چهارشنبه، خرداد ۲۹، ۱۳۹۸

سیاستمدار آلمانی: در صورت نقض برجام آلمان باید سیاست خود را تغییر دهد


سیاستمدار آلمانی: در صورت نقض برجام آلمان باید سیاست خود را تغییر دهد

یورگن هارت، سخنگوی امور خارجی فراکسیون احزاب مسیحی در پارلمان آلمان خواستار بررسی مستقل حمله به نفتکش‌ها از سوی سازمان ملل شد. به گفته او در صورت نقض برجام، آلمان موظف به تغییر سیاست خود در قبال ایران است.
یورگن هارت، سخنگوی امور خارجی فراکسیون احزاب مسیحی در پارلمان آلمان
یورگن هارت، سخنگوی امور خارجی فراکسیون احزاب مسیحی در پارلمان آلمان خواستار بررسی حمله به دو نفکتش از سوی سازمان ملل متحد شد. هارت در گفت‌وگو با دویچه‌وله گفت: «پیشنهاد می‌کنم که شورای امنیت سازمان ملل دست به بررسی دقیقی در این زمینه بزند. به نظر من شیوه‌های جدید تحقیقاتی می‌توانند روشن بکنند که اصولاً از چه ماده منفجره‌ای در این حملات استفاده شده است. بزرگی و خرج بمب را نیز می‌توان مشخص کرد. شاید از این طریق بتوان  مدارک و شواهد بهتری ‌درمقایسه با تصاویر ماهوار‌ه‌ای موجود از عاملان این حمله به دست آورد.»
سخنگوی فراکسیون احزاب مسیحی با توجه با افزایش تنش‌ها میان ایران و آمریکا افزود: «اگر به این فکر کنیم که ایران چگونه می‌تواند به تشدید تحریم‌ها واکنش نشان دهد، آنگاه خرابکاری در تردد دریایی در خلیج فارس به ذهن خطور می‌کند.»
به گفته هارت "اگر ایران توافق اتمی را نقض کند، آلمان موظف است که سیاست خود در قبال ایران را تغییر دهد." او افزود اما تا آن زمان فراکسیون احزاب مسیحی از تلاش‌های هایکو ماس، وزیرامورخارجه آلمان  در جهت کاهش تنش‌ها حمایت می‌کند.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، نیز در روز سه‌شنبه، ۲۸ خرداد (۱۸ ژوئن) تهدید کرد که نقض مواد برجام از سوی ایران بدون عواقب نخواهد بود. او که در مصاحبه مطبوعاتی مشترک با رئیس جمهور اوکراین در برلین سخن می‌گفت، ابراز امیدواری کرد که ایران به تعهدات خود پایبند بماند، "در غیر این صورت تبعاتی متوجه ایران خواهد بود."
بهروز کمالوند، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران نیز اعلام کرده است که از مهلت ۶۰ روزه اروپایی‌ها ده روز باقی مانده و اگر آنها کاری برای کاهش تحریم‌های آمریکا انجام ندهند، ایران برخی  دیگر از تعهدات خود در برجام را کاهش خواهد داد. کمالوندی در گفت‌و‌گویی تصریح کرد: «مهلت دوماهه ایران به طرف‌های باقیمانده در برجام قابل تمدید نیست و براساس برنامه زمان‌بندی شده، گام دوم برداشته شد و در ادامه نیز زمان‌بندی‌ها به‌شکل دقیق دنبال می‌شود.»
یورگن هارت به آلمان و اتحادیه اروپا توصیه کرد که با ایران درباره نقش این کشور در منطقه به‌ویژه در جنگ یمن گفت‌وگو کنند. هارت گفت: «اگر ایران به مداخلات نظامی خود در یمن پایان دهد و نیروهای خود را از این کشور خارج کند و ما از این طریق پیشرفت‌هایی در یمن به‌دست آوریم، آنگاه بر این اساس می‌توان گفت‌وگوهای بیشتری با ایران درباره اقداماتی داشت که به ثبات در منطقه منجر ‌می‌شوند.»
"تسلیم سیاسی" ایران در قبال آمریکا
سخنگوی امور خارجی فراکسیون احزاب مسیحی آلمان هم‌زمان از سیاست دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا انتقاد کرد. به گفته هارت رئیس‌جمهوری کنونی آمریکا فکر می‌کند که با افزایش فشار اقتصادی بر ایران می‌تواند به نتایج بیشتری دست یابد، حتی بیش از آنچه دولت اوباما و دیگر امضا‌کنندگان برجام در گذشته کسب کردند. هارت انتظارات ترامپ را "جسورانه" خواند.
بنا به ارزیابی هارت آنچه ترامپ از ایران توقع دارد به معنای "تسلیم سیاسی ایران در قبال ایالات متحده است." او افزود که روسیه و چین هیچ‌گاه چنین اجازه‌ای نخواهند داد. به نظر هارت فشار اقتصادی کشورهای غربی بر ایران نیز حد و مرزی دارد و چین و روسیه مخالف آنند که ایران در چنین تنگنا‌یی قرار گیرد.
یورگن هارت  به رئیس‌جمهوری آمریکا توصیه کرد که در پی مذاکره با ایران درباره برنامه اتمی این کشور باشد، زیرا شاید تنها از این طریق آمریکا بتواند در پی ناکامی‌های متعدد در عرصه سیاست خارجی به موفقیت دست یابد.
سخنگوی امور خارجی فراکسیون احزاب مسیحی آلمان در پایان گفت: «شاید رئیس‌جمهوری آمریکا از طریق مذاکرات بتواند در آخرین دقایق به موفقیت دست یابد، برای مثال اگر ایران آماده باشد مدت اعتبار برجام که در حال حاضر ۱۰ سال است را طولانی‌تر کند. این موضوع یکی از انتقادهای محوری به توافق اتمی با ایران است. اگر مدت اعتبار برجام افزایش یابد، رئیس جمهوری آمریکا می‌تواند آن را به عنوان موفقیت خود اعلام کند.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر