وزیر کشور: بگیر و ببند زیاد مردم را نگران کرده است
وزیر کشور معتقد است برخورد نیروی انتظامی با شهروندان به خاطر پوشش هزینه
اجتماعی بسیار بالایی دارد. او میگوید در حوزه امر به معروف و نهی از منکر
نیروی انتظامی باید آخر خط باشد.
عبدالرضا رحمانی فضلی در نخستین گردهمایی مدیران شورای امر به معروف و نهی
از منکر دستگاههای اجرایی، تاکید که روشهای برخورد در این زمینه گاهی
نامناسب بوده و لازم است این روشها بازنگری و آسیبشناسی شود.وزیر کشور در این گردهمایی که روز شنبه، ۲۳ مرداد برگزار شد تاکید کرد که در حوزه امر به معروف و نهی از منکر هدفگذاریها باید درست باشد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا او افزود: «بدون مشورت و مشارکت کاری پیش نمیرود و در این رابطه تاکید بر قانون و عمل به آن بسیار حائز اهمیت است.»
بیشتر بخوانید: علت شکست سیاستهای فرهنگی حکومت از زبان دادستان تهران
ناامیدی مردم به خاطر بگیر و ببندها
رحمانی فضلی در این گردهمایی گفت: «سال گذشته شاهد بگیر و ببندهای زیادی بودیم و تعداد زیادی را گرفتیم و بردیم و تعهد گرفتیم، اما این افراد فردا روزی قرار است ازدواج کنند و یا شغلی برای خود اختیار کنند و این افراد ناامید و مایوس میشوند؛ چرا که نگران پرونده خود هستند.»
در مورد برخورد با شهروندان به خاطر مسائلی چون پوشش و آرایش میان نیروی انتظامی و قوه قضائیه با مسئولان دولت حسن روحانی اختلاف نظر وجود دارد.
در حالی که رئیس جمهور و برخی از وزیران دولت دهم بارها برخورد قهری در این عرصه را نادرست خوانده و بر ضرورت فعالیت فرهنگی تاکید کردهاند، دادستان تهران، عباس جعفری دولتآبادی روز گذشته تصریح کرد که برخی مواقع لازم است به جای برخوردهای فرهنگی در حوزه عفاف و حجاب "برخورد سرهنگی" صورت گیرد.
بیشتر بخوانید: دومین واکنش روحانی به راهاندازی "گشت اخلاقی نامحسوس"
هزینه بسیار بالای برخورد انتظامی
وزیر کشور با اشاره به این که روشهای گذشته ناکارآمد بودهاند گفت: «اگر اعلام شود جامعهای داریم که در آن افراد دروغ و تهمت نمیزنند، همه افراد مسئولیتشناس هستند، همگی به دنبال عدالت و محبت هستند، قطعاً همه چراغ برمیداریم و به دنبال این جامعه میگردیم.»
رحمانی فضلی سپردن همهی مسئولیت امر به معروف و نهی از منکر به نیروی انتظامی به ویژه در مسائلی چون پوشش شهروندان را کار نادرستی ارزیابی کرده زیرا معتقد است که "برخورد نیروی انتظامی در این حوزه هزینههای اجتماعی بسیار بالایی دارد".
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نهم خرداد ماه گفته بود که با "بیحجابی، بدحجابی و فساد اخلاقی که زیر پوست شهر با آنها مواجه هستیم" نمیتوان "با بگیر و ببند و بخشنامه و دستورالعمل" مبارزه کرد و تنها راه، آموزش و تربیت شهروندان است که آن هم باید از کودکی آغاز شود.
بیشتر بخوانید: «مخالفت با گشت ارشاد نامحسوس نمونه نفوذ فرهنگی است»
اعتراف به ناکارآمدی روشهای گذشته
به گزارش خبرگزاری ایسنا دادستان تهران در نشستی که روز جمعه، زیر عنوان "آسیبهای اجتماعی و در معنای اخص، عفاف و حجاب" برگزار شد تصریح کرد که رفتار و سخنان برخی مسئولان در "وضعیت عفاف و حجاب جامعه آثار سوء بر جای خواهد گذاشت".
او در عین حال اذعان کرد که سیاستها و برنامههای حکومت برای مقابله با آنچه آسیبهای اجتماعی قلمداد میکند به دلیل "ناهماهنگی دستگاهها" شکست خورده است.
یکی از شرکتکنندگان در این نشست حسین ساجدینیا، فرمانده انتظامی تهران بزرگ بود که اعتراف میکند: «با رصد وضعیت حجاب طی پانزده سال اخیر به این نتیجه میرسیم که به تدریج وضع بدتر شده است.»
حجتالاسلام احمد زرگر، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در گردهمایی روز شنبه گفت: «امر به معروف پیشگیری است نه برخورد؛ ۹۸ درصد از احکام اسلام پیشگیری است و دو درصد باقیمانده نیز باید برخورد به گونهای انجام شود که منتهی به پیشگیری شود.»
وزیر کشور نیز با بیان این که تجربه ۳۷ سال گذشته ناموفق بودن روشهای در پیش گرفته شده را نشان میدهد تاکید کرد که "در تصمیمسازی، تصمیمگیری و اجرا نیازمند مشارکت مردم هستیم".
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر