بازداشت ۷ تن دیگر از کامیونداران توسط حکومت خوناشام، تهدیدات مقامهای قضایی
همزمان ۱۵۳ نماینده مجلس خواستار حمایت دولت از «مطالبات به حق کامیونداران» شدند.
دور جدید اعتصاب کامیونداران در برخی از مناطق ایران از شنبه گذشته و با خواستههایی صنفی آغاز شد و پیش از این بیش از هفتاد نفر از اعتصابکنندگان در استانهای فارس و قزوین و همچنین شهرستان پاکدشت در جنوب شرقی تهران بازداشت شده بودند.
روز یکشنبه، هفتم مهر، نیز یک مقام قضایی استان کرمان از بازداشت ۷ نفر دیگر از اعتصابکنندگان در این استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی قویدل، دادستان زرند، بازداشتشدگان را «عدهای فرصتطلب و سودجو» خواند که «با هدف اخلال در ناوگان حمل و نقل جادهای اقدام به تحریک و تهدید رانندگان فعال در جادهها کرده بودند».
این مقام قضایی همچنین تهدید کرد که «تخریبکنندگان کامیونهای سوخترسان» در جادهها ممکن است مشمول عنوان «قطاع الطریق» (راهزنی) شوند و مجازات اعدام داشته بانشد؛ پیش از این نیز محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران، از چنین تهدیدی استفاده کرده بود.
از سوی دیگر غلامحسین محسنی اژهای نیز روز یکشنبه گفت عدهای که «به تحریک دشمن» در بخش حمل و نقل خلل ایجاد میکنند «بدانند که مجازات سختی در انتظار اخلالگران است»
به گزارش ایسنا، محسنی اژهای تأکید کرد که از تمامی دادستانها خواسته شده که با کمک نیروی انتظامی «در دستگیری افرادی که از این طریق اخلال و تهدید ایجاد میکنند اغماض نکنند».
شماری از رانندگان کامیون پیش از این نیز در ماههای خرداد و مرداد با خواستههایی صنفی دست به اعتصاب زده بودند.
از جمله خواستههای کامیونداران تعیین کرایه پایه بر مبنای تن بر کیلومتر به تفکیک بارگیر، کاهش قیمت کامیون، قطعات یدکی و لاستیک با تخصیص ارز دولتی و حذف عوارض گمرک و همچنین افزایش دستمزد رانندگان، افزایش مستمری بازنشستگی رانندگان، ارتقاﺀ سطح امنیت در جادهها، نوسازی تشکلهای صنفی رانندگان و کامیونداران از طریق انتخابات آزاد و ایجاد تسهیلات رفاهی و بهداشتی در پایانههای شهری و مرزی ذکر شده است.
رسانههای ایران، از جمله خبرگزاری «خانه ملت»، روز یکشنبه نامه ۱۷۵ نماینده مجلس را منتشر کردند که در آن از مطالبات کامیونداران حمایت شده است.
در این نامه، ضمن حمایت از «مطالبات به حق کامیونداران و وسایل حمل و نقل سنگین شهری»، خواسته شده است که «با تدبیر به موقع» مانع نارضایتی شد و «یک بسته حمایتی کارشناسیشده، با فوریت برای ادامه کار آنها تهیه و تحویل شود».
پیش از این شماری از مقامهای دولتی وعده تحقق خواستههای صنفی کامیونداران را داده بودند. از جمله داریوش امانی، معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، روز سهشنبه وعده داد که محاسبه کرایه حمل کامیونداران بر اساس «تن بر کیلومتر» ظرف دو ماه آینده عملیاتی شود و مشکل لاستیک نیز رفع شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر