یکشنبه، تیر ۰۹، ۱۳۹۸

عضو کمیسیون عمران طویله ولایت وقیح مجلس قدیم : ۲۵ درصد جمعیت ایران اجاره‌نشین هستند

عضو کمیسیون عمران طویله ولایت وقیح مجلس قدیم : ۲۵ درصد جمعیت ایران اجاره‌نشین هستند


تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در اردیبهشت امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل نزدیک به ۶۰ درصد کاهش نشان می‌دهد.
یک عضو کمیسیون عمران طویله ولایت وقیح مجلس قدیم می‌گوید ۲۵ درصد جمعیت کشور اجاره‌نشین هستند و با افزایش قیمت مسکن طی یک سال گذشته بخش عمده‌ای از خانواده‌ها به‌ویژه زوج‌های جوان توان خرید مسکن را ندارند.
مجید کیان‌پور روز یکشنبه ۹ تیرماه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا گفت فعلا تسهیلات انفرادی خرید مسکن ۸۰ میلیون و وام خرید مسکن برای زوجین ۱۶۰ میلیون تومان است.
وی افزود: «البته با افزایش ۶۰ درصدی میزان تسهیلات این مهم در ساخت مسکن موجب رونق گرفتن این حوزه خواهد شد».
این نماینده مجلس همچنین گفت افزایش تسهیلات خرید مسکن تنها راه بهبود وضعیت بازار مسکن نیست و باید تولید مسکن را افزایش داد.
اظهارات آقای کیان‌پور درباره افزایش تولید مسکن در حالی است که آمارهای دولتی حاکی از اوج‌گیری همزمان قیمت مسکن و رکود معاملات در این بخش است.
بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی که روز ششم تیرماه منتشر شد، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در اردیبهشت ماه امسال به شش هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل نزدیک به ۶۰ درصد کاهش نشان می‌دهد.
متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی در تهران نیز کمی بیش از ۱۳ میلیون تومان بوده که نسبت به ماه مشابه سال قبل بیش از ۱۰۴ درصد افزایش نشان می‌دهد.
بدین ترتیب معاملات مسکن طی یک سال گذشته به بیش از نصف کاهش یافته و قیمت مسکن نیز بیش از دو برابر بالا رفته است.
در این میان، با توجه به افت چشمگیر ارزش ریال در مقابل ارزهای خارجی، بسیاری از مردم خرید خانه را راهی برای نجات دارایی‌های ریالی خود انتخاب کرده‌اند.
ارزش پول ملی ایران از ابتدای پارسال به شدت سقوط کرده است و بر اساس آمارهای رسمی، تورم نقطه به نقطه (اردیبهشت ۹۸ نسبت به ماه مشابه پارسال) به بالای ۵۲ درصد اوج گرفته است.
سید احسن علوی عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شورای ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اسلامی نیز روز ۹ تیرماه به خبرگزاری فارس گفت ۲.۵ میلیون مسکن خالی در کشور وجود دارد و دولت باید از صاحبان آنها «مالیات سنگین» اخذ کند.
وی گفت اینکه چرا دولت از صاحبان این خانه‌ها مالیات سنگین اخذ نمی‌کند و آن را در راستای حمایت از تولید انبوه مسکن به کار نمی‌گیرد، جای انتقاد است.
شهریورماه پارسال ابوالفضل ابوترابی، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا، از طرح الزام صاحبان خانه‌های خالی برای اجاره دادن آنها خبر داد.
خبرگزاری ایسنا نیز گزارش داد تعداد خانه‌های خالی در ایران در فاصله‌ سال‌های ۹۰ تا ۹۵ رقمی معادل ۶۳‌ درصد افزایش پیدا کرده که این میزان رشد، ۵/ ۴ برابر نرخ رشد واحدهای مسکونی در حال استفاده است.
بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار، شمار کل مسکن در ایران طی سال ۹۵ کمی بیش از ۲۲.۸ میلیون واحد بوده است.
خانه‌های خالی حدود یازده درصد از کل موجودی مسکن کشور را شامل می‌شود و نزدیک یک‌پنجم آنها در تهران واقع است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر