۴بابک زنجانی در دادگاه چهارم ۹ آبان ۹۴
وی همچنین بیژن زنگنه، وزیر نفت دولت حسن روحانی را متهم کرد که به دلیل اینکه «دستوری مدیریت شده برای اقدامات سیاسی و برخورد با منتقدان خود» داشت «تفاهم‌نامه» وزیر سابق را «فاقد اعتبار» اعلام کرده‌است.
بابک زنجانی در جلسه دادگاه خود متهم شده‌است که «یک میلیون بشکه نفت به ارزش ۳۰۰ میلیون یورو» را از شرکت نفت ایران تحویل گرفته و از مبلغ دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو که موظف بوده پرداخت کند، «۱۶۰ میلیون یورو پرداخت کرده و مابقی را صرف امور شخصی کرده‌است».
درهمین حال امیر عباس سلطانی، عضو کمیسیون انرژی مجلس، روز جمعه ۱۰ مهر، میزان قراردادهای او با وزارت نفت را بالای چهار میلیارد دلار اعلام و وزارت نفت در دولت سابق را متهم کرده بود که «۱۲ کشتی میعانات نفتی و گازی را بدون ضمانت‌های لازم در اختیار وی گذاشته» است.
«من را از زندان و اعدام نترسانید»
بابک زنجانی در دفاعیات خود گفت: «ما را اخلالگر نشان می‌دهند و من را از زندان و اعدام می‌ترسانند، من را از زندان و اعدام نترسانید؛ زیرا جانم را برای کشور گذاشته‌ام.»
وی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: «اگر موضوع، وصول پول بیت‌المال است چرا مبلغ پنج میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورویی که وزیر، نفت را به شخصی فروخته‌است، دریافت نمی‌کند؛ این فرد همان کسی است که یک حساب حتی نداشته و از من گاهی پول قرض می‌کرد.»
برخی رسانه‌ها از جمله خبرگزاری مهر در اردیبهشت ماه در گزارش‌هایی با عنوان «بابک زنجانی دوم پیدا شد»، خبر داده بودند که «شرکت ملی نفت ایران قراردادی با یک واسطه نفتی برای فروش میعانات گازی به یک پالایشگاه اماراتی منعقد کرده و نکته قابل توجه آنکه گفته می‌شود هنوز بدهی بیش از پنج میلیارد دلاری نفتی خود را تسویه نکرده‌است».
وزیر نفت ایران روز سه‌شنبه ۳۰ تیرماه وجود ۵ میلیارد دلار مطالبه نفتی را تأیید کرده و گفته بود که «این پول بدون هرگونه آسیب در محلی مطمئن قرار دارد و همانند سایر دارایی‌های بلوکه شده، پس از لغو تحریم‌ها به کشور بازخواهد گشت»
آقای زنجانی در بخش دیگر از دفاعیات خود گفت: «تهدید به کشته شدن در زندان شدم و هر روز یک روشنفکر علیه من مقاله نوشت و شاید فقط رعایت قانون برای من بود و دیگران معصوم بودند.»
وزیر نفت دستور داده بود محموله نفت کشتی‌ها «در دشت مدفون یا سوزانده شوند»
بابک زنجانی با اشاره به اقدامات خود برای فروش نفت ایران گفت که وزارت اطلاعات در دولت محمود احمدی‌نژاد نامه‌ای به وزارت نفت داده و از این وزارتخانه خواسته بود که «تکلیف هزار کشتی که در دریا و برای انبار نفت استقرار دارد را مشخص کند و چون این کشتی‌ها فاقد پرچم بودند» و دربارهٔ آنها «احساس خطر» می‌شد.
وی مدعی شد که به دلیل «ارتباطات» خود با «ارتش چین»، با آنها مذاکره کرده و در نهایت بار این کشتی‌ها در انبارهای این کشور تخلیه شده است.
آقای زنجانی اضافه کرد: «این کشتی‌ها بیش از ۳ سال بود روی دریا قرار داشت و ۳ متر خزه بسته بود تا جایی که وزیر نفت دستور داده بود این محموله‌ها در دشت مدفون یا سوزانده شوند اما اعلام کرده بودند که با آتش زدن محموله‌ها امکان سوختن روستاها هم وجود دارد.»
وی وزارت نفت ایران را متهم کرد که مدارک لازم برای بازگرداندن این محموله‌های نفتی را به او نداده و به همین دلیل او موفق به بازگرداندن آنها نشده است.

سفر هیأت بلندپایه اقتصادی ایالت بایرن آلمان به تهران

سفر هیأت بلندپایه اقتصادی ایالت بایرن آلمان به تهران

هیأت بلندپایه اقتصادی ایالت بایرن آلمان به منظور گسترش روابط تجاری با ایران به تهران سفر می‌کند. در این سفر قرار است وزیر اقتصاد ایالت بایرن دفتر گسترش تجارت بایرن را در تهران افتتاح کند.
ایلزه آیگنر، وزیر اقتصاد بایرن در رأس هیأتی اقتصادی به ایران سفر می‌کند ایلزه آیگنر، وزیر اقتصاد بایرن در رأس هیأتی اقتصادی به ایران سفر می‌کند
مسئولان بلندپایه حوزه اقتصادی ایالت بایرن آلمان که ایران را در زمینه تجاری فرصتی خوب تلقی می‌کنند قصد دارند نمایندگی‌ خارجی بایرن را در تهران افتتاح کنند.
یک هیأت بلندپایه اقتصادی به همین منظور شنبه (۹ آبان/ ۳۱ اکتبر) وارد تهران خواهد شد. به نوشته ایرنا، ایلزه آیگنر، وزیر اقتصاد ایالت بایرن که ریاست این هیأت ۱۳۰ نفری را بر عهده دارد قرار است ۱۰ آبان (اول نوامبر) دفتر گسترش تجارت بایرن را در تهران افتتاح کند.
بیشتر بخوانید: هیات ۱۰۰ نفره اقتصادی آلمانی در تهران
ایرنا همچنین نوشته است که آیگنر قصد دارد در این سفر با مقام‌‌های رسمی، بانوان بازرگان و نمایندگان شرکت‌های نوآور ایرانی ملاقات کند. به نوشته ایرنا، سفر این هیأت از ۳۱ اکتبر تا ۴ نوامبر (۹ تا ۱۳ آبان) طول خواهد کشید.
علاوه بر وزیر اقتصاد ایالت بایرن آلفرد گافال، رئیس اتحادیه اقتصاد بایرن، زیگفرید روس‌وورم، مدیر شرکت زیمنس و همچنین برخی از مدیران دیگر کنسرن‌ها به تهران سفر خواهند کرد.
برترام بروسارت، مدیرعامل اتحادیه اقتصاد بایرن این سفر را گشایشی "بزرگ" توصیف کرده است.
او معتقد است که ایران بعد از ۱۰ سال تحریم به‌ویژه در زمینه زیرساخت‌ها و کالاها نیاز به جبران دارد و کالاهای آلمانی وجهه‌ای خوب در بازار ایران دارند.
او می‌گوید، با این که ایران با ۸۰ میلیون جمعیت خود نمی‌تواند جای بازارهایی مانند چین و روسیه را بگیرد ولی این کشور دارای ذخایر عظیم نفت و گاز است که تفاضا برای آن بسیار بالاست.
بیشتر بخوانید: "بانک‌های آلمانی در پی افتتاح شعبه‌های خود در ایران هستند"
برترام بروسارت خاطرنشان ساخت که در ماه اوت (مرداد) ۴ روز در ایران به سر برده و در آ‌ن‌جا با تقاضاهایی بالا و دور از انتظار برای برقراری تماس و ایجاد رابطه بازرگانی با بایرن مواجه شده است.

به گفته او، پیش از همه سازندگان تأسیسات و ماشین‌‌‌آلات، صنایع الکترونیکی و شیمیایی و شرکت‌های ساخت و ساز فرصت‌های خوبی در رابطه با آلمان می‌بینند. بروسارت تأکید کرد، برای هر شرکتی می‌ارزد که امکانات تجاری خود در ایران را بیازماید.
حجم صادرات آلمان به ایران به دلیل‌تحریم‌های اعمال‌شده بر جمهوری اسلامی به دو میلیارد و چهارصد میلیون یورو در سال کاهش پیدا کرده است.
مدیرعامل اتحادیه اقتصاد بایرن یادآور شد که امروزه امارات متحده عربی، تایوان و چین مهم‌ترین شرکای تجاری ایران محسوب می‌شوند. او در عین حال اطمینان خاطر داد که اقتصاد آلمان در ایران می‌تواند با رقیبان خود به رقابت بپردازد.
به گفته بروسارت، هنوز هم تعداد زیادی تأسیسات آلمانی در ایران وجود دارد و در میان صاحبان مسن‌تر شرکت‌ها کسانی که با آلمان آشنایی دارند کم نیستند و در میان نسل جوان نیز شماری در آلمان تحصیل کرده‌اند.
بیشتر بخوانید: اتاق بازرگانی آلمان: موانع مبادلات بانکی با ایران باید حل شوند
بروسارت معتقد است که شرکت‌های آلمانی می‌توانند فناوری‌های با کیفیت و قابل اطمینان خود را در ایران عرضه کنند.
زیگمار گابریل، وزیر اقتصاد آلمان در ماه ژوئیه (تیرماه) از تهران دیدار کرد.

در همین زمینه:

وزیرخارجه بحرین: ایران تهدیدی به بزرگی داعش است

وزیرخارجه بحرین: ایران تهدیدی به بزرگی داعش است

وزیرخارجه بحرین می‌گوید حمایت ایران از براندازی دولت‌های عربی خطری به بزرگی گروه پیکارجوی دولت اسلامی (داعش) است. پس از سرکوب اعتراضات سال ۲۰۱۱ شیعیان بحرین رابطه دولت‌های ایران و بحرین به تیرگی گراییده است.
شیخ خالد بن احمد الخلیفه، وزیر امورخارجه پادشاهی بحرین، روز شنبه ۳۱ اوت (نهم آبان) در یک کنفرانس امنیتی در منامه گفت که ایران برای کشورهای عربی خطری به بزرگی "داعش" است.
او ایران را متهم کرد که از ناراضیانی که خواهان سرنگونی حکومت‌های عربی هستند، حمایت مالی و تسلیحاتی می‌کند. بحرین بارها ایران را متهم کرده که به شیعیان ناراضی این کشور کمک‌های نظامی کرده است.
بحرین از سال ۲۰۱۱ میلادی شاهد اعتراض‌های گسترده شیعیان این کشور است که بیشترین جمعیت آن را تشکیل می‌دهند. قدرت سیاسی و اقتصادی در بحرین در اختیار خاندان سلطنتی سنی مذهب است.
بیشتر بخوانید: ایران کاردار بحرین را اخراج کرد
اعتراضات شیعیان بحرین پس از بهار عربی در تونس، لیبی و مصر شدت گرفت. در نهایت عربستان سعودی و امارات متحده عربی با فرستادن نیروی نظامی، معترضان را سرکوب کردند. با این وجود شرایط این کشور همچنان با ثبات نیست.
مقامات بحرین می‌گویند که منشا این اعتراضات خارجی است و ایران را متهم می‌کنند که مخالفان این کشور را آموزش داده و برای انجام عملیات نظامی و سرنگونی حکومت به بحرین می‌فرستد.
ایران به صورت مکرر این اتهامات را رد کرده است. با این وجود آیت‌الله علی خامنه‌‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران بارها بر حمایت از "ملت مظلوم بحرین" تاکید کرده است. اظهاراتی که اعتراض شدید مقامات بحرینی را در پی داشته است.

در همین زمینه:

وزیر صنعت ایران: واردات کالاهای مصرفی آمریکایی متوقف می‌شود

وزیر صنعت ایران: واردات کالاهای مصرفی آمریکایی متوقف می‌شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران می‌گوید که بر اساس نظر رهبر جمهوری اسلامی از واردات کالاهای مصرفی آمریکایی جلوگیری خواهد شد. چندی پیش علی خامنه‌ای در نامه‌ای به حسن روحانی این خواست را مطرح کرده بود.
محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران، روز شنبه نهم آبان (۳۱ اوت) به خبرگزاری مهر گفت که طی بخشنامه‌ای جلوگیری از واردات مصرفی آمریکایی اجرایی خواهد شد.
آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، اواخر مهرماه، در نامه‌ای به حسین روحانی، رییس‌جمهور ایران درباره الزامات اجرای برجام تصریح کرد: «مراقبت فرمایید که وضعیت پس از برداشته شدن تحریم‌ها، به واردات بی‌رویه نینجامد و بخصوص از وارد کردن هرگونه مواد مصرفی از آمریکا جدا پرهیز شود.»
بیشتر بخوانید: خامنه‌ای برجام را با الزاماتی ۹ گانه تایید کرد
مسعود کرباسیان، رییس گمرگ ایران روز چهارم آبان گفته بود که محدودیتی برای واردات کالاهای امریکایی اعلام نشده است. او تصریح کرد که در صورت تصویب بحث ممنوعیت واردات از آمریکا باید این امر به دستگاه‌های اجرایی از جمله گمرک ابلاغ شود.
به گفته کرباسیان در حال حاضر ایران محدودیتی برای واردات از هیچ کشور خاصی به جز اسرائیل ندارد. او افزود: «کالاها از آمریکا به صورت مستقیم و غیرمستقیم وارد ایران می‌شوند، این در شرایطی است که در دوران تحریم، عمده کالاها به صورت غیرمستقیم به ایران وارد می‌شد.»
"تجارت تکنولوژی به جای تجارت کالا"
محمود دودانگه، مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز به خبرگزاری کار ایران گفت که به استناد آمار گمرک ایران اکثر کالاهایی که از آمریکا وارد می‌شود مصرفی و غیرضروری است و امکان تولید این کالاها در داخل ایران وجود دارد.
به نوشته رسانه‌های ایران مهم‌ترین اقلام وارداتی از آمریکا شامل تجهیزات پزشکی، مواد غذایی، کره، خمیر چوب، اسپرم گاوی، اعضای مصنوعی (پروتز) و دانه‌های گیاهی است.
در همین حال مشاور وزیر صنعت ایران با اشاره به دانش فنی، تکنولوژی بالا و صنایع و تولیدات پیشرفته‌ای آمریکا تصریح کرد که ایران می‌تواند از تمامی ظرفیت‌ها و فناوری‌های این کشور بهره‌مند شود.
گزارش‌های ضد و نقیص در مورد تجارت با آمریکا
بر اساس گزارش گمرک ایران واردات این کشور از ایالات متحده آمریکا در سال ۱۳۹۳ بالغ بر ۱۵۱ میلیون دلار بوده است. ایران در همین مدت کمتر از نیم میلیون دلار صادرات به آمریکا داشته است.
بیشتر بخوانید: «در شرایط سیاسی فعلی، امیدی به سرمایه‌گذاری خارجی نیست»
آمار شش ماهه نخست سال جاری خورشیدی بر اساس "اطلاعات کارشناسی نشده" تصریح می‌کند که واردات از آمریکا کمتر از ۳۸ میلیون دلار بوده است. صادرات به این کشور نیز کمتر از نیم میلیون دلار برآورد می‌شود.
با این حال به نظر می‌رسد این آمار مربوط به واردات مستقیم از ایالات متحده آمریکا باشد و محصولات آمریکایی که از طریق کشور سومی به ایران صادر شده، در این ارقام محاسبه نشده‌اند.
پیش‌تر پرس‌تی‌وی، شبکه انگلیسی زبان دولتی ایران، مدعی شده بود که حجم واردات کالا از آمریکا در ماه‌های گذشته ۶۰ درصد رشد داشته به نحوی که شش ماه اول سال میلادی ۲۰۱۵ به ۱۴۰ میلیون دلار رسیده است.
همین گزارش تصریح کرده بود که صادرات ایران به ایالات متحده آمریکا در مدت مشابه صفر بوده است.

فرار نخبگان ایران؛ محدودیت‌های داخلی یا توطئه خارجی؟

فرار نخبگان ایران؛ محدودیت‌های داخلی یا توطئه خارجی؟

مهاجرت نخبگان علمی از ایران یکی از معضلات این کشور در راه دستیابی به توسعه پایدار ارزیابی می‌شود. اما به نظر می‌رسد مقامات عالی‌رتبه ایران این معضل را بیشتر ناشی از توطئه خارجی می‌دانند تا ضعف و محدودیت‌های داخلی.
موسسات بین‌المللی و نهادهای دولتی در ایران در سال‌های گذشته تحلیل‌ها و آمارهای مختلفی در مورد ضررهای ناشی از مهاجرت نخبگان ایرانی منتشر کرده‌اند.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در گزارشی که روز شنبه نهم آبان (۳۱ اوت) منتشر کرده نوشته است که سالانه نزدیک به ۱۵۰ هزار نفر از ایران خارج می‌شوند. عمده‌ترین دلیل مهاجرت "ضعف بازار کار و کمبود موقعیت‌های شغلی مناسب" عنوان شده است.
از دیگر عوامل مهاجرت افراد تحصیل‌کرده از ایران "بی‌توجهی به ماهیت علم و پژوهش،‌ عوامل اقتصادی، عدم شایسته‌سالاری، انحصارات دولتی و نبود امید به آینده" عنوان شده است.
بیشتر بخوانید: تحصیل‌کرده‌ها ترک کشور می‌کنند
بر اساس این گزارش، در حدود ۲۵ درصد از کل ایرانیان تحصیل‌کرده هم اکنون در کشورهای توسعه‌یافته زندگی می‌کنند و این کشور از این نظر در صدر کشورهای جهان قرار دارد.
طبق آمار صندوق بین‌المللی پول، سالانه بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار نفر از دانش‌آموختگان ایرانی این کشور را ترک می‌کنند. رضا فرجی دانا، وزیر علوم سابق ایران سال گذشته تصریح کرد که این تعداد مهاجرت نخبگان میلیون‌ها دلار ضرر مالی برای ایران در پی دارد.
فرار نخبگان؛ "توطئه خارجی"
علی خامنه‌ای‌، رهبر جمهوری اسلامی، اما خروج نخبگان را توطئه و برنامه‌ریزی غرب با هدف "معارضه" می‌داند. او مهر ماه امسال در تازه‌ترین اظهارات خود در این‌باره در جمع برخی از دانشجویان از برنامه‌ریزی برخی مراکز خارجی برای جذب نخبگان خبر داد.
رهبر جمهوری اسلامی در سخنان خود گفت: «خبرهایی دارم؛ بررسی می‌کنند، جستجو می‌کنند، نخبه‌ها را پیدا می‌کنند؛ نه برای اینکه در داخل تشویق بشوند، تربیت بشوند؛ بلکه برای عوامل بیرونی، که به آنها معرفی کنند، حلقه‌ی واسطی بشوند برای مهاجرت نخبگان و به تعبیر رایج فرار مغزها.»
بیشتر بخوانید: رفسنجانی: افراطی‌ها مانع پیشرفت علمی کشورند
خامنه‌ای این اتفاق را "خیانت" خواند وافزود: «اینکه ما دانشجو را تشویق کنیم و بگوییم "آقا! اینجا چیست؟ چه کسی به تو می‌رسد؟ چه کسی به تو اعتنا می‌کند؟ بگذار برو آنجا، زندگی کن، پیش برو، پیشرفت کن" این خیانت است.»
او همچنین در مورد شرایط بهتر زندگی در غرب، گفت: «یک تصور خیالی از یک رفاه، در این مواقع ذهن انسان را پر میکند؛ ممکن است خیالی باشد، توهّم باشد، ممکن هم هست واقعی باشد، واقعاً یک رفاهی در انتظار انسان باشد؛ اینجا را ترجیح بدهید.»
خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود افزود: «وقتی رفتید یک‌جایی، حالا گیرم یک پولی هم گیرتان آمد، امکانات رفاهی هم - فرضا اگر واقعیّت داشته باشد - گیرتان آمد، اما شما آنجا در معده‌ی آزمند اجتماع‌های بیگانه هضم خواهید شد؛ ولی‌ اینجا می‌توانید منشأ اثر باشید.»
"عدم رعایت حقوق اجتماعی نخبگان"
داوود امیری، رییس کانون شورای اسلامی کار خراسان شمالی، در گفت‌وگو با ایسنا "برآورده نشدن انتظارات نخبگان" را یکی از دلایل خروج آن‌ها از کشور اشاره می‌داند.
این فعال کارگری معتقد است: «بیشتر نخبگان به دلیل ادامه تحصیل به خارج می‌روند و قبل از رفتن بنای بازگشت و خدمت به کشور را دارند اما درصد بالایی از آنها وقتی شرایط کشورهای دیگر و کشور خود را مقایسه و با سطح توقعاتشان تطبیق می‌دهند دیگر بازنمی‌گردند. »
امیری تصریح می‌کند که بسترهای اجتماعی و فرهنگی در جامعه ایران برای به کارگیری و "رعایت حقوق اجتماعی" نخبگان مهیا نیست.
بیشتر بخوانید: گلچین نخبگان ایرانی برای مراکز خارجی؛ دلالی یا آینده‌نگری
عبدالله مختاری، کارشناس بازار کار‌، نیز در گفت‌وگو با این خبرگزاری مهاجرت نخبگان را ناشی از "بی اعتمادی نسبت به جو استخدام و فضای کسب و کار" ارزیابی می‌کند.
او تصریح می‌کند: «امروز بیشتر افراد بر اساس دانش و تخصص در جای خود قرار نگرفته‌اند از این رو جامعه با یک بیکاری پنهان مواجه است.»
به گفته مختاری کشورهای دیگر با صرف هزینه بسیار، پول و منابع در اختیار مخترعین قرار می‌دهند تا تولید کنند و به سودآوری برسند اما در ایران، "بوروکراسی‌های اداری و سفته و وثیقه بانکی" کار را برای این افراد دشوار کرده است.

در همین زمینه:

"اخراج کودکان مبتلا به ایدز از مدارس"

"اخراج کودکان مبتلا به ایدز از مدارس"

مدیرعامل یک موسسه خیریه کمک به مبتلایان به ایدز می‌گوید در موارد متعددی مدارس ایران دانش‌آموز مبتلا به ایدز را تز مدرسه اخراج کردند. به گفته ‌او، بسیاری از مادران شاغل مبتلا به ایدز نیز از کار بیکار می‌شوند.

محمدرضا سیدقاسمی، مدیرعامل موسسه خیریه "پیام‌آوران همیاری" که به مبتلایان به بیماری ایدز کمک می‌کنند، در گفت‌وگویی با خبرگزاری کار ایران گفت که در مواردی شاهد بودند که مدارس، کودکان مبتلا به ایدز را از مدارس اخراج کرده یا مادران شاغل و مبتلا به این بیماری، از کار بیکار شدند.
قاسمی با تاکید بر این‌که افراد مبتلا به ایدز نیاز به "حمایت‌های اجتماعی و معنوی" دارند، گفت:«آنقدر با بیماران بد برخورد می‌شود، انقدر با تبعیض مواجه می‌شوند که افراد با رفتارهای پرخطر و کسانی که در معرض خطر هستند، از آزمایش می‌ترسند. در نتیجه به دلیل ترس از رفتار به انجام آزمایش هم اقدام نمی‌کنند.»
مدیرعامل این سازمان مردم‌نهاد می‌گوید بیماران مبتلا به بیماری ایدز چندان با مشکل دارویی مواجه نیستند و افراد نیازمند داروهای خود را رایگان دریافت می‌کنند.
قاسمی افزود: «مشکلات اجتماعی به دلیل آگاهی کم مردم، مشکل مهم است. به طور مثال اگر مدرسه‌ای متوجه شود که دانش‌آموزی اچ‌آی‌وی مثبت است، در مواردی بلافاصله حکم به اخراج دانش‌آموز می‌دهند.»
بیشتر بخوانید: طی ۱۳ سال تعداد مبتلایان ایدز در ایران ۹ برابر شده است
مدیرعامل این سازمان خیریه گفت: «مردم انگار هنوز باور ندارند که کودک اچ‌آی‌وی مثبت، در ابتلا به این ویروس هیچ تقصیر و نقشی نداشته و نیازمند کمک و درک آن‌هاست.»
سیدقاسمی می‌گوید در موارد متعددی حتا بیمارستان‌ها از پذیرش زنان باردار اچ‌آی‌وی مثبت سرباز زده‌اند و حاضر به انجام زایمان زن در بیمارستان نشدند. او تاکید کرد که در موارد بسیاری اگر مادر در مرحله مناسبی از بیماری متوجه آلوده‌شدن به ویروس شود، می‌توان مانع از انتقال ویروس به جنین شد.
پیش از این حسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران اعلام کرد که طی ۱۳ سال گذشته، شمار مبتلایان به ایدز در ایران ۹ برابر شده است و در این‌میان میزان ابتلا به این بیماری در میان کودکان و به‌ویژه کودکان کار و خیابان به شدت افزایش داشته است.
بیشتر بخوانید: نگرانی یونیسف از افزایش شمار مبتلایان به ایدز میان کودکان
مینو محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران نیز در گفت‌وگویی با خبرگزاری فارس، وزارت بهداشت را به "پنهان‌کاری" درباره‌ی "واقعیت وحشتناک" ابتلا به ایدز در میان کودکان کار متهم کرده بود.
این متخصص با اشاره به این‌که یک بررسی مربوط به ۵ سال قبل نشان داد دست‌کم ۵ درصد کودکان ۱۰ تا ۱۸ ساله‌ی بی‌خانمان اچ‌آی‌وی مثبت‌اند، تاکید کرد که میزان ابتلا درحال‌حاضر بسیار بیشتر است.
محرز خطر ابتلا به بیماری ایدز در میان کودکان کار را ۴۵ برابر سایر گروه‌های جمعیتی جامعه دانسته بود.
بیشتر بخوانید: شیوع ایدز بین کودکان کار ایران ۴۵ برابر جمعیت عادی است
حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت ایران، سال گذشته در مراسمی به مناسبت روز جهانی ایدز (اول دسامبر) به پنهانکاری در مورد این معضل در جمهوری اسلامی ایران اعتراف کرد و گفت:«سال‌ها به رسانه‌های جمعی اجازه نمی‌دادیم درباره ایدز سخن بگویند و اطلاع‌رسانی درست کنند.»
قاضی‌زاده در ادامه تاکید کرد امروز نیز به دلیل توسل به "روش‌های غیرعلمی جهت تبلیغ روش‌های پیشگیری" از این بیماری و کنترل آن، اغلب مردم از این بیماری وحشت دارند و این تصویری است که در رسانه‌ها در ذهن مردم و فکر مردم نشانده‌ایم.

جمعه، آبان ۰۸، ۱۳۹۴

نامه دو کمیسیون مجلس به روحانی برای «مدیریت محتوای فضای مجازی»

نامه دو کمیسیون مجلس به روحانی برای «مدیریت محتوای فضای مجازی»


یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت که کمیسیون‌های فرهنگی و امنیت ملی مجلس در نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، خواستار اقدام دولت برای مدیریت محتوای فضای مجازی شده‌اند.
خبرگزاری مهر روز جمعه، ۸ آبان، اظهارات محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران، را در این باره بازتاب داده که با انتقاد از سیاست‌های دولت در رابطه با فضای مجازی همراه است.
آقای آصفری اظهار داشت که در نامه‌ کمیسیون‌های مجلس به حسن روحانی تاکید شده است که «صرفاً با فیلترینگ نمی‌توان فضای مجازی را مدیریت کرد، بلکه باید با تولید محتوا در برنامه‌ریزی از این فضا در راستای اهداف و آرمان‌های نظام استفاده کرد».
دولت روحانی اعلام کرده که قصد ندارد شبکه‌های اجتماعی را محدود کند، اگرچه در این مدت گزارش‌هایی درباره برنامه دولت برای فیلترینگ هوشمند شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، طرحی که نخست مشمول شبکه اجتماعی اینستاگرام در ایران شد. با این حال دولت ایران فیلترینگ شبکه‌هایی مانند واتس‌آپ را متوقف کرده است.
آقای آصفری می‌گوید که مسئله «گسترش فضای مجازی بدون مدیریت محتوا» به عنوان یک «تهدید» در کمیسیون امنیت ملی مجلس بررسی شده و شورای عالی فضای مجازی باید در راستای مدیریت این فضا دست به اقداماتی بزند.
وی افزود: «متأسفانه جمهوری اسلامی برای مدیریت این فضا دیر بیدار شده و در حالی که استفاده از فضای مجازی همه‌گیر شده است، ما تازه به دنبال توسعه پهنای باند هستیم و اقدامی در راستای تأمین محتوا برای این فضا و مدیریت آن انجام نمی‌دهیم.»
مسئله گسترش فضای مجازی در ایران واکنش آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی را نیز به همراه داشته است. وی اواسط شهریورماه در حکم انتصاب اعضای جدید شورای عالی فضای مجازی خواستار «سالم‌سازی فضای مجازی»، «مقابله موثر با نفوذ و دست‌اندازی بیگانگان» از طریق این فضا و «ترویج هنجارها و سبک زندگی اسلامی ایرانی» شد.
شورای عالی فضای مجازی متشکل از رئیس جمهور، رئیس مجلس، رئیس قوه قضائیه، دادستان کل کشور، رئیس صداوسیما، فرمانده سپاه پاسداران، فرمانده نیروی انتظامی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر ارشاد، وزیر علوم، وزیر اطلاعات، وزیر دفاع، وزیر آموزش و پرورش، معاون علمی رئیس جمهور، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی است.

تعداد کشته‌های ایرانی عملیات اخیر علیه مخالفان اسد به «۲۹ نفر» رسید

تعداد کشته‌های ایرانی عملیات اخیر علیه مخالفان اسد به «۲۹ نفر» رسید

خبر کشته شدن حجت اصغری، ۲۷ ساله، در سوریه روز جمعه اعلام شد.
خبر کشته شدن حجت اصغری، ۲۷ ساله، در سوریه روز جمعه اعلام شد.
سایت های خبری ایران روز جمعه از کشته شدن یک کادر دیگر سپاه پاسداران در سوریه خبر دادند که به گزارش سایت امنیتی «مشرق نیوز»، شمار کشته‌های ایرانی در عملیات اخیر علیه مخالفان بشار اسد را به ۲۹ نفر رسانده است.
به گزارش خبرگزاری‌های «ایرنا» و «ابنا»، جنازه حجت اصغری شربیانی از نیروهای سپاه استان تهران که در استان «حلب»سوریه کشته شده است، روز جمعه هشتم آبان در شهرری تشییع شد.
این خبرگزاری‌ها از وی به عنوان «نیروی مستشاری» نام برده‌اند.
در همین حال وب سایت «مشرق نیوز» با اشاره به کشته شدن آقای اصغری شریبانی اعلام کرده که این نیروی ۲۷ ساله سپاه پاسداران در «عملیات محرم» کشته شده است.
به گفته این وب سایت تعداد نیروهای ایرانی کشته شده در این عملیات در سوریه، به ۲۹ نفر رسیده است.
در همین حال جنازه ستوان سوم محمد ظهیری از«تکاور»های ایرانی کشته شده در سوریه روز جمعه در اهواز تشییع شد.خبرگزاری ایرنا از آقای ظهیری به عنوان «هفدهمین شهید مدافع حرم» از استان خوزستان نام برده است.
این خبرگزاری همچنین ضمن انتشار گزارش تشییع جنازه هادی نومی در تبریز از او به عنوان «هشتمین شهید مدافع حرم» در استان آذربایجان شرقی نام برده است.
روز جمعه همچنین جنازه مصطفی صدرزاده از نیروهای ایرانی کشته شده در سوریه، در شهریار تشییع شد.
خبرگزاری فارس نیز خبر داد که جنازه ابوذر امجدیان، «چهارمین شهید مدافع حرم» در استان کرمانشاه روز شنبه در شهرستان «سنقر و کلیایی» تشییع می‌شود.
همچنین به گزارش خبرگزاری تسنیم،جنازه محمدرضا عسکری‌فرد، از دیگر نیروهای ایرانی کشته شده در سوریه روز جمعه برای تشییع به خرمشهر منتقل می‌شود.
بر اساس گزارش‌ها، مسلم نصر،خانعلی یوسفی، مسلم خیزاب، مهدی علیدوست، عبدالله باقری، میلاد مصطفوی، سجاد طاهرنیا، روح‌الله عمادی، امین کریمی، محمدعلی حسینی، احمد استحکامی، نادر حمید دیلمی، مجید صانعی ‌موفق، مجتبی کرمی و رضا دامرودی از جمله افرادی هستند که حدود دو هفته گذشته در سوریه جان باخته‌اند.
حسن شمشادی، خبرنگار صدا و سیمای جمهوری اسلامی که تقریبا از آغاز درگیری‌ها در سوریه در این کشور حضور داشته است روز چهارم آبان در صفحه اینستاگرام خود، علت افزایش تعداد نیروهای کشته شده ایرانی در سوریه را آغاز عملیاتی با نام «انتقام سخت» علیه مخالفان بشار اسد ذکر کرده بود.
در همین حال حسین سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، روز دوشنبه دلیل افزایش تلفات نیروهای ایرانی در سوریه را افزایش «کمی و کیفی» نظامیان ایرانی در این کشور ذکر کرده بود.
پس از عملیات نظامی روسیه در سوریه و همچنین انتشار گزارش‌هایی از «پیشروی» ارتش سوریه «با حمایت ایران، روسیه و حزب‌الله» در حلب، بر حجم گزارش‌ها از مرگ فرماندهان ارشد و نیروهای سپاه پاسداران در سوریه افزوده شده است.

امیرعبداللهیان موافقت ایران با کنار رفتن بشار اسد از قدرت را تکذیب کرد

امیرعبداللهیان موافقت ایران با کنار رفتن بشار اسد از قدرت را تکذیب کرد

جواد ظریف در وین
جواد ظریف در وین
حسین امیرعبداللهیان، معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه ایران و هیات ایرانی شرکت کننده در نشست وین درباره سوریه، اخبار منتشرشده مبنی بر موافقت جمهوری اسلامی با کنار رفتن بشار اسد از قدرت را تکذیب کرده‌اند.
پیش از این برخی از رسانه‌ها از جمله خبرگزاری رویترز، گزارش داده بودند که «نشانه‌هایی از احتمال موافقت ایران» با کناره گیری بشار اسد از قدرت و برگزاری انتخابات در این کشور در یک دوره شش ماهه، مشاهده شده است.
اما خبرگزاری جمهوری اسلامی، جمعه هشتم آبان، می‌گوید که هیات ایرانی در وین این خبرها را تکذیب کرده است.
واحد مرکزی خبر نیز این خبر را به نقل از آقای امیرعبداللهیان «به طور قطع» تکذیب کرده است.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، ریاست هیات جمهوری اسلامی را در نشست وین بر عهده دارد.
نمایندگان ارشد ۱۷ کشور، سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا، روز جمعه هشتم آبان در وین برای رسیدن به راه حلی با هدف پایان دادن به بحران سوریه گفت‌وگو کردند.
نمایندگان ایران، ترکیه، ایتالیا، بریتانیا، لبنان، اردن، روسیه، عربستان سعودی، عراق، مصر، آلمان، قطر، فرانسه، امارات متحده عربی، عمان و ایالات متحده آمریکا در این نشست شرکت داشتند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از منابع خود در وین گزارش داده که آمریکا، روسیه و دیگر شرکت کنندگان در این نشست، طرح جدیدی را برای برقراری آتش‌بس در سوریه در دست بررسی دارند.
بر اساس این طرح و به عنوان نخستین مرحله، پس از استقرار آتش‌بس در سوریه، دولتی انتقالی با حضور بشار اسد و مخالفان او تشکیل خواهد شد.
هنوز معلوم نیست که بشار اسد تا چه مدت در دولت انتقالی باقی خواهد ماند.
خبرگزاری ایتارتاس نیز به نقل از یک دیپلمات غربی در وین خبر داده که نمایندگان دولت بشار اسد و اپوزیسیون سوریه ممکن است اواسط هفته آینده به مذاکرات وین بپیوندند.
این گزارش افزوده که در نشست روز جمعه در وین، بر سر برگزاری نشست دیگری توافق حاصل شده است.
تاریخ این نشست احتمالا سوم یا چهارم نوامبر (۱۲ یا ۱۳ آبان) خواهد بود.

سیامک نمازی، شهروند ایرانی آمریکایی، در ایران بازداشت شد

سیامک نمازی، شهروند ایرانی آمریکایی، در ایران بازداشت شد

رویترز به نقل از یک منبع آگاه، بازداشت سیامک نمازی، شهروند ایرانی آمریکایی، در ایران را تأیید کرده است. سیامک نمازی ماه ژوئیه هنگام ترک ایران ممنوع الخروج شده بود. او چهارمین شهروند ایرانی‌ آمریکایی زندانی در ایران است.
سیامک نمازی، مدیر دفتر برنامه‌ریزی استراتژیک کمپانی نفتی "کرسنت" یکی از شهروندان شناخته‌شده ایرانی آمریکایی است. پیش‌تر گزارش‌هایی غیررسمی در مورد دستگیری او در تهران منتشر شده بود.
خبرگزاری رویترز جمعه (۳۰ اکتبر/ ۸ جمعه) به نقل از منبعی که نامش فاش نشده، گزارش داد سیامک نمازی اواسط ماه اکتبر از سوی نیروهای امنیتی سپاه پاسداران بازداشت شده و اکنون در سلول انفرادی در زندان اوین به سر می‌برد.
این منبع آگاه گفته است سیامک نمازی برای دیدار با والدینش به ایران سفر کرده بوده و ماه ژوئیه هنگامی که قصد خروج از ایران را داشته، ممنوع‌الخروج شده است. به گفته این منبع آگاه،‌ او از ماه ژوئیه تا زمان دستگیری‌اش در اواسط ماه اکتبر به طور مرتب برای بازجویی احضار شده است.
به گزارش رویترز یک مقام دولتی آمریکا اظهار داشته، ایالات متحده از "گزارش‌های اخیر در مورد دستگیری احتمالی یک شهروند آمریکایی در ایران آگاه است." این مقام دولتی اضافه کرده، آمریکا در حال بررسی این گزارش‌هاست و در حال حاضر جزئیات بیشتری برای ارائه ندارد.
انتقاد از تحریم‌های غرب علیه ایران
سیامک نمازی ساکن دوبی است. او به همراه با اعضای خانواده‌اش از دست‌اندرکاران شرکت مشاوره تخصصی "آتیه بهار" مستقر در تهران بوده است. نمازی تحصیلات‌اش را در آمریکا و بریتانیا به اتمام رسانده و سابقه فعالیت در مؤسسات و اندیشکده‌های مختلف در شهر واشنگتن را دارد.
سیامک نمازی در سال ۲۰۱۳ سرمقاله‌ای را برای روزنامه "نیویورک تایمز" نوشت و در آن انتقاداتی را نسبت به تحریم‌های آمریکا و اروپا برای ممانعت از واردات داروهای مهم پزشکی توسط ایران مطرح کرد.
بیشتر بخوانید: "دو راه‌ برای حل معضل کمبود دارو در ایران"
نمازی چهارمین شهروند ایرانی آمریکایی است که در حال حاضر در زندان اوین به سر می‌برد. جیسون رضائیان، امیر حکمتی و سعید عابدینی سه شهروند زندانی دیگر هستند.
جیسون رضائیان، خبرنگار روزنامه "واشنگتن پست" ۳۱ تیرماه ۱۳۹۳ در تهران بازداشت شد. او خردادماه امسال به اتهام "جاسوسی و اقدام علیه امنیت ملی" پشت درهای بسته محاکمه شد.
بیشتر بخوانید: جیسون رضاییان؛ سوژه‌ای برای گروکشی میان ایران و آمریکا
امیر حکمتی از سال ۲۰۱۱ به اتهام جاسوسی برای آمریکا در ایران زندانی است. او ابتدا در دادگاه بدوی به اعدام محکوم شد. این حکم توسط دیوان عالی کشور نقض شد و دادگاه تجدید نظر او را به اتهام "همکاری عملی با آمریکا" به ۱۰ سال زندان محکوم کرد. حکمتی چهار سال را به عنوان مترجم در نیروی دریایی آمریکا خدمت کرده است.
سعید عابدینی در سال ۲۰۰۰ میلادی (۱۳۷۹) از اسلام به مسیحیت گروید و از آن پس در لباس یک نوکیش مسیحی شروع به فعالیت کرد تا اینکه در شهریور ماه ۱۳۹۱ دستگیر شد. او به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل کلیسای خانگی به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
"هشدار به تجار ایرانی"
روزنامه آمریکایی "وال استریت ژورنال" پیش از این در گزارشی در مورد دستگیری سیامک نمازی نوشته بود که در هفته‌های اخیر شماری از تجار ایرانی که با شرکت‌های خارجی در تماس هستند، احضار و بازجویی شده‌اند.
به نوشته این روزنامه به این افراد هشدار داده شده تا از ورود به عرصه‌های اقتصادی تحت کنترل سپاه پاسداران بپرهیزند. شماری از دوستان سیامک نمازی به وال استریت ژورنال گفته بودند، مأموران اطلاعاتی با تفتیش خانه پدری وی، کامپیوتر شخصی او را ضبط کرده‌ و سپس با نفوذ به فهرست ایمیل‌های شخصی، حملات سایبری علیه برخی از افرادی که نمازی با آنها در ارتباط بوده، ترتیب داده‌اند.
جان کری، وزیر خارجه آمریکا، اوایل ماه اکتبر از تصمیم ایالات متحده برای دخالت ندادن موضوع آزادی شهروندان ایرانی آمریکایی محبوس در ایران در مذاکرات هسته‌ای غرب با تهران دفاع کرد.
او با این حال از جمهوری اسلامی خواست تا این افراد را هرچه سریعتر آزاد کند.

در همین زمینه:

رئیس فراکسیون حقوق بشر مجلس: مشکلی به نام حقوق بشر نداریم

رئیس فراکسیون حقوق بشر مجلس: مشکلی به نام حقوق بشر نداریم

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه تازه‌ترین گزارش احمد شهید را اتهاماتی خوانده که از مراجع آلوده به تروریسم نشات می‌گیرند. رئیس فراکسیون حقوق بشر مجلس هم می‌گوید منابع گزارشگر ویژه، فراریان دارای پرونده ترور هستند.
محمد جواد لاریجانی: گزارشگر ویژه با گروه‌های تروریستی فالوده می‌خورد.
گزارش احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در باره اعدام و وضعیت حقوق بشر در ایران با واکنش‌های تهاجمی مسئولان جمهوری اسلامی روبرو شده است. محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه احمد شهید را یک هنرپیشه رسانه‌ای خوانده و می‌گوید: «گزارشگر ویژه هنوز حکمش خشک نشده بود به تلویزیون‌های مختلف می‌رفت و در باره ایران موضع می‌گرفت در حالی که این حق را نداشت.»
لاریجانی کوشیده در اثبات تعامل و همکاری ایران با مکانیسم گزارشگری "یو پی آر" (بررسی وضع حقوق بشر همه کشورها در دوره‌های مشخص) دلایل و مستنداتی ارائه کند اما در توضیح بی‌توجهی به احمد شهید و گزارش‌های او گفته است: «گروه‌های تروریستی که این گزارشگر ویژه روزانه با آنها فالوده می‌خورد به عنوان فعالان حقوق بشر مطرح می‌شوند و این سبب شده ایران انتصاب گزارشگر ویژه را نپذیرد.»
محمد جواد لاریجانی مدعی شده که در ایران بزرگترین دمکراسی غرب آسیا برقرار است.
بیشتر بخوانید: سال ۲۰۱۵؛ ادامه نقض حقوق بشر در ایران همراه با روزنه‌هایی از امید
عزت‌‌الله یوسفیان ملا، رئیس فراکسیون حقوق بشر مجلس نیز می‌گوید گزارش‌های احمد شهید تکراری هستند: «او بدون توجه به قوانین و مقررات داخلی و هم‌چنین بدون این که بداند فرهنگ و جو حاکم سیاسی کشور چگونه است به صورت غیرعلمی نسخه‌ای را می‌پیچد.»
یوسفیان ملا به خبرگزاری "خانه ملت" گفته که جمهوری اسلامی هیچگاه در مورد حقوق بشر مذاکره نخواهد کرد: «چون مشکلی به نام حقوق بشر نداریم.» او اضافه کرده که منبع گزارش‌های احمد شهید فراری‌های دارای پرونده ترور هستند.
نماینده آمل این را هم گفته که گزارش‌های احمد شهید کلیشه‌ای و از پیش طراحی‌شده هستند: «فکر می‌کند باید اجرای اعدام را سهمیه‌بندی کرد و این مجازات با نظر مجامع جهانی اجرا شود.»
فروزنده ودیعتی، نماینده ایران در سازمان ملل هم انتصاب گزارشگر برای ایران را حرکتی کاملا سیاسی و غیرقابل توجیه دانست. او در واکنش به طرح میزان بالای اعدام در ایران گفته است: «گزارش احمد شهید تلاش‌های جمهوری اسلامی در مبارزه جهانی علیه قاچاق مواد مخدر را نادیده گرفته و به مجازات مجرمان انتقاد کرده در حالی که تا امروز هزاران نفر از پرسنل نیروهای نظامی و انتظامی در راه مقابله با مواد مخدر کشته شده‌اند.»
بیشتر بخوانید: اعدام در ایران؛ حکمی که تغییرش آسان نیست
احمد شهید در تازه‌ترین گزارش خود از رقم کم‌سابقه اعدام‌ها و ادامه سرکوب‌ها و محدودیت‌ها در ایران خبر داده، ولی به تمایل بیشتر ایران به همکاری هم اشاره کرده است.
شهید در این گزارش می‌گوید که توافق هسته‌ای و برداشته ‌شدن تحریم‌ها می‌تواند به تقویت حقوق بشر در ایران کمک کند. او تصریح کرده است که تحریم‌ها علیه ایران بر وضعیت حقوق بشر در این کشور نیز تاثیر منفی داشته‌اند.
شهید علاوه بر مسئله اعدام‌ها، به احکام قصاص، از جمله درآوردن چشم از حدقه یا کورکردن مجرمان نیز انتقاد کرده است. سرکوب آزادی‌های مربوط به اندیشه و بیان و حقوق مدنی و محدودیت‌ها برای تجمع و ایجاد تشکل‌های مستقل صنفی نیز در گزارش احمد شهید پررنگ است.
گزارش می‌گوید که در نیمه اول سال ۲۰۱۵ اقدامات سپاه پاسداران و پلیس سایبری ایران در احضار، بازجویی و بازداشت روزنامه‌نگاران، فعالان شبکه‌های اجتماعی و مدافعان حقوق بشر قطع نشده است.
در مورد حقوق زنان نیز شهید از طرح‌هایی ابراز نگرانی کرده که قرار است حقوق نیمی از جامعه را، برای مثال در زمینه اشتغال، محدود کند و آن را به اجازه شوهر واگذارد.

در همین زمینه:

حمله موشکی به اردوگاه مجاهدین خلق در عراق چند کشته و زخمی بر جای نهاد

حمله موشکی به اردوگاه مجاهدین خلق در عراق چند کشته و زخمی بر جای نهاد
 
عكس آرشیوی از اردوگاه مجاهدین در عراق
اردوگاه لیبرتی در عراق که اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران در آن مستقر هستند ساعت 7:40 دقیقه به وقت محلی مورد حمله موشکی ناشناس قرار گرفت.
دکتر سنابرق زاهدی رئیس کمیته حقوقی شورای ملی مقاومت ایران در تماسی با العربیه.نت گفته که حداقل 11 پناهنده از اعضای مجاهدین در اثر این حمله کشته و تعداد زیادی زخمی شده‌اند.
وی حمله به اردوگاه لیبرتی در نزدیکی بغداد را که 2000 تن از اعضای غیر مسلح سازمان مجاهدین در آن مستقر هستند، بسیار سنگین توصیف کرد.
یکی از ساکنان اردوگاه در تماس با العربیه.نت ضمن متهم کردن طرف‌هایی که آنها را "مزدوران" رژیم ایران توصیف کرد به دست زدن به این حمله، افزود که جریان برق در اردوگاه قطع شده و کاروان‌های اردوگاه دچار آتش سوزی شده که تلاش برای خاموش کردن آتش توسط ساکنان اردوگاه ادامه دارد.
به گزارش رویترز به نقل از سرتیپ یحیی رسول سخنگوی فرماندهی نیروهای مشترک عراق 15 موشک در نزدیکی اردوگاهی در اطراف فرودگاه بین‌المللی بغداد که اعضای یک گروه وابسته به اپوزیسیون ایران در آن مستقر هستند سقوط کرده است.
بر اساس این گزارش این مقام نظامی عراقی اشاره‌ای به اینکه گروه مورد هدف این حمله از اعضای سازمان مجاهدین خلق هستند، نکرد.
رسول گفت:" گزارش فوری از شمار کشته شدگان و زخمی‌ها در اثر پرتاب موشک به لیبرتی از کوی البکریه واقع در 6 کیلومتری شمال شرقی فرودگاه بغداد دریافت نشده است.

رهبر "کشته شده" گروه هوادار ایران مسئولیت حمله به لیبرتی را بر عهده گرفت

رهبر "کشته شده" گروه هوادار ایران مسئولیت حمله به لیبرتی را بر عهده گرفت
 
خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران در گزارشی نوشته است که «واثق البطاط» رهبر گروه عراقی «جیش المختار» در گفت‌وگو با این خبرگزاری، مسئولیت حمله روز پنجشنبه ۲۹ اکتبر به اردوگاه لیبرتی محل حضور نیروهای سازمان مجاهدین خلق ایران را بر عهده گرفته است.
در حمله راکتی پنجشنبه به اروگاه لیبرتی در نزدیکی بغداد پایتخت عراق، بیش از ۲۵ عضو مجاهدین خلق کشته و حدود ۲۰۰ تن دیگر کشته شده‌اند.
به گزارش خبرگزاری فارس «واثق البطاط» تهدید کرده است که اگر مجاهدین خلق هرچه سریعتر خاک عراق را ترک نکنند، احتمال تکرار این‌گونه عملیات وجود دارد.
واثق البطاط که گروه تحت رهبری‌اش از سوی جمهوری اسلامی ایران حمایت و تامین می‌شود پیشتر در ژانویه ۲۰۱۳ نیز مسئولیت حمله مشابهی به اردوگاه لیبرتی را بر عهده گرفته بود.
اما مساله جالب توجه اینجا است که مصاحبه روز جمعه خبرگزاری فارس با «واثق البطاط»‌ در حالی منتشر می‌شود که سال گذشته، گزارش‌هایی از کشته شدن او منتشر شده بود.
«جیش المختار» که «واثق البطاط» رهبری آن را بر عهده دارد، وابسته به مجموعه «حزب‌الله عراق» است که از سوی جمهوری اسلامی ایران حمایت می‌شود.
٢٢ دسامبر سال ۲۰۱۳ برخی رسانه‌های عراقی، عربی و غربی، خبر کشته شدن البطاط را منتشر کردند. از جمله آن‌ها می‌توان از شبکه خبری «الراي»، سایت خبری «الخلیج اونلاین» و روزنامه «گاردین»‌ نام برد. این رسانه‌ها نام منبعی را که از آن خبر را ذکر کرده بودند، منتشر نکرده‌اند. روزنامه اردنی «السبیل» هم نوشته بود که گروه «جیش المختار» در بیانیه‌ای کوتاه، خبر کشته شدن رهبرش را تایید کرده است. این روزنامه اشاره نکرده بود که این بیانیه، کجا منتشر شده است.
در همان هنگام اما شبکه خبری «العراق ۲۴» در مصاحبه با یک مسئول ایرانی که نامش فاش نشده، خبر کشته شدن «واثق البطاط» را رد کرده بود.

رهبر "کشته شده" گروه هوادار ایران مسئولیت حمله به لیبرتی را بر عهده گرفت

رهبر "کشته شده" گروه هوادار ایران مسئولیت حمله به لیبرتی را بر عهده گرفت
 
خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران در گزارشی نوشته است که «واثق البطاط» رهبر گروه عراقی «جیش المختار» در گفت‌وگو با این خبرگزاری، مسئولیت حمله روز پنجشنبه ۲۹ اکتبر به اردوگاه لیبرتی محل حضور نیروهای سازمان مجاهدین خلق ایران را بر عهده گرفته است.
در حمله راکتی پنجشنبه به اروگاه لیبرتی در نزدیکی بغداد پایتخت عراق، بیش از ۲۵ عضو مجاهدین خلق کشته و حدود ۲۰۰ تن دیگر کشته شده‌اند.
به گزارش خبرگزاری فارس «واثق البطاط» تهدید کرده است که اگر مجاهدین خلق هرچه سریعتر خاک عراق را ترک نکنند، احتمال تکرار این‌گونه عملیات وجود دارد.
واثق البطاط که گروه تحت رهبری‌اش از سوی جمهوری اسلامی ایران حمایت و تامین می‌شود پیشتر در ژانویه ۲۰۱۳ نیز مسئولیت حمله مشابهی به اردوگاه لیبرتی را بر عهده گرفته بود.
اما مساله جالب توجه اینجا است که مصاحبه روز جمعه خبرگزاری فارس با «واثق البطاط»‌ در حالی منتشر می‌شود که سال گذشته، گزارش‌هایی از کشته شدن او منتشر شده بود.
«جیش المختار» که «واثق البطاط» رهبری آن را بر عهده دارد، وابسته به مجموعه «حزب‌الله عراق» است که از سوی جمهوری اسلامی ایران حمایت می‌شود.
٢٢ دسامبر سال ۲۰۱۳ برخی رسانه‌های عراقی، عربی و غربی، خبر کشته شدن البطاط را منتشر کردند. از جمله آن‌ها می‌توان از شبکه خبری «الراي»، سایت خبری «الخلیج اونلاین» و روزنامه «گاردین»‌ نام برد. این رسانه‌ها نام منبعی را که از آن خبر را ذکر کرده بودند، منتشر نکرده‌اند. روزنامه اردنی «السبیل» هم نوشته بود که گروه «جیش المختار» در بیانیه‌ای کوتاه، خبر کشته شدن رهبرش را تایید کرده است. این روزنامه اشاره نکرده بود که این بیانیه، کجا منتشر شده است.
در همان هنگام اما شبکه خبری «العراق ۲۴» در مصاحبه با یک مسئول ایرانی که نامش فاش نشده، خبر کشته شدن «واثق البطاط» را رد کرده بود.

باران اسیدی در اهواز یکنفر را کشت و 3 هزار نفر را راهی بیمارستان کرد

باران اسیدی در اهواز یکنفر را کشت و 3 هزار نفر را راهی بیمارستان کرد
باران روز چهارشنبه 28 اکتبر در شهر اهواز منجر به مرگ یک نفر شد و 3 هزار نفر از مردم این شهر را به دلیل تنگی نفس راهی بیمارستانها کرد.

به گزارش هواشناسی استان خوزستان، شهر اهواز با 9 میلیمتر باران، اولین بارش فصل را تجربه کرد، اما متاسفانه بارش باران باعث شادی نشد، بلکه بسیاری از مردم شهر را دچار تنگی نفس کرد.

به گزارش سایت تابناک، و به نقل از معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، در مجموع تعداد ٣٠٩٠ نفر با مشکل تنفسی ناشی از بارش باران به بیمارستان‌های استان مراجعه كرده اند که از این تعداد ٢٩٩٢ نفر به صورت سرپایی و ١٣٠ نفر تحت درمان بيشتر قرار گرفته‌اند.

از سوی دیگر بیمارستان گلستان شهر اهواز اعلام کرد که به علت آلودگی هوا یک نفر در این بیمارستان فوت کرده است.

با وجود آنکه هیچیک از مقامات استان خبر اسیدی بودن بارانهای اخیر را تایید نکردند، اما به نوشته خبرگزاری مهر، میزان مراجعه کنندگان به بیمارستانهای اهواز گواه اسیدی بودن باران اخیر اهواز است.

پنجشنبه، آبان ۰۷، ۱۳۹۴

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تغییر کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تغییر کرد

صادق حسین جابری انصاری در حال حاضر مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امور خارجه ایران است.
صادق حسین جابری انصاری در حال حاضر مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امور خارجه ایران است.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تغییر کرد و به گزارش رسانه‌های خبری، صادق حسین جابری انصاری جایگزین مرضیه افخم شده است.
جابری انصاری در حال حاضر مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امور خارجه ایران است و آن گونه که خبرگزاری ایرنا گزارش داده، قرار است از دو هفته آینده کار خود را به عنوان سخنگوی وزارت امور خارجه آغاز کند.
وی از مجروحان جنگ هشت ساله ایران و عراق است و پیشتر رئیس سابق مرکز مطالعات خاورمیانه و خلیج فارس در دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه و سفیر ایران در لیبی بوده است.
آقای جابری انصاری نهمین سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی پس از پایان جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۷ است. پیش از وی، مرتضی سرمدی، محمود محمدی، حمیدرضا آصفی، سیدمحمد علی حسینی، حسن قشقاوی، رامین مهمانپرست، عباس عراقچی و مرضیه افخم این سمت را عهده‌دار بودند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روزهای چهارشنبه به صورت هفتگی با خبرنگاران داخلی و خارجی نشست‌های خبری برگزار و درباره موضوعات مختلف مواضع رسمی ایران را بیان می‌کند.
نخستین سخنگوی زن، نخستین سفیر زن می‌شود
مرضیه افخم که به عنوان نخستین سخنگوی زن، از شهریور سال ۱۳۹۲ این سمت را در وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی بر عهده داشت، قرار است به عنوان نخستین سفیر زن ایران راهی مالزی شود.
خانم افخم در زمان معرفی به عنوان سخنگوی وزارت خارجه، مدیرکل دیپلماسی عمومی وزارت خارجه بود. او که ۳۰ سال سابقه کار در وزارت خارجه را دارد، در دوران وزارت علی‌اکبر ولایتی و کمال خرازی، مسئولیت اداره کل اخبار و مطبوعات وزارت خارجه را بر عهده داشت.
در زمان روز کار آمدن دولت حسن روحانی، همچنین اعلام شده بود که وزیر خارجه جدید مایل است در دو سمت سخنگویی و سفارت از زنان استفاده کند، اما تا پیش از انتصاب مرضیه افخم به سفارت ایران در مالزی، هیچ سفیر زنی منصوب نشده بود.
دولت روحانی همچنین در ماه‌های اخیر برای نخستین بار در تاریخ جمهوری اسلامی، یک سفیر کرد اهل تسنن برگزید و صالح ادیبی را که پیشتر رئیس بنیاد نخبگان کردستان بود، به عنوان جمهوری اسلامی در ویتنام و سفیر آکرودیته در کامبوج، راهی هانوی کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تغییر کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تغییر کرد

صادق حسین جابری انصاری در حال حاضر مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امور خارجه ایران است.
صادق حسین جابری انصاری در حال حاضر مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امور خارجه ایران است.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تغییر کرد و به گزارش رسانه‌های خبری، صادق حسین جابری انصاری جایگزین مرضیه افخم شده است.
جابری انصاری در حال حاضر مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امور خارجه ایران است و آن گونه که خبرگزاری ایرنا گزارش داده، قرار است از دو هفته آینده کار خود را به عنوان سخنگوی وزارت امور خارجه آغاز کند.
وی از مجروحان جنگ هشت ساله ایران و عراق است و پیشتر رئیس سابق مرکز مطالعات خاورمیانه و خلیج فارس در دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه و سفیر ایران در لیبی بوده است.
آقای جابری انصاری نهمین سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی پس از پایان جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۷ است. پیش از وی، مرتضی سرمدی، محمود محمدی، حمیدرضا آصفی، سیدمحمد علی حسینی، حسن قشقاوی، رامین مهمانپرست، عباس عراقچی و مرضیه افخم این سمت را عهده‌دار بودند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روزهای چهارشنبه به صورت هفتگی با خبرنگاران داخلی و خارجی نشست‌های خبری برگزار و درباره موضوعات مختلف مواضع رسمی ایران را بیان می‌کند.
نخستین سخنگوی زن، نخستین سفیر زن می‌شود
مرضیه افخم که به عنوان نخستین سخنگوی زن، از شهریور سال ۱۳۹۲ این سمت را در وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی بر عهده داشت، قرار است به عنوان نخستین سفیر زن ایران راهی مالزی شود.
خانم افخم در زمان معرفی به عنوان سخنگوی وزارت خارجه، مدیرکل دیپلماسی عمومی وزارت خارجه بود. او که ۳۰ سال سابقه کار در وزارت خارجه را دارد، در دوران وزارت علی‌اکبر ولایتی و کمال خرازی، مسئولیت اداره کل اخبار و مطبوعات وزارت خارجه را بر عهده داشت.
در زمان روز کار آمدن دولت حسن روحانی، همچنین اعلام شده بود که وزیر خارجه جدید مایل است در دو سمت سخنگویی و سفارت از زنان استفاده کند، اما تا پیش از انتصاب مرضیه افخم به سفارت ایران در مالزی، هیچ سفیر زنی منصوب نشده بود.
دولت روحانی همچنین در ماه‌های اخیر برای نخستین بار در تاریخ جمهوری اسلامی، یک سفیر کرد اهل تسنن برگزید و صالح ادیبی را که پیشتر رئیس بنیاد نخبگان کردستان بود، به عنوان جمهوری اسلامی در ویتنام و سفیر آکرودیته در کامبوج، راهی هانوی کرد.

هاشمی رفسنجانی: سرنوشت‌سازترین انتخابات برگزار می‌شود

هاشمی رفسنجانی: سرنوشت‌سازترین انتخابات برگزار می‌شود

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ایران، می‌گوید رضایت جامعه از نتیجه انتخابات پیش‌روی مجلس ایران ضروری‌ست و ابراز امیدواری کرده که «بهترین انتخابات تاریخ انقلاب» در «سرنوشت‌سازترین انتخابات» برگزار شود.
آقای هاشمی رفسنجانی، ششم آبان‌ماه در جریان یک سخنرانی در همدان، بار دیگر با انتقاد از دوران ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد، می‌گوید در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۱۳۹۲ «در آن فضای سنگین امنیتی، مردم به پای صندوق‌های رای آمدند و با انتخاب خویش اعلام کردند که این هشت سال تجربه تلخ برای همه‌ی تاریخ ایران کافی است».
این چهره سیاسی نزدیک به حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، از مخالفان و منتقدان محمود احمدی‌نژاد چه در زمان ریاست‌جمهوری او و چه پس از آن بود. او و محمد خاتمی، رئیس‌جمهوری پیشین، از جمله کسانی بودند که از حسن روحانی در جریان انتخابات ۹۲ حمایت کردند.
هاشمی رفسنجانی در خرداد ماه گذشته از روحانیون حامی آقای احمدی‌نژاد نیز انتقاد کرده و گفته بود که آنها هم «انصافا مقصرند».
آقای رفسنجانی بدون اشاره مستقیم به رخدادهای سال‌های گذشته، می‌گوید اکنون اوضاع بهتر است، چرا که علاوه بر مردم «بخش عظیمی از مسئولان کشور… امانتدار آرا هستند».
پس از اعلام انتخابات سال ۱۳۸۸ موجی از اعتراضات در ایران شکل گرفت؛ اعتراضاتی که با سرکوب نیروهای امنیتی مواجه شد و در پی آن گروهی از معترضان کشته شده و بسیاری نیز بازداشت و زندانی شدند.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرده است که «رضایت جامعه از نتیجه انتخابات برای تداوم توسعه و تغییر نگاه بین‌المللی به ایران ضروری است».
به گفته هاشمی رفسنجانی رادیو و تلویزیون دولتی ایران نیز باید اصل را بر حضور مردم در انتخابات بگیرد؛ « رسانه‌ ملی نیز نباید جناحی عمل کند که البته اگر چنین کند، نتیجه معکوس می‌گیرد، آن‌گونه که در انتخابات گذشته گرفت، چون مردم همه چیز را می‌دانند».
این نخستین بار نیست که آقای هاشمی رفسنجانی بر «اهمیت بالای» انتخابات مجلس تاکید می‌کند.
او، از جمله در مرداد ماه گذشته نیز گفته بود انتخابات پیش‌روی مجلس شورای اسلامی و خبرگان، «بسیار مهم و جزو مهم‌ترین انتخابات» هستند.
در حال حاضر اکثریت مجلس ایران در دست اصولگرایان است. برخی از آنها پیشاپیش هشدار داده‌اند که مجلس نباید «حتی» به دست «اصلاح‌طلبان معتدل» بیافتد. گروهی از روحانیون تندرو و ارشد جمهوری اسلامی نیز در مورد نتیجه انتخابات مجلس خبرگان هشدار داده‌اند.
دهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی ایران، در اسفند ۱۳۹۴ و اردیبهشت ۱۳۹۵ برگزار می‌شود. نخستین مرحله آن در هفتم اسفند ماه، همزمان با انتخابات مجلس خبرگان است که اکبر هاشمی رفسنجانی، پیشتر اعلام کرده بود خود در آن شرکت خواهد کرد.

ریاض: نشست وین درباره سوریه آزمونی برای ایران و روسیه است

ریاض: نشست وین درباره سوریه آزمونی برای ایران و روسیه است

عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی می‌گوید که ریاض بر کناره‌گیری بشار اسد از قدرت تاکید دارد
عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی می‌گوید که ریاض بر کناره‌گیری بشار اسد از قدرت تاکید دارد
وزیر خارجه عربستان سعودی با اشاره به نشست بین‌المللی وین درباره بحران سوریه گفت که این نشست آزمونی برای ایران و روسیه خواهد بود تا مشخص شود که چقدر مصمم به یافتن راه‌حل سیاسی برای جنگ داخلی سوریه هستند.
اظهارات عادل الجبیر روز چهارشنبه، ۶ آبان، پس از آن بیان شد که تهران اعلام کرد محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در نشست وین که به ابتکار آمریکا و روسیه برگزار می‌شود، حضور خواهد داشت.
بر اساس گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، آقای جبیر که در نشستی خبری همراه با فیلیپ هاموند، وزیر خارجه بریتانیا، در ریاض شرکت کرده بود، در این باره اظهار داشت: «اگر آنها جدی باشند، خواهیم فهمید و اگر هم جدی نباشند، باز خواهیم فهمید و دیگر وقت را با آنها هدر نمی‌‌دهیم.»
این نخستین بار است که ایران در نشستی بین‌المللی بر سر بحران سوریه با آمریکا و متحدان غربی آن وارد گفت‌وگو می‌شود، امری که تا پیش از این همواره با مخالفت ریاض همراه بوده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس پیش از این گزارش داده بود که ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، در گفت‌وگوهای هفته گذشته خود با جان کری، وزیر خارجه آمریکا، بر مخالفت ریاض در این باره تاکید کرده، اما در نهایت نرمش از خود نشان داده است.
فیلیپ هاموند نیز در کنفرانس خبری مشترک با همتای سعودی خود با اشاره به اختلاف مواضع ایران و روسیه با دیگر کشورهای شرکت‌کننده در نشست وین بر سر بحران سوریه عنوان کرده که این نشست فرصتی خواهد بود تا مواضع طرفین به هم نزدیک شود.
در حالی که روسیه و ایران تاکید دارند که اسد باید تا دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری سوریه بر مسند قدرت باقی بماند، هاموند می‌گوید که دیگر کشورها معتقدند که بشار اسد «دستانش به خون بسیاری آغشته است» و باید برود.
عادل الجبیر نیز خاطرنشان ساخته که مواضع عربستان سعودی تغییری نکرده و «بشار اسد به طور مسلم کناره‌گیری خواهد کرد».
نشست بین‌المللی وین روز جمعه، ۸ آبان، برگزار می‌شود.

سخنگوی وزارت ارشاد: فرضیه ربایش زائران مفقود ایرانی قوت گرفته‌ است

سخنگوی وزارت ارشاد: فرضیه ربایش زائران مفقود ایرانی قوت گرفته‌ است

حسین نوش‌آبادی، معاون پارلمانی و سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
حسین نوش‌آبادی، معاون پارلمانی و سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، از تقویت «فرضیه ربایش زائران مفقود ایرانی و انتقال آنها به خارج از عربستان» خبر داد.
آقای نوش‌آبادی، تعدادی از مفقودشدگان را «جزء شخصیت‌های مطرح و اثرگذار» توصیف کرده است.
به گفته حسین نوش‌آبادی، «با وجود تلاش‌هایی که هم از مجاری دیپلماتیک صورت گرفته و هم از طرف سازمان حج و زیارت، تا امروز وضعیت ۳۶ مفقود ایرانی حادثه منا روشن نیست و ابهامات فراوانی درباره آنها به وجود آمده است».
او در عین‌ حال تصریح کرد که «دولت عربستان این فرضیه‌ها را مردود می‌داند و موضوع ربایش و بازداشت را تاکنون نپذیرفته است».
در حادثه منا در عربستان سعودی که روز دوم مهرماه گذشته رخ داد، ۴۶۵ ایرانی بر اثر ازدحام به وجود آمده کشته شدند، اما هنوز از سرنوشت ۳۶ تن از زائران ایرانی خبری در دست نیست.
در میان مفقودشدگان ایرانی حادثه منا، از غضنفر رکن‌آبادی، سفیر پیشین ایران در لبنان، و علی‌اصغر فولادگر، معاون سرلشگر رحیم صفوی، نیز نام برده‌ می‌شود.
سخنگو و معاون پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگوی خود با خبرگزاری مهر تأکید کرد که در میان ۳۶ مفقود حادثه منا به‌ جز تعدادی از زائران عادی، «چهره‌های سیاسی، دیپلماتیک و مسئولان حج حضور دارند».
پیش‌ از این علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، نیز «فرضیه ربایش غضنفر رکن‌آبادی» در جریان حادثه منا را به‌ عنوان «فرضیه‌ای امنیتی» قابل‌ پیگیری دانسته بود.
به گفته آقای بروجردی، غضنفر رکن‌آبادی «در جریان حادثه منا در حالی‌ که زنده بوده توسط آمبولانس عربستانی به بیمارستان منتقل‌شده اما بعد از آن خبر موثقی از وضعیت او وجود ندارد».
علاءالدین بروجردی در همان گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت تأکید کرده بود: «تا زمانی که دولت عربستان نتواند فرضیه مرگ رکن‌آبادی را ثابت کند، ربایش او، به‌عنوان فرضیه امنیتی قویاً قابل‌پیگیری است.»
همزمان علی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی سازمان حج و زیارت، از احتمال دفن شدن زائران مفقود ایرانی در حادثه منا در خاک عربستان خبر داده بود.
حسین نوش‌آبادی، معاون پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با مهر گفته است: «اگر این زائران ربوده‌ شده باشند، نشانه ضعف سیستم اطلاعاتی و امنیتی عربستان یا همکاری آنها با سرویس‌های خارجی است.»
این مقام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال بی‌اطلاع بودن مقام‌های عربستان سعودی از ورود یک سرویس اطلاعاتی خارجی به این کشور را «بعید» دانسته است.
مقام‌های جمهوری اسلامی ایران، از جمله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، و محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، پس از حادثه منا از عملکرد مسئولان برگزاری مراسم حج در عربستان سعودی بارها انتقاد و گلایه کرده‌اند.

هفت ایرانی دیگر در نبردهای سوریه کشته شده‌اند

هفت ایرانی دیگر در نبردهای سوریه کشته شده‌اند

شمار سپاهیان و بسیجیانی که در سوریه یا عراق کشته می‌شوند، رو به فزونی است. رسانه‌های داخلی اسامی هفت نفر دیگر از"مدافعان حرم" را منتشر کرده و می‌نویسند که آنها در درگیری با "تروریست‌های تکفیری" جان باخته‌اند.
پس از کشته شدن تنی چند از فرماندهان و کادرهای ارشد سپاه در سوریه، از کشته شدن هفت نفر دیگر از بسیجیان شهرستانی خبر می‌رسد.
شش نفر آنها در درگیری‌های اخیر سوریه کشته شده‌اند. آن گونه که خبرگزاری فارس می‌نویسد، محمدرضا عسگری فرد، از خرمشهر، جبار عراقی از خوزستان، حمید رضا دایی‌تقی از اصفهان، پویا ایزدی از لنجان و ابوذر امجدیان از سنقرکلیایی جزء آنها بوده‌اند.
به نقل از فارس، حمیدرضا دایی‌تقی، فرمانده پایگاه المهدی حوزه هفت بسیج اصفهان بوده است. وبسایت "ابنا" می‌نویسد هادی نومی، یک بسیجی تبریزی نیز روز عاشورا در حومه شهر بیجی عراق کشته شده است.
بیشتر بخوانید: ایران نیروهای "مستشاری" خود در سوریه را افزایش می‌دهد
به گزارش خبرگزاری فارس هادی نومی چند ماه پیش، "به دلیل دفاع از عتبات مقدسه عراق وارد سامرا شده و در ادامه عملیات نظامی مدافعان حرم، برای بیرون راندن تروریست‌های داعش از استان صلاح‌الدین در منطقه «الحراریات» شهر بیجی کشته شد".
وبسایت "خبرآنلاین" نیز از کشته شدن ابوذر امجدیان در سوریه خبر داد. امجدیان متولد سال ۱۳۶۵ در روستای سهنله شهرستان سنقروکلیایی در استان کرمانشاه بوده است.
مقامات جمهوری اسلامی حضور مستقیم نظامی در سوریه را انکار می‌کنند و می‌گویند، کمک‌های این کشور به رژیم سوریه در سطح مشاوره‌های مستشاری است ولی رسانه‌های داخلی از سپاهیان و بسیجیان حاضر در سوریه یا عراق با عنوان "مدافعان حرم" یاد می‌کنند. مکان دقیق کشته شدن این افراد روشن نیست و تنها گفته شده که در روزهای عاشورا و تاسوعا جان خود را از دست داده‌اند.
روز چهارشنبه (۶ اکتبر / ۲۸ اکتبر) مراسم تشیع جنازه دو تن دیگر از "مدافعان حرم"، عبدالله باقری و امین کریمی از نیروهای سپاه انصار المهدی در تهران انجام شد. محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور سابق ایران از جمله مقامات حاضر در این مراسم بود.
بیشتر بخوانید: در دو هفته گذشته ۲۰ نظامی ایرانی در سوریه کشته شدند
کمتر از یک هفته قبل خبر کشته شدن محافظ سابق احمدی‌نژاد در سوریه منتشر شده بود. به نوشته رسانه‌های ایرانی عبدالله باقری نیارکی در درگیری با نیروهای داعش در نزدیکی حلب جان خود را از دست داده است.
ارشدترین مقام جمهوری اسلامی که تاکنون در سوریه کشته شده، سرتیپ حسین همدانی است که از سال ۱۳۹۰ با عنوان "مستشار سپاه ایران در سوریه" فعالیت می‌کرد.
۲۰ مهر و چهار روز پس از کشته شدن همدانی، خبرگزاری فارس از کشته شدن سردار فرشاد حسونی‌زاده و حمید مختاربند، دو نفر دیگر از فرماندهان سپاه در سوریه خبر داد.
وبسایت "مشرق نیوز" نیز دوشنبه (۴ آبان / ۲۶ اکتبر) خبر داد که سه نفر دیگر از نیروهای ایرانی در درگیری‌های سوریه کشته شده‌اند. این سه به اسامی سجاد طاهرنیا، محمد ظهیری و روح‌الله عمادی اعضای سپاه پاسداران معرفی شدند.
بیشتر بخوانید: کشته شدن محافظ پیشین محمود احمدی‌نژاد در سوریه
با احتساب نفرات جدید، شمار نیروهای ایرانی که ظرف ۱۷ روز گذشته در سوریه کشته شده‌اند، به ۲۷ نفر رسیده است. سردار حسین سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران ایران شامگاه دوشنبه، چهارم آبان با حضور در صدا و سیمای جمهوری اسلامی عنوان کرد که سوریه اهمیتی استراتژیک برای جهان اسلام و امنیت ملی ایران دارد.
او گفت این حضور بنا به درخواست دولت سوریه صورت گرفته و افزایش تعداد کشته‌شدگان ایرانی نیز ناشی از افزایش سطح حضور جمهوری اسلامی در این کشور است.

در همین زمینه:

سازمان ملل: اعدام‌ در ایران بیش از هر کشور دیگر جهان است

سازمان ملل: اعدام‌ در ایران بیش از هر کشور دیگر جهان است
 
احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، روز سه‌شنبه 27 اکتبر، نهمین گزارش سالانه این سازمان و پنجمین گزارش خود در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران را به مجمع عمومی این سازمان ارائه کرد.

در این گزارش از جمله نسبت به شمار فزاینده اعدام‌ها در ایران، ادامه محدودیت‌ها برای آزادی بیان، و فشار بر اقلیت‌های مذهبی و قومی و تبعیض علیه زنان انتقاد شده‌ است.

این گزارش در عین حال از توافق هسته‌ای به‌دست‌آمده میان ایران و گروه ۱+۵ استقبال کرده و می‌نویسد که این توافق می‌تواند به‌طور بالقوه بر وضعیت حقوق بشر در ایران، به‌ویژه در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی، نیز تأثیر مثبتی بگذارد.

در ادامه این گزارش هم‌چنین به مواردی از بهبود وضعیت برای آموزش زبان کردی در ایران اشاره شده‌ است.

به نوشته احمد شهید، “یک کتاب درسی رسمی به زبان کردی برای دبیرستان‌های استان کردستان در فوریه ۲۰۱۵ منتشر شده و دانشگاه آزاد اسلامی سنندج نیز دو واحد درسی را به آموزش زبان کردی اختصاص داده است”.

به نوشته این گزارش تازه، کشورهای عضو سازمان ملل در دوره اخیر ۲۹۱ پیشنهاد اصلاحی به ایران داده‌اند که بر پایه گزارش جدید احمد شهید، ایران ۱۳۰ مورد را پذیرفته‌ است.

مسئله حقوق زنان با ۵۷ مورد پیشنهاد اصلاحی بیشترین درصد این پیشنهادها را به خود اختصاص داده است.

گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در گزارش خود می‌نویسد که جمهوری اسلامی ایران بین ژانویه تا سپتامبر ۲۰۱۵ از میان ۱۵ تلاش مکاتبه که گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل با مقامات ایرانی داشته تنها به یک مورد پاسخ داده است.

روند “نگران‌کننده” افزایش اعدام‌ها

گزارشگر ویژه سازمان ملل در گزارش تازه خود نسبت به روند افزایش اعدام‌ها در ایران ابراز نگرانی کرده و می‌نویسد با توجه به این‌که مجازات اعدام «افزایش سنگدلی» در جامعه را به دنبال داشته و در بازدارندگی جرایم نیز موفق نبوده، مقامات ایرانی بهتر است به ریشه‌یابی اعتیاد و جرم توجه کنند.

گزارش احمد شهید در این زمینه تصریح کرده که تعداد اعدام‌ها در ایران همچنان بیش از هر کشور دیگری در جهان است و از سال ۲۰۰۵ میلادی (ده سال پیش) به طور استثنایی رو به افزایش بوده و در سال ۲۰۱۴ میلادی با رقم ۷۵۳ اعدام، به اوج خود رسیده است.

این شتاب در هفت ماهه سال جاری “میلادی” باز هم بیشتر شده و به گزارش سازمان‌های مدافع حقوق بشر از رقم ۸۰۰ اعدام فراتر رفته و ممکن است تا پایان سال، به بیش از یکهزار تن برسد.

این گزارش تأکید می‌کند که در ماه جاری، جامعه جهانی همچنین شاهد اعدام دو نوجوان در ایران بود و ده‌ها نوجوان دیگر، در انتظار سرنوشتی مشابه بسر می‌برند.

تبعیض‌ها علیه زنان

گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در گزارش خود می‌نویسد که ایران در زمینه حقوق برابر زن و مرد از میان ۱۴۲ کشور در پنج درصد آخر جدول قرار دارد.

این گزارش ادامه می‌دهد: “تبعیض‌هایی که در ایران در زمینه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی علیه زنان می‌شود پیشرفت‌های چشمگیری که جمهوری اسلامی ایران در خصوص آموزش و تندرستی زنان داشته را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد”.

آزادی بیان

به گزارش احمد شهید، در ماه آوریل سال ۲۰۱۵ دست‌کم ۴۶ روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌های اجتماعی در ایران یا در بازداشت بودند، و یا برای آنها حکم‌هایی صادر شده‌ است. از آن تاریخ تنها تعداد کمی از این افراد از حبس آزاد شده‌اند.

به نوشته این گزارش، هم‌چنین از ماه مارس ۲۰۱۴ تا مارس ۲۰۱۵ دست‌کم ۲۳۳ تجمع اعتراضی کارگری در ایران رخ داد که در این تجمعات دست‌کم ۲۳۰ نفر بازداشت شدند.

این گزارش می‌افزاید: “رسانه‌های نیمه‌رسمی داخلی ایران خبر می‌دهند که طی ۱۵ روز نخست ماه رمضان بیش از ۴۸۰ نفر در ایران به خاطر روزه‌خواری شلاق خورده‌اند، اما دولت ایران تعداد این موارد را تنها سه نفر ذکر می‌کند”.

اقلیت‌های مذهبی

گزارش همچنین به تبعیض‌ها علیه اقلیت‌های دینی و قومی در برخورداری از حقوق مدنی، سیاسی یا اقتصادی هم پرداخته و تأکید کرده که به نقض تعهدات بین‌المللی از سوی جمهوری اسلامی باید رسیدگی شود.

در گزارش از جمله اقلیت‌های دینی به بهاییان و مسیحیانی که پیشینه اسلامی داشته‌اند اشاره شده، همین‌طور دراویش نعمت اللهی گنابادی که با تبعیض و محدودیت‌های گسترده‌ای دست بگریبانند و چندین تن از اعضای این اقلیت‌ها که همچنان زندانی هستند.

دلیل افزایش اقبال ایرانی‌ها به عمل زیبایی بینی چیست؟

دلیل افزایش اقبال ایرانی‌ها به عمل زیبایی بینی چیست؟ 
 
بسیاری معتقدند که ایرانی‌ها، ظاهری زیبا دارند؛ اما با این وجود، بسیاری از آن‌ها، خود را به تیغ جراحان زیبایی می‌سپارند؛ اقدامی که بسیار بیشتر از گذشته شده و بسیار طبیعی است که در خیابان‌های تهران و دیگر شهرها، دختران و حتی پسرانی با بینی‌های پانسمان شده دیده شوند.

علی اصغر شیرازی، جراح پلاستیک ایرانی، به هفته نامه بریتانیایی The Economist گفته است دلیل عمل‌های زیاد بینی این است که «بینی ایرانی‌ها در کل از اروپایی‌ها بزرگ‌تر است، در حالی که ایرانی‌ها در پی آن هستند که بینی‌هایشان از خود اروپایی‌ها هم کوچکتر باشد.»

این هفته نامه افزوده است که زیاد شدن اقبال به جراحی پلاستیک، شاید برای کشوری محافظه‌کار همچون ایران، مساله عجیبی نباشد «زیرا زنان بدن خود را می‌پوشانند و بینی تنها چیزی است که می‌توان آن را نمایان کرد. عملیات بزرگ کردن سینه هم اگر زنان مانتو به تن می‌کنند، خیلی مفید نیست.»

برعکس لبنان که یکی از پر اقبال‌ترین کشورها به جراحی‌های زیبایی به شمار می‌آید، بانک‌های ایرانی هنوز وامی برای این‌گونه جراحی‌ها پرداخت نمی‌کنند.

هفته نامه بریتانیایی پیش‌بینی کرده که ممکن است در صورت بهتر شدن اوضاع اقتصادی مردم ایران پس از لغو تحریم‌ها، اقبال به جراحی‌های پلاستیکی در این کشور بیشتر شود. هزینه عمل زیبایی برای بینی در ایران حدود ۲۵۰۰ دلار است. این هزینه در آمریکا دو برابر این مبلغ است. شیرازی معتقد است که گشوده‌شدن فضا در ایران می‌تواند به جذب گردشگرانی برای انجام جراحی‌های پلاستیک بینجامد.

نظر بدهید

چهارشنبه، آبان ۰۶، ۱۳۹۴

فضای کسب و کار ایران همچنان مطلوب نیست

فضای کسب و کار ایران همچنان مطلوب نیست

در تازه‌ترین گزارش بانک جهانی درباره روند کسب و کار، وضعیت ایران به نسبت سال گذشته تنها یک پله بهبود یافته و بین ۱۸۹ کشور به رده ۱۱۸ رسیده است. اریتره در آخرین مقام و سنگاپور در نخستین رده در جدول بانک جهانی قرار دارند.
بانک جهانی گزارش سالانه خود درباره شرایط فضای کسب و کار در فاصله زمانی ژوئن ۲۰۱۴ تا ژوئیه ۲۰۱۵ را منتشر کرده است. در ارزیابی‌های انجام شده میان ۱۸۹ کشور جهان، سنگاپور، نیوزیلند و دانمارک، رتبه‌های اول تا سوم را کسب کرده‌اند.
فضای کسب و کار بر اساس شاخص‌هایی چون دارایی‌ها، اعتبارات، حمایت از سرمایه‌گذاری، تجارت، اجرای قراردادها، اخذ مالیات و یا کسب مجوز تشخیص داده می‌شود و معیار برای تعیین موقعیت اقتصادی و تجاری هر کشور به شمار می‌رود.
نمره ایران در شاخص کلی فضای کسب و کار ۵۷/۴۴ اعلام شده که نسبت به سنگاپور با ۸۷/۳۴ فاصله زیادی دارد. شاخص سال گذشته ایران ۵۶/۷۴ بود.
در این گزارش آمده که شروع کسب و کار در ایران در سال گذشته، دشوارتر از قبل شده و پنج پله نزول کرده است. این شاخص در سال پیش برابر با ۸۲ بود و در سال جاری به رتبه ۸۷ رسیده است.
شاخص کلی فضای کسب و کار بر اساس فاکتورهایی چون فرایند قانونی مربوط به شروع کسب و کار، زمان و هزینه‌ راه‌اندازی یک کار و حداقل سرمایه لازم برای هر کسب و کار تعیین می‌شود. در گزارش بانک جهانی آمده است که میزان اقدامات قانونی شروع کسب و کار ۸ مورد، زمان ‌آن ۱۵ روز و هزینه آن معادل ۷/۲ درصد درآمد سرانه ملی است.
بیشتر بخوانید: «در شرایط سیاسی فعلی، امیدی به سرمایه‌گذاری خارجی نیست»
متقابلا رده بندی ایران در زمینه فعالیت‌های ساختمانی و مجوزهای مربوط به این عرصه ۲۹ پله صعود کرده و از رتبه ۹۸ در سال گذشته به رده‌ی ۶۹ رسیده است.
در این گزارش همچنین حاکی از آن است که وام گرفتن در ایران در مقایسه با سایر کشورها سخت‌تر شده است. جایگاه ایران در گزارش سال گذشته ۹۰ بود که به ۹۷ در سال جاری تنزل یافته است. این بدان معناست که قوانین و مقررات مربوط به دریافت وام پسرفت داشته‌اند.
رده ایران از جنبه حمایت از سرمایه‌گذاران نیز یک رده تنزل کرده و از ۱۵۰ در سال گذشته به ۱۴۹ رسیده است. رتبه ایران در زمینه پرداخت مالیات مستقیم و غیرمستقیم و سهولت تجارت نیز یک درجه سقوط کرده و به ترتیب به ۱۶۷ و ۱۲۳ رسیده است. یک نکته منفی دیگر، تنزل سه پله‌ای ایران در زمینه تعطیلی بنگاه‌ها و پایان گرفتن یک فعالیت تجاری است که از ۱۳۷ در سال گذشته به ۱۴۰ در گزارش سال جاری رسیده است.
این گزارش وضعیت کسب و کار ایران در بازه زمانی ژوئن ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ بازتاب می‌دهد. توافق اتمی در ژوئن ۲۰۱۵ امضا شد و پس از آن موجی از خوش‌بینی و انتظار برای دوران موسوم به "پسا تحریم" به راه افتاد.
بیشتر بخوانید: سوئیفت در انتظار چراغ سبز برای ازسرگیری سرویس‌دهی به ایران
با این همه بسیاری کارشناسان اقتصادی یادآوری می‌کنند که مسائلی چون سیستم ارتباط بین‌المللی مالی، مالکیت دولتی در بخش‌های به ظاهر خصوصی و بی‌ثباتی ارز برای سرمایه‌گذاران خارجی تردیدآفرین است. مسئله ثبات سیاسی و امنیت نیز اهمیت زیادی برای سرمایه‌گذاران خارجی دارد.
حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران کمی پس از توافق هسته‌ای گفت وظیفه نیروهای مسلح و امنیتی امن نگه داشتن فضا برای کار و تولید است. او از وزیران و مدیران دولتی خواست با برداشتن موانع، کار را برای حضور سرمایه‌گذاران و کارآفرینان تسهیل کنند.
بیشتر بخوانید: تخفیف ۳۰ درصدی قیمت گاز برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی
سعید لیلاز، کارشناس مسایل اقتصادی اما به تازگی در نشستی در اتاق بازرگانی تهران گفته است "امیدی که به سرمایه‌گذاری خارجی بسته‌ایم واهی است، چراکه با اوضاع سیاسی فعلی اتفاق نخواهد افتاد".

در همین زمینه:

جاسوس احتمالی ایران در آلمان بازداشت شد

جاسوس احتمالی ایران در آلمان بازداشت شد

به گفته دادستانی کل آلمان یک جاسوس احتمالی جمهوری اسلامی ایران در این کشور بازداشت شده است. او که مردی ۳۱ ساله به نام "میثم پ." است، مظنون به جمع‌آوری اطلاعات از نیروهای اپوزیسیون ایران در آلمان است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دادستانی کل آلمان در شهر کارلسروهه روز چهارشنبه (۲۸ اکتبر/۶ آبان) دستور بازداشت مردی ۳۱ ساله به نام "میثم پ." را صادر کرده است.
این فرد مظنون است که در خدمت سرویس اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران از نیروهای اپوزیسیون در آلمان خبرچینی می‌کرده است. این موضوع را مقامات دادستانی آلمان روز چهارشنبه در کارلسروهه تأیید کردند.
سایت دادستانی کل آلمان نیز در این باره نوشته که "میثم پ." مظنون است از دسامبر ۲۰۱۳ بطور برنامه‌ریزی شده برای سرویس اطلاعاتی ایران از وابستگان گروه تندرو جنبش اپوزیسیون "سازمان مجاهدین خلق ایران" خبرچینی می‌کرده و اطلاعات به دست آمده را در قبال دستمزد به سفارش‌دهندگان اطلاعاتی خود می‌داده است.
این سایت همچنین نوشته است که فرد بازداشت شده روز پنجشنبه (۲۹ اکتبر/۷ آبان) در برابر قاضی دیوان‌عالی آلمان قرار می‌گیرد تا به او تفهیم اتهام شود.
به گفته دادستانی آلمان همچنین خانه‌های پنج فرد مظنون دیگر نیز از طرف پلیس تفتیش شده است. از قرار معلوم این افراد نیز درباره فعالان اپوزیسیون ایران در آلمان اطلاعات جمع‌آوری می‌کرده‌اند.

بررسی سرنوشت "تلگرام" در ایران در جلسه کمیته مصادیق مجرمانه

بررسی سرنوشت "تلگرام" در ایران در جلسه کمیته مصادیق مجرمانه

ابراهیم رئیسی، دادستان کل کشور از بررسی وضعیت شبکه اجتماعی "تلگرام" در جلسه کمیته تعیین مصادق مجرمانه خبر داده است. در پی انتشار این خبر، کاربران ایرانی از احتمال فیلتر شدن تلگرام سخن می‌گویند.
خبرگزاری فارس از قول ابراهیم رئیسی، دادستان کل کشور خبر داده که در جلسه روز چهارشنبه (۶ آبان / ۲۸ اکتبر) کمیته تعیین مصادیق مجرمانه، وضعیت شبکه اجتماعی "تلگرام" در ایران بررسی می‌شود.
او از فضای مجازی به عنوان "یک امکان بسیار خوب برای سرعت دستیابی به اطلاعات" یاد کرد و حتی تاکید ورزید که "باید از این امکان استفاده شود". علیرغم این اظهارات نگرانی‌هایی میان کاربران این شبکه اجتماعی در ایران ایجاد شده است.
بر اساس گزارش‌های پیشین شرکت تلگرام، ایران با حدود ۲۰ میلیون کاربر یکی از بیشترین استفاده‌‌کنندگان از این شبکه اجتماعی را در جهان دارد.
بیشتر بخوانید: وزیر ارتباطات: اختلال تلگرام به فیلترینگ ربطی ندارد
پیش از این محمود واعظی، وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی در گفت‌وگو با رسانه‌ها تأکید کرده بود که سیاست دولت یازدهم "حمایت از فعالیت شبکه‌های اجتماعی است که فعالیت سالم دارند." او تاکید ورزیده بود که "تلگرام" در دولت یازدهم فیلتر نخواهد شد.
پایگاه اینترنتی روز نو در گزارشی با شرح برخی مطالب منتشر شده در شبکه تلگرام از "پولی شدن" احتمالی این شبکه پیام‌رسان از روز شنبه نوشته بود. این موضوع مدتی است که میان کاربران این شبکه رواج یافته، اما گزارش پایگاه اینترنتی روز نو تاکید دارد که این موضوع "شایعه و حاشیه‌سازی" بوده است.
پایگاه اینترنتی فرارو در گزارشی به این موضوع پرداخته و نوشته است که "فیلترینگ تلگرام از حدود ٣ ماه پیش در دستور کارگروه فیلترینگ قرار داشته است".
به گزارش این پایگاه اینترنتی، وزارت ارتباطات برای ممانعت از فیلتر شدن این شبکه پیام‌رسان درخواست مهلت کرده بود تا با مدیران این شبکه برای مسدودسازی برخی از امکانات تلگرام که در ایران از آن استفاده‌های غیراخلاقی می‌شود، مذاکره کنند.
بیشتر بخوانید: مدیر تلگرام: ایران در پی جاسوسی از کاربران ماست
برخی رسانه‌های ایران جلسه روز چهارشنبه (۶ آبان) کمیته مصادیق مجرمانه را تصمیمگیری درباره فیلترینگ یا عدم فیلترینگ تلگرام در ایران می‌دانند.
هفته گذشته، برای مدت کوتاهی "تلگرام" در ایران مسدود شد و شایعاتی مبنی بر فیلتر شدن این پایگاه پیام‌رسانی منتشر گردید. مدیران این شبکه اجتماعی هم در بیانیه‌ای تاکید کردند که قطع تلگرام در ایران توسط این کشور صورت گرفته است. با این وجود پس از چند ساعت، بار دیگر امکان استفاده از "تلگرام" در ایران فراهم شد.
پس از انجام این انسداد، پاول دوروف، مدیر "تلگرام" سه‌شنبه در پیامی در شبکه توئیتر نوشته بود که "تلگرام" به دلیل "عدم همکاری با ایران در جاسوسی از شهروندان ایرانی موقتا مسدود شده است."
محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اظهارات مدیر "تلگرام" درباره فیلترشدن این اپلیکیشن پیام‌رسان در ایران را ناشی از "برداشت اشتباه" خواند و گفت که اختلال در اینترنت ناشی از برخورد یک کشتی بوده و دلیل قطعی تلگرام هم به این موضوع باز می‌گردد.
رئیسی، دادستان کل کشور تاکید کرده که "پخش تصاویر و صحنه‌های مجرمانه در فضای مجازی ممنوع است" و به و وزارت ارتباطات یادآور شده که باید این موضوع را دنبال کند، چرا که کوچکترین کوتاهی در این حوزه پذیرفته نخواهد شد.
چندی پیش سایت گرداب، وابسته به مرکز بررسی جرائم سازمان‌‌یافته سپاه پاسداران خواستار برخورد با "حاشیه‌سازی‌های تلگرام" شده بود.
بیشتر بخوانید: خبرهای ضد و نقیض در مورد فیلترینگ تلگرام
فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی موبایل در ایران در دولت یازدهم با فیلتر شدن "وی چت" آغاز شد. پس از آن "وایبر" که به نوعی به محبوبترین و پرکاربردترین نرم افزار پیامرسان تبدیل شده بود، با کندی سرعت و اختلال مواجه شد. این اختلال تا حدی بود که کاربران این نرم‌افزار از آن رویگردان شده و و به تلگرام روی آوردند.
با گذشت حدود یک سال از این داستان اکنون دسترسی به تلگرام هم با مشکل مواجه شده، اما این بار مسئولان به طور شفاف از برگزاری جلسه‌ای برای تصمیم‌گیری در مورد حیات این شبکه پیام‌رسان سخن می‌گویند؛ اتفاقی که درباره وایبر انجام نشد و هرگز مشخص نگردید که دلیل اختلال در این شبکه واقعا چه بوده است.

در همین زمینه: