چهارشنبه، خرداد ۲۹، ۱۳۹۸

وزیر دفاع دروغگوی ایران حمله به نفتکش‌ها را تکذیب کرد: فیلم‌ها «مورد تردید» است

وزیر دفاع دروغگوی ایران حمله به نفتکش‌ها را تکذیب کرد: فیلم‌ها «مورد تردید» است


به گفته آقای حاتمی، ایران در منطقه «همیشه نقش کمک‌کننده» را داشته است
وزیر دفاع ایران با تکذیب ادعای آمریکا و برخی کشورهای دیگر درباره دست داشتن سپاه در حمله به نفتکش‌ها در دریای عمان، گفت که نزدیک شدن شناورهای ایرانی به نفتکش‌ها صرفا «برای کمک» بوده است.
هفته گذشته دو نفتکش در دریای عمان مورد حمله قرار گرفتند که آمریکا، بریتانیا و عربستان انگشت اتهام را به سپاه پاسداران ایران نشانه گرفتند.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، نیز گفته است که «شواهد زیادی از دست داشتن ایران در این حملات» وجود دارد.
در این میان، آمریکا عکس‌ها و ویدئوهایی منتشر کرده که ظاهرا نشان می‌دهد در ساعت ۴:۱۰ بعدازظهر پنج‌شنبه به وقت محلی، یک قایق گشتی سپاه پاسداران به کشتی آسیب‌دیده «کوکو‌کا کاریجس» نزدیک شده و یک «مین عمل‌نکرده را از بدنه این نفتکش‌ جدا کرد».
سنتکام، ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، نیز روز ۲۶ خرداد تایید کرد که ایران در روز پنج‌شنبه هفته گذشته یک موشک زمین به هوا به سوی یک پهپاد آمریکایی مدل ام‌کیو ۹ شلیک کرد، ولی این پرتاب ناموفق بوده است.
این پهپاد ساعت شش و ۲۰ دقیقه صبح بر فراز کشتی فرونت التر، یکی از دو نفتکشی که هدف حمله قرار گرفتند، در پرواز بوده است.
ایران ادعای دست داشتن در حملات هفته گذشته، همچنین حمله به چهار کشتی تجاری در آب‌های امارات در اردیبهشت‌ماه را به شدت تکذیب کرده است.
در ادامه این تکذیب‌ها، امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران، روز چهارشنبه، ۲۹ خردادماه، گفت نیروهای مسلح ایران و ماموران بندری، توانستند ۲۳ نفر را از یکی از نفتکش‌ها نجات دهند و از آنجا مراقبت کنند و با هواپیماهای با سرنشین و بی‌سرنشین در آن منطقه پرواز کردند و بلافاصله به سراغ نفتکش دوم رفتند و آنها گفتند که شناور آمریکایی قبل از نیروهای ایرانی رسیده و به آنها کمک کرده است.
ادعای آقای حاتمی در حالی است که گزارش‌ها حاکی است این ملوانان قبل از رسیدن نیروهای ایرانی توسط یک کشتی تجاری دیگر نجات داده شده بودند، اما بنا بر گزارش فاکس‌نیوز «چهار قایق سپاه این کشتی را محاصره کرده و ملوانان را به زور از کشتی تجاری تحویل گرفته و به خاک ایران آورده است».
این ملوانان دو روز بعد با هواپیما راهی دبی شدند.
در مورد نفتکش دوم نیز ناوگان پنجم دریایی آمریکا ۴۴ ملوان آن را نجات داد.
آقای حاتمی با اشاره به این که ایران «همیشه نقش کمک‌کننده» را داشته و خواهد داشت گفت که این اتهامات «خیلی ناجوانمردانه» است.
وی با اشاره به تصاویر و فیلم‌های منتشر شده از شناورهای ایرانی که به نفتکش‌ها نزدیک شده‌اند، گفت: «فیلم منتشر شده نه تاریخ و نه مکانش قابل تشخیص و صحت نیست. وقتی که شناورهای ما به آنجا رفتند مراحل امداد و نجات را انجام دادند و آنها می‌توانند این فیلم‌ها را به هر شکلی که بخواهند نشان دهند و این نوع فیلم‌ها هیچ سندیتی ندارد.»
قبلا محمدحسین باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران ضمن رد اتهامات آمریکا درباره حمله به نفتکش‌ها گفته بود اگر جمهوری اسلامی قصد انجام این اقدامات را داشته باشد، آن را «به صورت علنی و پرقدرت» اعلام خواهد کرد.
به گفته آقای حاتمی نیز ایران «کشوری مقتدر، قانون‌مدار و مسئول است و اگر بخواهد کاری را انجام دهد مسئولیت آن را می‌پذیرد».
وی مدعی شد نیروهای جمهوری اسلامی «جز برای صلح کاری انجام نمی‌دهد».
وزیر دفاع ایران سپس انگشت اتهام را به سوی خود آمریکا نشانه گرفت و اعلام کرد: «آمریکایی‌ها در ده سال گذشته دخالت مستقیم نظامی نداشتند و با استفاده از گروه‌های نیابتی مثل داعش در سوریه و عراق عمل می‌کردند. این نوع کاری که در خلیج فارس، دریای عمان و بندر فجیره اتفاق ‌افتاده، به لحاظ جنس و مدیریت بسیار شبیه به همین نوع رفتارها برای ناامن کردن آبراه‌ها در جهت منافع خودشان است.»
قبلا محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران نیز حملات به کشتی‌ها را «فراتر از مشکوک» عنوان کرده بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر