ترامپ قطعنامه کنگره در جلوگیری از فروش سلاح به عربستان را وتو کرد
دونالد ترامپ در نوشته خود درباره این سه قطعنامه کنگره نوشته است: این قطعنامه باعث تضعیف موقعیت آمریکا در رقابت جهانی خواهد شد و به روابط مهم با متحدان و شرکایمان صدمه می زد.
سناتور میچ مک کانل، رهبر اکثریت سنای آمریکا، پیام وتوی ترامپ را در مجلس سنا ثبت کرده و قرار است که سنا در دوم اوت در این خصوص رای گیری کند.
سایت روزنامه «هیل» میگوید، بی اثر کردن وتو ترامپ نیازمند حمایت دو سوم نمایندگان کنگره آمریکا است و به نظر می رسد مخالفان فروش سلاح به عربستان و امارات از چنین حمایتی برخوردار نباشند.
ترامپ تاکنون سه با از اختیار وتوی خود برای جلوگیری از مصوبههای کنگره استفاده کرده است. رئیس جمهوری آمریکا در فروردین ماه سال جاری مصوبه کنگره در خصوص قطع کمک به ائتلاف به رهبری عربستان در جنگ یمن را وتو کرد.
دونالد ترامپ اوایل خردادماه با اعلام «وضعیت اضطراری» به دلیل تنش با ایران، دستور ۲۲ معامله فروش سلاح به ارزش بیش از هشت میلیارد دلار تسلیحات نظامی به عربستان و امارات و اردن را صادر کرد.
با اعلام وضعیت اضطراری، در واقع دولت ترامپ تلاش کرد بدون نیاز به کسب رضایت کنگره طبق قانون «کنترل تسلیحات»، این سلاحها را به عربستان و امارات تحویل دهد.
با این حال، قانونگذاران آمریکایی طی یکسال اخیر به دلیل نگرانی از تلفات غیرنظامیان در یمن تلاش کردهاند راه فروش سلاح به عربستان سعودی را ببندند.
دونالد ترامپ در خصوص وتوی قطعنامههای کنگره نوشته است، این اقدامات اتلاف وقت و راهی نادرست برای رفع نگرانی ها درباره جنگ است.
رئیس جمهوری آمریکا در ادامه اضافه کرده است: ایالات متحده بسیار نگران تلفات غیرنظامیان است و در تلاش است تا جنگ در یمن پایان یابد.
دونالد ترامپ از کنگره خواسته است تا از تلاش برای برقراری صلح در یمن حمایت کند.
سنای آمریکا ۳۰ خردادماه، در مصوبههایی به توقف ارائه اضطراری بیش از هشت میلیارد دلار تسلیحات به عربستان سعودی، امارات متحده عربی و اردن رای داد.
دو مصوبه سنا در مقابله با این تصمیم با ۵۳ رای مثبت در برابر ۴۵ رای مخالف، و مصوبه سوم با ۵۱ رای موافق در برابر ۴۵ رای مخالف به تصویب رسید.
آن دسته نمایندگان سنا که مخالف فروش تسلیحات به عربستان و امارات هستند، از جمله سناتور دموکرات باب منندز و سناتور جمهوریخواه لیندسی گراهام میگویند، اقدام کنگره پیامی فراحزبی به ریاض میفرستد که واشینگتن از نقض حقوق بشر از جمله قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی، ناخشنود است.
سنای آمریکا برای بیاثر کردن تصمیم وتوی رئیس جمهور به ۶۷ رأی موافق نیاز دارد اما با توجه به این که جمهوریخواهان در سنا اکثریت را در اختیار دارند به نظر دستیابی به آن محتمل نخواهد بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر