شنبه، آذر ۱۰، ۱۳۹۷

جمهوری ننگین اسلامی ایران از سازمان ملل متحد خواست اظهارات پومپئو را محکوم کند

جمهوری ننگین اسلامی ایران از سازمان ملل متحد خواست اظهارات پومپئو را محکوم کند


اسحاق آل حبیب، معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد
دفتر نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد با ارسال نامه‌ای به شورای امنیت و دبیر کل این سازمان گفته‌های اخیر مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی فارسی زبان را «تحریک‌آمیز» خواند و از آن چنین تعبیر کرد که این مقام آمریکایی ایرانیان را «تهدید به گرسنگی دادن» کرده است.
این نامه به امضای اسحاق آل حبیب، معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد، رسیده و روز جمعه ۹ آذر متن آن در پایگاه خبری نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل منتشر شده است.
نامه یادشده ناظر به مصاحبه چندی پیش آقای پومپئو با شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی فارسی است که در بخشی از آن می‌گوید: «رهبری [ایران] باید تصمیم بگیرد که آنها می‌خواهند مردمشان غذا برای خوردن داشته باشند. آنها باید تصمیم بگیرند که می‌خواهند ثروتشان را صرف واردات دارو بکنند، نه آن که صرف سفرهای قاسم سلیمانی در خاورمیانه بکنند که به مرگ و ویرانی منجر می‌شود.»
معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد اما در نامه خود عنوان کرده، «این اظهارات که با اقدامات عملی اشتباه ایالات متحده نیز همراه شده، گویای تهدید آشکار به گرسنگی دادن و استفاده از آن به عنوان وسیله‌ای برای جنگ اقتصادی با هدف مجازات جمعی یک ملت است و از این رو نقض اصول بنیادین حقوق بین‌الملل محسوب می‌شود.»
آمریکا تاکید دارد که بر فشار حداکثری بر حکومت ایران برای تغییر رفتار آن مصمم است و از این رو با خروج از توافق هسته‌ای وین، تحریم‌های اقتصادی علیه تهران را بازگردانده است.
واشینگتن دوازده شرط برای دستیابی به توافقی دیگر با ایران گذاشته که از جمله آنها «عدم حمایت از گروه‌های تروریستی در خاورمیانه نظیر حزب‌الله لبنان، حماس و گروه جهاد اسلامی فلسطینی» و «پایان دادن به حمایت‌های نظامی ایران از شبه‌نظامیان حوثی و طالبان در افغانستان» است.
ایران اما خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و بازگشت تحریم‌ها را «غیرقانونی» خوانده، امری که در نامه اسحاق آل حبیب نیز تکرار شده است. وی نوشته که این تحریم‌ها «بر دسترسی مردم ایران به دارو، تجهیزات پزشکی و دیگر کالاهایی که برای زندگی و سلامت مردم حیاتی است، تاثیری جدی دارد» و از این نظر «چنین سیاست‌ها و اقداماتی جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود».
مقامات آمریکا بارها تاکید کرده‌اند که تحریم‌ها شامل دارو و غذا و دیگر اقلام بشردوستانه نمی‌شود. از جمله برایان هوک رایان، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، عنوان کرده که حکومت ایران در این زمینه به مردم اطلاعات غلط می‌دهد.
در ادامه نامه نمایندگی ایران در سازمان ملل آمده که «جمهوری اسلامی ایران نه تنها همانند این چهل سال گذشته در برابر همه اقدامات خصمانه و غیرقانونی ایالات متحده دوام می‌آورد... بلکه بدون آن که استقلال خود را قربانی کند اهداف خود را پیش خواهد برد».
این نامه در نهایت از سازمان ملل متحد و اعضای آن خواسته که اظهارات مقامات ایالات متحده را محکوم کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر