پنجشنبه، مرداد ۱۴، ۱۳۹۵

اعتراض فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر به «کشتار لگام‌گسیخته» زندانیان اهل سنت

اعتراض فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر به «کشتار لگام‌گسیخته» زندانیان اهل سنت

به گفته فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر در یک روز ده‌ها زندانی اهل سنت در ایران اعدام شده‌اند. این فدراسیون اعدام‌ها را به شدت محکوم کرده و احتمال می‌دهد که شمار اعدام شدگان بیش از آن‌چیزی باشد که اعلام شده است.
Iran Gefängnis Rajai Shahr زندان رجایی شهر
فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر روز چهارشنبه ۱۳ مرداد ( ژوئیه) با انتشار بیانیه‌ای «اعدام ده‌ها زندانی اهل سنت را در ایران در روز ۲ اوت (۱۲ مرداد) را به شدیدترین وجهی محکوم» کرده است.
در این بیانیه آمده است: «با وجود این‌که مسؤولان آمار رسمی اعدام‌ها را اعلام نکرده‌اند و فقط از اعدام "محکومان یک گروهک تروریستی" سخن گفته اند، گمان می‌رود دست‌کم ۲۱ تن اعدام شده‌اند.»
احتمال اعدام ۲۹ نفر
بیانیه در شرح اعدام‌ها نوشته است: « روز دوشنبه ۱۱ مرداد، گارد ویژه به بند ۱۰ زندان رجایی‌شهر در شمال غربی شهر کرج حمله برد و ۳۶ زندانی محکوم به اعدام را به سلول‌های انفرادی منتقل کرد. حکم اعدام ۲۹ تن از این عده تأیید و گویا به اجرای احکام قوه‌ی قضاییه ابلاغ شده بود. نتیجه‌ی رسیدگی دادگاه تجدید نظر به حکم‌های اعدام هفت زندانی دیگر هنوز اعلام نشده است.»
بیشتر بخوانید: اعدام دسته‌جمعی زندانیان اهل سنت در زندان رجایی‌شهر
بر اساس همین بیانیه «روز دوشنبه به خانواده‌های ۲۱ تن از این زندانیان اعلام شد برای آخرین دیدار با عزیزان خود پیش از اجرای اعدام روز سه‌شنبه به محل زندان بروند. با وجود این، زمانی که خانواده‌ها در راه زندان بودند به بعضی از آنها از طریق تلفن اطلاع داده شد که برای دریافت جنازه‌ی خویشان خود به مرکز پزشکی قانونی در کهریزک مراجعه کنند.
بیانیه‌ی وزارت اطلاعات که امروز ۱۳ مرداد منتشر شد حکایت از آن دارد که همه‌ی ۲۹ تن ـ اگر تاکنون اعدام نشده باشند ـ به زودی اعدام خواهند شد و اعدام‌های دسته جمعی دیگری نیز ممکن است در پیش باشد.»
اعتراف‌های اجباری
بنا بر آن‌چه فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر در بیانیه خود آورده است، این ۳۶ زندانی گویا در سال‌های ۱۳۸۸ و ۱۳۸۹ دستگیر شده‌اند و اتهامات آن‌ها مواردی نظیر "اقدام علیه امنیت ملی"، "تبلیغ علیه نظام"، "عضویت در گروه‌های سلفی"، "فساد روی زمین و محاربه"، وابستگی به گروه‌های مسلح، درگیری مسلحانه با نیروهای امنیتی و ترور روحانیون اهل سنت بوده است.
بیشتر بخوانید: توضیح مسئولان ایران درباره اعدام زندانیان اهل سنت
بیانیه می‌گوید که «بنا به گزارش‌ها، این عده مدت‌های طولانی در بازداشت پیش از محاکمه در سلول‌های انفرادی به سر بردند، مورد شکنجه یا بدرفتاری‌های دیگر قرار گرفتند و وادار به "اعتراف" شدند. آنها بعداً این "اعترافات" را پس گرفتند و اعلام کردند زیر شکنجه ناگزیر از اقرار شده‌اند.»
فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر می‌گوید که با وجود این‌که این زندانیان «مشارکت در خشونت و فعالیت‌های مسلحانه را رد و اعلام کردند به‌خاطر باورهای دینی، سازماندهی نشست‌های مذهبی و مشارکت در آنها و پخش مطالب مذهبی دستگیر شده‌اند»، اما در پی محاکمه‌های «به‌شدت ناعادلانه و ناقض موازین و تضمین‌های اولیه قانونی و موازین بین‌المللی» محکوم به اعدام شدند.
بیانیه ‌هم‌چنین به آمار اعدام شدگان در ایران در سال جاری میلادی اشاره کرده و گفته است که «با حساب اعدام‌های روز ۲ اوت (۱۲ مرداد) شمار قربانیان مجازات اعدام در ایران در سال ۲۰۱۶ به ۳۰۰ مورد نزدیک شده است. بنا به اعلام سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر، جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۵ دست‌کم ۹۷۷ تن را اعدام کرده است.»
تا دیر نشده اقدام کنید!
فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر از جامعه‌ی بین‌المللی، به‌ویژه کشورهایی که دارای روابط اقتصادی و سیاسی با ایران هستند، خواسته است «برای جلوگیری از اعدام زندانیان باقی‌مانده و پیش از این که دیر شود، دست به اقدام فوری بزنند» و «نقض جدی حقوق بشر در ایران را در رأس گفت‌وگوهای خود با دولت‌مردان ایران قرار دهند و از آنها بخواهند به تعهدات خود بر اساس حقوق بین‌المللی، به‌ویژه میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی که ایران بیش از ۴۰ سال پیش امضا کرده، احترام بگذارند.»
درباره زندان رجایی شهر بیشتر بخوانید: «رجایی‌شهر؛ جایی که زندانی از لیست زنده‌ها حذف می‌شود»
نهادهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی اغلب این افراد را به عضویت در گروه اسلام‌گرای "توحید و جهاد" متهم می‌کنند و مدعی هستند اعضای این گروه در عملیات بمب‌گذاری، ترور و سرقت دست داشته‌اند. اما این زندانیان و نزدیکانشان اتهام‌های وارد شده به آنها را رد کرده و می‌گویند علت اصلی بازداشت و محاکمه این افراد باورهای مذهبی آنها بوده است.

در همین زمینه:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر