دوشنبه، مهر ۰۲، ۱۳۹۷

بولتون: تا ایرانی‌ها خاک سوریه را ترک نکنند نیروهای خود را بیرون نمی‌بریم

بولتون: تا ایرانی‌ها خاک سوریه را ترک نکنند نیروهای خود را بیرون نمی‌بریم


جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا
جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا، روز دوشنبه دوم مهر گفت تا هنگامی که نیروهای ایران از سوریه بیرون نروند، ارتش آمریکا در سوریه می‌ماند.
جان بولتون همراه با مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا و نیکی هیلی، نماینده این کشور در سازمان ملل در یک نشست خبری در آستانه آغاز هفتاد و سومین دوره مجمع عمومی ملل متحد در مقر این سازمان در نیویورک سخن می‌گفت.
آقای بولتون همچنین تصمیم مسکو در تجهیز ارتش سوریه به سامانه‌های دفاع هوایی اس ۳۰۰ را «وخیم شدن ملموس» اوضاع منطقه از سوی روسیه دانست ولی ابراز امیدواری کرد که مسکو در این تصمیم بازنگری کند.
ساعاتی پیش از سخنان آقای بولتون، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه و همچنین دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در بیانیه‌هایی در مسکو، از تصمیم روسیه به دادن سامانه‌های اس ۳۰۰ به سوریه در دو هفته آینده خبر دادند.
وزیر دفاع روسیه این را نیز گفت که کشورش در سال ۲۰۱۳ بنا به تقاضای اسرائیل دادن سامانه‌های اس ۳۰۰ به سوریه را در حالی راکد گذاشت که نظامیان سوریه را برای راه اندازی این سامانه‌ها آموزش می‌داد.
اما به گفته وی، این بار «شرایط به دلایلی که روسیه در آن نقشی نداشته، تغییر کرده است».
در حالی که تصمیم تازه مسکو هفت روز بعد از سقوط هواپیمای نظامی روسیه در آسمان سوریه بر اثر اصابت اشتباهی راکت از پدافند هوایی سوریه در جریان عملیات بمباران اسرائیلی‌ها در لاذقیه سوریه اعلام می‌شود، مقامات مسکو گفتند که تحویل اس- ۳۰۰ به سوریه با اصطکاک ایجاد شده میان روسیه و اسرائیل بر سر ماجرای هواپیمای ساقط کرده روسیه ارتباطی ندارد بلکه برای تقویت سوریه و در دفاع از نظامیان روسیِ مستقر در این کشور است.
ژنرال ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه، روز اول مهر با اعلام نتیجه تحقیقات کشورش در خصوص ساقط شدن ایلوشین- ۲۰ در سوریه و کشته شدن ۱۵ خدمه پروازی آن، اسرائیل را در این رخداد «کاملا مقصر» دانست اما ارتش اسرائیل توضحیات این نظامی ارشد روسیه را قاطعانه رد کرد.
به گزارش رویترز، آقای بولتون نیز روز دوشنبه گفت که ایران مسئول ساقط شدن هواپیمای روسی و تعرض به سوریه و لبنان است.
در حالی که مشاور امنیت ملی آمریکا روسیه را به بازنگری در تصمیمش در تجهیز سوریه به اس- ۳۰۰ فرا خوانده، میخائل بوگدانوف، معاون وزیر خارجه روسیه، روز دوشنبه گفت امیدوار است که این امر به مناسبات روسیه و اسرائیل خللی وارد نکند.
اما به گزارش رویترز، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، تنها ساعاتی بعد از اعلام قصد روسیه در تجهیز سوریه به اس- ۳۰۰ با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه تلفنی گفت‌وگو کرد.
اسرائیل در سال‌های گذشته نیز هر بار که از قصد روسیه برای تحویل این سامانه‌ها به سوریه خبری منتشر می‌شد، نسبت به آن حساسیت زیاد نشان می‌داد و روسیه ‌تاکنون عملا ملاحظات نظامی اسرائیل در قبال سوریه را در نظر گرفته است.
روسیه مانند ایران پشتیبان بقای حکومت بشار اسد در سوریه است، ولی اسرائیل تثبیت نظامی ایران و همپیمانانش در سوریه را «انداختن طناب دار به دور گردن» خود تلقی کرده و در یک سال و نیم اخیر بیش از ۲۰۰ بار به هدف‌های عمدتا ایرانی در سوریه حمله هوایی کرده است.
تجهیز سوریه به اس ۳۰۰ می تواند تا حدی اسرائیل را در عملیات بعدی در سوریه محتاط کند اما این کشور از امکانات دیگری مانند هواپیماهای رادارگریز اف ۳۵ برای تداوم عملیات خود برخوردار است هر چند که جت‌های فوق پیشرفته اف ۳۵ را برای برنامه‌های نظامی مهم‌تری، از جمله برخورد احتمالی با ایران، در سال‌های گذشته از آمریکا گرفت.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر