یکشنبه، اردیبهشت ۰۸، ۱۳۹۸

در آستانه روز کارگر هنوز کارگران بازداشتی آزاد نشده‌اند

در آستانه روز کارگر هنوز کارگران بازداشتی آزاد نشده‌اند

فعالان و رسانه‌های کارگری خبر از بازداشت ۱۲ تن از کارگران می‌دهند که قصد برنامه‌ریزی برای برگزاری روز اول ماه مه، روز جهانی کارگر را داشته‌اند. از ۱۲ نفر بازداشت شده هنوز چهار نفر در زندان به سر می‌برند.
طبق گزارش رسانه‌های کارگری روز جمعه ۶ اردیبهشت (۲۶ آوریل) در پارک جهان‌نما در جاده اتوبان تهران کرج ، تعدادی از فعالان تشکلات مستقل کارگری توسط نیروهای لباس شخصی متعلق به نیروهای امنیتی ربوده شدند. این افراد توسط دو ون سفید توسط هشت ماشین محافظ به زندان اداره آگاهی برده شد‌ند. بازداشت این افراد در آستانه اول ماه مه، روز جهانی کارگر، انجام گرفته است.
نمایندگان تشکلات مستقل کارگران از جمله کانون مدافعان حقوق کارگر، اتحادیه آزاد کارگران، سندیکای نقاشان و سندیکای واحد و غیره در پارک حضور داشتند.
مهدی کوهستانی، فعال کارگری و نماینده کنگره کار کانادا، به دویچه وله گفت این در حالی است که دور هم جمع‌ شدن در پارک غیرقانونی نیست. به گفته کوهستانی مامورین به محل کار و زندگی برخی از کارگران هم حمله کرده و وسایلی را با خود برده‌اند. هشت نفر از این افراد با گرفتن تعهد آزاد شدند. اما باقی دستگیرشدگان، از جمله علیرضا ثقفی، هاله صفرزاده، پروین محمدی و واله زمانی، تا روز شنبه ۷ اردیبهشت هنوز آزاد نشده‌اند.
علت دستگیری چه بوه است؟
کوهستانی درباره دلایل دستگیری فعالان کارگری چنین توضیح داد: «در ۲۰ سال گذشته با نزدیک شدن اول ماه مه تشکل‌های مستقل کارگری طبق شرایط‌ خاصی برنامه‌های خاصی می‌گذارند. در یک دوره آنها به کوه، جنگل یا پارک می‌رفتند و به طور متناوب برنامه‌‌های سالانه داشتند. سال گذشته در مقابل مجلس برنامه گذاشتند. امسال هم آنها برنامه‌ریزی می‌کنند. نیروهای امنیتی و لباس شخصی برای ترساندن و ارعاب به روال هر سال در آستانه روز کارگر دستگیر می‌کنند. امسال هم در هفته آینده در مقابل مجلس برنامه اجرا خواهد شد.»
تجمع کارگران در روز جهانی کارگر سال ۹۷ تجمع کارگران در روز جهانی کارگر سال ۹۷
کوهستانی در ادامه توضیحات خود به دویچه وله گفت: «کارگران گروگان و ربوده شده وزارت اطلاعات ایران هستند. ما کسی را به عنوان دستگیرشده نمی‌شناسیم. چون اگر کسی دستگیر شده باشد باید قبلش حکم جلب داشته باشد. ربودن افراد به یک کار معمولی تبدیل شده است.»
این فعال کارگری همچنین تاکید کرد که باوجود فشارهای زیاد کارگران عقب ننشسته‌اند و حتی دانشجویان هم اعلام کردند که از کارگران حمایت خواهند کرد.
کوهستانی در ادامه افزود: «هر سال اذیت و آزار و ربودن (در آستانه اول ماه مه) عادی شده است. اما نوع برخورد و یورش به محل کار این افراد عادی نبوده و حتی دوربین‌هایی را که دور محل کار این افراد بود شکاندند و بردند، میز و صندلی محل را شکستند. این موضوع نشان می‌دهد که نوع حرکت ارعاب‌آور بوده است. امسال وضعیت جامعه هم بسیار فلاکت‌بار است. حقوق کارگری که سال پیش ۱۵۰ دلار بوده امسال ۱۱۰ دلار شده است و ارزش دستمزد پایین آمده و سطح هزینه زندگی بالا رفته است. هیچ کارگری یک کار ندار، بلکه دو یا سه کار دارد.»
کوهستانی خاطرنشان کرد سرکوب و فشار نتوانسته است کارگران ایران را خاموش کند و امسال هم آنها در اول ماه مه، روز جهانی کارگر، تجمع خواهند کرد.
در بسیاری از کشورها، این روزی است برای طرح مطالبات کارگران، اما گروه‌های رادیکال نیز فرصتی برای آشوبگری و خشونت می‌یابند. تصویر، تظاهراتی مسالمت‌جویانه در محله کرویتسبرگ برلین را نشان می‌دهد که پاتوق نیروهای چپ است. روز کارگر پیشینه‌ای طولانی دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر