جمعه، تیر ۰۷، ۱۳۹۸

معاملات تجاری ایران و آلمان تحت تأثیر تحریم‌ها نصف شده است

معاملات تجاری ایران و آلمان تحت تأثیر تحریم‌ها نصف شده است

حجم معاملات تجاری آلمان و ایران در چهار ماه نخست سال جاری میلادی در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته ۴۸ درصد کمتر شده و به ۵۲۹ میلیون یورو رسیده است. دلیل چنین کاهشی تهدیدهای آمریکا علیه شرکت‌های طرف معامله با ایران است.
حجم معاملات تجاری ایران و آلمان روز به روز کمتر می‌شود. به گزارش گروه رسانه‌ای فونکه با استناد به برآورد اتاق بازرگانی و صنایع آلمان، صادرات این کشور به ایران از آغاز ماه ژانویه تا پایان آوریل گذشته ۴۹ درصد کاهش یافته و به ۴۵۰ میلیون یورو رسیده است.
بر اساس این گزارش، کاهش صادرات به ایران بیش از دیگر حوزه‌ها به ماشین‌سازی آلمان برمی‌گردد. صنایع ماشین‌سازی با ۴۱ درصد کاهش صادرات در صدر جدول قرار دارد. پس از ماشین‌سازی، صنایع شیمیایی با ۲۴ درصد و مواد غذایی با ۱۳ درصد کاهش صادرات به ایران مواجه بوده‌اند.
واردات از ایران به آلمان نیز در چهارماه نخست سال جاری میلادی (۲۰۱۹) در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال گذشته ۳۹ درصد کاهش داشته و به ۸۰ میلیون یورو رسیده است. ایران بیشتر مواد خام و غذایی به آلمان صادر می‌کند.
به گزارش گروه رسانه‌ای فونکه، حجم معاملات تجاری دو کشور در مدت زمان پیش‌گفته در مجموع ۴۸ درصد کمتر شده و به ۵۲۹ میلیون یورو رسیده است.
تأثیر تهدیدهای آمریکا
آمریکا شرکت‌های طرف معامله با ایران را به مجازت‌های سنگین تهدید کرده است. به همین دلیل بسیاری از شرکت‌های آلمانی به فعالیت خود در ایران پایان داده یا آن را محدود کرده‌اند. آنها همچنین نگران از دست دادن بازارهای خود در ایالات متحده هستند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، پس از اعلام خروج این کشور از توافق هسته‌ای با ایران موسوم به برجام در سال گذشته، تحریم‌های مالی و اقتصادی وسیعی را علیه جمهوری اسلامی وضع کرد.
اروپایی‌ها در این میان به قصد نجات برجام می‌کوشند تا روابط اقتصادی و تجاری خود با ایران را حفظ کنند. ساز و کار ویژه مالی اتحادیه اروپا برای معاملات غیردلاری با ایران موسوم به اینس‌تکس قرار است تجارت با این کشور را به‌رغم تحریم‌های آمریکا برای شرکت‌های اروپایی امکان‌پذیر سازد.
تلاش‌ها برای ایجاد این کانال مالی اما تاکنون نتیجه ملموسی نداشته‌اند. مقام‌های جمهوری اسلامی در هفته‌های گذشته بارها نارضایتی خود از روند ایجاد این کانال مالی را اعلام کرده و ضمن تهدید به خروج از برجام، گفته‌اند که دیگر "خیلی منتظر اروپا" نخواهند ماند.
با وجود این فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اعلام کرده است که این کانال مالی "آماده اجرایی شدن" است. برخی رسانه‌ها هم از آغاز به کار قریب‌الوقوع یک خط اعتباری چند میلیون یورویی برای تسهیل معاملات تجاری اروپا با ایران خبر داده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر