ضخیم : گروه «ب» در صدد تغییر رژیم است؛ بولتون: ایرانیان شایسته حکومتی بهتر هستند
محمدجواد ظریف در مصاحبه با فاکسنیوز گفت که «گروه ب» شامل بیبی نتانیاهو، بولتون، بنسلمان و بنزائد در تلاشاند که به تنشهای ایران و آمریکا دامن بزنند و دونالد ترامپ را «برخلاف خواستهاش به سوی جنگ با ایران ببرند».
جان بولتون این بخش از صحبتهای محمدجواد ظریف را «کاملا خندهدار» خواند و گفت: «این مصاحبه یک پروپاگاندای بهدقت تهیهشده و نوشتهشده توسط ایرانیها بود».
مشاور امنیت ملی کاخ سفید با متهم کردن مقامهای جمهوری اسلامی به «تلاش برای گمراهسازی بخشهای مختلف دولت آمریکا» گفت: سیاست دونالد ترامپ در قبال ایران «پیش از پیوستن من به دولت هم کاملا مشخص و بر مبنای وارد آوردن فشار حداکثری بود».
آقای بولتون همچنین گفت که سیاست فشار حداکثری در حال جواب دادن است و «به این خاطر است که نگراناند».
محمدجواد ظریف در مصاحبهاش با فاکسنیوز با اشاره به زمانی که جان بولتون در همایشهای سازمان مجاهدین خلق سخنرانی میکرد و از آنها پول میگرفت و «میگفت چهل سالگی انقلاب در تهران خواهند بود» گفت: «او باز هم این سخنان را در مقام مشاور امنیت ملی تکرار کرد».
جان بولتون در پاسخ به این قسمت از سخنان ظریف ضمن اشاره به سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ گفت: «حکومت ایران همچنان به ستم بر مردم خود ادامه میدهد، همچنان بزرگترین حامی مالی تروریسم در جهان است، همچنان برنامه موشکهای بالستیک را دنبال میکند که تنها هدف آن حمل کلاهکهای هستهایست، هیچ شکی نیست که این رژیم تهدیدی برای منطقه و جهان است».
وزیر خارجه ایران در بخش دیگری از مصاحبهاش با فاکسنیوز گفت که «تغییر رژیم ایران» حداقل کاریست که «تیم ب در صدد آن است» و «همه کار کردهاند که پای آمریکا را به منازعه باز کنند، هر چند فکر نمیکنم که پرزیدنت ترامپ موافق جنگی دیگر [در منطقه] باشد».
آقای ظریف با این حال دونالد ترامپ را متهم کرد که با پیگیری سیاست فشار حداکثری «در پی به زانو در آوردن ایران است» اما به گفته او «این سیاست محکوم به شکست است و این افراد بیچاره [گروه ب] این موضوع را خوب میدانند».
کریس والاس، مجری شبکه فاکسنیوز، با اشاره به این بخش از سخنان ظریف از جان بولتون پرسید آیا او صادقانه بر این باور نیست که «تغییر رفتار» حکومت ایران شدنی نیست و راهی جز «تغییر رژیم» باقی نمانده است؟
جان بولتون در پاسخ گفت: «مطلقا تردیدی نیست که مردم ایران شایسته حکومتی بهتر هستند. این فقط یک دیکتاتوری مذهبی نیست بلکه دیکتاتوری نظامی هم هست».
مشاور امنیت ملی کاخ سفید همچنین گفت: «خواهیم دید که فشارهای اقتصادی به کجا منتهی خواهد شد».
از سوی دیگر محمدجواد ظریف با متهم کردن مقامهای آمریکایی به اینکه قصد دارند با «اِعمال فشار بر مردم ایران، مردم را به اقدام علیه حکومت بکشانند» گفت: «تحلیل و امیدواری آنها غلط و متوهمانه است» زیرا به گفته او «پیامد این فشار این خواهد بود که مردم ایران را برای مقاومت در برابر فشارها مصممتر خواهد کرد».
جان بولتون در پاسخ به این بخش گفت «اختلاف نظر اندکی» که ظریف به آن اشاره میکند «فقط در نگاه او وجود دارد».
مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت سال گذشته در جریان سفر امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه به واشینگتن، «پرزیدنت ترامپ به او گفت که قصد دارد از برجام خارج شود و میخواهد درباره همه موضوعات شامل برنامه هستهای، برنامه موشکهای بالستیک، حمایت از تروریسم و دیگر رفتارهای شرورانه ایران، یکجا مذاکره کند».
جان بولتون پس از این اظهارات تصریح کرد: «وقتی آنها آماده گفتوگو بودند، پرزیدنت [ترامپ] هم آماده خواهد بود».
دولت دونالد ترامپ اردیبهشت سال گذشته از برجام خارج شد و در مرداد و آبان گذشته نیز تمامی تحریمها علیه ایران را بازگرداند.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران که این روزها در نیویورک است، چندین بار به موضوع مبادله زندانی بین دو کشور اشاره کرده و از مکاتباتی محدود با دولت ترامپ خبر داده است.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، با تأکید بر این که دولت ترامپ «به دنبال تغییر رژیم ایران نیست» گفته است جمهوری اسلامی برای تبدیل شدن به «کشوری نرمال که بتوان با آن همکاری کرد» باید ۱۲ شرط را برآورده کند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر