پنجشنبه، اردیبهشت ۱۲، ۱۳۹۸

نتانیاهو: به تنهایی در برابر جهان با توافق اتمی خطرناک با ایران مخالفت کردیم

نتانیاهو: به تنهایی در برابر جهان با توافق اتمی خطرناک با ایران مخالفت کردیم


بنیامین نتانیاهو می‌گوید، سیاست اسرائیل در برابر جمهوری اسلامی ایران «روشن» است (عکس از آرشیو)
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت گفته است که کشورش چندین سال به تنهایی در برابر جهان با توافق شش قدرت جهانی با ایران مخالفت کرد.
آقای نتانیاهو در آیین سالانه هولوکاست در اورشلیم/ بیت‌المقدس تصریح کرده است: «طی چند سال به تنهایی در برابر جهان با توافق هسته‌ای خطرناک با رژیم ایران مخالفت کردیم.»
نخست وزیر اسرائیل اضافه کرد: «اما عزم راسخ ما به نتیجه رسید. از موضع قاطع پرزیدنت ترامپ برای خروج از برجام، اعمال تحریم‌های وسیع علیه رژیم ایران و نیز اعلام نام سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی، سپاس‌گزاریم.»
نتانیاهو در ادامه گفت که ایران «شبانه روز» موجودیت کشورش را تهدید کرده ولی اسرائیل از این تهدیدها دچار هراس نشده است.
بنیامین نتانیاهو می‌گوید، سیاست اسرائیل در برابر جمهوری اسلامی ایران «روشن» است؛ «در عرصه نظامی، پیش‌گیری از استقرار در نزدیکی مرزهای اسرائیل، و در صحنه دیپلماسی، فشار، فشار و باز فشار».
این نخستین اظهار نظر نتانیاهو در خصوص ایران، بعد از مامور شدنش از سوی رییس جمهوری اسرائیل به تشکیل دولت بعدی، در پی انتخابات ۲۰ فروردین این کشور است.
وی با گفتن این‌که «به خطر یهودستیزی در غرب، خطر بزرگ‌تری از شرق افزوده شده»، اظهار داشت که اسرائیل به مدت چند سال «به تنهایی در برابر جهان» علیه توافق هسته‌ای قدرت‌های بین‌المللی با ایران ایستاد اما سرانجام، «عزم راسخ اسرائیل نتیجه داد».
وی این را نیز گفت که اسرائیل «قراردادهایی علیه رژیم خودکامه‌ای که ما و نیز کشورهای بسیاری در منطقه و آبراه‌های کشتی‌رانی بین‌المللی را تهدید می‌کند، می‌بندد» اما نگفت چه قراردادهایی، با چه ماهیتی و با کدام کشورها.
نتانیاهو در تمامی سال‌های گذشته نیز در سخنرانی‌های آیین هولوکاست حکومت حاکم بر ایران را با آلمان نازی مقایسه کرده و گفته بود که قرارداد هسته‌ای شش قدرت جهانی با ایران، مانند قرارداد مونیخ با هیتلر در سال ۱۹۳۸، یک سال قبل از حمله هیتلر به لهستان و آغاز جنگ جهانی دوم است.
نتانیاهو در سخنرانی امسال نیز به ناتوانی یهودیان در دفاع از خود در زمان حکومت هیتلری در آلمان و بخش‌هایی از اروپا اشاره کرد ولی گفت وضعیت کنونی اسرائیل با آن دوره متفاوت است.
وی با صدایی لرزان از پدرش یاد کرد که مورخ بوده و خطاب به روح پدرش گفت که آموزه‌های او را برای دفاع از یهودیان از یاد نخواهد برد.
به گفته نتانیاهو، اسرائیل «دشمنان خود را در گذشته شکست داده و به امید خدا بر شما (ایران) پیروز خواهد شد».
وی پیش‌تر گفته بود تصمیم‌های آمریکا در خروج از برجام و قرار دادن کلیت سپاه پاسداران ایران در فهرست تروریستی، نتیجه تشویق‌های او بوده که واشینگتن را به این امر قانع کرد.
خروج آمریکا از برجام به زودی یک‌ساله خواهد شد؛ تصمیم آمریکا در تروریستی نامیدن سپاه پاسداران نیز که ماه گذشته اعلام شد و برای نخستین بار نیروهای رسمی مسلح یک کشور خارجی را در کلیت آن «تروریستی» نامیده، یک روز پیش از انتخابات ۲۰ فروردین اسرائیل اعلام شد.
برخی از رسانه‌های اسرائیل «تروریستی» نامیدن سپاه را با انتخابات اسرائیل بی‌ربط ندانستند؛ امری که آمریکا هرگز آن را تایید نکرد.
بنیامین نتانیاهو که برای پنجمین بار مامور تشکیل دولت شده، بخش بزرگی از تلاش دولت‌های پیشین خود را صرف رویارویی با آن‌چه که «خطر» ایران می‌نامد، کرد. او تاکید کرده این بار نیز هر دولتی که تشکیل دهد، مقابله با ایران در صدر اولویت‌هایش خواهد ماند.
وی در همین حال هنوز موفق به تشکیل دولت جدید نشده و خود به سختی مسیری که برای تشکیل ائتلاف با احزاب کوچک راست‌گرا و مذهبی در برابر دارد، اذعان کرده است.
«یهودستیزی درغرب»
با وجود این، آقای نتانیاهو بنیامین نتانیاهو در سخنرانی آیین هولوکاست در کنار مطرح کردن نام ایران، به افزایش چشم‌گیر موارد یهودستیزی درغرب نیز به عنوان خطری جدی برای یهودیان اشاره کرد و از جمله یادآور شد که حتی روزنامه‌های صاحب نام در غرب کاریکاتورهای «یهودستیزانه» منتشر می‌کنند.
اشاره نتانیاهو به انتشار کاریکاتور روزنامه نیویورک تایمز در هفته گذشته بود که دونالد ترامپ را در حالی ترسیم کرده بود که کلاه مذهبی یهودیان بر سر دارد و مردی نابینا است که سگی آن را به جلو می‌کشد.
در آن کاریکاتور، سگ با چهره نتانیاهو و نشانی از ستاره داوود بر گردن کشیده شده بود؛ نیویورک تایمز از این کاریکاتور پوزش خواست.
اما حمله مسلحانه هفته گذشته در روز پایانی عید مذهبی فطیر به یک کنیسه یهودیان در سن‌دیه‌گو در کالیفرنیا که تکرار حمله سال گذشته به کنیسه‌ای در پیتزبورگ بود، به این بحث دامن زده که چرا این تعرض‌ها افزایش یافته است.
آمار رسمی انتشار یافته از سوی نهادهای یهودی و رسانه‌های اسرائیل در روزهای اخیر نشان داده که موارد یهودستیزی به ویژه در آمریکا در سال گذشته به میزان چشم‌گیری افزایش یافته است.
بنیامین نتانیاهو و همچنین روئوون ریولین، رییس جمهوری اسرائیل، در سخنان خود در آیین هولوکاست نسبت به خطرات «گسترش یهودستیزی» هشدار دادند.
به گفته نتانیاهو «راست افراطی، چپ افراطی، اسلام افراطی، همه بر روی نفرت از یهودیان اتحاد دارند».
آقای ریولین نیز بخشی از اروپا و سران اروپایی را به یهودستیزی متهم کرد و گفت، «هیچ منفعت و سنجش ناشی از سود سیاسی نباید ملاک ائتلاف با گروه‌های نژادپرست باشد».
دولت‌هایی که در سال‌های اخیر با دیدگاه‌های راست افراطی در اروپا روی کار آمده‌اند، عمدتا مناسبات نزدیکی نیز با دولت اسرائیل دارند.
با وجود این، آیین‌های یادبود هولوکاست از سوی گروه‌های اسرائیلی و یهودی اعزام شده به لهستان، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، هم‌زمان با اسرائیل در جریان است.
آیین‌های جهانی هولوکاست ۲۷ ژانویه هر سال برگزار می‌شود اما اسرائیل این روز را طبق تقویم عبری یادآوری می‌کند، که معمولا چند روز پیش از سالروز استقلال این کشور است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر