جمعه، مرداد ۲۲، ۱۳۹۵

زنان در صف اول کمک به پناهجویان

زنان در صف اول کمک به پناهجویان

اکثریت کسانی که در آلمان در صدد یاری به پناهجویان برمی‌آیند، از جنس مونث هستند. ۹۷ درصد این مددکاران می‌خواهند با کمک داوطلبانه‌ی خود به جنگ‌زدگان و آوارگان، علیه بیگانه‌ستیزی و نژادپرستی در این کشور کاری انجام دهند.
داوطلبان کمک به پناهجویان اغلب زن هستند. بر اساس نتایج "تحقیقات تجربی درباره‌ی همپیوندی و مهاجرت" دانشگاه هومبولد برلین که روز پنجشنبه (۱۱ اوت) منتشر شد، زنان داوطلب، بیشترین سهم را در مددرسانی به پناهجویان دارند. این بررسی که با عنوان "ساختارها و انگیزه‌های داوطلبان یاری به پناهجویان" صورت گرفته، نشان می‌دهد که بیش از سه چهارم مددکاران داوطلب، از جنس مونث هستند. این رقم در گروه سنی زیر ۵۰ سال، حتی به ۸۰ درصد می‌رسد.
چگونگی تحقیقات تجربی
بنا بر گزارش دانشگاه هومبولد، ۲ هزار و ۲۹۱ نفر در این تحقیق شرکت داشتند که در ماه‌های نوامبر و دسامبر سال ۲۰۱۵ و از طریق رایانه صورت گرفته است. به‌گفته‌ی تهیه‌کنندگان بررسی یادشده: «هنوز در باره‌ی دلایل این امر که چرا شمار زنان در کمک به پناهجویان بیشتر از مردان بوده، تحقیقی علمی و اساسی‌ ‌صورت نگرفته است.»
بیشتر بخوانید: بیشتر پناهجویان آلمان هیچ تخصصی ندارند
آمار نشان می‌دهد که در سال‌های گذشته علاقه‌ی مردان به فعالیت‌های یاری‌دهی در اغلب بخش‌های اجتماعی نیز، افزایش یافته است.
دلایل یاری‌رسانی
انگیزه‌‌‌ی کسانی که در صدد کمک به پناهجویان برآمده‌اند، بسیار متفاوت است: ۵۱ درصد به دلایل مذهبی به یاری جنگ‌زدگان و آوارگان شتافته‌اند. بیش از ۹۳ درصد این افراد را پیروان دین مسیحیت تشکیل می‌دادند که نزدیک به ۵۲ درصد آن‌ها پروتستان و حدود ۳۹ درصد کاتولیک بودند.
سهم مسلمانانی که به پناهجویان کمک کردند، ۵/ ۲ درصد عنوان شده است. تنظیم‌کنندگان پژوهش دلیل این امر را ترکیب جمعیتی مناطقی که در آن پرسش‌شوندگان زندگی می‌کنند، می‌دانند. اولاف کلایست، کارشناس دانشگاه اوزنابروک در این رابطه می‌گوید: «این بررسی در شهرهای کوچکی صورت گرفته که احتمالا تعداد مسلمانان در آن‌ها زیاد نبوده است.» به گفته‌ی او، این عامل که تحقیق به زبان آلمانی صورت گرفته، نیز می‌تواند در مجموع نقش بازی کرده باشد.
بیشتر بخوانید: "هشدار مقام‌های آلمانی درباره ناکارآمدی بازگرداندن پناهجویان"
بیش از ۴۲ درصد پرسش‌شوندگان گفته‌اند که پیرو مذهبی نیستند. اکثریت (۹۷ درصد) خواسته‌اند با کمک داوطلبانه‌ی خود "شرایط جامعه را دست‌کم اندکی تغییر دهند و علیه نژادپرستی کاری کرده باشند".
۴۵ درصد نیز قصد داشتند با فعالیت خود، به طور کلی از رفتار با پناهجویان در آلمان انتقاد کنند.

در همین زمینه:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر