پیامهای متعدد پومپئو در انتقاد از شیوه حکومتداری جمهوری اسلامی
این اظهارات مایک پومپئو میتواند مربوط به انتقادها و اشارات متعدد اخیر حسن روحانی و مقامهای دولت به گسترش ناامیدی و «ویروس بدبینی» در جامعه ایران باشد.
رئیسجمهور ایران شامگاه چهارشنبه، ۲۳ خردادماه، در دیدار با اصحاب رسانه بخش اعظم سخنان خود را به موضوع «ناامیدی» از دولت و انتخابات و «جنگ روانی» اختصاص داد و گفت که «به هیچ عنوان ناامیدی در کشور را نمیپسندم».
دولت حسن روحانی بهویژه در چند ماه گذشته آماج انتقادات تند کاربران شبکههای اجتماعی از جمله توئیتر و تلگرام بوده است.
بسیاری از این کاربران یا از این که به حسن روحانی در انتخابات رای دادهاند ابراز پشیمانی میکنند یا به کسانی که به او رای دادهاند خرده میگیرند.
آقای روحانی در پاسخ به این انتقادها با ذکر این که «چرا باید موضوع پشیمان بودن از صندوق رأی را مطرح کنیم؟» تلاش کرده است از دستاوردهای دولت خود دفاع کند.
اشاره وزیر خارجه آمریکا به در اختیار بودن خودروهای لوکس برای افراد وابسته به حکومت ایران پس از آن بیان میشود که گزارشهای جدید نشان میدهد واردات خودروی ایران در اختیار چند خانواده محدود است و این خانوادهها با دریافت ارز دولتی و گران شدن خودروهایشان در شرایط اخیر سود بالایی را به دست آوردهاند.
بر اساس فهرست منتشرشده از سوی بانک مرکزی حدود ۴۹۰۰ دستگاه خودروی خارجی با ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور شده است.
وزیر خارجه آمریکا بامداد چهارشنبه چند توئیت دیگر نیز با موضوع ایران زده که بخشهایی از سخنان او در نشست سازمان «متحد علیه ایران هستهای» است. گروه لابی «متحد علیه ایران هستهای»، متشکل از چندین مقام رسمی بلندپایه سابق و کنونی آمریکا است.
آقای پومپئو در یکی از این پیامها نوشت: «ایالات متحده به مردم ایران میگوید: ما از حق شما برای زندگی به عنوان ملتی آزاد تحت حکومتی پاسخگو که به شما احترام بگذارد، حمایت میکنیم. شما لیاقتتان بیشتر از این انقلاب بیثمری است که توسط رهبرانی فاسد بر شما تحمیل شده است.»
مایک پومپئو در پیامی دیگر آورده است: «به خاطر سیاستهای شکستخورده این رژیم، مردم ایران با کمبود شدید آب و بحرانهای محیط زیستی دست و پنجه نرم میکنند. رژیم ایران بیشتر نگران آب سنگین است تا آب آشامیدنی.»
او در توئیتی دیگر مینویسد: «اگر کشورها با این شواهد نمیخواهند سیاستهایشان را نسبت به ایران تغییر دهند، این انتخاب آنهاست. اما هر کشوری که ادعای همدردی با مردم ایران را دارد، چطور میتواند به تجارت با آیتاللههای یاغی و سرکوبگر ادامه دهد؟»
ایالات متحده سیاست منطقهای ایران را «بیثباتکننده» میداند و برای تغییر این سیاست تحریمهای سنگینی علیه ایران وضع کرده است.
این تحریمها سقوط ارزش پول ملی ایران و دشواریهای اقتصادی زیادی را به دنبال داشته اما مقامهای جمهوری اسلامی تغییر سیاست و مذاکره با آمریکا را منتفی دانسته و اتهامهای مشابهی در مورد «فساد و سرکوبگری» به مقامهای آمریکایی میزنند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر