علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ايران، اعلام کرد که به احتمالی اين كشور بتواند اقدامات خود را در چارچوب برجام طی هفته آینده شروع کند.

صالحی در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا گفت: «برای شروع انجام اقدامات هسته‌ای مربوط به ایران در چارچوب برجام تا الان زمان دقیق و مشخص نداریم و البته زمان شروع این اقدامات را رئیس‌جمهوری تعیین می‌کند.»

معاون رئیس جمهور در عین حال گفت که «فکر می‌کنیم طی هفته آینده بتوانیم کار را شروع کنیم.»

صالحی در پاسخ به این‌که تاخیر در شروع اقدامات از سوی ایران در حالی که اتحادیه اروپا و آمریکا روز یکشنبه ۱۸ اکتبر دستور لغو و توقف تحریم‌ها را صادر می‌کنند مشکل آفرین نیست؟ گفت: «برای ۱+۵ تفاوتی نمی‌کند که ایران طی یک یا سه ماه اقدامات خود را انجام دهد.»

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران درباره ضرورت حضور بازرسان آژانس در زمان شروع انجام اقدامات هسته‌ای اظهار کرد: «در برخی مسایل و انجام اقدامات ممکن است آژانس در جریان امر قرار گیرد، اما به طور عمده آژانس باید در پایان کار حضور یابد و اقدامات را طبق برجام راستی‌آزمایی کند.»

حسن روحانی رئیس جمهوری ایرام روز شنبه هفته گذشته قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام" را برای اجرا به وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ابلاغ کرد.»

قرار است روز یکشنبه اتحادیه اروپا و آمریکا در مصوبات و دستورالعمل‌های جداگانه ضمن اعلام رسمی موافقت با برنامه جامع اقدام مشترک به تدریج توقف اجرای تحریم‌ها علیه ایران را اعلام کنند.

فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه بریتانیا یکشنبه گفت که «امروز» نخستین روز از اجرای توافق‌نامه هسته‌ای با ایران است.

منابع دیپلماتیک غربی جمعه اعلام کرده بودند که اتحادیه اروپا یکشنبه رسما لغو تحریم‌های اقتصادی اعمال شده علیه تهران را اعلام خواهد کرد تا بدین ترتیب این اعلام اواخر سال جاری میلادی پس از اطمینان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از پایبندی ایران به تعهداتش، اجرا شود.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پنجشنبه اعلام کرده بود که ایران به جدول زمانبندی تعیین شده برای پاسخ به سوال‌های مطرح درباره فعالیت‌های هسته‌ای‌اش، پایبند بوده است.

برپایه نقشه راهی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی ایران بر سر آن به توافق رسیدند. ایران تا ۱۵ اکتبر می‌بایست سوال‌های مطرح شده از سوی آژانس را پاسخ دهد و نمونه‌هایی که این نهاد بین‌المللی خواستار آن است، در اختیارش قرار دهد. اطلاعات ارائه شده از ایران را نیز آژانس تا ۱۵ دسامبر آینده، ارزیابی خواهد کرد.

«برجام» همان اقدام جامع مشترک مورد توافق ایران و گروه ۱+۵ برای اجرای توافق هسته‌ای است.

ژوئیه گذشته ایران و گروه ۱+۵ متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان، به توافقی دست یافتند که طی آن، تهران بخشی از فعالیت های هسته‌ای خود را به حال تعلیق در می آورد.در مقابل بخشی از تحریم های اعمال شده علیه ایران لغو می شود.