کمیسیون مشترکی که مسئول نظارت بر اجرای بخش‌های مختلف توافق اتمی قدرت‌های جهانی با ایران است، روز دوشنبه ۱۹ اکتبر اولین جلسه خود را تشکیل داد. در نشست روز دوشنبه در وین، مقامات ارشد ایرانی، آمریکایی، بریتانیایی، فرانسوی، روسی، چینی، آلمانی و مقامات اتحادیه اروپا حضور داشتند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، نخستین نشست کمیسیون مشترک در سطح معاونان وزیران امور خارجه ایران و گروه ۱+۵ برگزار شد و پس از آن نیز نشست‌های کار‌شناسی برگزار شده است.
در همین حال رویترز گزارش داد که عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران پس از نشست کمیسیون مشترک، به خبرنگاران در وین گفت امیدوار است که پیش از پایان سال جاری میلادی، «روز اجرای توافق» فرا برسد. پیش‌تر مقامات آمریکایی گفته بودند که طبق برآورد آن‌ها، اقداماتی که ایران باید برای محدود کردن برنامه اتمی‌اش انجام دهد، به زمان بیشتری نیاز دارد.
عباس عراقچی همچنین در پاسخ به خبرنگاران گفت هنوز کار برچیدن سانتریفیوژ‌ها برای کاهش تعداد آن‌ها آغاز نشده است و با دستور حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران شروع می‌شود.
آقای عراقچی همچنین گفت ایران ذخایر غنی شده اورانیوم خود را به جای آنکه رقیق کند، در ازای دریافت اورانیوم طبیعی در خارج می‌فروشد.
او گفتگوهای روز دوشنبه را «مشورت»‌های خوب توصیف کرد. طبق توافق جامع اتمی، ایران باید حدود ۱۰ هزار کیلو اورانیوم غنی شده خود را به ۳۰۰ کیلو کاهش دهد.
روز یکشنبه توافق اتمی ایران وارد مرحله تازه‌ای شد که طی آن ایران قرار است برنامه اتمی خود را از جمله با ایجاد تغییراتی در راکتور آب سنگین اراک محدود کند و آمریکا و اتحادیه اروپا نیز اعلام کردند که اجرای تحریم‌ها علیه ایران را لغو خواهند کرد.
تحریم‌ها پس از آن برداشته می‌شود که آژانس بین المللی انرژی اتمی، وابسته به سازمان ملل متحد، تایید کند ایران محدودیت‌های در نظر گرفته شده را اعمال کرده است، روندی که انتظار می‌رود چند ماه طول بکشد و به «روز اجرا» منتهی می‌شود.
کمیسیون مشترک ایران و قدرت‌های جهانی قرار است چهار بار در سال مسائلی نظیر طرح تغییر راکتور آب سنگین اراک و تاسیسات اتمی زیر-زمینی فردو و مسائل مربوط به برداشته شدن تحریم‌ها را مورد بحث قرار دهد.
کمیسیون مشترک همچنین اولین محلی خواهد بود که دو طرف، نقض احتمالی توافق از سوی هر یک از طرفین را در آن مطرح خواهند کرد و کوشش می‌کنند که مسائل مورد اختلاف را حل و فصل کنند.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا روز یکشنبه فرمان برداشتن گام‌های لازم برای لغو تحریم‌های اتمی علیه ایران را «در روز پذیرش» توافق جامع اتمی یا برجام، صادر کرد.
این فرمان به منظور آماده‌سازی سازمان‌های دولتی آمریکا برای اجرای برجام صادر شد و شروط چشم پوشی از تحریم‌ها علیه ایران را اعلام می‌کند.
ایران همچنین در مرحله پذیرش توافق با اقدامات عملی، سانتریفیوژ‌ها و ذخایر اورانیوم غنی شده خود را کاهش می‌دهد.
اتحادیه اروپا نیز روز یکشنبه مصوبه‌ای را گذراند که اجازه می‌دهد اعضای آن راه‌های پایان دادن به تحریم‌ها علیه ایران را بررسی کنند.
فرانک وال‌تر اشتاین مایر، وزیر امورخارجه آلمان که به ایران رفته بود گفته است پیش بینی می‌کند لغو تحریم‌های ایران تا زمانی که آژانس بین المللی انرژی اتمی اقدامات ایران را تایید کند، چندین ماه طول بکشد.
آژانس بین المللی انرژی اتمی روز یکشنبه گفت ایران موافقت کرده است که این سازمان نظارت گسترده‌تری بر اجرای تعهدات ایران در برجام (برنامه جامع اقدام مشترک یا توافق جامع اتمی) داشته باشد.