دبیرکل ناتو: در برابر موشکهای بالیستیک ایران توان دفاعی خود را گسترش میدهیم
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، سهشنبه ۱۹ تیرماه در گفتوگو با خبرگزاری روسی اینترفکس گفت: «موشکهای بالیستیک ایران همچنان مایه نگرانی برای ائتلاف [ناتو] است و ایران توسعه و آزمایش موشکهای بالیستیک با ظرفیتهای رو به افزایش را ادامه داده؛ موشکهایی که میتوانند به خاک متحدان اروپایی ناتو برسند.»
که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از توسعه موشکهای بالیستیک ایران نگران است و برای محافظت از «تهدید فزاینده ایران»، چتر دفاع ضد موشکی خود در کشورهای متحد اروپای شرقی را گسترش خواهد داد.
وی در آستانه اجلاس ناتو که قرار است ۲۰ تیرماه در بروکسل آغاز شود، در گفتوگو با این خبرگزاری تأکید کرد که «ناتو همچنان به توسعه تواناییهای پدافند موشکی خود برای دفاع از متحدان خود در برابر تهدید رو به افزایش ناشی از گسترش موشکهای بالیستیک ادامه خواهد داد.»
وی در خصوص پرسشی در مورد «احیای تهدید ایران» بعد از خروج آمریکا از برجام و احتمال شکست توافق هستهای نیز گفت که این توافق دربارهٔ برنامه هستهای است، نه موشکی. «اگرچه آمریکا از برجام خارج شده، اما تمامی کشورهای درگیر همصدا هستند که ایران نباید بمب هستهای بسازد».
وی اظهار داشت که برای پاسخگویی به تهدیدات بلندمدت، ناتو سرمایهگذاریهای بلندمدت برای تأمین قدرت دفاعی را ادامه میدهد.
محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه ۲۹ خردادماه سال جاری اعلام کرد که «ما از لحاظ علمی، توان افزایش برد موشکها را داریم، با این حال فعلاً سیاست جمهوری اسلامی، افزایش برد موشکی نیست، چراکه بسیاری از اهداف استراتژیک دشمنان در همین برد دو هزار کیلومتری قرار دارد». البته، با این برد نیز، ایران میتواند برخی کشورهای اروپای شرقی را هدف قرار دهد.
وی اخیراً نیز اظهاراتی دربارهٔ توان ایران برای بستن تنگه هرمز که بخش مهمی از نفت صادراتی جهان از آن میگذرد، ایراد کرده بود.
در دوران اوج تنشهای ایران با غرب پیرامون برنامه هستهای در زمان ریاست جمهوری محمود احمدینژاد نیز موضوع ایجاد چتر دفاع موشکی ناتو در کشورهای اروپای شرقی مطرح شد که با واکنشهای شدید روسیه مواجه شد. این کشور میگوید که استقرار سامانههای ضد موشکی در این منطقه، اقدامی علیه روسیه است.
با اینحال ماه مه سال ۲۰۱۶، ناتو سامانه ضد موشکی خود در شهر دویسهلو، در جنوب رومانی را افتتاح کرد.
ناتو در نظر دارد چتر دفاع ضد موشکی در ترکیه و شرق اروپا، بهویژه لهستان را تقویت کند.
آقای استولتنبرگ در خصوص سؤال دیگری دربارهٔ تهدید سامانههای دفاعی ناتو در رومانی، یا برنامه استقرار آن در لهستان علیه روسیه گفت که «این سامانهها علیه روسیه نیستند و تنها جنبه دفاعی دارند».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر