مدیرکل آژانس انرژی اتمی به تهران میرود
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به دعوت مقامهای
ایران به تهران میرود. آمانو در این سفر با مسئولان ایران در باره
همکاریهای این کشور و آژانس و موضوعهای مرتبط با توافق هستهای تبادل نظر
خواهد کرد.
رسانههای ایران میگویند یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی
اتمی، به دعوت علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به تهران
میرود. این سفر یک روزه است و آمانو صبح روز یکشنبه (۱۸ دسامبر/ ۲۸ آذر)
در راس هیأتی وارد تهران خواهد شد.در این سفر آمانو علاوه بر دیدار با صالحی با برخی از دیگر مقامهای جمهوری اسلامی، از جمله حسن روحانی، رئیس جمهور، دیدار و گفتوگو میکند.
خبرگزاری فارس نوشته است، در این دیدارها طرفین در خصوص همکاریهای ایران و آژانس در زمینههای مختلف فنی، پادمانی و موضوعات مرتبط با برجام مذاکره و تبادل نظر خواهند کرد. آخرین سفر آمانو به تهران در تاریخ ۲۸ دی ماه ۱۳۹۴، یک روز پس از اجرایی شدن برجام صورت گرفت.
چالش تازه در برابر برجام
توافق هستهای میان ایران و قدرتهای بزرگ موسوم به "برجام" (برنامه جامع اقدام مشترک) یک سال پس از آغاز اجرای آن، با چالش تازهای و غیرمنتظرهای روبرو شده است. این چالش تازه انتخاب رئیس جمهور جدید در آمریکاست که یکی از موضوعهای مورد تاکید او در جریان مبارزات انتخاباتی، مخالفت با برجام بود. ترامپ پیشتر گفته بود که در صورت پیروزی این توافق را پاره خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: نتانیاهو: با ترامپ درباره لغو برجام گفتوگو خواهم کرد
دونالد ترامپ اما پس از پیروزی دیگر درباره لغو برجام و پارهکردن آن سخنی نگفته، اما برخی مشاورانش گفتهاند که خواهان بازنگری در برخی بندهای آن خواهند شد. ناظران سیاسی نیز پاره کردن یا لغو برجام را "شعار" میدانند. با اینحال گمان بر این است که به دلیل تسلط کامل جمهوریخواهان مخالف برجام بر تمامی ارکان قدرت در آمریکا، دستکم اجرای توافق هستهای با آغاز ریاست جمهوری ترامپ دچار پارهای مشکلات و سختگیریها شود.
جمهوریخواهان آمریکا در آخرین اقدام قانون "داماتو" را به مدت ده سال دیگر تمدید کردند. این قانون تحریمهایی را علیه بخش انرژی و صنعت نفت ایران وضع کرده و سرمایهگذاریهای کلان در این بخش را ممنوع میکند.
حسن روحانی در واکنش به تمدید قانون داماتو گفته است، چنانچه این مصوبه به اجرا گذاشته شود، نقض فاحش برجام بوده و پاسخ قاطعانهی ایران را به دنبال خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: مجلس ایران خواهان اقدام متقابل علیه تمدید قانون داماتو شد
رئیس جمهور ایران همچنین دستور داده که ضمن پیگیریهای حقوقی مربوط به نقض برجام، سازمان انرژی اتمی با همراهی موسسات تحقیقاتی، مطالعات مربوط به ساخت پیشرانهای هستهای و سوخت مورد نیاز آنها را دنبال کنند.
"پیشرانهای هستهای" بخش محرک موتورهایی هستند که در شناورهای نظامی یا تجاری دریایی مورد استفاده قرار میگیرند. تاکنون تنها چند کشور شناختهشده هستهای (آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و هند) از این فناوری برخوردارند. دستور حسن روحانی شامل تحقیق برای دستیابی احتمالی ایران به این فناوری است.
تصویب قانون داماتو و واکنش ایران، از جمله دستور روحانی برای تحقیق درباره فناوری پیشرانها از جمله گفتوگوهای مقامهای ایران با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواهد بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر