دوشنبه، مرداد ۱۱، ۱۳۹۵

نامه به حسن روحانی برای آزادی سه مسیحی زندانی در ایران

نامه به حسن روحانی برای آزادی سه مسیحی زندانی در ایران

یک سازمان حقوق بشری و یک آژانس خبری مربوط به مسیحیان پروتستان در آلمان در نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس جمهور ایران خواستار آزادی سه مسیحی زندانی شدند که از یک ماه پیش در زندان اوین به‌سر می‌برند.
"جامعه بین‌المللی برای حقوق بشر"(IGFM) در آلمان و "آژانس خبری پروتستان‌ها"(idea) سه زندانی مسیحی در ایران را به عنوان "زندانیان ماه اوت" معرفی کرده و در نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس جمهور ایران خواستار آزادی این سه نفر شده‌اند.
دو سازمان یادشده این زندانیان را "زندانی ماه" نامیده و با این اقدام تلاش کرده‌اند توجه افکار عمومی را به وضعیت زندانیان عقیدتی و سیاسی و تلاش برای آزادی آنها جلب کنند.
این سه مسیحی پاستور الدار قربان‌اف، یوسف فرهاداف و بهرام نصیب‌اف معرفی شده‌اند که هر سه تبعه جمهوری آذربایجان و عضو جامعه پروتستان "کلمه زندگی" در باکو، پایتخت آذربایجان هستند.
آنها اواخر ماه ژوئن گذشته برای شرکت در یک عروسی به تهران دعوت شده بودند، اما نیروهای امنیتی ایران آنها را بازداشت کرده‌اند. تعداد بازداشت‌شدگان در مجلس عروسی تهران ۱۰ تن بودند اما بقیه آنها به فاصله کوتاهی آزاد شده‌اند.
هنوز روشن نیست که این سه شهروند آذربایجان با چه اتهامی روبرو هستند. نیروهای امنیتی ایران اجازه دسترسی نمایندگان سفارت آذربایجان در تهران به این سه نفر را نداده‌اند. وبسایت محلی "اویان نیوز" نوشته است، این سه نفر پیش از بازداشت به یک کلیسای خانگی در کرج دعوت شده بودند.
سایت "محبت نیوز" که خبرهای مسیحیان ایران را پوشش می‌دهد، درباره این سه نفر نوشته است از ابتدای بازداشت تنها دو بار به یکی از این سه نفر اجازه داده شده که با همسرش در جمهوری آذربایجان تماس تلفنی برقرار کند. وی در این تماس تلفنی کوتاه به همسرش گفته است: «ما هر سه نفر سالم هستیم و با هم در یک محل نگهداری می‌شویم».
در ایران بیش از ۳۰۰ هزار نفر مسیحی زندگی می‌کنند که عمدتا ارامنه ایران هستند. اما مسیحیان نوکیش ایران زیر فشار و تحت پیگرد نیروهای امنیتی قرار دارند.
یک شهروند دیگر آذربایجان در اوین
علاوه بر سه شهروند مسیحی یاد شده، نازیلا حمیداف شهروند دیگر جمهوری آذربایجان نیز از دی ماه ۱۳۹۴ در بازداشت موقت به‌سر می‌برد. نازیلا حمیداف نیز یک نوکیش مسیحی است.
براساس گزارش خبرگزاری حقوق بشری "هرانا" نازیلا حمیداف دی ماه ۱۳۹۴ و پس از حضور در کنفرانس ترکمنستان-تاجیکستان بازداشت شده است. این کنفرانس در تالار رودکی تهران برگزار شده بود و نازیلا حمیداف از طرف سفارت ترکمنستان در تهران به این کنفرانس دعوت شده بود.
بنا بر این گزارش، اعضای خانواده نازیلا اصلا اطلاع نداشتند که او دستگیر شده و مدت‌ها در بیمارستان‌ها و سردخانه‌ها به دنبال او می‌گشتند. بعد از یک ماه زندان انفرادی، نازیلا حمیداف موفق می‌شود با خانواده‌اش ملاقات کند.
یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی به هرانا گفته است: «نازیلا مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود. پیشانیش طوری پاره شده بود که تعداد زیادی بخیه خورده بود. بینی‌اش شکسته بود.»
این منبع هم‌چنین در مورد اتهام‌های خانم حمیداف گفته است: «اتهام مطرح شده جاسوسی است هر چند مشخص نیست باتوجه به اینکه نازیلا نوکیش مسیحی هم هست از این منظر هم تحت فشاری قرار گرفته یا خیر.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر