میرحسین موسوی پیشنهاد باهنر را نپذیرفت
محمدرضا باهنر از چهرههای بانفوذ اصولگرا میگوید اخیراً برای میرحسین
موسوی پیغام فرستاده که اعلام کند در صورتی که از حصر خارج شود تا سالها
فعالیت سیاسی انجام نخواهد داد، اما گویا وی نپذیرفت.
محمدرضا باهنر، نمانیده سابق مجلس و از چهرههای بانفوذ جناح اصولگرایان،
روز شنبه (۲۳ مرداد/ ۱۳ اوت) در گفتوگو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) در
پاسخ به این پرسش که "آیا تاکنون پیگیری در مورد مساله حصر انجام دادید؟"
گفت، «اخیراً هم برای آقای مهندس موسوی پیغام فرستادم که اعلام کند در
صورتی که آزاد شود تا سالها فعالیت سیاسی انجام نخواهد داد، اما گویا وی
نپذیرفت.»میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی سه رهبر اعتراضهای سال ۱۳۸۸ که به "جنبش سبز" موسوم است از بهمن ماه ۱۳۸۹ در بازداشت خانگی بهسر میبرند، بدون آنکه در دادگاهی محاکمه و حکمی علیهشان صادر شده باشد.
باهنر گفته «در مورد رهبران جنبش سبز بهترین وضعیتی که میتواند ادامه پیدا کند همان حصر است؛ زیر اگر دادگاهی بخواهد این آقایان را رسماً و طبق قوانین کشور محاکمه کند، حکمشان سنگین خواهد بود و شاید به مصلحت نباشد این حکم در مورد آنها اجرا شود.»
باهنر افزود: «اما ممکن است پرسیده شود حالا که این عده محاکمه نشدند چرا آزاد نمیشوند در پاسخ باید گفت در دنیا کسی را پیدا نمیکنیم که علیه یک نظامی اقدام بکند و آزاد باشد. یک زمانی کسی علیه حزب ما حرف میزند و این طبیعی است، اما گاهی هم کسی اپوزیسیون نظام میشود، اپوزیسیون نظام در هیچ کجای دنیا اجازه تلاش و فعالیت ندارد.»
در کشورهای دارای نظامهای سیاسی دموکراتیک اپوزیسیون اصولا برای برکناری قدرت حاکم و نشستن به جای او فعالیت میکند و قانون نیز همهی راههای مسالمتآمیز برای چنین کاری را تضمین کرده است. این کار تنها در کشورهای استبدادی غیر ممکن است و افراد و گروههایی که چنین قصدی کنند سرنوشتی جز حصر و زندان و یا اعدام ندارند.
محمدرضا باهنر در پاسخ به اینکه واقعاً معتقد است موسوی و کروبی، دو کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ اپوزیسیون نظام بودند؟ گفت: «بله؛ اپوزیسیون نظام بودند. من خودم به آقای مهندس موسوی گفتم ۵ درصد از صندوقها را به انتخاب شما میشماریم اگر اشکالی داشت حرف شما درست است، ایشان گفت نه ما به پروسه قبل از رأی اعتراض داریم. در اینجا تکلیف مشخص است. مهندس موسوی گفت من کاری به آرای درون صندوق ندارم، به قبل از آن کار دارم. وقتی در یک بازی فوتبال یک طرف به داور بگوید من تو را قبول ندارم، داور به آن طرف یک کارت قرمز میدهد و از بازی بیرونش میکند.»
در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ میرحسین موسوی، مهدی کروبی و محمود احمدینژاد سه کاندیدای اصلی بودند. اما نتایج اعلام شده انتخابات برای میلیونها رایدهنده باورنکردنی بود.
به باور منتقدان حکومت به جای اقناع مردم از طریق بازشماری صندوقهای رای و یا اساسا ابطال آن و تجدید انتخابات، راه سرکوب خونین اعتراضها را در پیش گرفت. دهها نفر در جریان این سرکوبها جان خود را از دست دادند و چند هزار نفر نیز بازداشت شدند.
بخشی از خانواده انقلاب، ضد انقلاب هستند
محمدرضا باهنر در مصاحبهی دیگری که چهارشنبه گذشته (۱۱ اوت/ ۲۱ مرداد) با روزنامه الکترونیکی "امید ایرانیان" داشت گفته اگر کسی اپوزیسیون نظام شد باید پی اعدام هم به تنش بمالد.
این نماینده سابق مجلس گفته است: «به هر دلیلی اعتقادی، قدرت و هر چیزی میخواهم بر علیه نظام کار کنم خب معلوم است که این چیزها را هم دارد. قبل از انقلاب ما بر علیه شاه کار میکردیم و اعدام و تبعید هم داشتیم. اشکالی ندارد، اگر کسی میخواهد بر علیه نظام کار کند، باید آماده همه چیز باشد. اینکه بگوییم فرش قرمز پهن کنید که من میخواهم بر علیه نظام کار کنم که نمیشود.»
باهنر در ادامه این گفتوگو افزود: «یک زمانی دوستان اصلاحطلب در مجلس ششم، فکر میکردند که با رأی دادن، میتوانند همه نهادهای نظام را تسلیم خود کنند اما دموکراسی در همه جا بی حد و مرز نیست. در یک جمله شما هیچ قانون اساسی در دنیا نمیبینید که مخالف نظام حاکم و نه مخالف رئیس جمهوری و مجلس، باشد. در انگلستان کسی که بگوید من مخالف مشروطه سلطنتی هستم ولی میخواهم به مجلس بروم. شما فکر میکنید که کسی که نظام حاکم بر انگلیس را قبول ندارد، اجازه ورود به مجلس را پیدا میکند؟ اصلاً اجازه شرکت کردن در انتخابات را به او میدهند؟ مثل این میماند که بگوید ملکه را قبول ندارد. قطعاً پاسخ این است که غلط کردهای، ملکه را قبول نداری چون ملکه تو را قبول ندارد.»
او در پاسخ به این پرسش که "فکر نمیکنید که این دست اقدامات و برخوردها ممکن است شکافی در خانواده انقلاب ایجاد کند؟" گفته: «بله میکند. صریح میگویم که بخشی از خانواده انقلاب، ضد انقلاب هستند. خب چه کار باید کرد؟ تعارف نداریم. هیچ کشوری هست که اجازه دهد، مخالف نظام قانونی کشور کار کند؟»
قوانین بریتانیا هیچ شهروندی را به دلیل مخالف نظام سلطنتی بودن از راهیافتن به نهادهای قدرت منع نکرده است. در این کشور ملکه یا پادشاه فاقد قدرت اجرایی است با اینحال شهروندان زیادی مخالف نظام سلطنتی هستند اما در اقلیت هستند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر