جمعه، اردیبهشت ۱۳، ۱۳۹۸

رویترز: احتمالا صادرات نفت ایران متوقف نخواهد شد

رویترز: احتمالا صادرات نفت ایران متوقف نخواهد شد



یک مقام رسمی ایران به رویترز گفته است احتمالا صادرات ایران در ماه جاری (مه) به ۷۰۰ هزار بشکه کاهش یابد


خبرگزاری رویترز از قول منابعی گزارش داده است، اگرچه عدم تمدید معافیت های نفتی آمریکا صادرات نفت این کشور را به شدت کاهش می‌دهد، اما هم اکنون چندین محموله نفتی ایران راهی مقاصد خود هستند و انتظار نمی‌رود صادرات کشور به صفر برسد.
دوشنبه هفته گذشته آمریکا اعلام کرد که به هیچ کشوری برای خرید نفت ایران معافیت نمی‌دهد تا صادرات نفت جمهوری اسلامی از دوم ماه مه (۱۲ اردیبشهت) به صفر برسد.
چندین منبع به خبرگزاری رویترز گفته‌اند ایران کماکان توان صادرات مقداری از نفت خود را خواهد داشت، اگرچه بسیار پایین‌تر از ماههای گذشته خواهد بود.
یک مقام رسمی ایران به رویترز گفته است احتمالا صادرات ایران در ماه جاری (مه) به ۷۰۰ هزار بشکه و بعد از آن به ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یابد. ایران قبل از تحریمها روزانه ۲.۵ میلیون بشکه صادرات نفت و میعانات گازی داشت و که بعد از تحریمهای آمریکا در آبان پارسال، به حدود یک میلیون بشکه افت کرد.
یک مقام اوپک نیز به این خبرگزاری گفته است ایران شاید بتواند ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار بشکه صادرات نفت خود را ادامه دهد.
سارا وخشوری کارشناس انرژی نیز به رویترز گفته است، احتمالا ایران بتواند مقداری نفت برای پرداخت بدهی‌های خود به چین و هند، همچنین ذخیره سازی در انبارهای چین صادر کند.
شرکت سینوپک چین بخاطر سرمایه گذاری ۲ میلیارد دلاری در میدان یادآوران ایران، طبق قرارداد بجای دریافت پول، روزانه ۱۰۵ هزار بشکه نفت دریافت می‌کند. گزارش شده است برخی شرکتهای هندی نیز چنین قراردادهایی با ایران دارند، اگرچه در حوزه‌های غیر از توسعه میادین نفتی مشارکت داشته‌اند.
ایران همچنین بخشی از نفت بی‌مشتری خود را در تاسیسات دالیان چین انبار می‌کند. طبق گزارشها، هم اکنون ۲۰ میلیون بشکه نفت ایران به ارزش بیش از ۱ میلیارد دلار در این تاسیسات انبار شده است.
خانم وخشوری می‌گوید به صفر رساندن صادرات نفت ایران به معنی توقف بارگیری نفت نیست و ایران می تواند روزانه ۲۰۰ تا ۵۵۰ هزار بشکه نفت به مقصد هند و چین بارگیری کند.
شرکت مشاوره انرژی «اسپکتز» نیز گفته است احتمالا صادرات ایران از ماه مه به ۶۰۰ هزار بشکه برسد.
سردرگمی در میزان صادرات نفت ایران در حالی است که کمیته نظارتی اوپک و کشورهای هم‌پیمان به رهبری روسیه قرار است اواخر ماه جاری نشستی برای بررسی بازار نفت برگزار کنند و طبق آن، تصمیم گرفته شود آیا توافق کاهش تولید نفت ادامه یابد یا نه.
اوپک و کشورهای هم‌پیمان متعهد شده‌اند نیمه اول سال ۲۰۱۹ تولید روزانه خود را ۱.۲ میلیون بشکه کاهش دهند. اما عربستان و امارات همچنین به بازارهای جهانی قول داده‌اند که افت تولید و صادرات نفت ایران را جبران کنند.
چندین منبع به رویترز گفته‌اند عربستان در حال تحقیق از منابع مختلف درباره میزان صادرات نفت ایران است تا ببیند چه مقدار از افت صادرات ایران را باید جبران کند.
رویترز می‌نویسد برخی از محموله‌های نفتی ایران هم اکنون نیز به سمت مقاصد خود در آسیا در حال حرکتند. معلوم نیست این محموله‌ها برای انبار شدن در تاسیسات دالیان در نظر گرفته ‌شده‌اند، یا واقعا چین می‌خواهد خرید نفت ایران را ادامه دهد.
مقامات ایران می‌گویند، توقف کامل صادرات نفت ایران «توهم آمریکا» است و هرگز محقق نخواهد شد. ایران طی ماههای گذشته نیز مقداری از نفت خود را بصورت قاچاق وارد بازار کرده است.
اخیرا روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد آمریکا کسانی را در سنگاپور، مالزی و هند مستقر کرده است که مراقب دور زدن احتمالی تحریم‌ها علیه ایران باشند. همچنین شبکه مالی آمریکا تمرکز بر فعالیت‌های مالی در سنگاپور، مالزی، امارات و ارمنستان افزایش خواهد یافت.
این گزارش می‌افزایددولت آمریکا در حال بررسی تشدید فشارها بر ایران است و گام بعدی، دشوار کردن معاملات دلاری ایران به ویژه در صدور محصولات پتروشیمی و همچنین صادرات کالاهایش خواهد بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر