سه‌شنبه، تیر ۱۱، ۱۳۹۸

واکنش سخره‌گرایانه ضخیم به بیانیه کاخ سفید

واکنش سخره‌گرایانه ضخیم  به بیانیه کاخ سفید

وزیر خارجه جمهوری اسلامی بیانیه اخیر کاخ سفید در واکنش به خبر افزایش ذخیره اورانیوم غنی‌شده ایران را به سخره گرفت. رئیس طویله ولایت وقیح مجلس شورای ننگین اسلامی نیز گفته است که رفتار آمریکا "مبنای وفاق بین جریان‌های سیاسی" در ایران شده است.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، بامداد امروز سه‌شنبه ۱۱ تیرماه (دوم ژوئیه) در واکنشی سخره‌گرایانه تنها با یک کلمه به بیانیه اخیر کاخ سفید درباره عبور ذخایر اورانیوم ذخائر اورانیوم ۳.۶۷ درصدی ایران از ۳۰۰ کیلوگرم پاسخ داد و در توییتر نوشت: «جدی؟»
واکنش سخره‌گرایانه ظریف متوجه جمله‌ای از بیانیه کاخ سفید است که در آن گفته می‌شود، ایران "حتی پیش از برجام" نیز مفاد این توافق را نقض می‌کرده است.
برخی رسانه‌های داخلی ایران نیز در واکنش به این بیانیه، به تمسخر "ادعاهای عجیب و غریب" و "گاف" کاخ سفید پرداخته و آن را نشانه "سردرگمی" در سیاست‌های دولت آمریکا در قبال جمهوری اسلامی دانسته‌اند.
جمهوری اسلامی روز گذشته رسما اعلام کرد که ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران با غلظت ۳.۶۷ درصد از میزان ۳۰۰ کیلوگرم (سقف تعیین‌شده در توافق هسته‌ای) فراتر رفته است. این خبر که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز آن را تایید کرد، با واکنش فوری آمریکا مواجه شد.
در بیانیه کاخ سفید که دیروز دوشنبه به وقت محلی منتشر شد، از جمله با "اشتباه" خواندن اجازه غنی‌سازی اورانیوم به ایران در چارچوب برجام، آمده بود: «تردیدی نیست که ایران حتی پیش از حصول توافق نیز مفاد آن را نقض می‌کرد.»
در این بیانیه همچنین ضمن اشاره به ضرورت "احیای استاندارد قدیمی غنی‌سازی صفر برای ایران" در راستای جلوگیری از اشاعه تسلیحات هسته‌ای تأکید شده بود: «آمریکا و مؤتلفان‌اش هیچگاه اجازه دستیابی ایران به سلاح اتمی را نخواهند داد.»
در پایان این بیانیه همچنین تأکید شده بود که «فشار حداکثری بر رژیم ایران تا زمانی که مسیر سیاست‌هایشان را تغییر ندهند ادامه خواهد یافت. این رژیم باید به جاه‌طلبی‌های هسته‌ای و رفتارهای مخرب خود پایان دهد.»
"کاهش تعهدات هسته‌ای ایران قابل بازگشت است"
وزیر خارجه ایران پیش از واکنش کوتاه و سخره‌گرایانه‌اش به این بیانیه نیز در توییت دیگری نقض توافق هسته‌ای توسط تهران را رد کرده و گذشتن اورانیوم غنی‌شده ایران از سقف تعیین‌شده در برجام را مطابق با بند ۳۶ این توافق دانسته بود.
ظریف نوشته بود که جمهوری اسلامی به کشورهای باقی‌مانده در برجام چند هفته مهلت داده و پس از ۶۰ روز اقدام خود را عملی کرده است. وزیر خارجه ایران همچنین گفته است، چنانچه کشورهای اروپایی به تعهدات خود عمل کنند، ایران دوباره شرایط را به وضعیت پیشین برمی‌گرداند
عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز دیروز دوشنبه گفت: «ما به اروپایی‌ها اعلام کردیم که اگر گام‌های عملی‌تر، ملموس‌تر و کامل‌تر بردارند اقدامات کاهش تعهدات ایران قابل بازگشت است وگرنه ادامه خواهیم داد.»
شورای عالی امنیت ملی ایران ۱۸ اردیبهشت‌ماه گذشته از توقف بخشی از تعهدات خود در توافق برجام خبر داد. همزمان حسن روحانی، رئیس جمهوری و رئیس شورای عالی امنیت ملی ایران، در نامه‌ای به سران کشورهای باقی‌مانده در برجام مهلت ۶۰ روزه‌ای را برای اجرای "تعهدات" این کشورها، به خصوص در حوزه بانکی و نفتی تعیین کرد.
تعیین این مهلت اما با واکنش انتقادی سه کشور اروپایی طرف توافق هسته‌ای روبه‌رو شد. نه تنها فرانسه، بریتانیا و آلمان ضرب‌الاجل ایران را رد کردند، بلکه چین و روسیه نیز به عنوان متحدان این کشور، به جمهوری اسلامی توصیه کردند که به پایبندی خود به برجام ادامه دهد. مهلت تعیین‌شده توسط جمهوری اسلامی برای اروپا یکشنبه آینده ۱۶ تیرماه به پایان می‌رسد. سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته است چنانچه اروپا "گام‌های مهم و عملیاتی‌تر" را بر ندارد، جمهوری اسلامی "قطعا گام دوم" خود را بر خواهد داشت.
مقایسه رفتار آمریکا با "لات‌های عربده‌کش"
در متن تنش‌های موجود میان ایران و آمریکا، امروز سه‌شنبه علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به "تناقضات آمریکایی‌ها" گفت: «تناقضاتی که امروز در جهان روشن است و در صدر آن رئیس جمهور فعلی آمریکا قرار دارد.»
به گزارش خبرگزاری فارس، لاریجانی که در مراسمی مرتبط با سقوط هواپیمای مسافربری ایران در سال ۶۷ توسط آمریکا سخن می‌گفت، با اشاره به این حادثه گفت: «می‌خواستند ملت ایران را بترسانند و به تسلیم وادارند. مثل لات‌هایی که در صحنه‌ها عربده‌کشی می‌کنند. آنها از اینگونه خطاها کم نکردند.»
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «مشکل آمریکایی‌ها این است که منطقه و مخصوصا ملت ایران را نمی‌شناسند و تصور می‌کردند اگر چهار ناو در منطقه بیاورند می‌توانند ملتی را تسلیم کنند.»
علی لاریجانی همچنین مدعی شد که رفتارهای آمریکا در قبال جمهوری اسلامی "مبنای وفاق بین جریان‌های سیاسی" در ایران شده است. او همچنین با بیان اینکه رهبر جمهوری اسلامی "به عنوان مرجع تقلید سلاح هسته‌ای را حرام اعلام کرده است"، گفت که "این فتوا قابل تغییر نیست".
"هزینه" کشورهای همسایه در صورت ائتلاف با آمریکا
لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود تلاش آمریکایی‌ها برای ائتلاف با به گفته خود "برخی کشورهای درب و داغان منطقه" برای ائتلاف علیه ایران را شکست‌خورده ارزیابی کرد و گفت، علت شکست چنین تلاشی این بوده که کشورهای همسایه "می‌دانند اگر علیه ایران ائتلاف کنند باید هزینه آن را بدهند."
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، دیروز دوشنبه به وقت محلی عبور ایران از ذخایر اورانیوم تعیین‌شده در برجام، "بازی با آتش" خواند. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز گفت: «ایران همچنان از برنامه اتمی خود برای تحت فشار دادن جامعه جهانی و تهدید امنیت منطقه استفاده می‌کند.»
پمپئو تاکید کرد که هیچ توافق هسته‌ای به ایران نمی‌بایست اجازه غنی‌سازی اورانیوم را بدهد. این در حالی است که خبر افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌سازی ایران از میزان ۳۰۰ کیلوگرمی که در توافق هسته‌ای تعیین شده است، از سوی آژانس بین المللی اتمی نیز تایید شده است.
علاوه بر فرانسه، آلمان و بریتانیا که در مورد نقض برجام به ایران رسما هشدار داده‌اند، روسیه نیز از ایران خواسته است تا به تعهدات خود در قبال برجام بازگردد. در این میان بریتانیا اعلام کرده است که در صورت خروج ایران از برجام، این کشور نیز از توافق هسته‌ای خارج خواهد شد. در این میان، نخست وزیر اسرائیل نیز اقدامات هسته‌ای اخیر جمهوری اسلامی را نقض توافق هسته‌ای دانسته و از اتحادیه اروپا خواسته است تا ایران را تحریم کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر