سه‌شنبه، اردیبهشت ۰۳، ۱۳۹۸

اتحادیه اروپا شریکان دزدو رفیقان قافله از لغو معافیت آمریکا برای خرید نفت ایران انتقاد کرد

اتحادیه اروپا شریکان دزدو رفیقان قافله از لغو معافیت آمریکا برای خرید نفت ایران انتقاد کرد

اتحایه اروپا با انتقاد از تصمیم آمریکا برای اعمال تحریم علیه کشورهایی که از ایران نفت می‌خرند، هشدار داد که چنین اقدامی می‌تواند به تلاش‌های بین‌المللی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای آسیب وارد کند.
مایا کوچیانچیچ، سخنگوی کمیسیون اروپایی روز سه‌شنبه با ابراز تاسف از تصمیم آمریکا برای لغو معافیت برخی از کشورها برای خرید نفت از ایران گفت چنین تصمیمی توافق اتمی با ایران را بیش از پیش تضعیف می‌کند.
کشورهای اروپایی از زمان اعلام تحریم‌های نفتی ایران، از خرید نفت این کشور خودداری کرده‌اند. همزمان، چین و ترکیه دو مشتری اصلی نفت ایران، که به مدت شش ماه از معافیت‌های دولت آمریکا برای خرید نفت ایران برخوردار شده بودند، به تندی از تصمیم اخیر این کشور برای تمدید نکردن این معافیت‌ها انتقاد کردند. با این حال، برخی کشورهای مخالف جمهوری اسلامی در منطقه از جمله اسراییل از تصمیم آمریکا استقبال کرده‌اند.
آمریکا روز دوشنبه دوم اردیبهشت ۱۳۹۸ اعلام کرد که  معافیت کشورهایی که تاکنون مجاز به خرید نفت ایران بوده‌اند تمدید نخواهد شد.
از دوم ماه مه سال جاری ایتالیا، تایوان، ترکیه، چین، ژاپن، کره‌ جنوبی، هند و یونان نیز مانند دیگر کشورها اجازه ندارند که از ایران نفت خریداری کنند، در غیر این صورت با جریمه‌هایی از جانب آمریکا روبه‌رو خواهند شد.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، پس از انتشار بیانیه‌ای در این باره در یک کنفرانس شرکت کرد و گفت که عربستان سعودی و امارات متحده عربی وعده داده‌اند کمبود نفت ایران را جبران کنند.
با این حال، به دنبال اعلام تصمیم جدید آمریکا، قیمت نفت در عرصه جهانی افزایش یافته است.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت که هدف این اقدام، تضعیف "رژیمی قانون‌شکن" است که به گفته او "در دهه‌های اخیر خاورمیانه را دچار بی‌ثباتی کرده است".
به گفته پمپئو درآمد نفتی جمهوری اسلامی پیش از خروج آمریکا از برجام سالانه ۵۰ میلیارد دلار بوده است.
دونالد ترامپ سال گذشته خروج آمریکا از توافق هسته ای با ایران موسوم به برجام را اعلام کرد و پس از آن، به‌صورت یکجانبه تحریم‌های گسترده‌ای را علیه جمهوری اسلامی به مرحله اجرا گذاشت.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر