سه‌شنبه، اردیبهشت ۱۰، ۱۳۹۸

دادستان فرانسه خواستار استرداد مهندس ایرانی به آمریکا شد

دادستان فرانسه خواستار استرداد مهندس ایرانی به آمریکا شد


نمایی از دادگاه آکس اِن پروونس که محاکمه مهندس ایرانی در آنجا برگزار شد.
دادستان فرانسه از یک دادگاه تجدیدنظر در این کشور خواست که استرداد یک مهندس ایرانی به آمریکا را که متهم به نقض تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران است، تایید کند.
جلال روح‌الله‌نژاد ۴۱ ساله روز ۱۳ بهمن پارسال در فرودگاه نیس فرانسه بازداشت شد. مسیر پرواز او از تهران به مسکو و در نهایت نیس بود و ویزای فرانسه را نیز به دلایل کاری در گذرنامه خود داشت.
به گفته مقامات دادگاه فرانسه، دو قاضی منطقه واشینگتن دی‌سی آمریکا آقای روح‌الله‌نژاد را به صادرات تجهیزات صنعتی حساس به ایران متهم کرده‌اند. این تجهیزات شامل سامانه‌های ضدپهپاد و نیز مایکروویوهای صنعتی است که گفته می‌شود مخفیانه به امارات متحده عربی ارسال شده بود.
مقامات آمریکا معتقدند که این تجهیزات را با انجام برخی تغییرات می‌توان در ساخت سلاح‌های دقیق به کار بست. روح‌الله‌نژاد مظنون به همکاری با شرکت رایان رشدافزار است که احتمال می‌رود با سپاه پاسداران در ارتباط باشد.
اگر این اتهامات اثبات شود آقای روح‌الله‌نژاد می‌تواند به حبس تا شصت سال محکوم شود. وکلای وی اما همه این اتهامات را رد کرده‌ و آن را در راستای کارزار واشینگتن برای قطع شریان‌های حیاتی اقتصاد ایران دانسته‌اند.
یکی از وکلای متهم به دادگاه آکس اِن پروونس گفته که «آیا امکان دارد دادگاه فراموش کرده باشد که در حال حاضر چه شرایطی میان ایران و آمریکا حکمفرماست، دو کشوری که در جنگ سرد به سر می‌برند؟»
در مقابل اما سرگئی بوکوویتز، دادستان، تاکید کرده که این اتهامات با قوانین فرانسه نیز همخوانی دارد که به عبارتی دیگر هیچ مانع قانونی برای استرداد آقای روح‌الله‌نژاد وجود ندارد.
دادگاه تجدیدنظر روز اول خرداد امسال رای خود را صادر خواهد کرد.

نامه به یزیدعلی خامنه‌ای دزد و فاسد و درغگوی حرامزاده اجنبی درباره "تعطیلی صنعت چاپ تا یک ماه دیگر"

نامه به یزیدعلی خامنه‌ای دزد و فاسد و درغگوی حرامزاده اجنبی درباره "تعطیلی صنعت چاپ تا یک ماه دیگر"

به گفته رئیس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی فعالان این حوزه قصد دارند وضعیت بحرانی این صنعت را به اطلاع خامنه‌ای برسانند. او می‌گوید قرار است در نامه‌ای به خامنه‌ای به او خبر دهند که صنعت چاپ تا یک ماه دیگر تعطیل می‌شود.
وضعیت بحرانی صنعت چاپ در ایران، از جمله افزایش سرسام‌آور هزینه‌ها در این حوزه، موضوع تازه‌ای نیست اما گرانی ۲۱ درصدی کاغذ ظرف ۴۸ ساعت و وعده رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای، برای کمک به حل معضلات فعالان این صنعت، بار دیگر بحث درباره این موضوع را داغ کرده است.
علی مغانی، رئیس اتحادیه صنعت چاپ استان خراسان رضوی، سه‌شنبه دهم اردیبهشت (۳۰ آوریل) و یک روز بعد از بازدید خامنه‌ای از نمایشگاه کتاب تهران به خبرگزاری ایسنا گفته در حال حاضر وضعیت مواد اولیه به صورتی است که صنعت چاپ دیگر نمی‌تواند به حیات خود ادامه دهد.
او در تشریح وضعیتی که صنعت چاپ را غیرقابل ادامه یافتن کرده گفت: «مرکب از کیلویی ۲۰ هزار تومان به کیلویی ۸۰ هزار تومان، زینک از ۱۰ هزار تومان به ۵۰ هزار تومان، کاغذ از بندی ۷۰ هزار تومان به بندی ۴۵۰ هزار تومان، کاغذ گلاسه از کیلویی ۳۵۰۰ به ۲۷ هزار تومان و مقوا از ۳۵۰۰ به ۲۲ هزار تومان رسیده است.»
صنعت چاپ در آستانه تعطیلی و پاسخگو نبودن مسئولان
رئیس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی با انتقاد از بی‌توجهی مسئولان خاطرنشان کرد که دو ماه پیش در نامه‌ای به استاندار این استان که شعار حمایت از صنعت و کارآفرینی سر می‌دهد نسبت به تعطیلی صنعت چاپ و بیکاری ۲۵۰۰ کارگر هشدار داده شد اما هنوز واکنشی به این نامه نشان نداده‌اند. او افزود: «در این مملکت هیچ‌کس خود را مسئول این وضعیت نمی‌داند.»
به گزارش ایسنا، علی مغانی رهبر جمهوری اسلامی را از میان مسئولان غیرپاسخگو مستثنا کرده و می‌گوید بر همین اساس در حال حاضر کل صنعت چاپ ایران در حال نوشتن نامه‌ای به خامنه‌ای است تا این خبر را به او بدهند که "صنعت چاپ تا یک ماه دیگر تعطیل خواهد شد".
دولت برای واردات کاغذ دلار را به قیمت رسمی ۴۲۰۰ تومان در اختیار واردکنندگان می‌گذارد. مغانی می‌گوید این کار هیچ تاثیری در وضعیت صنعت چاپ نداشته زیرا واردکنندگان یا کاغذ وارداتی را در انبار احتکار می‌کنند یا آن را در بازار آزاد می‌فروشند.
واردات با ارز دولت، فروش به قیمت بازار آزاد
در جریان دیدار روز دوشنبه خامنه‌ای از نمایشگاه کتاب برخی ناشران در گفت‌وگو با او گلایه کرده بودند که بهای کاغذی که با ارز دولتی وارد می‌شود بسیار بیشتر از قیمت ارز در بازار آزاد محاسبه می‌شود.
حسین میرباقری، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان کاغذ و مقوا، دوشنبه نهم اردیبهشت به خبرگزاری تسنیم گفت، قیمت هر بند کاغذ در بازار آزاد طی ۴۸ ساعت گذشته ۲۱ درصد افزایش یافته است.
یکی از پیشنهادهای رئیس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی، که قبلا نیز تکرار و به آن بی‌توجهی شده، این است که دولت به جای اختصاص ارز به تاجران برای وارد کردن کاغذ و دیگر مواد اولیه، آن را به تعاونی‌های مختلف این حوزه بدهد تا خود به طور مستقیم نیازهای خود را برآورده کنند.
میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی می‌گوید در جریان بازدید رهبر جمهوری اسلامی از نمایشگاه کتاب به او پیشنهاد کرده که کشور باید برای مایحتاج صنعت نشر به سمت خودکفایی حرکت کند. او افزود خامنه‌ای با تأیید سخنانش گفته است: «در مورد کاغذ و جریان تولید کاغذ داخلی، تنها ارشاد محور عملیات نیست. بلکه وزارت صنعتت هم باید ورود کند.»
عدم نظارت موثر بر توزیع کاغذ
کارگروه کاغذ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سه شنبه دهم اردیبهشت در واکنش به بحث‌های روزهای اخیر درباره کمبود و گرانی کاغذ در بیانیه‌ای اعلام کرد: «از ۲۶۲ هزار تن کاغذ وارداتی با ارز دولتی در سال ۹۷، تنها ۲۳ هزار تن زیر نظر وزارت ارشاد توزیع شده و جدول مابقی کاغذ به تفکیک واردکنندگان در اختیار سازمان تعزیرات قرار گرفته است.»
به این ترتیب کمتر از ۹ درصد از کاغذ وارداتی با ارز دولتی زیر نظر وزارت ارشاد توزیع شده است. کارگروه کاغذ که زیر نظر قائم مقام وزارت ارشاد فعالیت می‌کند به واردکنندگان کاغذ اعلام کرده، چنانچه مصرف‌کنندگان و میزان مصرف را به تایید معاونت های مربوط در این وزارت‌خانه یا این کارگروه برسانند مراتب به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام می‌شود تا مشکلی برای آنان به وجود نیاید.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، رهبر جمهوری اسلامی در بازدید از نمایشگاه کتاب تهران از وزیر ارشاد، عباس صالحی که او را همراهی می‌کرد خواست همراه با وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) هرچه سریع‌تر در نشستی موضوع کاغذ را بررسی و ساماندهی کنند.
بنابر این گزارش وزیران ارشاد و صنعت نیز عصر دوشنبه در نشست مشترکی برای سازماندهی واردات و توزیع کاغذ تصمیم‌هایی گرفته‌اند و قرار شده این مسئله با جدیت پیگیری شود. در مورد این تصمیم‌ها هنوز به طور کامل اطلاع‌رسانی نشده است.
هشدار به محتکران و گران‌فروشان
به گزارش ستاد خبری نمایشگاه کتاب، رضا رحمانی، وزیر صنعت، پس از دیدار با صالحی و به کسانی‌که با ارز ۴۲۰۰ تومانی کاغذ وارد انبار کرده و یا خارج از شبکه‌ی توزیع آنها را پخش کرده‌اند، هشدار داد که "در آینده نزدیک" با آنها برخورد قانونی خواهد شد.
رحمانی مسئله کاغذ را مهم‌ترین مطالبه کنونی فعالان حوزه چاپ عنوان کرد و گفت: «در سال گذشته دولت تدبیر و امید اقدامات خوبی در این راستا انجام داده بود و با اختصاص منابع، تا حدی مانع از بروز مشکلات اساسی در این حوزه شد اما به دلیل عدم توزیع مناسب امکانات و منابع، همچنان شاهد گرانی در این عرصه بودیم.»
در حالی که بحث گرانی کاغذ وارداتی با ارز دولتی از ماه‌های پیش مطرح بوده مشخص نیست که چرا مسئولان تا کنون به این مسئله رسیدگی نکرده‌اند و تازه وعده برخورد قانونی با متخلفان "در آینده نزدیک" را می‌دهند.
رحمانی در عین حال در زمینه توزیع کاغذ از وزارت‌خانه تحت امرش سلب مسئولیت کرده و گفته است: «وزارت صمت می‌تواند در زمینه‌ی اختصاص ارز، واردات و بقیه موارد به حوزه‌ی چاپ و نشر ورود کند اما در مورد تخصیص و نحوه‌ی توزیع کاغذ با ارز دولتی؛ وزارت ارشاد و اتحادیه‌ی ناشران هستند که باید با همکاری یکدیگر آن را در مسیر مناسب هدایت کنند.»
گرانی کاغذ و دیگر مواد اولیه صنعت چاپ، ناشران و رسانه‌های چاپی را نیز با دشواری‌های جدی روبرو کرده و بسیاری از آنها را در آستانه ورشکستگی قرار داده است.
با از سرگیری انتشار روزنامه‌های ایران پس از پایان تعطیلات نوروزی بهای برخی روزنامه‌ها، از جمله شرق و اعتماد صد در صد افزایش یافت. علت این اقدام از جمله گرانی کاغذ و تدبیری برای "دوام آوردن" و جلوگیری از "مرگ رسانه" عنوان شده است.
پیش از این شمار دیگر از فعالان رسانه‌ای نیز از آینده "تیر و تار" نشریات چاپی در ایران به علت افزایش شدید قیمت‌ها سخن گفته و تاکید کرده‌اند که در سال ۹۸ ادامه فعالیت آنها ممکن نخواهد بود.

قتل طلبه همدانی؛ نقش اصولگرایان و ادعای وجود "یک شبکه خزنده"

قتل طلبه همدانی؛ نقش اصولگرایان و ادعای وجود "یک شبکه خزنده"

قتل یک روحانی در همدان به یکی از موضوعات روز ایران بدل شده است. یک تحلیلگر "بخشی از اصولگرایان" را در بروز این حادثه سهیم می‌داند. تندروها اما "ردپای یک شبکه خزنده" را در میان می‌بینند. سلبریتی‌ها هم هدف حمله هستند.
صحنه‌ای از مراسم تشییع پیکر طلبه همدانی در روز نهم اردیبهشت ۹۸
واکنش‌های گسترده به قتل طلبه همدانی، با گذشت چهار روز از این حادثه و یک روز پس از مراسم تشییع پیکر او، کماکان ادامه دارد. حتی برخی رسانه‌های وابسته به جریان موسوم به اصولگرایان تندرو امروز سه‌شنبه ۱۰ اردیبهشت (۳۰ آوریل) تیتر یک خود را به این موضوع و مراسم تشییع پیکر او در همدان اختصاص داده‌اند.
شنبه گذشته رسانه‌های ایران از قتل یک روحانی ۴۶ ساله به نام مصطفی قاسمی در محله حاجی همدان با سلاح کلاشنیکف خبر دادند. او امام جماعت مسجد "حاج کربعلی" و مسئول کتابخانه حوزه علمیه دامغانی همدان بوده است. یک روز بعد فرمانده انتظامی همدان از کشته شدن قاتل در جریان تعقیب و گریز با پلیس خبر داد.
برخی رسانه‌های ایران نام متهم به این قتل را بهروز حاجیلو ذکر کرده بودند و خود این مرد نیز در اینستاگرام مسئولیت قتل طلبه همدانی را برعهده گرفته بود. برخی رسانه‌های ایران از این فرد به عنوان "مروج خشونت" و "یکی از اشرار سابقه‌دار" نام برده‌اند. بهروز حاجیلو پیش‌تر تصاویری از خود را با اسلحه در اینستاگرام منتشر کرده بود.
علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی نیز یکشنبه گذشته با اشاره به این حادثه، خواستار جلوگیری از خرید و فروش سلاح در فضای مجازی شد و گفت: «قاتل دیروز روحانی همدانی در صفحه اینستاگرام با چهار نوع اسلحه تصاویری از خود منتشر کرده‌است که مقابله با این‌گونه موارد وظیفه نیروی انتظامی است.»
جلال رضوی‌مهر، نایب رئیس "مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم"، امروز اعلام کرد که محل کشته شدن مصطفی قاسمی، روحانی همدانی، "المان و یادمان" شده و یک "مؤسسه فرهنگی" نیز به نام او در قاسم‌آباد همدان، محل سکونت‌اش، احداث خواهد شد.
امروز سه‌شنبه روزنامه "جوان" منتسب به سپاه پاسداران گزارش اصلی خود را به "شکوه وداع با عمامه خونین" اختصاص داده، "وطن امروز" صفحه نخست خود را با گزارشی زیر عنوان "تشییع باشکوه روحانی مظلوم" گشوده و کیهان نیز "ردپای یک شبکه خزنده در شهادت مظلومانه طلبه همدانی" را به عنوان تیتر یک خود انتخاب کرده است. این روزنامه حکومتی همچنین یادداشتی به قلم حسین شریعتمداری، مدیر مسئول و نماینده ولی فقیه در مؤسسه کیهان، زیر عنوان "آبشخور این شبکه کجاست؟!" منتشر کرده و در آن به‌شدت به عباس عبدی، تحلیلگر و فعال اصلاح‌طلب، تاخته و به گفته خود "برخی از عوامل بد‌سابقه و آلوده به وطن‌فروشی" را به "نفرت‌پراکنی" و نقش‌آفرینی "غیر‌قابل انکار در ارتکاب این جنایت" متهم کرده است.
"اوباش" همچون "ماری در آستین"
اشاره کیهان به یادداشتی از عباس عبدی در شماره روز گذشته روزنامه اعتماد زیر عنوان "ریشه اوباشگری" است. عبدی در این یادداشت اقدام به قتل طلبه همدانی را به "اوباش" نسبت داده و در عین حال "بخشی از جناح اصولگرا" را عامل تقویت این افراد دانسته است.
این فعال رسانه‌ای با اشاره به استفاده برخی از چهره‌های اصولگرا از "اوباش" به عنوان ابزار نوشته است: «جماعت اوباش ابتدا خود را در قالب تجمعات به ظاهر دینی و مناسکی بازتولید کردند. سپس ادبیات آنان وارد ادبیات رسمی شد. ادبیاتی رسمی که در سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ رایج بود، بازتابی از این فرهنگ بود. بعد کم‌کم از حاشیه به متن وارد شدند. ابتدا برای بیرون کردن دیگران از میدان به‌کار آمدند. سپس در نشست‌های انتخاباتی و با کلاه‌های مخملی حاضر شدند. موسیقی خود را به بازار دادند و به‌طور رسمی قدر دیدند.»
عباس عبدی سپس با اشاره به برخورد "خیلی دیر و نادرست" با "اوباش" در ایران، از آنان به عنوان "ماری" نام می‌برد که "در آستین پرورش یافت". او همچنین تأکید می‌کند که «کلیه کسانی که همسو با این فرهنگ هستند و در تقویت آنان کوشیده‌اند باید در رفتار و گفتار خود صریح و روشن تجدیدنظر کنند».
این فعال اصلاح‌طلب سپس با تأکید بر "خطرناک" بودن استفاده از اوباش به عنوان "ابزار" هشدار داده است: «فراموش نکنید که این جماعت در چارچوب امنیتی موجود چنین بی‌پروا رفتار می‌کنند و رسما و حتی احمقانه اعلام ترور می‌کنند، وای به روزی که این پوشش امنیتی برداشته شود. در این صورت اوباش حرف اول را در شهر خواهند زد.»
خواست مقابله با ترویج خشونت در "تریبون‌های رسمی"
پیش از این نیز برخی چهره‌های اصلاح‌طلب نسبت به گسترش خشونت و عدم شناخت اولویت‌های امنیتی در ایران هشدار داده بودند. از جمله شهیندخت مولاوردی یکشنبه گذشته در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «از نیوزیلند و سریلانکا گرفته تا عربستان و... هیچکس در امان نیست؛ دیروز نوبت به طلبه مظلوم همدانی رسید و امروز ضارب در آتشی که خود برافروخته بود، سوخت.» معاون سابق امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ایران همچنین از "تریبون‌های رسمی" خواست تا "به خود آیند و با تغییر اولویت ترویج خشونت را متوقف کنند".
عبدالله رمضان‌زاده، سخنگوی دولت در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی نیز پس از قتل روحانی همدانی در توییتر نوشت: «حادثه دیروز همدان نشان می‌دهد پلیس در تشخیص اولویت‌های امنیتی کشور به خطا رفته است. آنقدر حواس‌شان به افتادن روسری خانم‌ها در داخل اتومبیل پرت شده است که تهدید علنی مسلحانه یک شرور را در دو سال اخیر ندیده‌اند.»
روزنامه جوان اما در شماره امروز خود نوشته است: «تعدادی اوباش فضای مجازی در صفحه اینستاگرام قاتل از اقدام او حمایت می‌کنند. برخی هم تلاش می‌کنند سناریو‌های تقلبی بنویسند و قاتل را توجیه کنند و برایش دلیل بتراشند. عباس عبدی هم در یادداشتی تلاش کرد با سیاسی‌کاری روی خون یک طلبه مظلوم مقصر را اصولگرایان بداند.»
ادعای کیهان درباره "شبکه خزنده همنوا با اپوزیسیون"
حسین شریعتمداری، مدیرمسئول کیهان نیز در یادداشت امروز خود در این روزنامه حکومتی به‌شدت به عباس عبدی حمله کرده و "مأموریت احتمالی" او را "کشاندن ماجرا از حوزه قضایی به عرصه دعواهای سیاسی" ارزیابی کرده است. نماینده ولی فقیه در مؤسسه کیهان همچنین "انگیزه" آقای عبدی از متهم کردن بخشی از اصولگرایان در حادثه اخیر همدان را ایجاد "اخلال" در پیگیری قضایی و "اطلاعاتی" موضوع و ممانعت از "کشف پشت صحنه" آن دانسته است.
شریعتمداری همچنین نوشته است: «دو روزنامه زنجیره‌ای و یک خبرگزاری مدعی اصلاحات با ساخت و انتشار این دروغ شاخدار که زائران عراقی برای عقد موقت زنان ایرانی به مشهد مقدس می‌آیند! جنجال فراوانی را با هدف برهم زدن رابطه دو ملت ایران و عراق پدید آوردند که بعد از پیگرد‌های قضایی و تحقیقات میدانی ناچار شدند به دروغ‌بافی خود اعتراف کنند! یک هنرپیشه زن دست‌چندم، دروغ‌ها و شایعات جهت‌داری را که دقیقا همسو با اهداف اعلام شده دشمنان اسلام و انقلاب و مردم طراحی شده است به میان می‌کشد که تازه‌ترین آن، نسبت دادن جهاد نکاح! به یک روحانی و توصیه به صیغه شدن خانم‌های ایرانی برای اعضای حشد‌الشعبی است! که جعلی بودن آن برملا می‌شود ولی آیا این نفرت‌پراکنی علیه روحانیت، در ترغیب قاتل روحانی شهید همدانی بی‌تاثیر بوده است؟!»
صحنه‌ای از مراسم تشییع پیکر طلبه همدانی در روز نهم اردیبهشت ۹۸ صحنه‌ای از مراسم تشییع پیکر طلبه همدانی در روز نهم اردیبهشت ۹۸
مدیرمسئول کیهان در نهایت نوشته است: «اکنون جای این پرسش است که آیا مواردی از این دست که این روزها در میان یک جریان بد‌سابقه به فراوانی دیده می‌شود و فقط به چند نمونه از آن ‌اشاره شد، بی‌ارتباط با یکدیگر‌ند و با هم رابطه ارگانیک نداشته و از یک کانون واحد مدیریت نمی‌شوند؟! آبشخور این شبکه کجاست؟ کشف آن دشوار نیست. هست؟!»
در گزارش مبسوط روزنامه کیهان نیز همین اتها‌م‌ها به شکل دیگری عنوان شده است: «نکته قابل تأمل و البته تأسف‌آور این است که بررسی اخبار پیرامون این ماجرا نشان از رد پای یک شبکه خزنده و مرموز در همنوایی با اپوزیسیون و بیگانه دارد که از سال گذشته با مطرح کردن "سوءاستفاده‌زائران عراقی از زنان ایرانی"، دست به شایعه‌سازی و نفرت‌پراکنی زد و امروز نیز ضمن آدرس غلط‌دادن برای انحراف افکار عمومی و به سیاست بردن ماجرا، مبنی بر اینکه "خشونت نداشته باشیم" وقیحانه عنوان می‌کند "قاتل واقعی، بخشی از جریان اصولگراست"».
گزارش کیهان همچنین با اشاره به بازتاب گسترده "شایعه‌ سوءاستفاده‌ زائران عراقی از زنان ایرانی" در اواخر تابستان گذشته در "رسانه‌های اصلاح‌طلبان و شبکه‌های خبری داخلی و خارجی"، انتقادهای اخیر "برخی سلبریتی‌ها و جریانات سیاسی"، از جمله دو نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی، به حضور نیروهای حشد‌الشعبی عراق در مناطق سیل‌زده ایران را "زمینه‌ساز" قتل روحانی همدانی عنوان کرده است.
حساسیت نسبت به حضور شهروندان عراقی در ایران به اوایل شهریورماه ۹۷ برمی‌گردد. در آن زمان گزارش‌هایی از راه‌اندازی شش‌هزار خانه‌مسافر در مشهد برای "ارائه خدمات جنسی زنان ایرانی به گردشگران عراقی" منتشر شده بود. سپس نیز به همین دلیل مدیران مسئول دو روزنامه شرق و شهروند متهم به عبور از "خطوط قرمز" شده و دادستان وقت تهران اعلام کرد که آنان "با انتشار برخی اخبار به اختلاف‌افکنی میان مردم ایران و عراق اقدام کرده‌اند".
حملات شدید به مهناز افشار
در بخش دیگری از گزارش امروز کیهان آمده است: «مهناز افشار، هنرپیشه معلوم‌الحال هم که پیش از این حواشی زیادی را در فضای مجازی ایجاد کرده بود (به ویژه در بحث ازدواج کودکان یا تبلیغ داروی غیرمجاز) یکی از سلبریتی‌هایی بود که به دروغ و شایعه جریان وابسته به ضدانقلاب دامن زد و با بازنشر کردن صفحات مربوط، به عقده‌گشایی و تحریک احساسات عمومی پرداخت.»
برخی از شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع پیکر طلبه همدانی پلاکاردهایی را علیه مهناز افشار به همراه داشتند برخی از شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع پیکر طلبه همدانی پلاکاردهایی را علیه مهناز افشار به همراه داشتند
پیش‌تر نیز خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، مهناز افشار بازیگر سینما و تئاتر ایران را از مقصران قتل روحانی همدانی معرفی کرده و در پستی اینستاگرامی نوشته بود: «رسانه‌ها به نقل از یکی از دوستان قاتل روحانی همدان نوشتند که علت قتل خبر دروغ مربوط به توصیه یک روحانی برای ازدواج زنان ایرانی با نیروی‌های حشدالشعبی بوده است. از آنجا که خانم مهناز افشار هم در صفحه شخصی خود این شایعه ناروا را منتشر کردند، تعداد زیادی از کاربران با هشتگ محاکمه مهناز افشار خواستار برخورد قضایی با وی شدند.»
مهناز افشار چند روز پیش توییتی از یک روحانی به نام مصطفی حجازی منتشر کرد که در آن از زنان ایرانی خواسته شده بود به صیغه نیروهای حشدالشعبی درآیند. ورود این نیروی شبه‌نظامی عراقی به مناطق سیل‌زده خوزستان و لرستان، در کنار ورود نیروهای موسوم به فاطمیون، زینبیون و حزب‌الله، از افغانستان، پاکستان و لبنان، به ایران به حواشی گسترده‌ای همراه بود.
باشگاه خبرنگاران جوان، منتسب به صدا و سیمای جمهوری اسلامی، یکشنبه گذشته نوشت که روحانی مورد اشاره خانم افشار "غفار دریاباری" اهل مازندران است که "اصلا صفحه‌ای در توییتر هم ندارد" و عکس او "توسط ضدانقلاب به سرقت رفته و صفحات فیک آن را مورد سوءاستفاده خود قرار دادند".
مهناز افشار سپس توییت خود درباره این فرد را از حساب کاربری‌اش حذف کرد. اما با وجود این، حملات علیه خانم افشار به‌خصوص از سوی حامیان حکومت ایران ادامه یافت و حتی شماری از شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع پیکر روحانی همدانی، پلاکاردهایی را با خواست "محاکمه" او حمل کردند.
باشگاه خبرنگاران جوان روز گذشته نوشت: «گرچه پس از افشای حقیقت، افشار مجبور به حذف این پست و عذرخواهی شد اما کاربران تکرار اینگونه رفتارها از سوی این سلبریتی را مغرضانه می‌دانند و خواستار مقابله مسئولان با چنین حرکت‌هایی هستند.»
تلاش برای تشدید محدودیت در فضای مجازی
در این میان جناح موسوم به اصولگرایان تندرو در ایران پس از حادثه اخیر در همدان بیش از پیش بر تشدید محدودیت در فضای مجازی و افزایش فشارهای اجتماعی تأکید می‌کند. جواد جاویدنیا، معاون فضای مجازی دادستان کل ایران، در پاسخ به پرسش خبرگزاری فارس در مورد تشکیل احتمالی پرونده برای مهناز افشار گفته است: «اقدامات لازم در دستگاه قضایی در حال انجام است و بیان برخی موارد باعث می‌شود کار لطمه بخورد.»
کیهان نیز در گزارش مبسوط امروز خود نوشته است: «در مسئله شهادت مظلومانه طلبه همدانی، رد پای یک شبکه خزنده و تکرار خط رسانه‌ای تابستان ۹۷ دوباره دیده می‌شود. شبکه‌ای که "مأمور" شده تا در اوج درگیری ایران و آمریکا، با هیاهو و فضاسازی رسانه‌ای بی‌آنکه تقصیرات خود را در ولنگاری بی‌حد و مرز و بی‌بند وباری‌های اجتماعی گردن گیرند و به نقش فضای مجازی و سلبریتی‌های بیسواد و ابعاد حقوقی آن بپردازند، ماجرا را "جناحی" کنند و با کمرنگ‌کردن "سیاست مقاومت و استکبارستیزی" و تعریف خشونت از آن، پروسه "انفعال" را در فاز جدیدی قرار دهند.»
حبیب‌الله شعبانی موثقی، امام جمعه همدان و نماینده ولی فقیه در این استان نیز با اشاره به "تذکر" مراجع تقلید نسبت به "وضعیت فضای مجازی" گفت: «با وجود اینکه قاتل این طلبه به هلاکت رسید، اما باید با کسانی که در فضای مجازی این افراد را تشویق و امنیت مردم را به خطر می‌اندازند، برخورد شود.»
پیشتر نیز "جامعه مدرسین حوزه علمیه قم" با صدور پیامی اعلام کرده بود: «متأسفانه برخی اشرار و همفکران این قاتل همچنان در فضای مجازی جولان می‌دهند و فضای تهدید و رعب ایجاد می‌کنند، لازم است طرح‌های نظارتی و کنترلی برای سالم‌سازی فضای مجازی قاطعانه‌تر اجرایی شوند تا اخلاق، غیرت دینی، امنیت و آرامش مردم در این فضای آشفته و بی‌کنترل به قهقرا و نابودی کشانده نشود.»
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران، پیش‌تر در یادداشتی اینستاگرامی درباره قتل طلبه همدانی اعلام کرده بود که برای استفاده کاربران از فضای مجازی "قوانین سختگیرانه‌ای" اعمال خواهد شد.
با وجود این، بسیاری از کارشناسان و نیز شماری از فعالان سیاسی و رسانه‌ای منتسب به جریان موسوم به اصلاح‌طلب در ایران، راه جلوگیری از حوادثی چون قتل روحانی همدانی را نه در ایجاد محدودیت‌های بیشتر در فضای مجازی یا تلاش برای انسداد شبکه‌های اجتماعی، بلکه در مقابله با فرهنگ خشونت به‌خصوص از طریق مبارزه با ترویج آن در رسانه‌های رسمی و حکومتی می‌دانند.

شکایت ترامپ از بانک‌ها برای جلوگیری از «دسترسی کنگره به اطلاعات مالی خانواده‌اش»

شکایت ترامپ از بانک‌ها برای جلوگیری از «دسترسی کنگره به اطلاعات مالی خانواده‌اش»


دونالد ترامپ و فرزندانش (از راست): ایوانکا، دونالد جونیور و اریک
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، و خانواده‌اش دادخواستی را علیه دویچه بانک و بانک کپیتال وان تنظیم کرده‌اند تا از این طریق مانع دسترسی کنگره آمریکا به سوابق اقتصادی و بانکی خود شوند.
این دادخواست را آقای ترامپ همراه با فرزندانش، دونالد جونیور، اریک و ایوانکا و بنیاد ترامپ روز دوشنبه ۹ اردیبهشت تحویل دادگاه فدرال نیویورک دادند.
دو کمیته مجلس نمایندگان آمریکا اوایل ماه آوریل مدیران دویچه بانک و چندین موسسه اقتصادی دیگر را برای انجام تحقیقات پیرامون سوابق اقتصادی رئیس‌جمهوری آمریکا احضار کرده بودند.
همان زمان آدام شیف، رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا و از چهره‌های دمکرات، گفته بود که این احضاریه بخشی از تحقیقات در رابطه با «ادعای دخالت احتمالی خارجی در فرایندهای سیاسی ایالات متحده» است.
وی عنوان کرده بود که می‌خواهد بداند آیا روسیه از پول کثیف برای معاملات بازرگانی با بنیاد ترامپ استفاده کرده است یا نه.
دونالد ترامپ می‌خواهد یک قاضی فدرال حکم دهد که این احضاریه‌ها غیرقانونی و غیرقابل اجرا هستند.
در دادخواست آقای ترامپ و خانواده او آمده است: «این احضاریه‌ها جهت آزار و اذیت رئیس‌جمهوری دونالد ترامپ صادر شده که به جست‌وجو در امور شخصی اقتصادی و ‌تجاری وی دست بزنند و به اطلاعات خصوصی او و خانواده‌اش دست یابند تا به هر طریقی به موقعیت سیاسی وی لطمه بزنند».
این دادخواست همچنین کمیته‌های اطلاعاتی و خدمات اقتصادی مجلس نمایندگان آمریکا را «به نادیده گرفتن محدودیت‌های کنگره جهت تحقیقات» و صدور احضاریه متهم می‌کند.
پیش از این نیز اریک ترامپ، معاون مدیرعامل بنیاد ترامپ، این احضاریه‌ها را نمونه‌ای از «سوءاستفاده» دمکرات‌ها از قدرت توصیف کرده بود.
در این حال دویچه بانک تاکید کرده که خود را متعهد می‌داند تا با نهادهایی که از اختیار قانونی برخوردارند همکاری مناسب را بکند و اطلاعات لازم را در اختیارشان بگذارد.
دویچه بانک تاکنون میلیون‌ها دلار به بنیاد ترامپ وام داده است.

«کودتا» در ونزوئلا؛ گوایدو: پایان قطعی غصب کشور فرا رسیده است

«کودتا» در ونزوئلا؛ گوایدو: پایان قطعی غصب کشور فرا رسیده است


خوان گوایدو از مردم ونزوئلا خواسته است تا به خیابان‌ها بریزند.
ساعتی پس از پیام توییتری رهبر مخالفان ونزوئلا، وزیر دفاع این کشور در پیامی اعلام کرد که حکومت این «حرکت کودتایی» را که کشور را از «خشونت پر خواهد کرد» رد می‌کند.
خوان گوایدو، رهبر مخالفان حکومت ونزوئلا، در چند پیام توئیتری که روز سه‌شنبه منتشر شد ضمن این که از مردم خواست به خیابان‌ها بیایند چنین گفت: «پایان قطعی غصب کشور فرا رسیده است.»
در رشته توئیتی که آقای گوایدو منتشر کرده است همچنین ویدئویی هست که او را در کنار گروهی یا یونیفرم ارتش نشان می‌دهد. در گزارش‌ها آمده است که این ویدئو در نزدیکی پایگاه هوایی شهر کاراکاس به نام لاکارلوتا ضبط شده است.
خوان گوایدو در این ویدئو مردم را خطاب قرار داده و از آنها می‌خواهد به خیابان‌ها بریزند.
ایالات متحده خوان گوایدو، رهبر مخالفان دولت ونزوئلا، را به‌ عنوان رئیس‌ جمهوری موقت این کشور به‌ رسمیت می‌شناسدو در کنار بیش از ۵۰ کشور دیگر، خواستار برگزاری انتخابات ریاست‌ جمهوری در ونزوئلا است.
آقای گوایدو در پیام ویدئویی خود تاکید می‌کند که «مرحله نهایی» طرح او برای برکناری نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا، آغاز شده است.
ساعتی بعد، در واکنش به پیام رهبر مخالفان، وزیر اطلاعات ونزوئلا خبر داد که دولت با «گروه کوچکی از خائنان ارتش» برخورد کرده است.
به گفته خورخه رودریگز، وزیر اطلاعات، این گروه در پی به راه انداختن کودتا بوده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در پی این پیام بود که وزیر دفاع ونزوئلا نیز اعلام کرد: «ما این حرکت کودتایی را که هدف از آن آکندن کشور از خشونت است رد می‌کنیم.»
این تاییدی است بر این که دست‌کم گروهی از نیروهای ارتش این کشور به خوان گوایدو و مخالفان مادورو پیوسته‌اند.
خوان گوایدو گفت: «نیروهای مسلح تصمیم درست را گرفته‌اند و اکنون چشم‌انتظار حمایت مردم ونزوئلا هستند.»
طی هفته‌های اخیر ونزوئلا با بحران گسترده ناشی از قطع سراسری برق، مشکلات در آب‌رسانی و سیستم‌های مخابراتی روبه‌رو بوده ‌است.
نیکلاس مادورو انگشت اتهام خود را در مورد بحران اقتصادی و شرایط فعلی به ‌سوی ایالات متحده گرفته و می‌گوید این اقدامات برای سرنگون کردن دولت او است.
خوان گوایدو و مخالفان، دولت را مسئول بحران می‌دانند و می‌گویند ناکارآمدی آن در سال‌های اخیر، وضعیت فعلی را به ‌وجود آورده است.
گوایدو، رئیس پارلمان ونزوئلا، ریاست‌ جمهوری مادورو را «نامشروع» می‌داند و خود به‌ عنوان رئیس ‌جمهوری موقت سوگند خورده ‌است.
وزیر خارجه آمریکا گفته است که واشینگتن برای «پاسخگو کردن» نیکلاس مادورو و حامیان او، از تمامی ابزارهای سیاسی و اقتصادی استفاده خواهد کرد.
در مقابل کشورهایی چون ایران و روسیه از حکومت نیکلاس مادورو حمایت می‌کنند.

سه کارگر بر اثر انفجار در تونل تهران-شمال کشته شدند

سه کارگر بر اثر انفجار در تونل تهران-شمال کشته شدند

بر اثر انفجار و آتش‌سوزی در تونل البرز در آزادراه تهران- شمال سه کارگر کشته، سه تن دچار سوختگی شدید و گروهی محبوس شدند. بنیاد مستضعفان پیمانکار این پروژه است. سوانح کارگری در ایران بسیار بالا و ایمنی کار پایین است.
خبرگزاری‌های ایران صبح روز سه‌شنبه ۱۰ اردیبهشت (۳۰ آوریل) از انفجار و آتش‌سوزی در تونل البزر در آزادراه تهران در حوالی سیاه‌بیشه خبر دادند. این حادثه به نوشته ایلنا حدود ساعت ۹ صبح رخ داده است. مجتبی خالدی، سخنگوی اوژانس ایران، به این خبرگزاری گفته است که در حادثه تونل البرز پنج نفر به شدت آسیب دیده‌اند. سه نفر به شدت دچار سوختگی (سوختگی ۷۵- ۸۰ و ۱۰۰ درصد) و پنج نفر نیز زیر آوار محبوس شده‌اند.
خیرالله خادمی، معاون وزیر راه و شهرسازی، گفته است که علت سانحه در حال بررسی است و علت آتش‌سوزی احتمالا محبوس شدن گاز متان در تونل یا انفجار کپسول کارگران بوده است. او به رسانه‌ها گفته است که علت آتش‌سوزی مربوط به انفجار نیست و کارشناسان این حوزه در حال بررسی علت دقیق این حادثه هستند.
احداث آزادراه تهران - شمال، به چندین شرکت پیمانکاری واگذار شده و بنیاد مستضعفان پیمانکار اصلی این پروژه محسوب می‌شود.
حسین شاپور، مسئول دفتر مدیرعامل شرکت تالون، پیمانکار آزادراه تهران-‌ شمال به ایلنا گفته است این حادثه در دهانه شمالی تونلی رخ داده که ۶۴۰۰ متر طول دارد. انفجار و آتش‌سوزی در عمق تقریبا ۱۹۰۰ متری و در زمان کار کارگران رخ داده است. او گفته است: «از قبل ریزشی در آن قسمت بوده و در زمان فعالیت کارگران، نشتی گاز متان موجب انفجار و ریزش می‌شود. البته ابعاد حادثه تا دهانه جنوبی تونل که زیر نظر شرکت پیمانکاری جنرال بود، کشیده شده بود.» 
«نیازی به انفجار نبوده است»
اما  منوچهر خواجه دلویی، معاون توسعه ساختمان بنیاد مستضعفان، گفته است که هیچ ریزشی در تونل البرز قطعه دو آزادراه تهران-شمال روی نداده است. او که مجری قطعه دوم آزاد راه تهران – شمال است تاکید کرده که «بخش عمده‌ای از تونل بزرگ البرز تکمیل شده بنابر این نیازی به انفجار نداشته است، علت دقیق این سانحه در حال بررسی است به زودی علت دقیق آن اعلام می‌شود و مردم به شایعات فضای مجازی توجه نکنند».
در حادثه تونل البرز در آزادراه تهران شمال سه نفر کشته شدند و میزان جراحات و سوختگی چند نفر از کارگران به شدت بالاست
این تونل با حدود ۴۰۰ نفر کارگر و کارکن بزرگترین تونل پروژه آزادراه تهران است. مسئولان اجرایی آن می‌گویند این تونل و کارگاه آن بسیار بزرگ و مجهز و دارای امکاناتی نظیر بهداری با پزشک و آمبولانس است. معاون وزیر راه و شهرسازی ایران به ایلنا گفته است که کارگران این تونل همگی ایرانی هستند و در شرکت جنرال مکانیک فعالیت می‌کنند که از زیرمجموعه‌های بنیاد مستضعفان است.
سابقه طرح پروژه آزادراه تهران-شمال
بیش از ۲۰ سال است که ساخت آزادراه تهران- شمال شروع شده و هنوز هم ادامه دارد. هدف از احداث این پروژه این بوده که راه تهران-شمال ۶۴ کیلومتر کوتاه تر و مسیر آن در سه ساعت قابل طی کردن باشد. وزارت راه ایران در مورد مزایای این تونل از ۶۰۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی در سال در مقایسه با مصرف سوخت در مسیر تهران-کرج-چالوس گفته است.
سرمایه لازم برای انجام بخشی از این پروژه در مناطق دو و سه آزادراه تهران-شمال چیزی بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان است. شرکت‌های مختلفی در ساخت آزادراه تهران شمال سهیم هستند. این پروژه نیز مانند بسیاری از پروژه‌های راه‌سازی یا سدسازی که در چهار دهه اخیر در ایران اجرا شده، به باور بسیاری از کارشناسان آثار تخریبی زیادی بر محیط زیست دارد. در مورد آزادراه تهران-شمال انتقاد می‌شود که این پروژه به جنگل‌های شمال ایران آسیب می‌زند و می‌تواند موجب فرسایش خاک شود.
سیل اخیر در ایران نمونه‌ای از پیامدهای فاجعه‌بار بی‌برنامگی یا برنامه‌ریزی به نفع توسعه ناپایدار و سودجویی شرکت‌های دست‌اندرکار پروژه‌های گوناگون در ایران بود.

«کودتا» در ونزوئلا؛ گوایدو: پایان قطعی غصب کشور فرا رسیده است

«کودتا» در ونزوئلا؛ گوایدو: پایان قطعی غصب کشور فرا رسیده است


خوان گوایدو (راست) در کنار یک افسر ارتش، روز سه‌شنبه
ساعتی پس از پیام توییتری رهبر مخالفان ونزوئلا، وزیر دفاع این کشور در پیامی اعلام کرد که حکومت این «حرکت کودتایی» را که کشور را از «خشونت پر خواهد کرد» رد می‌کند.
خوان گوایدو، رهبر مخالفان حکومت ونزوئلا، در چند پیام توییتری که روز سه‌شنبه منتشر شد ضمن این که از مردم خواست به خیابان‌ها بیایند چنین گفت: «پایان قطعی غصب کشور فرا رسیده است.»
در رشته توییتری که آقای گوایدو منتشر کرده است همچنین ویدئویی هست که او را در کنار گروهی یا یونیفرم ارتش نشان می‌دهد. در گزارش‌ها آمده است که این ویدئو در نزدیکی پایگاه هوایی شهر کاراکاس به نام لاکارلوتا ضبط شده است.
خوان گوایدو در این ویدئو مردم را خطاب قرار داده و از آنها می‌خواهد به خیابان‌ها بریزند.
ایالات متحده خوان گوایدو، رهبر مخالفان دولت ونزوئلا، را به‌ عنوان رئیس‌ جمهوری موقت این کشور به‌ رسمیت می‌شناسدو در کنار بیش از ۵۰ کشور دیگر، خواستار برگزاری انتخابات ریاست‌ جمهوری در ونزوئلا است.
آقای گوایدو در پیام ویدئویی خود تاکید می‌کند که «مرحله نهایی» طرح او برای برکناری نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا، آغاز شده است.
ساعتی بعد، در واکنش به پیام رهبر مخالفان، وزیر اطلاعات ونزوئلا خبر داد که دولت با «گروه کوچکی از خائنان ارتش» برخورد کرده است.
به گفته خورخه رودریگز، وزیر اطلاعات، این گروه در پی به راه انداختن کودتا بوده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در پی این پیام بود که وزیر دفاع ونزوئلا نیز اعلام کرد: «ما این حرکت کودتایی را که هدف از آن آکندن کشور از خشونت است رد می‌کنیم.»
این تاییدی است بر این که دست‌کم گروهی از نیروهای ارتش این کشور به خوان گوایدو و مخالفان مادورو پیوسته‌اند.
خوان گوایدو گفت: «نیروهای مسلح تصمیم درست را گرفته‌اند و اکنون چشم‌انتظار حمایت مردم ونزوئلا هستند.»
طی هفته‌های اخیر ونزوئلا با بحران گسترده ناشی از قطع سراسری برق، مشکلات در آب‌رسانی و سیستم‌های مخابراتی روبه‌رو بوده ‌است.
نیکلاس مادورو انگشت اتهام خود را در مورد بحران اقتصادی و شرایط فعلی به ‌سوی ایالات متحده گرفته و می‌گوید این اقدامات برای سرنگون کردن دولت او است.
خوان گوایدو و مخالفان، دولت را مسئول بحران می‌دانند و می‌گویند ناکارآمدی آن در سال‌های اخیر، وضعیت فعلی را به ‌وجود آورده است.
گوایدو، رئیس پارلمان ونزوئلا، ریاست‌ جمهوری مادورو را «نامشروع» می‌داند و خود به‌ عنوان رئیس ‌جمهوری موقت سوگند خورده ‌است.
وزیر خارجه آمریکا گفته است که واشینگتن برای «پاسخگو کردن» نیکلاس مادورو و حامیان او، از تمامی ابزارهای سیاسی و اقتصادی استفاده خواهد کرد.
در مقابل کشورهایی چون ایران و روسیه از حکومت نیکلاس مادورو حمایت می‌کنند.

روحانی شیاد و لاش و دروغگوی حرامزاده بی وجدان در جمع کارگران: شیف‌های کاری را بیشتر کنید

روحانی شیاد و لاش و دروغگوی حرامزاده بی وجدان در جمع کارگران: شیف‌های کاری را بیشتر کنید

حسن روحانی در آستانه روز کارگر خواستار افزایش تولید در ایران تولید شد. او افزایش صادرات غیرنفتی از جمله محصولات کشاورزی را راه مقابله با تحریم‌های آمریکا خواند. محصولات کشاورزی ۲۸ استان ایران از سیل آسیب دید‌ه است. 
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در جشنواره قدرانی از کارگران نمونه هدف آمریکا از تحریم‌ها را "فشار به مردم، کارگران و اقشار ضعیف جامعه" دانست. او سه‌شنبه دهم اردیبهشت (۳۰ آوریل) در آستانه روز کارگر تأکید کرد: «کارگران با تلاش در عرصه تولید و افزایش صادرات غیرنفتی، در خط مقدم مقابله با تحریم‌های آمریکا هستند.»
او خطاب به کارگران گفت: «برای حفظ ارزش پول یا باید قیمت ارز خارجی کاهش یابد، یا ارز بیشتری به دست آوریم که در زمینه کم شدن نیاز به ارز، کارگران، کارفرمایان و تولیدکنندگان کار بزرگی انجام می‌دهند.»
سیاست مناقشه برانگیز خودکفایی گندم
حسن روحانی گفت که در ابتدای دولت او واردات کشور ۸  میلیارد دلار بیشتر از صادرات بوده، اما این رقم پس از شش سال حال به ۳ میلیارد رسیده است. او بر خودکفایی ایران در برخی زمینه‌ها از جمله تولید گندم اشاره کرد.
طرح خودکفایی تولید گندم از دروان ریاست‌جمهوری هاشمی رفسنجانی آغاز شد به نظر بسیاری از کارشناسان، گذشته از هزینه‌ی گزافی که به کشور تحمیل کرده، فعالیت‌های کشاورزی و محیط زیست را نیز به شدت تحت تاثیر قرار داده است. با حمایت گسترده دولت از کشت گندم، بسیاری از کشاورزان از تولید دیگر محصولات کشاورزی رویگردان شده‌اند.
افزایش مصرف، کاهش تولید برخی از محصولات و سیاست‌های دولت به اعتقاد بسیاری از دست‌اندرکاران باعث واردات بی‌رویه‌ی محصولات کشاورزی شده است.
با این حال حسن روحانی در سخنرانی روز سه‌شنبه خود تأکید کرد: «هر جا به دنبال خودکفایی برویم بدان معنی است که ارزش پول ملی افزایش یافته و نیاز به ارز خارجی کمتر شده است.»
او رقم صادرات غیرنفتی کشور را ۴۰ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: «با تلاش بیشتر برای بهبود کیفیت، کاهش مصرف داخلی و افزایش صادرات در محصولات غیرنفتی می‌توانیم بازارهای منطقه و جهان را تصاحب کنیم که در نتیجه درآمد ارزی کشور افزایش می‌یابد و یکی از قدم‌های مهم برای مبارزه با آمریکا همین موضوع است.»
درخواست افزایش کیفیت کالا در سایه تحریم‌های کمرشکن
حس روحانی ضمن تأکید بر اینکه آمریکا نمی‌تواند صادرات نفت ایران به صفر رساند گفت: «ممکن است از یک راه درها را بر روی ما ببندند، اما یک باب وجود ندارد که آمریکا فشار می‌آورد تا بسته شود، بلکه هنوز ۶ درب وجود دارد و ما با قدرت به صادرات نفت ادامه خواهیم داد.»
او همزمان وعده داد که که اگر کارخانه‌ای ظرفیت تولید خود را افزایش دهد، برای دریافت پول از صندوق توسعه ملی در اولویت خواهد بود. روحانی هم‌زمان تصریح کرد: «این به معنای آن نیست که سالن و تجهیزات اضافه شود، بلکه باید با افزایش شیفت‌های کاری، تا چند برابر، ظرفیت را افزایش دهیم و کیفیت کالاها نیز به همین نسبت ارتقاء یابد.»
رئیس‌جمهور ایران درحالی خواستار افزایش ظرفیت تولید از سوی موسسات و کارخانه‌ها شده که بسیاری از آنها به دلیل تحریم‌ها، برای تهیه مواد اولیه برای ساخت محصولات خود با مشکل مواجه هستند.
حتی در زمینه تولید مواد غذایی نیز ایران وابسته به واردات است. بخشی از واردات شامل مواد غذایی است و بخش دیگر شامل موادی که برای بسته‌بندی مواد غذایی لازم است. از آغاز تحریم‌های جدید و نوسان در قیمت ارز قیمت مواد غذایی مانند روغن، ماکارونی، گوشت، مرغ، رب، لبنیات افزایش چشمگیری یافته است.
پس از بازگشت تحریم‌ها و چهش ناگهانی قیمت‌ها اعتصاب‌های کارگری افزایش یافته است
رئیس‌جمهور ایران درحالی خواستار افزایش صادرات غیرنفتی از جمله محصولا کشاورزی است که خود می‌داند بخش قابل توجهی از محصولات کشاورزی به دلیل سیل در ۲۸ استان ایران نابود شده‌اند.
او با این حال در سخنرانی روز سه‌شنبه خود مدعی شد: «علیرغم همه مشکلات و با وجود این خسارت‌ها، امسال نیز در گندم خودکفا خواهیم بود. مقابله با تحریم و توطئه آمریکا و رسیدگی به مناطق سیل‌زده از وظایف اصلی همه مسئولان است و باید همه در این راستا دست به دست یکدیگر بدهیم.»
"رفاه کارگران در دولت تدبیر و امید افزایش یافته"
حسن روحانی آمار ارائه شده از سوی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی دولت خود در زمینه مسایل کارگران را "امیدوارکننده" خواند و گفت :«کارگران باید نسبت به آینده زندگی خود امیدوار باشند چرا که هر چه کار با نشاط و با روحیه انجام شود، محصول بهتری خواهد داشت.»
آماری که رئیس‌جمهور ایران به آن اشاره می‌کند، اطلاعاتی در مورد سبد غذایی کارگران پس از جهش شدید قیمت‌ها ارائه نمی‌کند. حسن روحانی همچنین بدون اشاره به معضل رو به گسترش اخراج کارگران، عدم پرداخت حقوق آنها، سرکوب تشکل‌های کارگری که حقوق خود را از کارفرما طلب می‌کنند، مانند کارگران نیشکر هفت‌تپه مدعی شد که "امکانات و مسایل رفاهی برای کارگران در دولت تدبیر و امید افزایش یافته" است.
او گفت: «اینکه تشکل‌های کارگری در این دولت ۶/ ۱ درصد افزایش داشته موجب افتخار دولت است چرا که معتقدیم کارگران از طریق تشکل‌های صنفی باید به دنبال منافع خود باشند و تشکل‌های کارگری باید از منافع کارگران در بخش‌های مختلف دفاع کنند.»
اسماعیل بخشی، فعال کارگری از صد روز پیش در بازداشت است
محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در حاشیه در برنامه‌های روز کارگر خواستار حمایت از تولید داخلی شد. او همزمان گفت: «جامعه کارگری جامعه‌ای فهمیده است و نمی‌توان او را فریب داد. از نیمه سال گذشته می‌شنویم که کارگران می‌گویند دستمزد باید بالا برود ما درد آنها را می‌فهمیم و برای آن فکرهایی داریم.»
او بدون اشاره به این "فکرها" مدعی شد که دولت حسن روحانی تلاش کرده از تشکل‌های کارگری حمایت کند. او در روز کارگر تأکید کرد: «ما باید پای کار بایستیم و صبوری کنیم تا به تولید انبوه برسیم.»

ادعای روحانی شیاد و کلاش و دروغگوی حرامزاده درباره وجود «شش مسیر» مخفی برای صادرات نفت ایران

ادعای روحانی شیاد و کلاش و دروغگوی حرامزاده  درباره وجود «شش مسیر» مخفی برای صادرات نفت ایران


حسن روحانی
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، روز سه‌شنبه، دهم اردیبهشت، در یک سخنرانی مدعی شد که ایران «شش راه» برای صادرات نفت خود دارد که «آمریکایی‌ها» از آنها «اصلا خبر ندارند».
به گزارش خبرگزاری فارس، حسن روحانی گفت که «نخواهیم گذاشت» تصمیم آمریکا برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران «اجرایی و عملیاتی شود».
وی اضافه کرد: «ما نفت را باید صادر کنیم، صادرات ایران که از یک مسیر انجام نمی‌شود، ما شش مسیر دیگر هم داریم که آمریکایی‌ها اصلا خبر ندارند.»
آقای روحانی همچنین گفت که «آمریکایی‌ها در ماه‌های آینده خواهند دید که ما صادرات نفت را ادامه می‌دهیم».
آمریکا هفته گذشته به معافیت‌های نفتی مشتریان ایران پایان داد و از اول ماه مه (دو روز دیگر) هیچ کشوری مجاز به خرید نفت ایران نخواهد بود، و در صورت خرید نفت، بنا به اظهارات مقامات آمریکا، با تحریم مواجه خواهد شد.
در همین حال آقای روحانی گفت: «برخی کشورها در برابر فشار آمریکا عقب‌نشینی کردند که همین امر باعث شده فشار آمریکا بیشتر شود.»
رئیس جمهور ایران تاکید کرد که «یک منبع بزرگ درآمد ارزی» ایران فروش نفت و میعانات گازی بوده است.

بر اساس گزارش نهادهای رسمی مانند دیوان محاسبات، وابستگی اقتصاد ایران به نفت در سال‌های اخیر حدود ۴۰ درصد بوده است.
قبل از تحریم‌ها، نفت همچنین سهمی ۶۰ درصدی در صادرات ایران داشت.
با این حال برخی از مقامات جمهوری اسلامی مدعی شده‌اند که لغو معافیت‌های آمریکا مشکلی برای اقتصاد ایران به وجود نمی‌آورد و عربستان سعودی و امارات متحده عربی نیز نمی‌توانند کاهش فروش نفت ایران را جبران کنند.
این در حالی است که، به گفته عده‌ای از آگاهان، بازار تحمل غیبت ایران را دارد.
از جمله ​ایگور سِچین، رئیس شرکت نفت دولتی روسیه، در این باره گفت که «عربستان و امارات قادر به جبران نفت ایران هستند».
در همین حال خبرگزاری بلومبرگ از قول منابع آگاه گزارش داده است که امارات و عربستان سعودی به تنهایی قادر هستند در کوتاه‌مدت ۱.۵ برابر صادرات نفت ایران، افزایش تولید داشته باشند.
آژانس بین‌المللی انرژی نیز این ادعا را تایید و اعلام کرده که کشورهای اوپک ظرفیت مازاد تولید روزانه سه میلیون بشکه نفت دارند که دو سوم آن در اختیار عربستان و یک سوم دیگر در اختیار امارات، عراق و کویت است.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران، سقوط ارزش لیره ترکیه

تحریم‌های آمریکا علیه ایران، سقوط ارزش لیره ترکیه
 

 
وضعیت اقتصادی ترکیه در ماه‌های گذشته نامطلوب بوده است. تورم در این کشور ۲۰ درصد است و تنها در طول ۱۲ ماه گذشته ارزش لیره ترکیه به نسبت دلار آمریکا ۴۰ درصد کاهش داشته است.
با اینهمه کارشناسان معتقدند که این وضعیت همچنان می‌تواند بدتر شود. آ‌نها لغو  معافیت آمریکا برای تحریم‌ها علیه ایران را عامل این امر می‌دانند. به این معنی که اگر ترکیه به خرید نفت و گاز ایران ادامه دهد، با مجازات‌های سنگینی از سوی آمریکا مواجه خواهد بود. این امر برای کشوری که ۱۲ درصد نفت و ۲۰ درصد گاز خود را از ایران تامین می‌کند حیاتی است.
از سوی دیگر، اگر ترکیه بخواهد از مجازات‌های آمریکا در امان بماند، مجبور به تامین نفت و گاز خود از دیگر منابع خواهد بود که می‌تواند در نهایت برایش گران‌تر از نفت و گاز ایران تمام شود.

پمپئو: بازار جهانی برای جایگزین کردن نفت ایران آماده است

پمپئو: بازار جهانی برای جایگزین کردن نفت ایران آماده است

وزیر خارجه آمریکا اطمینان خاطر داد که تحریم‌های نفتی ایران به مذاکرات تجاری چین و آمریکا لطمه نخواهد زد. او به کشورها و شرکت‌ها هشدار داد که نقض تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران برای آنها بسیار گران تمام خواهد شد.
مایک پومپئو می‌گوید مذاکرات اقتصادی بین ایالات متحده و چین تحت تاثیر لغو معافیت خریداران نفت ایران قرار نخواهد گرفت
وزیر خارجه آمریکا ابراز اطمینان کرد که انصراف چین از نفت ایران به گفت‌وگوهای تجاری میان ایالات متحده و چین لطمه نخواهد زد.
وزیر خارجه آمریکا می‌گوید کشورش در تلاش بوده است ذخایر نفتی جایگزینی پیدا کند تا اطمینان حاصل شود پس از قطع صادرات نفت از ایران، بازار انرژی جهانی دچار مشکل نمی‌شود.
پمپئو با پایان مهلت معافیت شش ماهه از تحریم‌های نفتی ایران افزود: «مطمئن هستیم که بازارها به اندازه کافی ذخیره خواهند داشت. کار روی این موضوع  را نیز ادامه می‌دهیم.»
پمپئو تاکید کرد: «شرکت‌هایی که راه نقض کردن تحریم‌های آمریکا را در پیش بگیرند... ما آنها را دنبال می‌کنیم و آنها باید تاوان سرپیچی خود را بپردازند.»
درحالی که به آخرین روزهای مهلت معافیت خرید نفتی از ایران نزدیک می‌شویم، تحلیگران پیش‌بینی می‌کنند چین از تحریم‌ها سرپیچی خواهد کرد. در عین حال پیش‌بینی می‌شود روابط تجاری واشنگتن با پکن دستخوش این تحریم‌ها شود، اما پمپئو معتقد است مذاکرات تجاری چین و آمریکا روند طبیعی خود را طی خواهد کرد.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در هشداری به کشورها و شرکت‌ها در مورد سرپیچی از عدم لغو معافیت خرید نفت از ایران افزود خرید نفت از ایران پس از شروع ماه مه اشتباهی است که برای آنها گران تمام خواهد شد.
ترکیه، چین، هند، ایتالیا، یونان، ژاپن، کره جنوبی و تایوان هشت کشور مشتری نفت ایران هستند که از تحریم‌های نفتی آمریکا معاف شده بودند تا جایگزینی برای نفت ایران پیدا کنند.
 مذاکرات آمریکا و چین در سایه تحریم نفتی ایران
مایک پمپئو که روز دوشنبه نهم اردیبهشت ( ۲۹ آوریل)  در واشنگتن سخنرانی می‌کرد، در عین حال افزود مذاکرات اقتصادی بین ایالات متحده و چین تحت تاثیر لغو معافیت خریداران نفت ایران قرار نخواهد گرفت.
به گزارش خبرگزاری رویترز پمپئو گفت: «ما با پکن مذاکرات زیادی درباره این موضوع داشته‌ایم. مطمئنم که مذاکرات تجاری ادامه پیدا خواهد کرد و روند طبیعی خود را طی خواهد کرد.»
دولت ترامپ روز جمعه  اعلام کرد هیچ یک از موارد کاهش خرید نفتی از ایران به صورت تدریجی و همین‌طورمعافیت از تحریم‌های نفتی ایران برای چین به صورت موقت در دستور کار قرار ندارند.
وزارت خارجه چین هفته گذشته اعلام کرد کشورش رسما به اقدام آمریکا مبنی بر لغو معافیت‌های خرید نفت از ایران اعتراض کرد.
عدم تمدید معافیت‌‌های خرید نفت از ایران
دولت ترامپ روز دوم اردیبهشت (۲۲ آوریل) اعلام کرد معافیت‌های ۱۸۰ روزه معاملات نفتی با ایران، اول ماه مه به پایان می‌رسد و دیگر آن را تمدید نخواهد کرد. این درحالی‌ است که برخی از تحلیلگران پیش بینی کرده بودند که ترامپ این معافیت‌ها را دست‌کم برای برخی از کشورها تمدید کند.
بر این اساس، معافیت‌های خرید نفت ایران برای هشت کشور از جمله چین، هند، ترکیه و کره جنوبی دیگر تمدید نمی‌شود و هرگونه معامله نفتی با ایران از روز سوم ماه مه، مجازات‌های آمریکا را در پی خواهد داشت.
تصمیم دولت آمریکا مبنی بر عدم تمدید معافیت‌های مربوط به معاملات نفتی با ایران، می‌تواند تامین انرژی دراین کشورها  را دچار اختلال کند.
چین تحریم نفتی ایران را زیر پا می‌گذارد؟
تحلیلگران انرژی پیش‌بینی می‌کنند چین تحریم‌های آمریکا را زیر پا بگذارد مخصوصا چون واشنگتن احتمالاً تمایلی به تحریم شرکت‌های چینی به خاطر واردات نفت خام ایران ندارد، زیرا آنها همزمان خریداران نفت و گاز طبیعی آمریکا هم هستند.
چین سال گذشته میلادی بیش از ۲۹ میلیون تن از ایران نفت خام وارد کرده است، چیزی بیش از ۵۸۵ هزار بشکه در روز.
آمارها نشان می‌دهد چین شش درصد نفت مورد نیاز خود را در سال ۲۰۱۸ از ایران تامین کرده است.
برخی از پالایشگاه‌های چین برای فراوری نفت خام ایران تنظیم شده‌اند. مقام‌های پالایشگاه‌های چین می‌گویند ترکیبات شیمیایی نفت خام وارده از ایران در مقایسه با نفت سایر رقبا مثل عربستان، از کیفیت بالاتری برخوردار است.
 بانک سوئدی اس.ای.بی به رویترز گفته است چین می‌تواند واردات نفت خام از ایران را از رقم ۶۰۰ هزار بشکه در روز که برای ماه مارس ثبت شده به یک میلیون بشکه برساند و به این ترتیب از تحریم‌های آمریکا  شانه خالی کند.
 یک منبع آگاه به رویترز می‌گوید: «اگر مشخص شود هنوز ایران چه میزان نفت صادر می‌کند، تصمیم گیری برای خرید نفت آسان‌تر خواهد بود.»
رابطه گروه ویژه اقدام مالی و تحریم نفتی
حسین قریبی، مشاور و دستیار وزیر امورخارجه ایران، درباره تحریم‌های آمریکا گفت: «اگر تهران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) نپیوندد، آمریکا راحت‌تر خواهد توانست حلقه تحریم‌های مالی را علیه جمهوری‌اسلامی تنگ‌تر کند.»
حسین قریبی، روز دوشنبه به خبرگزاری دانشجویان، ایسنا گفت نپیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی این‌گونه تعبیر می‌شود که دراین کشور بسترهای قانونی و اجرایی برای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم وجود ندارد و این دست آمریکا را برای فشار بیشتر بر روی ایران بازتر خواهد کرد.

سود صنایع نفتی آمریکا از تحریم‌های ایران

سود صنایع نفتی آمریکا از تحریم‌های ایران

معافیت‌ معامله نفتی با ایران روز دوم ماه مه به پایان می‌رسد. از آن پس واردات نفت از ایران مشمول مجازات‌های پیش‌بینی‌شده از سوی آمریکا می‌شود. چه کشورهایی از این تصمیم دولت ترامپ سود می‌برند و چه کشورهایی متضرر می‌شوند؟
معافیت ۱۸۰ روزه معامله نفتی با جمهوری اسلامی ایران به پایان خود نزدیک می‌شود. معافیت‌هایی که برای هشت کشور پیش‌بینی‌شده بود. آمریکا به این کشورها شش ماه فرصت داده بود، تا برای واردات نفت از ایران جایگزین بیابند. اکنون وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده است که این معافیت‌ها تمدید نخواهند شد. سیاستی که عملا به معنای پایان مجوز واردات نفت از ایران خواهد بود.
خبرگزاری رویترز در گزارشی که روز نهم اردیبهشت (۲۹ آوریل) منتشر کرده، نگاهی داشته است به برندگان و بازندگان تحریم‌های نفتی ایران.
هشت کشوری که از معافیت‌های ناظر بر معاملات نفتی با ایران تا کنون سود می‌بردند عبارت بودند  از چین، هند، یونان، ایتالیا، تایوان، ژاپن، ترکیه و کره جنوبی.
این خبرگزاری برای تهیه این گزارش با شماری از کارشناسان بازارهای جهانی نفت خام گفت‌وگو کرده است.
سود صنایع نفتی آمریکا
دنیس لیسیتسین، مدیر شرکت "آیرآریوم" Aerarium بر این باور است که تحریم‌های نفتی ایران از سوی دولت آمریکا منجر به بهره‌برداری موثر نفت در آمریکا می‌شود و عملا زمینه‌های استخراج نفت به شیوه فرکینگ را تسهیل و مقرون به صرفه می‌کند.
این کارشناس معتقد است که برخلاف تبلیغات صورت گرفته از سوی ترامپ، آمریکا از افزایش نسبی بهای نفت خام در بازارهای جهانی سود می‌برد. به همین دلیل نیز به‌رغم افزایش بهای نفت ظرف چند روز گذشته، دونالد ترامپ ترجیح داده از انتشار پست‌های توییتری خودداری کند.
یکی از اهداف دیگر دولت آمریکا از تحریم‌های نفتی ایران و ونزوئلا، صرف‌نظر از ممکن ساختن بهره‌برداری بیشتر از منابع نفتی این کشور، تقویت جایگاه نفت آمریکا در بازارهای جهانی است. به سخن دیگر، آمریکا بر آن است تا بر میزان تقاضا برای خرید نفت آمریکا در سطح جهانی بیافزاید.
تاثیرات تحریم‌ها
پیتر پوشکارف، تحلیلگر "تله‌ترد" بر این باور است که عدم تمدید معافیت‌ها نه بر صادرات نفتی ایران تاثیری خواهد داشت و نه تاثیری بر بازار جهانی نفت خام.
به باور او، گرچه کشورهای ایتالیا، یونان و حتی تایوان، خرید نفت از ایران را کاملا متوقف خواهند کرد، کشورهای دیگر و از جمله چین، هند و ترکیه به خرید نفت خام از ایران ادامه خواهند داد.
او معتقد است که رساندن صادرات نفت ایران به صفر، که به عنوان سیاست آمریکا در رابطه با تحریم‌های حداکثری این کشور اعلام شده است، مخاطرات جدی برای تامین نفت خواهد داشت.
رومن بلینو، مدیر بخش تحلیل "مرکز مالی بین‌المللی" بر این باور است که هرگاه آمریکا مانع از صادرات نفت ایران بشود، این کشور نیز در واکنش می‌تواند امر نقل و  انتقال نفت را مختل کند.
بلینو در گفت‌وگو با خبرنگار رویترز گفته است که در همان لحظه‌ای که آمریکا سرگرم بررسی تحریم‌های کامل نفتی ایران بود، سپاه پاسداران بخشی از نیروهای خود را برای مسدود کردن تنگه هرمز اعزام کرده بود.
به باور او در چنین صورتی، انتقال نفت کشورهای عربستان، قطر و همچنین کویت می‌تواند مختل شود و این امر می‌تواند پیامدهای سنگینی برای تامین جهانی نفت خام به همراه داشته باشد.

وینفرید شفر برکنار شد؛ فرهاد مجیدی سرمربی موقت تیم استقلال

وینفرید شفر برکنار شد؛ فرهاد مجیدی سرمربی موقت تیم استقلال


وینفرید شفر حدود بیست ماه هدایت تیم استقلال را به عهده داشت.
باشگاه استقلال تهران روز دوشنبه ۹ اردیبهشت با اعلام تعلیق وینفرید شفر از سمت سرمربیگری این تیم، فرهاد مجیدی را جایگزین او کرده است.
مجیدی به عنوان یکی از نمادهای تاریخ باشگاه استقلال، طی چهار ماه گذشته دستیار شفر بود و حالا به عنوان سرمربی موقت، تیمش را در پنج بازی آینده هدایت خواهد کرد.
سه دیدار در لیگ با استقلال خوزستان، صنعت نفت آبادان و سپیدرود رشت، دو بازی هم در آسیا با الدحیل قطر و العین امارات.
در روز پایانی مربیگری شفر صحنه‌های ناخوشایندی رقم خورد و مسئولین حراست زمین تهرانسر، او و پسرش را به محل تمرین راه ندادند.
مدیرعامل استقلال می‌گوید شفر از حکم تعلیق خود مطلع بوده و نباید به محل تمرین می‌رفته.
اتفاقی که قبلاً برای مانوئل ژوزه افتاد و سرمربی پرسپولیس را به دستور محمد رویانیان به زمین درفشی‌فر راه ندادند.
این اقدام غیر حرفه‌ای، پرسپولیس را برای سال‌ها درگیر پرونده‌ای فرسایشی در فیفا کرد که سرانجامش محکومیت این تیم بود.
فرهاد مجیدی محبوبیتی چشمگیر نزد هواداران تیمش دارد و به عنوان بازیکن سه بار با استقلال به قهرمانی لیگ رسیده. افتخاری که طی شش فصل اخیر نصیب آبی‌پوشان نشده است.
مهر ۹۶ در حالی که گفته می‌شد فاتح تریم از ترکیه هدایت استقلال را به عهده خواهد گرفت، وینفرید شفر این مسئولیت را پذیرفت و حدود بیست ماه روی نیمکت استقلال نشست.
شفر آلمانی از ۱۹۸۶ وارد عرصه مربیگری شد. در مونشن گلادباخ، کارلسروهه، اشتوتگارت و بوروسیا برلین مربیگری کرد و سپس به سرمربیگری کامرون منصوب شد تا با این تیم به جام جهانی ۲۰۰۲ برود.
الاهلی و العین امارات تیم‌های بعدی‌اش بودند. پس از FK باکو در سال ۲۰۱۱ سرمربی تایلند شد و دو سال بعد روی نیمکت جامائیکا نشست.
قهرمانی در جام ملت‌های آفریقا و نایب قهرمانی جام کنفدراسیون‌ها با کامرون و قهرمانی در حوزه کارائیب با جامائیکا سوابق خوبی در عرصه ملی برایش در رقم زد.
به عنوان مربی باشگاهی، قهرمانی جام اینتر توتو با کارلسروهه را تجربه کرد. لیگ امارات با الاهلی و سوپر جام امارات با العین هم در کارنامه‌اش ثبت شده.
در استقلال اما تنها جامی که به دست آورد، جام حذفی بود که در فینال به میزبانی خرمشهر با غلبه بر خونه به خونه بابل رقم خورد.
فرهاد مجیدی ۴۲ ساله جایگزین شفر ۶۹ ساله شده. او از ۱۸ سالگی و دوران سرمربیگری مایلی کهن در ترکیب تیم ملی قرار گرفت. ۴۵ بار به زمین رفت و ۱۰ گل زد.
سال ۲۰۰۰ در بازی خداحافظی آنتون پولستر ستاره اتریش، دروازه تیم ملی این کشور را گشود. او بازی در اروپا را نیز با تیم راپيدوين تجربه کرد.
پس از سال‌ها دوری از تیم ملی، با حضور کی‌روش برای همراهی تیم ملی اعلام آمادگی کرد. کی‌روش نیز بلافاصله او را به تیم ملی فراخواند.
مجیدی پس از دو بازی مقابل اندونزی و قطر، مهر ۱۳۹۰ پس از ۱۵ سال عضویت ناپیوسته از تیم ملی خداحافظی کرد.
او در نامه به كفاشيان رئيس وقت فدراسيون در توضیح علت خداحافظی‌ ناگهانی‌اش نوشت: «به دليل وضعيت سنی‌ام و حضور جوانان جويای نام و مستعد، عليرغم ميل باطنی از ادامه حضور در تيم ملی عذرخواهی می‌كنم.»
مجیدی حالا روی نیمکتی خواهد نشست که پیش از او به جمعی از بزرگان تاریخ استقلال تعلق داشت. از علی دانایی‌فرد تا منصور پورحیدری و ناصر حجازی.
از جمع ستارگان استقلال که بعداً سرمربی این تیم شدند، پیشتر چهره‌هایی نظیر برادران مظلومی، نصرالله عبداللهی، عبدالصمد مرفاوی، امیر قلعه‌نویی و علیرضا منصوریان نیز سرمربی استقلال بوده‌اند.

گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و ترامپ در مورد سامانه اس-۴۰۰ روسیه

گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و ترامپ در مورد سامانه اس-۴۰۰ روسیه


روسای جمهوری ایالات متحده و ترکیه روز نهم اردیبهشت ماه تلفنی گفت‌وگو کرده‌اند. به گفته دفتر ریاست جمهوری ترکیه، این گفت‌وگو دربرگیرنده پیشنهاد «تشکیل کارگروه» بر سر موضوع خرید سامانه اس-۴۰۰ روسیه و مسائل سوریه بود.
کاخ سفید آمریکا نیز تائید کرده‌است که دونالد ترامپ و رجب طیب اردوغان در مورد مسئله خرید سامانه پدافند هوایی روسیه گفت‌وگو کرده‌اند.
گفت‌وگوی تلفنی رهبران دو کشور بر سر سامانه روسی در حالی انجام می‌شود که انتقال آن به ترکیه، نه تنها با انتقادهای شدید شماری از مقام‌های ارشد آمریکا، که با اعتراضات و انتقادهای هم‌پیمانان آنکارا در «پیمان آتلانتیک شمالی» (ناتو) روبه‌رو شده‌است.
ترکیه تا کنون هیچ نشانه‌ای از انصراف از قرارداد سامانه اس-۴۰۰ بروز نداده و برعکس بر این‌که این توافق برگشت‌ناپذیر است، تاکید کرده‌است.
دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه می‌گوید آقای اردوغان پشینهاد «تشکیل کارگروه» برای ارزیابی موضوع را با آقای ترامپ مطرح کرده‌است.
در بیانیه دفتر اردوغان مشخص نیست واکنش رئیس‌جمهوری آمریکا به این پیشنهاد چه بوده‌است. البته موضوع تشکیل کارگروهی برای ارزیابی قرارداد با روسیه، به روزهای گذشته باز می‌گردد.
در پایان فروردین ماه وزیر خارجه ترکیه گفته بود ناتو به این پیشنهاد «رویکرد مثبتی نشان داده» اما ایالات متحده هنوز پاسخی نداده‌است.
خبرگزاری رویترز به‌نقل از یک مقام ارشد دولت آمریکا که نامش فاش نشده می‌گوید «ما در تاکید بر نگرانی عمیق خود در مورد اس-۴۰۰، در جریان دیدارهای مختلف با نمایندگان دولت ترکیه در عالی‌ترین سطح، کاملا روشن و صریح بودیم».
ایالات متحده به‌صراحت با خرید اس-۴۰۰ مخالفت کرده و در مورد پیامدهای آن بر روابط ناتو و ترکیه هشدار داده‌است. از جمله نگرانی‌های واشینگتن تاثیر فعالیت سامانه روسی بر کار جنگ‌افزارهای فوق‌پیشرفته‌ای مانند جنگنده اف-۳۵ است. آنچه آنکارا رد کرده و برای اثبات گفته‌های خود به حضور سامانه‌های روسی در سوریه و پروازهای جنگنده‌های آمریکایی در این کشور اشاره می‌کند.
اواسط فروردین ماه مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، علنا هشدار داد که «ترکیه باید انتخاب کند؛ آیا می‌خواهد همچنان یک عضو مهم در موفق‌ترین پیمان نظامی تاریخ جهان باقی بماند، یا با تصمیم‌های عاری از حس مسئولیت که اتحاد ما را زیر سوال می‌برد، ضمانت عضویت در این پیمان را به خطر بیاندازد».
به گفته دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه رهبران دو کشور در مورد مسائل دیگر مانند سوریه و روند مقابله با تروریسم، چشم‌انداز تجاری و مسائل منطقه‌ای نیز گفت‌وگو کرده‌اند.

معاون دادستان کل آمریکا استعفا کرد

معاون دادستان کل آمریکا استعفا کرد


راد روزنستین گفته است، ما قانون را بدون ترس و امتیاز دادن (به کسی) اجرا کردیم. (عکس از آرشیو)
راد روزنستین، معاون دادستان کل آمریکا، کسی که رابرت مالر را به‌عنوان بازرس ویژه پرونده «دخالت» روسیه در انتخابات آمریکا تعیین کرده بود، دوشنبه ۹ اردیبهشت استعفای خود را به دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده تقدیم کرد.
رویترز می‌گوید، استعفای راد روزنستین قابل پیش‌بینی بود و باعث تعجب کسی نشد. او قرار است ۱۱ ماه مه (یعنی ۱۲ روز دیگر) از سمت خود کناره گیری کند.
این گزارش می افزاید، انتظار می رفت راد روزنستین دو ماه پیش پس از انتصاب ویلیام بار به عنوان وزیر جدید دادگستری از سمت خود کنار گیری کند، اما در این سمت باقی ماند تا ۲۲ ماه تحقیقات بازرس مالر به پایان برسد.
بازرس مالر در تحقیقات خود شواهدی در خصوص تبانی و همکاری دونالد ترامپ و اعضای کارزار انتخاباتی او با روسیه پیدا نکرد.
در گزارش نهایی بازرس مالر تصریح شده بود که شواهد کافی برای ایراد اتهام علیه رئیس جمهوری وجود ندارد.
راد روزنستین در نامه استعفای خود نوشته است: ما قانون را بدون ترس و امتیاز دادن (به کسی) اجرا کردیم، زیرا شواهد و مدارک معتبر جناحی و حزبی نیستند و نظر سنجی‌ها (و افکار عمومی) حقیقت را تعیین نمی‌کنند.
آقای روزنستین همچنین نوشته است: ما به حاشیه‌ها توجه نکرده و روی مسایل اصلی متمرکز شدیم.
رویترز می‌گوید، هرچند راد روزنستین یک جمهوری‌خواه است اما از سوی دونالد ترامپ و طرفدارانش به دلیل انتصاب بازرس مالر برای تحقیقات در خصوص دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ مورد انتقاد قرار گرفت. از سوی دیگر، دموکرات نیز از برخی از اقدامات آقای روزنستین در وزارت دادگستری انتقاد می‌کنند.
یک نسخه ویرایش شده از گزارش رابرت مالر، بازرس ویژه برای رسیدگی به پرونده دخالت روسیه در انتخابات ریاست‌ جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا، ۲۹ فروردین ه منتشر شد و در اختیار کنگره و در دسترس عموم قرار گرفت.

سیپری: هزینه‌های نظامی ایران در سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۳ میلیارد دلار بوده است

سیپری: هزینه‌های نظامی ایران در سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۳ میلیارد دلار بوده است


ایران طی ۱۰ سال گذشته مجموعا ۱۳۹ میلیارد و ۳۱۵ میلیون دلار در بخش نظامی هزینه کرده است.
تازه‌ترین گزارش «مؤسسه بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم» موسوم به «سیپری» حاکی است که هزینه‌های نظامی ایران در سال گذشته میلادی ۱۳ میلیارد و ۱۹۴ میلیون دلار بوده است.
سیپری، یکی از معتبرترین اندیشکده‌های بین‌المللی در زمینه تجزیه و تحلیل جنگ و صلح و تجارت جنگ‌افزار، روز دوشنبه ۹ اردیبهشت گزارش سالانه خود را منتشر کرد که می‌گوید ایران از لحاظ میزان هزینه‌های نظامی در رتبه ۱۸ جهان قرار دارد.
این گزارش می‌افزاید هزینه‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران طی سال گذشته میلادی نسبت به سال ۲۰۱۷ حدود ۹.۵ درصد کاهش یافته است.
داده‌های آماری این نهاد بین‌المللی نشان می‌دهد که ایران طی ۱۰ سال گذشته مجموعا ۱۳۹ میلیارد و ۳۱۵ میلیون دلار در بخش نظامی هزینه کرده است.
این مؤسسه علت کاهش هزینه‌های نظامی ایران در سال گذشته را مشکلات اقتصادی، کاهش تولید ناخالص داخلی و تورم بالا عنوان کرده است.
بر اساس ارزیابی صندوق بین‌المللی پول، رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۸ حدود ۳.۹ درصد کاهش یافته و در سال جاری نیز با احتساب صادرات روزانه ۹۵۰ هزار بشکه نفت، دوباره شش درصد کاهش خواهد یافت و اگر صادرات نفت ایران قطع شود، میزان کاهش بیشتر نیز خواهد بود.
آمریکا دوشنبه هفته گذشته معافیت‌های خریداران نفت ایران را متوقف کرد تا صادرات نفت آن را به صفر برساند. نفت سهمی ۴۰ درصدی در بودجه دولت دارد.
با این حال، جمهوری اسلامی نیز تلاش کرده تا با برداشت از صندوق توسعه ملی که اصولا جهت توسعه پروژه‌های بخش خصوصی احداث شده است، برای هزینه‌های نظامی استفاده کند.
محمود نگهبان سلامی، عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۸، بهمن ماه پارسال اعلام کرد که آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، با برداشت یک‌ونیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای «تقویت بنیه دفاعی ایران» موافقت کرده است.
آقای خامنه‌ای سال ۹۶ نیز دستور به برداشت ۲.۵ میلیارد دلار از این صندوق برای مقاصد نظامی داده بود.
مؤسسه بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم می‌گوید سهم هزینه‌های نظامی ایران از تولید ناخالص داخلی کشور طی سال ۲۰۱۸ حدود ۲.۷ درصد بوده است. سهم ایران از کل هزینه‌های نظامی جهان نیز هفت دهم درصد بوده است.
این گزارش می‌افزاید اطلاعات دقیقی درباره هزینه‌های نظامی قطر، سوریه، امارات و یمن وجود ندارد، اما باقی کشورهای منطقه خاورمیانه در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۴۵ میلیارد دلار هزینه نظامی داشته‌اند که نسبت به سال ۲۰۱۷ حدود ۱.۹ درصد کاهش داشته است.
هزینه نظامی همسایگان ایران (کشورهایی که آمار آنها مشخص است):
منبع: سیپری
این گزارش می‌افزاید هزینه نظامی کل جهان (آنهایی که مشخص است) در سال گذشته میلادی به یک تریلیون و ۸۲۲ میلیارد دلار رسیده که ۲.۶ درصد نسبت به سال ۲۰۱۷ افزایش یافته است.
آمریکا سهمی ۳۶ درصدی و چین سهمی ۱۴ درصدی در کل هزینه‌های نظامی جهان داشته‌اند.
سهم کشورهای صدر لیست سیپری از کل هزینه‌های نظامی جهان در سال ۲۰۱۸:
هزینه‌های نظامی ایران طی ۱۰ سال گذشته (۲۰۰۸- ۲۰۱۸)
هزینه‌های نظامی ایران طی ۱۰ سال گذشته (۲۰۰۸- ۲۰۱۸)

پومپئو ایران را مسئول ادامه جنگ یمن و ناکامی آتش‌بس معرفی کرد

پومپئو ایران را مسئول ادامه جنگ یمن و ناکامی آتش‌بس معرفی کرد


جنگ یمن هزاران کشته برجای گذاشته و این کشور را با بحران ناشی از کمبود مواد اولیه، پزشکی، غذایی و فراگیری‌ بیماری‌ها روبه‌رو کرده‌است
وزیر خارجه ایالات متحده با انتقاد شدید از «نقش» ایران در رخدادهای یمن، می‌گوید تهران حوثی‌ها را «به مسیری هدایت کرده» که از بندر حدیده خارج نشوند و در نتیجه اجرای آتش‌بس در این کشور بحران‌زده، همچنان ناکام بماند.
مایک پومپئو، نهم اردیبهشت ماه در نشستی در نشریه «هیل» جمهوری اسلامی را راسا و مستقیما مسئول بحران دانسته و می‌گوید این جنگی‌ست «که ایران آن را رهبری می‌کند».
به گفته وزیر خارجه آمریکا، تهران «تصمیم گرفت» حوثی‌ها را «به مسیری هدایت کند» که از توافقات برای خروج از بندر حدیده صرف‌نظر کنند.
اواخر آذر سال پیش، دبیرکل سازمان ملل متحر اعلام کرد که طرف‌های درگیر در جنگ یمن، شبه‌نظامیان حوثی، مورد حمایت ایران، و دولت عبد ربه منصور هادی مورد حمایت ائتلاف به رهبری ریاض، بر سر آتش‌بس در بندر حدیده به توافق رسیدند.
در بهمن ماه همان سال نیز سازمان ملل اعلام کرد طرف‌های درگیر، بر سر بیرون بردن نیروهای خود از بندر حدیده توافق کرده‌اند. با این حال اندکی نگذشت که گزارش‌هایی از درگیری‌های پراکنده و گاه شدید بین طرف‌ها منتشر شد.
مایک پومپئو اما ایران را مسئول ناکامی‌ها می‌داند. او می‌گوید توانایی‌ها و ظرفیت‌های نظامی حوثی‌ها، نه به‌دست خود آن‌ها ایجاد شده که «از ایران به یمن قاچاق شده‌است».
نشریه هیل خود در گزارشی که از این مصاحبه منتشر کرده یادآوری کرده است که جمهوری اسلامی به حوثی‌ها سلاح و جنگ‌افزار می‌رساند، اما افزوده در بین کارشناسان در مورد گستره کنترل این گروه توسط تهران، نظرهای مختلفی وجود دارد.
مقام‌های جمهوری اسلامی هرگز حمایت لفظی خود از حوثی‌ها را پنهان نکرده‌اند ولی ارسال سلاح به یمن را رد می‌کنند.
آقای پومپئو از پشتیبانی دولت خود از ائتلاف به رهبری عربستان نیز حمایت کرده‌است و می‌گوید «هواپیماهایی که بر فراز فرودگاه ملک خالد در ریاض پرواز می‌کنند، در معرض خطر قرار دارند و ایالات متحده وظیفه دارد از شهروندان خود دفاع کند». وزیر خارجه آمریکا می‌گوید در همین راستا است که «حمایت ما از عربستان برای مقابله با سیستم‌های موشکی خطرناک، تامین‌کننده منافع آمریکا است».
این اظهارات مایک پومپئو در عین حال در حمایت از وتوی کاخ سفید علیه قطعنامه کنگره صورت گرفته‌است.
کاخ سفید آمریکا روز ۲۷ فروردین اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری، قطعنامه کنگره در خصوص قطع کمک به ائتلاف به رهبری عربستان در جنگ یمن را وتو کرده است.
سنا و مجلس نمایندگان آمریکا این قطعنامه‌ را به ترتیب در اسفند سال گذشته و فروردین ماه تصویب کردند. این نخستین مصوبه مشترک دو مجلس آمریکا برای محدود کردن اختیارات دونالد ترامپ در اعزام نیروهای این کشور به عملیات خارجی محسوب می‌شود.
منتقدان دولت آمريکا می گويند نيروهای عربستان سعودی در جنگ يمن از تسليحات آمريکايی برای کشتار غيرنظاميان استفاده کرده‌اند.
در دیگر سو کاخ سفید این اقدام را «نادرست» توصیف کرده و گفته است علاوه بر آن‌که به کنترل تنش و کشمکش در منطقه آسیب می‌زند به تضعیف عربستان سعودی، متحد واشینگتن، می‌انجامد.
برنی سندرز یکی از سناتورهای تنظیم‌کننده متن این قطعنامه گفته بود: «امروز ما در مقابل جنگ و قحطی در یمن و برای بازگرداندن حق تصمیم‌گیری برای اعلام جنگ به کنگره موضع قاطعی گرفتیم».
از سوی دیگر اما مایک پومپئو در نشریه هیل می‌گوید «کسانی که بیشتر از همه از قطعنامه خوشحال شدند، قاسم سلیمانی و آیت‌الله بودند».
قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران است که ایالات متحده بارها نقش او را در آن‌چه «اقدامات مخرب» تهران در منطقه می‌نامد نکوهش کرده‌است. به‌نظر می‌رسد منظور آقای پومپئو از «آیت‌الله»، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی باشد.
بنا بر آماری که در ماه دسامبر سال ۲۰۱۸ پرتال اطلاع‌رسانی امور انسان‌دوستانه ملل متحد منتشر کرد، جنگ یمن از سال ۲۰۱۶، بیش از ۶۰ هزار کشته برجای گذاشته است.

دوشنبه، اردیبهشت ۰۹، ۱۳۹۸

دادستان جدید تهران کیست؟

دادستان جدید تهران کیست؟

علی القاصی مهر با حکم ابراهیم رئیسی دادستان عمومی و انقلاب تهران شد. او تا کنون رئیس کل دادگستری فارس بود. علی القاصی مهر، جانشین عباس جعفری دولت‌آبادی می‌شود که فهرست بلندی از موارد نقض حقوق بشر را در کارنامه خود دارد.
علی القاصی مهر دادستان عمومی و انقلاب تهران شد. او سه سال دادستان شیراز و پس از آن، از شهریور ۹۳ تا کنون رئیس کل دادگستری استان فارس بوده است.
علی القاصی مهر تأکید دارد که در ایران حقوق شهروندی و حقوق بشر به مفهوم واقعی رعایت می‌شوند.
او تابستان سال ۹۶ در نشست "هیئت مرکزی نظارت بر حفظ حقوق شهروندی و احترام به آزادی‌های مشروع قوه قضائیه" گفته بود: «در نظام مقدس جمهوری اسلامی حقوق شهروندی و حقوق بشر بر اساس مؤلفه های دینی و اسلامی که سابقه آن به ۱۴۰۰ سال قبل باز می‌گردد، به بهترین وجه ممکن محقق و رعایت می شود.»
نقش القاصی مهر در پرونده مهدی حاجتی 
او در پرونده بازداشت مهدی حاجتی، عضو شورای شهر شیراز، "حمایت از بهائیان و جرائم عمومی" را اتهام‌های او خوانده و و در پاسخ به اعتراض‌های گسترده گفته بود: «اجازه دخالت در این پرونده را نخواهیم داد.»
علی القاصی مهر ماه گذشته به خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، گفته بود: «جوسازی‌ها هیچ تاثیری در روند رسیدگی به این پرونده نخواهد داشت.»
مهدی حاجتی پس از نوشتن توییتی با مضمون زیر پنجم مهرماه بازداشت شد. او نوشته بود: «ده روز گذشته را به هر دری زده‌ام تا دو دوست بهائی بازداشت شده آزاد گردند و به نتیجه نرسیده‌ام. نسل ما موظف است مادامی که مقابل دشمنان خارجی ایستاده است در تلاش برای اصلاح رویه‌های قضایی و سایر اموری که عدالت اجتماعی را به خطر انداخته کم نگذارد.»
مهدی حاجتی، عضو شورای شهر شیراز پس از نوشتن یک توییت بازداشت شد

حاجتی که پس از ده روز با تودیع وثیقه آزاد شد، با قرار نظارت دادسرا از حضور در شورای شهر منع شده بود اما در پی اعتراض شورای شهر شیراز بهمن ماه ۹۷ پس از چهار ماه و نیم غیبت به جلسات این شورا بازگشت.
سیاست کاهش شمار زندانیان  
علی القاصی مهر خواستار پنج قاضی ناظر بر عملکرد دستگاه قضایی در زندان‌های شیراز بود و این خواست را از جمله مواردی خوانده بود که نشان‌دهنده اهمیت حفظ "حقوق شهروندی" در این استان است.
علی القاصی مهر آن زمان حضور پنج قاضی ناظر بر عملکرد دستگاه قضایی در زندان‌های شیراز را از جمله مواردی خوانده بود که نشان‌دهنده اهمیت حفظ "حقوق شهروندی" در این استان است.
او با تأکید بر حضور قضات ناظر در زندا‌ن‌ها، خواستار "کاهش جمعیت کیفری" و "آزادسازی زندانیان جرائم مالی و جرائم غیر عمد" بود.
خبرگزاری تسنیم در گزارش خود در مورد انتصاب علی القاصی مهر به عنوان دادستان عمومی و انقلاب تهران نوشته است: «رئیس قوه‌ قضائیه کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها را یکی از برنامه‌های خود قرار داده است.»
در این گزارش با اشاره به کاهش "جمعیت کیفری زندان‌ها" در پی اجرای فرمان عفو آیت‌الله علی خامنه‌ای تصریح شده: «با قوانین موجود و بعضی نگاه‌ها احتمال دارد جمعیت کاهش یافته دوباره جایگزین شود.»
رئیس قوه‌ قضائیه از روسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌ها ایران خواسته است "واقعاً از بازداشت و از مجازات حبس تا جایی که می‌شود استفاده نکنند" و تأکید کرده که قانون مجازات‌های جایگزین زندان را پیش‌بینی کرده است.
ابراهیم رئیسی که اسفند ۹۷ با حکم رهبر جمهوری اسلامی به ریاست قوه‌ قضائیه منصوب شد "از نخبگان و دانشگاهیان" کشور خواسته است پیشنهاد و نظرات خود را برای "کاهش چالش‌ها و افزایش کارآیی قوه‌ قضائیه" ارائه کنند.
نقض گسترده حقوق بشر در دوران فعالیت عباس جعفری دولت‌آبادی
رئیسی با معرفی دادستان جدید برای تهران، عباس جعفری دولت آبادی، دادستان پیشین عمومی و انقلاب تهران را به عنوان "مستشار دادگاه عالی انتظامی قضات" منصوب کرده است.
عباس جعفری دولت آبادی که مدتی رئیس‌ دادگستری کل استان خوزستان و مدتی سرپرست مجتمع قضایی خانواده بود، شهریور ۱۳۸۸ از سوی صادق آملی لاریجانی به سمت دادستان تهران منصوب شد. او در مدت ده سال فعالیت خود به عنوان دادستان عمومی و انقلاب تهران موارد بسیاری از نقض حقوق بشر را در کارنامه خود ثبت کرد.
عباس جعفری دولت آبادی مسئول بازداشت شمار بسیاری از فعالان سیاسی و معترضان انتخابات سال ۱۳۸۸ معرفی می‌شود که پس از شکنجه و اخذ اعتراف اجباری به تحمل مجازات‌های سنگینی محکوم شدند.
عباس جعفری دولت آبادی سال ۱۳۸۸ به سمت دادستان عمومی و انقلاب تهران منصوب شد
او تیر ۱۳۹۰ در یک مصاحبه گفته بود: «نظام با اقتدار در برابر ظلم بزرگی که عده‌ای با بهانه تقلب در انتخابات به نظام روا داشتند برخورد کرد و آنها را سر جای‌شان نشاند.»
جعفری دولت‌آبادی در سرکوب اعتراضات دی ماه سال ۱۳۹۶ روند دستگیری و صدور احکام حبس سنگین برای معترضان نیز نقش داشت.
از آن گذشته در دوران فعالیت جعفری دولت‌آبادی به عنوان دادستان عمومی و انقلاب تهران مرگ دستکم سه تن از بازداشت‌شدگان در زندان به نام‌های سینا قنبری، کاووس سیدامامی و علی راجی تأیید شده است.
او متهم است که مسئولیت قانونی خود مبنی بر "پیگیری مرگ مشکوک زندانیان و انجام تحقیقات مستقل" را اجرا نکرده و روایت نهادهای امنیتی را تصدیق کرده است.
به عنوان مثال عباس جعفری دولت‌آبادی، مرگ محمد راجی در زندان را تکذیب کرده و گفته بود که او هنگام درگیری‌ در خیابان پاسداران کشته شده‌است. خانواده محمد راجی و شاهدان عینی تاکید دارند که او در زمان دستگیری مجروح اما زنده بوده است.
نام عباس جعفری دولت‌آبادی به دلیل "نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی" در لیست تحریم‌های حقوق بشری اتحادیه اروپا و وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا ثبت شده است.