پنجشنبه، مرداد ۲۱، ۱۳۹۵

گزارش وزارت خارجه آمریکا: ۳۸۰ زندانی دینی در ایران

گزارش وزارت خارجه آمریکا: ۳۸۰ زندانی دینی در ایران

در گزارش سالانه وزارت امور خارجه آمریکا درباره آزادی ادیان، گروه تروریستی دولت اسلامی متهم به نسل‌کشی و قتل‌عام اقلیت‌های دینی شده است. در این بیانیه ایران، کره شمالی و عربستان سعودی نیز ناقض آزادی ادیان عنوان شده‌اند.
گزارش سالانه وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا در زمینه آزادی ادیان، روز چهارشنبه ۱۰ اوت (۲۰ مرداد) منتشر شد. در این گزارش گروه تروریستی دولت اسلامی به عنوان بدترین ناقض آزادی ادیان در سراسر دنیا معرفی شده است.
این گزارش داعش را متهم به نسل‌کشی اقلیت‌های دینی در سرزمین‌های تحت اشغالش کرده است. از جمله در نیجریه گروه بوکوحرام متهم شده که به مسیحیان و مسلمانانی که تفکری دیگرگونه از تفکرات داعش دارند به طور "خشونت‌بار و خودسرانه" حمله کرده است.
در سوریه نیز شبه نظامیان شیعه‌ای که به دولت این کشور نزدیک هستند توسط گروه‌های سنی مورد اذیت و آزار قرار گرفته و کشته می‌شوند.
بیشتر بخوانید: اعتراض شدید رهبران اهل سنت ایران به اعدام‌ها
در گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا، پس از داعش، بیش از همه کره شمالی، ایران و عربستان سعودی از نظر نقض حقوق اقلیت‌های دینی مورد انتقاد قرار گرفته‌اند.
در این گزارش عنوان شده که در کره شمالی تقریبا آزادی دین و مذهب وجود ندارد.
نقض گسترده آزادی‌های دینی در ایران
در کشور ایران که اکثریت آن را شیعیان تشکیل می‌دهند، در سال ۲۰۱۵ حداقل ۲۰ نفر به اتهام "محاربه" (جنگ با خدا) که اتهامی دینی است اعدام شده‌اند که اکثریت آنها را سنی‌های کرد تشکیل می‌دادند. تعداد بسیاری زندانی دیگر نیز که اکثر آنها سنی هستند منتظر اجرای حکم اعدامشان هستند.

وزارت خارجه آمریکا از قول مرکز اسناد حقوق بشر ایران نوشته، تا پایان سال گذشته میلادی ۳۸۰ زندانی عقیدتی در زندان‌های ایران بوده‌اند که تنها به دلیل عضویت‌شان در گروه‌های اقلیت دینی و یا فعالیت‌های دینی بازداشت شده‌اند.
در میان آنها ۲۵۰ سنی، ۸۲ بهایی، ۲۶ نوکیش مسیحی، ۱۶ سنی صوفی، ۱۰ نفر اهل حق یا یارسانی، سه نوکیش سنی مذهب که از شیعه به سنی گرویده‌اند و دو زرتشتی وجود دارند.
بیشتر بخوانید: اعتراض فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر به «کشتار لگام‌گسیخته» زندانیان اهل سنت
بر اساس گزارش وزارت خارجه آمریکا، به نقل از جامعه بهاییان، این گروه دینی از سوی حکومت ایران به طور سیستماتیک مورد اذیت و آزار و تبعیض قرار می‌گیرد، موسسات و نهادهای آنها بسته و حقوق اولیه آنان نقض می‌شود.
این گزارش به نقل از مسیحیان تبعیدی نیز نوشته که مسیحیان به ویژه پروتستان‌ها و کسانی که از اسلام به مسیحیت گرویده‌اند و مناسک مذهبی را علنی انجام می‌دهند در سطوح مختلف مورد اذیت و آزار و تعقیب قرار می‌گیرند.
در عربستان سعودی نیز خدا ناباوری (آتئیسم) و زیر سوال بردن اسلام و تفکر انتقادی نسبت به این دین، خلاف قانون است و مجازات دارد.
گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا همچنین تصریح کرده که در بسیاری از کشورهای اسلامی از جمله پاکستان، مجازات‌های سختی برای "توهین به مقدسات" در نظر گرفته شده است.

در همین زمینه:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر